d790d7a4d795d7a0d794 d7a2d792d791d7a0d799d794 - חזה ואפונה במחבת

חזה ואפונה במחבת

d790d7a4d795d7a0d794 d7a2d792d791d7a0d799d7943 1 - חזה ואפונה במחבת
מהיר וזריז ליום חם במיוחד.

להזהיב 2 בצלים ב-3 כפות שמן מעורב זית וקנולה
לטבול 500 גרם קוביות חזה עוף בקמח
לטגן ולהשחים יפה מכל הצדדים. לערבב מדי פעם.
להוסיף קוביות מ- 2 עגבניות
400 גרם אפונה מבושלת(אפונה סנפרוסט יש לשטוף במים רותחים להסרת הקרח)
3 שיני שום קצוצות גס
תיבול:
כף רוטב סויה
כף קטשופ
כפית גריל עוף
כפית פפריקה מתוקה
כף דבש
בסוף אחרי טעימה מלח ופלפל שחור
לבשל על להבה קטנה תוך ערבוב מדי פעם כ-10 דקות. מ כ ו ס ה ח ל ק י ת.
לא להוסיף נוזלים.

להגיש על אורז לבן.
תהנו

93 תגובות על “חזה ואפונה במחבת

  1. פירגה שלום רב מאז שגילתי את האתר שלך יום יום אני עוקבת בדבקות. תודה רבה והמשיכי להפתיע אותי שבת שלום ויום טוב ציפי מכפר סבא :lol:

    • ציפי שלום רב
      אני שמחה שאת באתר שלנו ואני מקווה שיהיה לך תמיד טעים.
      שבת שלום לך ולבני ביתך smile

  2. פשוט תענוג לשוטט באתר שלך ולהוציא ממנו דברים מהירים ונפלאים במיוחד לנשים שאוכל זה דבר שצריך להקדיש לו מינימום ולהנות ממנו מקסימום
    בתודה מראש ובברכת שבת שלום
    ממני מירה ילוז smile

    • מירה יקרה
      תודה גדולה על המילים היפות
      זה בדיוק מה שנוח גם לי ושאני דורשת מעצמי. השקעה מינימלית והנאה גדולה.
      אני מאד שמחה שיש שותפים לאתר ולרעיונות שבו smile

  3. תודה לך..איך חבל ששבת אם לא הייתי מכינה כבר…
    לא נורא, שבוע הבא בטוח מכינה…נראה טעים לאלה…. sad

  4. פירגה אהובתי,

    איך קוביות העוף שלך יוצאות יפות כל כך ואצלי הן נדבקות למחבת? :?
    אבל עדיין – זו ארוחה נפלאה. רמי ורותי וילדיהם היו אתמול בארוחת ערב שבת
    אצלי וגם אמא… וגם אור נכדתך היפהפייה והאצילית הייתה.

    הכנתי את זה וגם את העוף הנהדר בפפריקה שלך. אני כל כך כך גאה בך.
    אוהבת אותך מיליון!

    איריס smile

    • איריס ממוש,בקמח.טובלים את הקוביות בקמח ומקפיצים ואולי יש לי מחבת פלא? חהחהחהחה
      שמחה שנהניתם בחיק המשפוחה אתמול ושהיתה ארוחה כיד המלך והמלכה.
      אוהבת מיליון ועוד……פירגה.
      smile

  5. טעים, טעים, טעים באמת ארוחה קלה וטעימה
    למרות שקצת שיניתי, הוספתי 1/3 פחית חלב קוקוס, ויצא ממש נהדר :|

    • מאיה
      נקרא טעים טעים עם החלב קוקוס.
      שמחתי מאד לקרוא שנהניתם.
      חיבוק לשבוע נפלא :lol:

  6. פירגה צהרים טובים
    הכנתי את התבשיל,יצא מצויין נהנינו מאוד,השינוי היחיד שעשיתי הכנסתי חצי שקית אפונה וגזר
    שהיה לי במקפיא, נהדר וקל להכנה ביחוד בימים חמים אלו.
    לשבת הכנתי את הקציצות עם תירס תגובה תגיע בהמשך.
    שבת שלום וחופשה נעימה
    ממני אנטה

  7. טעים מאד מאד מאד מאד מאד……
    אני אישית לא אוהבת סויה אז ויתרתי עליה.
    אין עלייך עם המתכטנים הפשוטים והטעימים. :lol:

  8. תקשיבי.האתר שלך הפך לדף הבית שלי.
    כל המתכונים נפלאים,אח דאחד,אני הולכת לאיבוד בין כולם לא יודעת מה לבחור :oops:
    פשוט נפלא!תענוג… laugh

    • נ. תודה רבה חמדתי
      כל מה שאני מכינה לנו בבית, אני מיד מעבירה לכם.
      בגלל שהמוטו שלי זה מהיר קל וטעים אז באמת רוב המתכונים מתאימים לרובינו.
      תודה על התגובה החמה והנהדרת שלך והמשך טעים :lol:

  9. פירגה! אין עלייך!!
    זה לא פעם ראשונ השאני מכינה ונהנית עם כל המשפחה מהמתכונים המעולים שלך שמצטיינים בפשטות ובקלות המוצרים וההכנה אך התוצאה גדולה!!!
    תודה! תודה!

    • דבי הייייייי
      נהדר שכתבת לי מילים חמות מפרגנות.אין עלייך.
      תודה גדולה.כיףףףףףףףף smile להמשך טעים וביחד :lol:

  10. פירגה יקרה
    אפשר גם עם אפונה מקופסת שימורים? מה ההבדל? תודה והמשך יום מקסים!

  11. הכנתי היום את המתכון ויצא מעולה!!!
    החלפתי את הדבש בסילאן, ושמתי בערך 5 כפות. יצא מצוין!
    תודה רבה לך :lol:

    • מעיני יקרה
      נהדר לקבל עוד חוות דעת טעימה למתכון הזה.
      תהנו והמשך טעים כמובן smile

  12. עשיתי היום התחלתי בטעימה קטנה …והמשכתי מייד לאכול כארוחה … "מאוד טעים , קל להכנה …נהדר!!!"

  13. הי פירגה, צהריים טובים,

    שאלה- אם אני אשתמש באפונה סנפרוסט אז רק לשטוף במים רותחים? מבלי לבשל אח"כ?
    ישר לאחר השטיפה במים רותחים לצרף לתבשיל?

    תודה

  14. גם את המתכון הזה הכנתי לשבת וגם הוא יצא א ל י פ ו ת !!!
    אין ספק שהמתכון הזה יככב אצלי במטבח עוד זמן רב כי הוא מעולה.
    עלה בדעתי שאפשר להוסיף למתכון אורז מבושל. כמובן שזה כבר מתכון חדש אבל אפשר לשחק עם המרכיבים. מה דעתך? נראה לי שיכול להשתלב יפה גם מבחינת הצבע וגם מבחינת הטעם.
    הנה זרקתי לך כפפה לנסות…

    • מיכלי יקירה
      תודה על המחמאות למתכון
      השילוב שינצח ב ג ד ו ל מבחינתי זה להכין בנפרד תוך כדי בישול החזה את האורז האדום שלי
      וממש לפני ההגשה לעשות שידוך בין 2 המתכונים (לא על הגז) פשוט לקחת קערה יפה להגשה לערבב את האורז עם החזה+אפונה כשהכל חם ולהגיש מיד.
      נראה לי שמנצח מזה לא תמצאי ;)

      הכנת אורז אדום בלי תוספות
      בצל חצוי ופרוס ד ק
      3 כפות שמן
      2 כפות מלאות רסק עגבניות (קופסה קטנה)
      כפית סוכר
      כפית פפריקה מתוקה רצוי הונגרית
      כפית וחצי מרק עוף
      מעט מלח אחרי טעימה (אחרי שיוצקים את המים)
      2 כוסות אורז י ב ש
      4 כוסות מים רותחים
      הכנה:
      מזהיבים את הבצל בשמן
      מוסיפים את כל המרכיבים למעט המים ומערבבים ד ק ה
      מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים ה י ט ב
      מנמיכים ללהבה ה כ י קטנה ומבשלים בסיר מכוסה (מכסה תואם)
      20 דקות .
      תהנו

  15. בוקר טוב פירגה
    הכנתי את התבשיל יצא מ ד ה י ם
    שוב תודה על אתר מדהים
    שיהיה יום טוב
    ספירוששש smile

    • ספירוש ממוש
      תודה על המחמאות והשיתוף עונג לי ל"כבד" ולקבל כאלה תגובות על הבקר :lol:
      יום טוב גם לך smile

  16. הי פירגה,

    הכנסתי מקודם תגובה ולא התעדכן.
    הכנתי בשבת האחרונה ויצא ממש טעים…… קל וטעים !

    יום מקסים

  17. פירגה יקרה,
    הכנתי גם אני לארוחת צהריים, מאז שגיליתי את האתר הזה-
    הבנתי שמחזה עוף אפשר לעשות עוד דברים חוץ משניצל…..
    ואפילו דברים טעימים!!!
    שאפו
    תודה על המתכון.. את עוזרת לי המון!!! (בעלי כבר לא רעב :lol: )

    • ציפי,אני "מתה" על התגובות שלך.יישר כח והמשך טעים.
      ובעלך,שימשיך להיות שבע וטוב לב ;)
      תודה smile

  18. שלום פירגה
    הכנתי ויצא נהדר. מתכון קל להכנה , ממש כמו שאני אוהבת. :lol: :oops: :lol:

  19. פירגה המתכון נהדר ,אך למי שרוצה עבודה קלה רציתי להוסיף שהשתמשתי בשניצל דק דק של מאמא עוף -לאחר שהפשרתי כ-3 נתחים גרדתי את הציפוי ואפילו קלפתי אותו בקלות וביתר המתכון נהגתי כרגיל יצא נפלא.
    חוסך את הטבילה בקמח והטיגון -מי שרוצה יכול אפילו להשאיר עם הציפוי.

    תודה שרה

    • מירי שלום
      לא נראה לי שבחזה הודו יש את הרכות שיש בחזה העוף.
      לשיקולך , כי אני לא הכנתי אף פעם עם הודו . התשובה שלי מידע כללי ולא אישי

      smile כדאי לקרוא בגוגל מתכונים מחזה הודו ולהתרשם מהתגובות smile

  20. :P בוקר אור, ;) שאלה האם אפשר לקמח את נתחי העוף ואחכ לטבול את נתחי העוף ברוטב המרינדה לפני הטיגון. ואת יתרת המרידנה להשתמש כרגיל? :P להוסיף קצת יותר למצרכי המרינדה.

    • רצוי לקמח ללא עודפי קמח על החזה ולהשחים מכל הצדדים ורק אז להוסיף רוטב.

  21. בוקר טוב פירגה,
    האם אפשר להכין את המתכון יום מראש ולאכול למחרת?
    בהזדמנות זו, שוב תודה על המתכונים המעולים! הכל הכל טעים טעים!
    יישר כח!

  22. פירגה אחרי שהמתכון יצא מוצלח מספר פעמים החלטתי קצת לשנות. שיניתי מעט את התיבול והכנתי ללא חזה העוף… בסוף שפכתי לצלחת הגשה מעל אורז לבן.
    יצא מעולה ליד שניצל, ויתאים גם ליד קציצות. smile

    • הי אלה
      שמחתי לקרוא ששידרגת את המתכון ושהכנת לכם ארוחה טעימה.תודה על הפירגון
      smile

  23. שלום פירגה יקירתנו,

    חשבתי שמתכונים ישנים נשכחים, אבל אני רואה מהתגובות האחרונות שהמתכון הזה פעיל למדי..
    אתמול הבן שלי ביקש ממני: "תכיני משהו חדש, נו, מהאתר הזה שלך.."
    אז זהו, שהאתר הזה הוא שלך, וכמו תמיד הוא לא איכזב אותנו…
    נהננו כולנו עד מאוד. :lol:
    שבת שלום לך, למרות שעד שבת "נתראה" שוב…

    • איילה,המתכון הזה מעולה כמו כל המתכונים הישנים שלי. תודה :lol: על התגובה.
      יש ביניהם (הישנים) ממש אוצרות :lol:
      המשך פעיל וטעים וסופ"ש נהדר לכולכם smile

  24. איזה מתכון מקסים! עושה חשק לבשל!

    לכמה מנות המתכון מיועד? וכמה חזים זה בערך 500 גרם?

    • אתי לא יודעת במשקל.תקני 2-3 פרפרי חזה ותבקשי שיחתכו לך לקוביות.
      גם לא יודעת לכמה מנות זה מיועד כי כל אחד אוכל כמות אחרת.
      תכיני ותהנו smile

  25. וואי, איזה טעים.
    הכנתי את המתכון ויצא ממש מעולה. העוף עסיסי ולא מתייבש כמו בהרבה מתכונים אחרים והטעם מצוין!
    לא היה לי תבלין גריל עוף אז שמתי במקום תבלין לשווארמה והוספתי קצת רוטב צ'ילי מתוק חריף.
    הטעם מצוין והשילוב עם האורז האדום שלך בכלל קטלני!
    למי ששאל, אפשר להכין מראש, אני אכלתי שוב ביום שאחרי והיה טעים באותה המידה.
    תודה פירגה על עוד מתכון מצוין! smile :lol:

  26. הכנתי את המעדן הזה עם אורז ואיטריות והילדות שלי טרפו הכל
    מתה עלייך מושלמת
    שבת שלום, שרי – מעריצה שרופה!!!!

  27. פירגה שלום,
    חיפשתי משהו קליל ומהיר,הכנתי ויצא טוב מאוד.
    תודה לך והמשך יום מקסים. smile

    • רוני,באמת שאין על הארוחות במחבת.כל כך טעימות וקלות הכנה.
      גם לך המשך יום נפלא וטעים smile וכיף שאת חוזרת ומשתפת אותנו.

  28. נפלא נפלא נפלא
    רציתי לדעת האם יש לך מתכון לעוף ברוטב אדום עם אפונה?
    הכונה לכרעיים,שוקיים וכו?
    תודה מראש על הכל

  29. הי פירגה
    רציתי לדעת אם אפשר לבשל את החזה עוף ללא קמח? כי אין לי קמח רגיל
    יש לי קמח תופח
    תודה

  30. בוקר טוב רציתי להגיד שכל המתכונים שלך מושלמים למתכון הזה הוספתי קצת צילי חריף יבש יצא טעים מאוד תודה לך על כל המתכונים שבת שלום

  31. היי פירגה אפשר במקום דבש לשים דבש סילאן?
    תודה רבה על המתכונים המופלאים גם למי שחדשה במטבח smile!!!

  32. יצא טעים כל כךךךךך ללקק את באצבעות!!
    הוספתי קצת פפריקה חריפה ומיץ לימון וצ׳עלי מתוק יצא מהסרטיםםם smile :lol:

  33. היי פירגה אפשר לא לקמח (גם לא בקמח מצות) בגלל דיאטה ? ובכלל מדוע צריך לקמח את השניצל ?

  34. ממממ….יאמי יאמי מתכון פשוט וטעים כמו כל המכונים המוצלחים שלך!!
    הכנתי את זה פעמיים והיום רציתי להכין טורטיות עם מילוי חזה עוף ונזכרתי במתכון הזה אז החלטתי להכין את המתכון רק בלי האפונה ומילאתי בטורטיות. מיותר לציין שלוקלקו את האצבעות ;) לא נשאר פירור. לא מכירה אותך אבל אני פשוט אוהבת אותך את אישה מדהימה עם מתכונים מדוייקים וטעימיםםםםם טעימים. תודה ! ותבורכי smile

    • מירב יקרה,כולי נחת מהתגובה המחמיאה.
      תוד smile ה
      יישר כח והמשך הנאה משותפת.
      לבריאות והמון אהבה smile

  35. היי פירגה,
    הכנתי שוב היום יצא טעים ביותר. תודה על המתכון :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *