d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d792d799d79c d797d795d791d791 - כדורי בשר עם פתיתים

כדורי בשר עם פתיתים

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d790d798d7a8d799d794 300x225 - כדורי בשר עם פתיתים

קציצות פתיתים ובשר-פירגה

הילדים יבקשו עוד ועוד ועוד…..

שמים בקערה :
חצי קילו בשר טחון איזה שאוהבים אפשר מעורב
1/2 כוס פתיתים לא מבושלים
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה שלמה
כפית ממרח חומוס
כפית סילאן או דבש
מלח ופלפל וקורט כורכום .אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה קצוצה
לערבב
להכין כדורים ולהניח על השיש

מכינים רוטב בסיר שטוח ורחב
בצל קצוץ מוזהב בשמן
מוסיפים:
שו שום מעוכה
כף סילאן
רסק עגבניות קטן 100 ג'
להוסיף מלח, פלפל, כף מלאה פפריקה מתוקה וקורט כורכום
כף אבקת מרק עוף
4 כוסות מים רותחים
מרתיחים וטועמים ומשפרים טעם
מכניסים את הקציצות
מוסיפים מים בגובה הקציצות
לבדוק אם צריך להוסיף מים בזמן הבישול
מנמיכים את האש להכי קטנה ומבשלים כ-40 דקות.
מנערים קלות מדי פעם את הסיר
תהנו

35 תגובות על “כדורי בשר עם פתיתים

  1. פירגה יקרה, אשת חייל,
    אני כאן בעבודה, מה את גורמת לי? בא לי עכשיו להכין את זה.
    תבורכי

    • יפה,אני מוסיפה כמעט לכל דבר כף סלט חומוס או טחינה.
      תנסי פעם ותראי אם לטעמך.
      smile

  2. האם הכדורים לא מתפרקים בבישול ללא טיגון מקדים? חוששת שיתפרקו לי , אני בד"כ מטגנת את הכדורים לפני, מה דעתך?

    • ערב טוב אסנת,
      לא צריך להתפרק. שימי כדור אחד ותראי איך הוא מתנהג. אם הוא נשאר שלם,אז תכניסי את כולם בזהירות.
      אם הוא מתפרק תלושי שוב עם תוספת ביצה ועוד פירורי לחם עד שיתגבש.
      בהצלחה smile

  3. היי פירגה האם גם עם עוף צריך לבשל 40 דקות או פחות והאם צריך לכסות את הסיר תודה ויום נעים וחמים

    • גם עם עוף יוצא טעים יותר בבישול ארוך על להבה קטנה.
      בכל בישול מכסים ומשאירים פתח ליציאת אדים. smile

  4. היי פירגה,
    אפשר במקום הבשר ,
    להכין עם טונה מקופסא ? שילוב פתיתים וטונה ברוטב, נשמע די מתאים.
    מה דעתך יתאים ?

  5. יצא מאוד טעים, נהננו- אבל זה רק לגבי המבוגרים.
    לילדים זה היה קצת יותר מדי סטייה מהקציצות הנורמטיביות…..

    • הי שניצל,
      כל ילד וטעמו ;) :lol: חלק מאד אוהבים.
      מודה ותודה על השיתוף והכנות smile

  6. איזה מתכון כיפי.
    אנסה עוד היום.
    בשעת הבישול הסיר מכוסה?
    ובכלל ,כיף אצלך.
    תודה :lol: ושבת שלןם smile

    • הי אורית,בבישולים אני מכסה….אבל תמיד משאירה פתח צר ליציאת אדים.
      שיהיה בהצלחה וטעים ;) :lol:

    • בעצם אני תמיד מכסה וכשצריך
      משאירה פתח ליציאת אדים.
      עכשיו אני רואה שכתבת את זה באחת מתשובותייך.
      סליחה sad
      ושוב שבת שלום.

  7. פירגה שלום,
    א. מבחינתי האתר שלך הוא אוצר המתכונים האולטימטיבי, כבר שנים. תודה רבה!
    ב. האם אפשר פשוט להשמיט את ממרח החומוס, או שצריך משהו במקום בשביל המרקם?
    שבת שלום

    • הי רפאל,תודה. בכיף של כולנו.
      החומוס לא חשוב כל כך. בפעם הבאה תשים אותו…..
      לבריאות ושבת שלום smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *