dscf4895 800x600 - ארוחת שאריות פשוטה ונפלאה

ארוחת שאריות פשוטה ונפלאה

טבעול ותפוחי - ארוחת שאריות פשוטה ונפלאה

ארוחת שאריות פשוטה ונפלאה של אור הנכדה שלי.

 

מצרכים:
שאריות מטוגנות/מבושלות/צלויות וכו'….של נקניקיות,שניצלים,חזה עוף,פרגיות,נתחי עוף.
3 בצלים חצויים ופרוסים
בטטות מקולפות מבושלות על הגז כ- 15 דקות
תפוחי אדמה מקולפים מבושלים על הגז כ-25 דקות
3 שיני שום פרוס
אפשר אבל לא חובה להוסיף : רצועות גמבות, פרוסות גזרים, פרוסות קולורבי ושורשים (ללא בישול מוקדם)

אופן הכנה:
להכין 1/2 כוס שמן זית ולתבל אותה עם:
כפית פפריקה מתוקה וכפית חריפה
כף רסק עגבניות/קטשופ
כפית גריל עוף
מעט תבלין צ'ילי
מלח
פלפל שחור
כפית תבלין יבש פטרוזיליה/כוסברה

לטגן את הבצלים והשום עד להזהבה.
לסדר בתבנית ש ט ו ח ה את תפוחי האדמה והבטטות ואת כל הירקות שאתם בוחרים.
לפזר את התוספת של הנקניקיות,או העופות.
לפזר למעלה את הבצלים והשום המטוגנים
לצקת באופן שווה עם כף את שמן הזית המתובל.
לצקת מהצדדים בלי לגעת בתכולה כוס מים
לאפות לא מכוסה כ-25 דקות. אם המים מתאדים אז להוסיף עוד קצת מאחד הצדדים.
תהנו.

33 תגובות על “ארוחת שאריות פשוטה ונפלאה

  1. איזה כיף להיות נכדה שלך ולבוא לאכול אצלך!!
    רציתי לשאול אם יש לך מתכון לאורז צהוב עם תירס . הבן שלי אכל בצהרונית אורז צהוב עם תירס וביקש שאכין לו.

    תודה ויום טובsmile

  2. היי פירגה!
    אני מאד אוהבת מתכונים כאלה להכין תבשילים עם מצרכים שיש בבית.
    וכמובן רצוי לשדרג תבשיל בצורות שונות על מנת שלא נצטרך לזרוק,
    כי נמאס מהתבשיל הישן smile

    • הי עדנה,בגלל זה הכנתי את הקטגוריה אוכל לא זורקים.
      תעיינו ותכינו מכל שארית משהו חדש.
      חיבוק.

  3. לילה טוב דליה וכל הכבוד לנכדה אני ראיתי את המתכון שנראה טעים ובגלל פשטות ההכנה החלטתי לנסות להכין למחר לצהריים אז הכנתי והכנסתי למקרר עטוף היטב בתבנית פיירקס מקווה שמחר זה יהיה טעים בחימום נוסף כי הריח משגע … תודה לך דויד

  4. צהריים טובים לך דליה תודה על המענה ובכן, חזרתי לעדכן אותך שבדיוק כמו שחשבתי הארוחה היתה פנטסטית כל בני הבית מאוד אהבו ממש טעים וקל להכנה ועל כן, אני ממליץ לכולם ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שלך שעד כה כל מה שהכנתי יצא הצלחה גדולה בברכת המשך יום טוב ושבת שלום, דויד.

    • תודה דויד.חשבתי שזו תהיה התגובה. אני שמחה מאד שנהניתם.
      לבריאות ובאהבה.

  5. היי לפירגה smile
    יש לי עוד רעיון לשידרוג כשלי נשארות שאריות אני קוצצת אותם למשל עוף – שניצל – פירה וכו"
    אני קוצצת אותם ומתבלת ומכניסה ישר לבצק הנהדר שלך הממכר עם שמן (ולא מרגרינה)
    ויוצא אדיר ופיצוצי – כמובן לילדים תמיד אפשרי לשים קטשופ ולתת להם לעשות צורות בבצק כדיי שייתגאו וגם כדיי ובעיקר שייאכלו :cool:

    חג :P עצמאות :P שמח :P ומשפחתי :P וטעים :P לכל עם ישראל smile

  6. שבוע טוב פירגה,
    לאיזה בצק עם שמן הכוונה בתגובה הקודמת (של רחלי)?

    חג עצמאות שמח smile smile smile

    • שלום רעות

      לא נכנסתי לאתר זמן מה וחבל שלא הגבתי מייד כדיי שתהני מהבצק של פירגה הנהדרת כי ראיתי שאין תגובה לשאלתך אז הנה התשובה
      בקטגוריה של – בצקים שונים
      תחת הכותרת – כרוכיות בצק על בסיס שמן- מתוק\מלוח וממכר
      בצק ממכר בין אם למתוק או מלוח (אנחנו מעדיפים מלוח) ובכל מקרה תהני :P
      חג שמח לכולם חיבוק גדול של אהבה וחג ממונגל ומשפחתי smile

  7. שלום רחלי,
    תודה על עזרתך במציאת הבצק ותודה עוד יותר גדולה לפירגה שמספקת לנו את מתכוניה הנפלאים.
    אז שיהיה חג שמח וטעים לכולנו smile :lol: smile :lol: smile :lol:

  8. רעות ופירגה היי :P

    עם פירגה תהיו בטוחים שתמיד תמיד יהיה ;) טעים מיוחד נחטף ונטרף אוכל משגע ואהוב על כולם :lol:

    באמת שיהיה חג אדיר ונהדר :P

    רחלי smile

  9. פירגה שלום

    אני כבר יושבת מעל שעה ומחפשת מתכון לשבועות שנקנו כבר המצרכים ואני לא מוצאת. אודה לך מאוד אם תעזרי לי.
    לפי התמונה זה נראה כמו פיצה מוארכת עם ירקות, גבינות ואני חושבת (לא בטוחה) שמכינים את זה עם שמנת לבישול. אני זוכרת שצריך לחלק את הבצק ל-3 חלקים.
    אני חייבת לציין שהאתר שלך פשוט קל, מדהים וכמובן טעים!!!

    תודה מראש,
    תמי

  10. הכנתי אתמול את המתכון הנ"ל, ממש ממש טעים, עשיתי עם שניצלים שנשארו לי משבת, חתכתי רצועות
    והשאר כמו במתכוןע ם הרבה בצל מטוגן.
    פשוט מעדן.
    תודה
    סימה

    • סימה,שימחת אותי מאד בתגובה הטעימה למתכון.
      כיף שמכינים גם מתכונים ישנים.הם הפייבוריטים שלי.
      המשך טעים וביחד.תודה לך.

  11. ואם אתם צמחונים, אולי אפשר במקום שאריות עוף להוסיף קוביות טופו.

    אצל סבתא שלי ז"ל אכלו בשר ודגים רק בשבת, ו
    חשבתי שזה מסיבות כלכליות, בל התברר לי שזה מנהג של מקובלים, ושניהם היו צאצאים של מקובלים. ההסבר הוא שרק בשבת יש לאדם נשמה יתרה שיכולה להוציא את ניצוצות הקדושה מבשר ודגים.

  12. בוקר טוב,

    האם אפשר להוסיף גם בשר (נשאר לי המון צלי בשר מערב שבת)
    תודה שרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *