d7a9d799d7a9 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d792d791d799d7a0d794judy131 - עוגת שוקולד עם גבינה

עוגת שוקולד עם גבינה

d79bd795d7a9d799d7aa d792d791d799d7a0d794 d792d795d793d7994 1 - עוגת שוקולד עם גבינה

מכירים את השוקולדית הנהדרת שלי?
אז ג'ודי judy131 עשתה מעשה ושידכה לה גבינה.
תראו איזו עוגה מיוחדת במינה.
תודה לג'ודי על השידרוג והתמונה.

עוגת בחושה גבינה שוקולד

עוגה גבוהה טעימה וקלה להכנה.
שתי תבניות אינגלישקייק – אורך תבנית 30 ס"מ

הבסיס הוא עוגת השוקולד של פירגה עם שינויים שלי

הערות של פירגה לפני תחילת האפיה:  ראו בסוף

מצרכים:
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר –  ג'ודי הכינה עם 1/2 1 כוסות.
2 ביצים
2 כוסות מים חמים מוסיפים אחרי בחישה של יתר המצרכים הערבוב צריך להיות יסודי והבלילה נראית ממש כמו קרם בלי אף גוש. לבחוש בהתאם כמה זמן שצריך.

לא להוסיף עוד קמח למעט מה שרשום,למרות שנראה דליל.
לצקת לכל תבנית מחצית מכמות העיסה.

לתערובת הגבינה:d7a9d799d7a9 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d792d791d799d7a0d794judy1312 300x225 - עוגת שוקולד עם גבינה
250 גר' גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה 9%
חצי כוס חלב
2 כפות קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
1 ביצה שלמה
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
לערבב את כל החומרים ביחד. הבלילה יוצאת דלילה .
לשפוך לכל תבנית מחצית מכמות ההבלילה על עיסת השוקולד
אין צורך לערבב את שתי הבלילות.
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- 45 דקות
תהנו

הערות חשובות של פירגה:

אפיתי את העוגה בתבנית עגולה 24 עטפתי את התחתית מבחוץ עם ניר כסף.

יצקתי את כל הבלילה הכושית לתבנית.  את הבלילה הלבנה יצקתי מלמעלה ממש

מגבוה אל    מ ר כ ז  העוגה הכושית למרכז התבנית.  ניערתי את התבנית ולא עירבבתי.

אחרי 45 דקות העוגה נראית שחומה וכאילו אפויה. יש לבדוק עם שיפוד עץ או עם סכין עד לתחתית העוגה כדי לראות שהעוגה אפויה היטב ושהבלילה יציבה.

במידה והעוגה עדיין לא מוכנה שימו עליה ברפיון ניר כסף והמשיכו לאפות עד שתהיה מוכנה.כמובן לבדוק מדי פעם.    אני אפיתי עוד 30 דקות ואפילו שנראה שהעוגה לא מוכנה קיררתי והעברתי למקרר שם העוגה התייצבה לגמרי.

למטה , אחת מעשרות רבות של תגובות על העוגה הטעימה:

מאת שלי פרידמן:

שלום לך פירגה.
אני בוחרת בקפידה את מתכוני. את חלק מהבחירות שלי.
לאחרונה אפיתי את עוגת השוקולד והגבינה.עוגה נפלאה ממש נפלאה. יש לה לוק של קסטה וטעם גן עדן.
לידיעתך, ריפדתי את תבנית העוגה העגולה (תבנית 24) בדף אפיה שאינו נדבק. זה נקרא אפי-לי. זה ממש עוזר מאד לאפיה ובמיוחד לעוגה הזאת.
תודה רבה לך.

תהנו

209 תגובות על “עוגת שוקולד עם גבינה

  1. פירגה יקירתי,
    הכנתי אתמול את הכושית שלך בפעם העשירית אולי, לא משנה כמה רעיונות לעוגות לכיבוד יהיו לי- הכושית מנצחת ובגדול- עקב קלות ההכנה והטעם הנהדר. מה שכיף בה זו היכולת לגוון ולשנות כל פעם מחדש. הרעיון לשלב גבינה נקרא ונראה טעים מאד.
    ינוסה בקרוב!
    צום קל וגמר חתימה טובה
    smile
    יערה

    • יערב חמדתי. ת ו ד ה :lol:
      כן,אני יודעת שהעוגה הכושית הפשוטה היא משהו משהו…..
      בגלל שהיא כל כך מוצלחת הכנתי שפע גיוונים לעוגה וכולם נפלאים וטעימים מאד מאד.
      את השילוב של הגבינה בעוגה הכינה ג'ודי שלנו. יש מבחר של הכושיות בקטגוריה:מבחר עוגות כושיות
      חיבוק וחתימה טובה לכולכם smile

  2. באם אני אופה בתבנית אחת של 26-האם לשפוךאת העיסה הלבנה על הכושית ולא לערבב כמו בעוגת שיש?מה כדאי..

    • עדיף לצקת מגבוה למרכז הכושית את כל הבלילה הלבנה . ממש למרכז התבנית לנקודה אחת.
      אחר כך לנער קלות את התבנית בלי לערבב.
      מנסיון יוצא יפהפה. smile

  3. לפירגה!
    גמר חתימה טובה לך ולכל הגולשים/ת באתר. עוגת השוקולד גבינה יצאה טעימה מאוד כל הכבוד על הרעיון למדתי כבר ששוקולד וגבינה הולכים מצויין יחד.

    • חניתה,מעולה שטעם לכם.יש באתר עוד עוגות דומות בשילוב השניים אני פשוט קראתי להן פשטידות.
      כולן טעימות מאד.
      חתימה טובה smile

    • אני כל נהנית מהמתכונים שלך והכי הכי מהפשטות שבלהכין אותם
      של החומרים של המרכיבים של ההכנה
      כי עוגות כולם אוהבים לאכול אבל להכין לא כולם

      • מירי,הילדים לא יכלו להפסיק לשבח ולזלול.היא באמת משהו מיוחד.
        חשבתי להבא להכין אותה בצורת ספירלה.נראה שיהיה מדהים.
        ערב טוב smile תודה רבה.

  4. מירי הפיקשוש של אילנה היה בהצבעה לעוגה.היא לא הצליחה לתת ניקוד גבוה של 5.
    לא נורא. מי שיכין כבר יבין שהעוגה היא קלאסה.

  5. הי פירגה אפשר להחליף את הקמח תןפח בקמח רגיל ו אבקת אפיה אם כן איך?אני מקןה שלא תהיה לי בעיה באפיה אילנית מהדרום

    • אילנית הדרומית ערב טוב
      הוספתי הערות חשובות בסוף המתכון.תנהגי לפיהן והעוגה תהיה מוצלחת וטעימה ותקבלי שפע מחמאות.

      על כל כוס קמח תוסיפי כפית אבקת אפיה.
      בהצלחה smile

  6. תגובה של planet55 שהכינה את העוגה והתמוגגה ממנה: התגובה נשלחה אלי למסר האישי שלי בתפוז.
    "
    פירגה – עוגת השוקולד עם תוספת הגבינה של ג'ודי יצאה סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף!
    השילוב ממש מטורף! בגלל שהייתי עסוקה עם כל הבישולים לחג, לא שמתי לב לכמויות תערובת הגבינה, ושמתי בטעות 750 גרם גבינה שמנת והייתי צריכה להוסיף המון חלב לדלל את התערובת, יצאו שתי תבניות אינגליש קייק ענקיות,
    חבל"Z!
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך שאני מכינה על בסיס קבוע – כמו מאפה גבינות סגור.

    חג שמח "

    תודה לך פלנט יקירה וחג שמח.
    העוגה ברגע זה אצלי שוב בתנור. איזה הפתעה טעימה תהיה בערב למשפחה.חהחהחהחה

  7. העוגה מדהימה ברמות! מי שטעם התמוגג!

    העוגה אצלי לא היתה מוכנה אחרי 45 דקות, הוספתי עוד 25 דקות אפייה.

    שווה!

    • פלנט יקרה
      העוגה אכן מדהימה.היום הכנתי שוב ואין מילים כמה טעימה. חגיגה למשפחה.
      גם אצלי האפיה לוקחת יותר זמן. אני מכסה בניר כסף וממשיכה את האפיה עד שהסכין יוצאת יבשה.
      תודה רבה על ההמלצה smile

  8. היי אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך והעוגה עם הגבינה נראית לי מעולה ומתכוונת לנסות אותה,,,
    בתגובות פה יש התייחסות לעוגה כושית שלך שהיא מעולה ורציתי לנסות אותה אבל יש לך כאן כל כך הרבה עוגות כושיות שאני לא יודעת מה המתכון של העוגה המדוברת…

    האם תוכלי לכוון אותי למתכון?

    • לימור הי
      זו בדיוק העוגה הזו פשוט מכינים אותה לבד בלי הגבינה. המחמאות רבות,אכן כן.
      כל הכושיות שלי נפלאות ומוחמאות מאד . יש קטגוריה נפרדת למבחר העוגות הכושיות שלי.ראית?

      אין ילד או ילדה שלא ירצו את העוגה הזו ליום ההולדת שלהם.
      חלום שמתגשם עם כל ביס.

      זו למעשה הכושית הראשונה שהכנתי ובעקבותיה "נולדו" אחיותיה
      לכל אחת המיוחדות והיופי שלה. לכל אחת טעמה המיוחד
      קשה להמליץ ולבחור בתוך המבחר וצריך להכין ולהכיר את כולן.

      המצרכים בקערה:
      כוס אבקת קקאו
      2 כוסות קמח תופח
      חצי כפית סודה לשתיה ואם אין אז לוותר
      2 כוסות סוכר
      2 ביצים
      כוס שמן
      לערבב היטב
      ולהוסיף:
      2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב לבלילה אחידה
      הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.

      הסוד להצלחת העוגה הוא הבחישה עד שהבלילה הופכת ממש לקרם אחיד בלי גושים.

      ציפוי חם על עוגה חמה:
      להביא לסף רתיחה מיכל שלם של שמנת מתוקה רגילה או פרווה ולסגור להבה
      להוסיף 100 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
      לצקת מיד על העוגה החמה . כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
      תבנית משומנת בגודל-24 (לא קפיץ) ואם קפיץ,אז לרפד את התחתית בניר כסף.
      אפיה 35 דקות בחום 175. אבל לבדוק בשיטת הקיסם,שיפוד עץ או סכין.

      "טיפים"
      1. אם אין לכם קקאו ויש שוקולית – במקום 2 כוסות סוכר וכוס אבקת קקאו, תחליפו לכוס אחת של אבקת שוקולית עם כוס
      אחת סוכר.
      2. אם אין קמח תופח תכינו עם קמח רגיל ושקית אחת שלמה של אבקת אפיה.
      תהנו

      • פירגה היי וחג שמח

        תודה רבה על המתכון ינוסה ואדווח איך יצא לי……

        ראיתי את מבחר העוגות כושיות ובאמת כל אחת נראית משהו…. ובגלל זה קשה לבחור אחת מסויימת.. לכן כל פעם אנסה אחת….

        המון תודה :lol:

        לימור

  9. :lol: :lol: גרמת לי אושר רב כשמצאתי אצלך מתכון עוגת גבינה ושוקולד שהלך לי לאיבוד לפני כ 15 שנה
    ומאז אני מחוברת לאתר שלך, תודה ,ישראלה.
    ,

    • ישראלה יקרה
      האושר גם שלי עכשיו, כשהצטרפת לאתר שלנו.נפלא. מקווה שיהיה לנו כיף ביחד .
      בעיקר טעים ;)
      חג שמח smile

  10. העוגה עכשיו בתנור
    מריחה משהו משהו….
    הכמות של הבלילה גדולה וחילקתי ל – 3 אינגלישקייק.
    מחכה שתהיה מוכנה ….

  11. עשיתי ת'עוגה לכבוד חג סוכות והיא יצאה מעולההההההה! (תוך שניה העוגה נחטפה ובקושי נשאר משהו בתבנית לכבוד החג מרוב שזה יצא נהדר..)

    ממליצה בחום לכל מי שרוצה לעשות עוגה מדהימה בלי לעבוד קשה..

    • ואואואו קרן,תכיני כספת לפעם הבאה ;)
      נפלא שיצא כל כך טעים וחבל באמת שלא נשאר לחג :!:
      תודה על ההמלצה החמה :lol:

  12. עשיתי את העוגה ב- 2 תבניות אינגלש קייק – יצאה מצויינת …. הבעל הילדה כולם אהבו …. כל הכבוד על האתר … מוצלח ביותר !!! :lol:

    • סימה יקרה
      על כל התגובות וההודעות
      תודה ענקית את נהדרת ואני שמחה שאת באתר שלי smile :lol:

  13. WOW וואוו אחלה בחלה של עוגה ! laugh
    אין אין אין חגיגה , בלי בלי בלי בלי עוגת כושית שוקולד עם גבניה … ;)
    יאמי של עוגה לשמחת תורה .
    תודה וחג שמח .
    מאיה . (גיברלטר).

  14. הייי…. קודם כל סחתיין!!! האתר עם שפע המתכונים שבו פשוט מעורר תיאבון
    הכל נראה מעולה….ומנסיון של לא מעט מהמתכונים, הכל גם ממש טעים
    ישר כח…! את מצילה אותי בכל יום שישי מחדש כאשר אני חושבת מה להכין למשפחתי לארוחת השבת

    רציתי לשאול שאלה לגבי העוגה הזו, ובאופן כללי לגבי עוגות בחושות
    האם ניתן להקפיא עוגות מהסוג הזה ולחמם אותן לפני ההגשה???
    בתודה מראש, רויטל

    • רויטל חמודה ערב טוב
      תודה על המחמאות והעונג שלי.קראתי והתמוגגתי.
      לגבי זו אני לא בטוחה.להקפיא או לא? נראה שלא.
      הרבה מהעוגות הבחושות שלי אני מקפיאה בעיקר אלה שיוצקת עליהן סירופ מיד אחרי האפיה
      אני פורסת ומקפיאה פרוס.
      בבקשה
      smile

  15. פירגה היי,

    שמתי לב שבמתכון המקורי של עוגת השוקולד יש אבקת סודה לשתיה ואילו כאן השמטת אותה. יש לכך סיבה מיוחדת? כדאי להכין עם או בלי? ( הכונה כשמכינים יחד עם שכבת הגבינה). כמו כן מים חמים הכוונה לרותחים? סליחה על הנודניקיות, אני רוצה להכין ליום ששי.

    תודה
    ריקי

    • לא רואה הבדל עם או בלי לכן הפסקתי לשים סודה
      לשיקולך.
      את יכולה מים רותחים,חמים או פושרים שוב,זה לא גורע. הכל נוסה והכל נהדר.
      הסוד, צריך לערבב היטב שהמסה תהיה מאד אחידה. בסבלנות.
      בהצלחה ותהנו מהעוגה המדהימה smile

  16. פירגה היי שאלה בעוגת כושית עם גבינה האם כן להוסיף קמח בתערובת של המצרכים עם הקקאו? לא ברור כתוב לא להוסיף קמח הכוונה ביכלל לא להוסיף קמח או בסוף הבחישה להוסיף.. שאלתי גם חברה ולא היה לנו ברור. תודה

    • הי חמדה יקרה
      הכוונה שלמרות שהבלילה נראית דלילה לא להתפתות ולהוסיף ע ו ד קמח בנוסף למה שרשום במתכון.
      בהצלחה smile

  17. אני עדיין מתלבטת אם להכין את העוגה הזאת או המוס שוקוקולד האפויה (אני מביאה עוגה לארוחה אצל חמותי ביום ששי). בכל מקרה לגבי העוגה הזאת, איך נראה לך לעשות בתבנית קוגלהוף סיליקון שצריך להפוך? נראה לי שזה יצא מאד יפה אבל אני חוששת שאולי היא גבוהה מדי מכיוון שאני רואה שיש בעיה של זמן אפיה מאד ארוך וחוששת שלא תהיה עשויה מספיק ויבשה בקצוות. sad sad sad מה דעתך?

    • ריקי לגבי הכושית גבינה לא הייתי לוקחת סיכון והופכת אותה
      מה שכן,את העוגה שבתמונה הכנתי כך: ויצא דוגמאות משגעות לפרוסות.

      אחרי שיצקתי א כל הבלילה השחורה לתבנית העגולה
      יצקתי את בלילת הגבינה מגבוה ממש למרכז העוגה כמה גבוה שאת יכולה וממש למרכז.
      אחרי שיצקתי למרכז, נענעתי קלות את התבנית ואז כנראה הגבינה נכנסה מתחת לשכבת השוקולד.
      שמעי, יצאו לי פרוסות מהממות וכל אחד בדוגמא אחרת.
      מה אומרת? ;)

  18. אם כך אני אוותר על התבנית. עכשיו אני רק צריכה להחליט אם אני הולכת עליה או על המוס האפויה ליום ששי. בכל מקרה אני מתכוונת לנסות בסופו של דבר את שתיהן. אדווח על התוצאות..

  19. פירגה בוקר טוב,הכנתי את העוגה אתמול,אין לי מילים העוגה ממש פצצה,אפילו הבן שלי שלא אוהב דברים עם גבינה אכל ממנה,רק יש לי שאלה הגבינה נהייתה רק באמצע העוגה לא בצדדים,הכנתי אותה בתבנית מרובעת,אולי הייתי צריכה קצת לערבב כמו בעוגת שיש.
    מה את אומרת?

    • שרית,כל פרוסה יוצאת עם דוגמא אחרת
      אין לי שיטה שהגבינה תכסה את כל העוגה.
      אני יצקתי את הגבינה ממש מגבוה למרכז התבנית ( תבנית ע ג ו ל ה ) לא ערבבתי אבל ניערתי היטב את התבנית וכך הגבינה די השתלטה על הבלילה השחורה.
      תנסי כך בפעם הבאה.
      תהנו מהעוגה smile

  20. היי פירגה האם אפשר להכין את העוגה הזו כעוגת טארט תפוזים וגבינה. בימקום עוגת השוקולד??? :? :?

    • אילנית ערב טוב
      את צריכה עוגה בחושה עסיסית ורטובה אחרת יצא יבש. אם העוגה די עסיסית זה יהיה בסדר.
      אני הייתי הולכת לכיוון עוגת קוקוס דווקא.
      כמו הקוקוס קלמנטינות עוגת החורף שלי.לא חובה להרטיב אותה.
      לשיקולך ובהצלחה smile

  21. את אשה מהממת. מעשי ידייך הם ברכה מ-ה'. ישר כח.

    באשר לסודה לשתיה בעוגות שוקולד. לפי מיטב ידיעתי, הסודה מכהה מאוד את התערובת, למי שאוהב.
    כמו"כ היא מתאימה יותר למתכונים שמכילים לבן או ריוויון וכד', כך שיתכן שאבקת הסודה לשתיה די מיותרת פה מאחר וטעמה מריר וללא תוספת הלבן, יתכן והמרירות תהיה מורגשת. בכל אופן אני מוסיפה ממש מעט כי אני מעדיפה תפיחה בעוגה מאשר מרקם דחוס.

    • תודה תודה תודה . את מקסימה וכיף לקבל מחמאה.
      גם לעוגות דבש מוסיפים סודה לשתיה.
      אני יודעת שלא כולם מוסיפים . לאחרונה אני לא מוסיפה והמירקם יוצא יותר אוורירי אולי זה כן קשור.
      אז לשיקולכם בהתאם לכתוב ;) :lol:

  22. הכנתי את העוגה אתמול והגבתי עליה והורדת את התגובה וחבל… בכל מקרה, שמתי את העוגה במקרר, אחרי שהתאכזבתי שהחלק הלבן לא נאפה לכאורה. למחרת, בעלי טעם ממנה והוא מאוד בררן בעוגות, יצא שהחלק הלבן היה במירקם פודינגי כזה יחסית לכושי שהיה בחושה טובה, בכל אופן בעלי הבררן שיודע לקטול כשמשהו יוצא לא לטעמו כל כך התלהב שהוא חיסל חצי ממנה. זה ערב לחיכו שהיו מרקמים שונים. עכשיו זה יהפוך פה למתכון קבע…

    • מיני ערב טוב
      לאור מה שכתבת אתמול הייתי בטוחה ש"הזבלת" את העוגה.
      שמחתי לקרוא שהיום אהבתם אותה.
      אגב,עוגות גבינה אני מפסיקה לאפות בשלב שהן עדיין "רוטטות" ודי רכות.אחר כך במקרר הן מתייצבות ועדינות בטעם.
      תודה לבעל שהציל את המצב smile

  23. הי פירגה,

    נראה מעולה!

    לטובת עם ישראל היושב בגולה :P כמה גרם זה גביע שמנת חמוצה?

    תודה!

  24. בוקר טוב שאלה דחופה בקשר לעוגה
    היא כרגע אצלי בתנור בתבנית עגולה 24
    האם ניתן להכין לה ציפוי כי אני מביאה אותה ליומולדת של חברה הערב ורוצה שהיא תהיה חגיגית יותר?
    אודה על תושבה היום..
    תודה ושבת שלוםsmile

    • אורלי הנה קרם:
      מיכל שמנת מתוקה
      150 גרם שוקולד מריר
      כשהשמנת מחוממת ממש לפני רתיחה להוסיף קוביות שוקולד ולערבב עד להמסה
      לערבב היטב לקרם וצקת על העוגה

      או קרם פודינג אינסטנט+שמנת מתוקה+3/4 כוס חלב

      בבקשה.

  25. יצא מ ע ו ל ה
    תודה רבה
    ארוחת השבת שלי, אמש היתה, כמעט על טהרת המתכונים שלך:
    מרק עגבניות עם חומוסו – הילדים נטרפו עליו
    םשטידת לקט ירקות עם גבינות – מצויינת
    פרגיות בתנור עם ירקות (בהסבה לכרעיים)
    והעוגה הזו. חציה נוסע היום בפטיפורים לאירוח ;)
    ארוחה מעולה.
    אין כמוך :!:

    • אילנה מקסימה
      כשאני קוראת אותך,ברגע זה אני מתמוגגת מנחת.
      מרגישה שכולכם ילדי ורוצה לחבק את כולם.
      תמשיכי לשתף אותי בהצלחות ובכיף שלכם.
      אוהבת, :lol:

  26. בהמשך לשאלה על הקרם על העוגה הכנתי את הציפוי עם שמנת מתוקה ואינסטנט וניל וחלב כמו שהמלצת
    והיא יצאה גבוהה מרשימה מאוד קישטתי למעלה בסוכריות שחור לבן רציתי לצלם אבל עד שנזכרתי היא חוסלהחח
    תודה ושבוע טוב!

    • אורלי תודה יקירה :lol:
      ויופי שהקרם התאים לעוגה.
      שמחה שאהבתם ונהדר שעדכנת אותנו smile

  27. סמדר הי
    כמו שכתבתי לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות
    בסוף העוגה יוצאת עדיין קצת רכה בגלל הגבינה והיא מתקשה במקרר.
    לא לאפות יותר מדי.
    בהצלחה smile

    • פירגה ערב טוב

      האם במקום כוס קקאו אני יכולה להשתמש בכוס של שוקולית?
      במקרה זה מה שיש בארון

      תודה
      ושבת שלום

      • מרי אשמח שלהבא תכתבי את התגובה / שאלה שלך למטה אחרי כל התגובות שכבר ישנן.קשה לי למצוא אותך בין כל התגובות. תודה smile
        המרה:

        כוס קקאו=2 כוסות סוכר

        כוס שוקולית = כוס אחת סוכר

        בהצלחה smile

  28. פירגה יקרה!
    הכנתי את העוגה, יצאה מעולה!
    טעם מדהים
    נאפתה מצוין, אפיתי אותה אמנם זמן רב
    מוצלחת מאוד
    עלי והצליחי!

  29. עוגה מצויינת,אבל….כתבת שהשתמשת בתבנית 24 ואני שפכתי לתבנית עגולה 28 מתוך הנחה שתצא מעט נמוכה ו….כשהוספתי את הגבינה ,התערובת מילאה את התבנית כולה והתברברתי בלהוציא רבע ממנה למאפינס…היה משברון.אבל,לסיכום -העוגה מעניינת ומוצלחת אבל ממש לא מתאימה לתבנית 24.
    יצאו לי 10 מאפינס ועוגה עגולה ויפה בתבנית 28.
    תודה ,נהננו מאד.

    • טובית יקרה ערב טוב
      זה כמו כד השמן ;) . :lol: הצחקת אותי עם התבנית וגם הפליא אותי גודל התבנית 28???
      לי תבנית 24 התאימה בול. ממש קסם.
      בכל אופן,אני שמחה ששיתפת אותנו והבאת את חוות דעתך ובעיקר שימחת אותי מאד שהעוגה היתה לטעמכם.נהדר.
      המשך ערב נפלא smile

  30. עוגה מעולה! הצליחה לי בפעם הראשונה(ואני לא טובה באפייה…).
    התמכרתי לבלוג הזה! ;)

  31. שבת שלום פירגה יקרה
    המתכון מצוין. יצא נפלא. השילוב של שוקולד עם גבינה כל כך מיוחד.
    חששתי כל כך מהתגובות לגבי התייצבות העוגה, אז השארתי אותה בתנור קצת יותר מידיי
    ונראה לי כי הכושית התייבשה מעט. בפעם הבאה אני אעשה על פי ההמלצה שלך. smile

    להתראות פירגה יקרה.

  32. הכנתי את העוגה היום בבוקר
    יצאה מעולה אפיתי רק 45 דקות
    ונכון לעכשיו תבנית אחת כבר נגמרה
    הכנתי בשניי תבניות מאורכות :lol:
    ויש לך אחלה של בלוג

    • כוכי יקרה
      תודה על המחמאות לאתר שלי.
      תודה רבה על העדכון הנפלא והטעים לכושית גבינה.
      שבת שלום smile עם חיבוק

  33. פירגה היי

    המתכון נשמע לי מעולה ורוצה לנסות.

    האם צריך לבדוק עם קיסם עם העוגה מוכנה? אם לא איך אדע שהעוגה מוכנה וצריך להוציא אותה מהתנור כי לפי מה שאני מבינה קשה קצת לדעת בגלל הגבינה…ושבגלל זה ייתכן התארכות באפייה.

    תודה smile
    לימור

    • לימור חמדי
      לא צריך לבדוק עם קיסם
      העוגה עדיין רועדת כשהיא מוכנה.היא מתייצבת במקרר.אפיית יתר תייבש אותה.
      smile

  34. פירגה יקרה

    אז פשוט להוציא את העוגה בדיוק אחרי חצי שעה. זה מה שרציתי לדעת איך אוכל לדעת מתי להוציא את העוגה מהתנור…כדי שלא תתייבש הרי אצל כל אחד הזמן אפייה משתנה בהתאם לתנור…

    • לא בטוח. תנערי קצת את התבנית.נראה מוכן אבל טיפה "רוקד" ועדיין לא לגמרי יציב. smile

  35. שלום פירגה.
    אפיתי אותה מספר פעמים, אני ובני בייתי מאוד אהבנו.יש בה משהו מאוד מיוחד גם במראה וגם בטעם.
    ביום שישי האחרון נתתי את המתכון לחברה [שלא רצתה להגיב ולכן אעשה זאת במקומה].
    היא אמרה שהעוגה יצאה כל כך טעימה שבפעם הבאה היא תעשה ישר שתיים.
    המשך מוצלח.

    • פנינה יקירה
      אגדה ,אגדה של עוגה כל כך טעימה וקלת הכנה. באמת אושר ועושר :lol:
      תודה גדולה לחברה שלך smile

  36. אני מאוד אוהבת לאפות ולבשל ,
    מוזר שרק היום נתקלתי באתר שלך.
    רשמתי לעצמי את המתכון של עוגה כושית עם גבינה
    אני מקווה להצליח….
    בכל מקרה נהניתי לשוטט באתר לקבל מתכונים,
    כמו כן לקרוא את ההסברים הפשוטים והמובנים.
    יישר כוח.

    • מיכל הי
      את יכולה להיעזר בתגובות שנכתבות בסוף כל מתכון .
      לאט לאט התגובות מתרבות גם על מתכונים שעד עכשיו היו ללא תגובות בכלל. זה משמח אותי מאד.
      מאחלת לשתינו המשך נפלא באתר שלי ומחכה לשמוע איך יצאה העוגה?
      smile

  37. hi pirga thank you so much for the ugat gvina i need to back 11 uguts for mother day with the kids at school i am in charge of the cooking i like your blok so much i wish to look at your block every day but i dont have so much time i enjoy to read your matconim thank you you are wonder ful smadar

    • אילה בקר אור
      חן חן על מירב המחמאות והניקוד הגבוה לעוגה.
      יום נפלא smile

  38. היי,
    בלוג מדהיםם… כל ארוחת השבועות שלנו היא שלך היום smile

    אני בדיוק מתחילה להכין את העוגה…
    רציתי להתייעץ מה דעתך לגבי הוספת ממרח שוקולד לבלילת שוקולד סתם בשביל מרקם?
    ואולי ציפוי שוקולד מעל? מתאים?

    הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק?
    אודה לכל סיוע מקווה שתספיקי לענות לי…וגם אם לא שיהיה חג שמח וטעיםםם טעיםםםם

    • חן יקרה
      תודה ואשמח לשמוע איך היה ובעיקר אם טעמו ואהבו. הלוואי ;)
      לא הייתי ממליצה לשנות דווקא היום כלום שמא לא יצליח.
      עדיף בתבנית עגולה בגלל היופי.לזכור לא לאפות יותר מדי.
      חג שמח ומתוק ושולחת חיבוק מכל הלב

      • היי,
        תודה על התגובה הזריזה ועל כל האור היוצא ממך…. smile
        העוגות שלי עוד רגע יוצאות להן מהתנור לאחר 45 דקות בדיוק נראות טוב ואף יציבות….
        הסיכון היחיד שלקחתי בגלל שהבטחתי לאחיינים הקטנים הוספתי חצי חבילת ממרח נוטלה לבלילת השוקולד…היה נראה טעים….
        תודה לך על הכל….

  39. חן,נראה שהעוגה תהיה פצצה של עוגה.
    כבר אין לי סבלנות לחכות כדי לדעת :lol: .
    חג מתוק ונפלא לכם smile

  40. עוד אחת מיצירות החג מ"בית פירגה" – מעולה. :lol:

    אני חילקתי ל- 3 תבניות חד פעמיות קטנות, מאחר ורציתי להביא אחת לחיילת, אחת לחברים ואחת לשמור לעצמי… אולי בחלוקה לשתי תבניות היתה יוצאת גבוהה יותר ומחייבת לאפות יותר מ 45 הדקות הרשומות, אבל לי היה בדיוק מוכן אחרי 45 דקות.

    יצאה עסיסית, שוקולדית מאד ועם זאת הגבינה "שברה" את הטעם השוקולדי (שהיה מצויין כשלעצמו) והיוותה תוספת וניגוד נפלאים – גם בטעם וגם במראה.
    הילדים אכן אהבו – אבל גם המבוגרים התלהבו. :P :P

    חג שמח וטעים smile

    • פוליאנה,פשוט נהדר שכולם אהבו והתלהבו.
      אכן,עוגה נהדרת ומבוקשת בכל הזדמנות
      תודה רבה smile

  41. טוב שמך פריגה וגם שלי…..אבל העוגה נהדרת..
    כל בני ביתי אוהבים,והבעל אומר בייב הפעם הצלחת..אז המון תודה.. smile smile smile

    • 101 בקר אור
      נפלא לקבל על הבקר עוד המלצה לכושית גבינה :P
      נפלא ותודה smile גם לבעל שהחמיא
      שבת שלום

  42. פירגה יקירתי העוגה ניראת ניפלא :lol: מקווה להצליח :twisted:
    חייבת לנסות מחר אני בחופש :lol:
    אמא פוחדתתתתתת מסובך מעט :eek:

  43. שלום פריגה
    חיפשתי עוגה קצת שונה לשבת, קראתי את התגובות ונראה לי שאכין אותה מחר.
    רק שאלה- כמה אבקת אפיה לשים אם אין לי קמח תופח?
    תודה רבה.

  44. הכנתי את העוגה לשבת, העגה פשוט מצוינת.
    כל הכבוד לך פירגה על כל המתכונים המצוינים שלך, שתמיד אני נהנית מהם. :lol:

  45. הכנתי את העוגה אתמול – יצא מעולה ללקק את האצבעות!!! השוקולד כל כך שוקולדי שלא להאמין שזה בלי שוקולד בכלל והיא כל כך רכה וטעימה וכל כך פשוטה להכנה שזה פשוט מדהים!

    מעבר לזה, אני בת 27. עד לא מזמן כל מה שקשור למטבח בכלל לא עניין אותי. בפעמים הבודדות שניסיתי לרוב הדברים לא היו יוצאים טובים. מתישהו לפני כמה חודשים בשיטוטים באינטרנט מצאתי את האתר שלך. ניסיתי מתכון אחד – יצא מדהים. ניסיתי שני – כנ"ל. שלישי – כנ"ל ועוד ועוד… הרבה פעמים במתכונים המינונים שרשומים לא בדיוק מדויקים. אצלך כל מה שניסיתי – היה אחד לאחד, לפי המתכון.
    אגב, ניסיתי כל מיני דברים, גם קישים, גם בישולים ועכשיו אני מתחילה עוגות.

    בעלי גם מאוד מודה לך כי בזכותך התחלתי לבשל ולאפות! חחחחח :P

    • רחלי מקסימה
      תודה לך ולבעלך על "מבול" המחמאות
      אוהבת אותך והעיקר שתמשיכי להכין ולהצליח במעשי ידייך smile :lol:

  46. שלום פירגה!

    ראשית, כל הכבוד על האתר המושקע והמדהים. הגעתי לפה דרך אחותי שמאוד ממליצה ומספרת כמה המתכונית שלך מדוייקים smile

    כעת התחלתי את המתכון של העוגת שוקולת-גבינה. שפכתי את מסת השוקולת ל-2 תבניות אינגליש והבלילה הגיעה כמעט עד סוף התבנית. לא נראה לי שיש מקום לבלילת הגבינה…

    החלטתי להכניס את התבניות רק עם בלילת השוקולת לתנור ככה לתנור, ויצאו עוגות שוקולד נהדרות.

    השאלה היא האם באמת אלו הכמויות? אולי לחלק ל 3 אינגליש קייק?

    • ללה ברוכה הבאה ותודה לאחותך שהביאה אותך לאתר שלי.
      היית צריכה להכין ב-3 תבניות
      הבלילה הלבנה נכנסת לתוך השחורה.
      בהצלחה ותהנו smile

      • תיארתי לעצמי, אנסה ב- 3 תבניות בפעם הבאה.

        כדאי לעדכן את המתכון, כי בדקתי שוב ומצויין בו 2 תבניות בלבד…

        בכל אופן יצאה עוגת שוקולד טובה smile

        • הי ללה
          אני מקווה שתכיני אותה כי היא מצויינת .
          תהנו מהעוגות ושבת שלום smile

  47. הי פירגה!

    בפעם הקודמת הכנתי רק את עוגת השוקולד.. בלי תוספת הגבינה – יצא מעולה!!!

    הפעם אני עומדת להכין את כל הדרך עם הגבינה ואנסה לחלק ל-3 תבניול אינגליש.

    שאלתי – האם נראה לך שמתאימה להקפאה?

    כי אני מכינה עוד עודה לשבת וזה כבר יותר מדי, חבל לי שלא תשאר טרייה… השאלה איך היא לאחר הקפאה…?

  48. העוגה נראית סוף הדרך, רוצה להכין לשבת..
    כמה זמן בערך היא צריכה להיות בתנור שלא תתיבש?
    תודה

    • אורה שלום
      תאפי 45 דקות ותבדקי עד למטה.
      אם את לא בטוחה , כסי בניר כסף ברפיון מעל לעוגה ואפי עוד 20 דקות.
      החלק של הגבינה נראה כאילו לא אפוי לגמרי והוא יתייצב כמו כל עוגת גבינה במקרר.

  49. רציתי לעדכן שניסיתי את המתכון הזה אתמול בערב והוא יצא מעולה!!

    עשיתי בתבניות אינגליש קייק 30 ס"מ כמו שאמרת אבל יצאו לי 3 תבניות, לא 2. מבחינתי זה מצוין כי יצאה אקסטרא עוגה אחת (אולי זה בגלל שהשתמשתי בתבניות חד פעמיות- האם הן קטנות יותר?). סה"כ זמן אפייה 50 דקות וצדקת כשאמרת שהיא מתייצבת במקרר. היה לי מאוד טעים עם הנס קפה הבוקר.

    אז שתדעי ששימחת אותי ואת המשפחה ואפילו העובר בעט משמחה כשטעמתי. smile

    נשיקות ושבת שלום!

    • הריונית,נפלא שהצליח. תודה שעדכנת.
      תמיד תכיני 3 תבניות כי יש כל מיני גדלים. לפי כמות הבלילה תכיני את כמות העוגות.
      נשיקות חוזרות בכיף,ושבת שלום לך ולמשפחה. smile

      • רק שאלה… ברוב המתכונים שאני מכירה מערבבים מרכיבים יבשים עם יבשים ורטובים עם רטובים ומוסיפים את היבשים לרטובים בשלבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
        מדוע בבלילה של העוגה הכושית צריך לערבב את כל המרכיבים למעט המים ומוסיפים את המים רק בסוף? זה מאוד מקשה על הערבוב (נוצרת עיסה קשה לערבוב והרבה מים מסביב). האם זה משנה את מרקם העוגה או משהו?

        :?

        • תשובה:
          בעוגות הכושיות שלי זה שונה ואני לא יודעת למה. בכל הכושיות שלי (מאותה משפחה) מכינים אותו דבר.
          אחרי שמוסיפים את המים בסוף, בוחשים הרבה זמן עד שנהיה כמו קרם.
          אם לא עושים כך העוגות לא יוצאות טוב.
          בהצלחה smile

  50. לפירגה שלום,
    המתכון נראה נהדר.
    את ה"כושית" שלך אני מכינה פק"ל לימי הולדת.
    אם אני רוצה להכין שתי עוגות ולשים ביניהם קרם וניל (אינסטנט+שמנת+חלב הרגיל)
    זה יכול להתאים?

    ואותה שאלה לגבי העוגה הכושית, אפשר לפצל את הבלילה לשתי תבניות, לאפות פחות זמן ואז לחבר ביניהן עם קרם וניל?

  51. הי פירגה,
    מה הכוונה כשכתוב שיש להוסיף 2 כוסות מים חמים – רותחים מהקומקום או מהברז?
    תודה רבה מראש

    • קרן אני לא משתמשת במים חמים מהברז לבישול.תמיד מהקומקום.
      לא חובה רותחים מספיק פושרים כמעט חמים.
      בבקשה. smile

  52. פריגה היקרה ,

    העוגה פשוטה להכנה ומדהימה בדיוק עכשיו טעמתי ממעשי ידי ויצא מוצלח מאד אני ממתינה לתגובות מבני משפחתי

    שאלה קטנה האם נדרש לשמור את העוגה במקרר או אפשרי בטמפ׳ החדר?
    ברצוני לציין מאז שהכרתי את הבלוג הנ״ל התחלתי לחדש את הבישולים וכולם מרוצים
    תודה על החידושים ו
    ושתהיה לך שבת שלום ומקסימה  

    • רבקה הי חמדתי
      אם אתם מחסלים אותה ביום אחד אז אפשר מחוץ למקרר.
      בגלל הגבינה רצוי מעבר לזה לשמור במקרר.שמחה שאת מתחברת לאתר שלי. תודה על הפירגון smile
      מאחלת לנו המשך טעים ומוצלח smile

  53. פירגה יקרה
    אפיתי את העוגה לעבודה שלי לכבוד יום ההולדת
    קצרה מחמאות וגם לקחו את המתכון
    אין מה לדבר כל מה שאני מכינה מהאתר שלך מצליח וקוצר מחמאות
    אני אוהבת את האפייה רק בזכותך תדעי לך,נתת לי את האומץ לנסות

    דרך אגב דרך קבע אני מכינה את עוגת השוקולד הענקית שלך ותמיד אבל תמיד נהנים ממנה ורוצים עוד

    פירגה יקרה תודה לך על מתכונים נפלאים
    מאחלת לך שבוע טוב

    • ענת,אני מעריכה שחזרת לשתף אותי . תודה על ההמלצות לעוגה הנפלאה הזו.
      כן,הכושית הענקית כשמה כן היא ;) ענקית מכל הבחינות.
      תעבירי הלאה את המתכון שכולם יהנו smile
      תודה :lol:

  54. הי פירגה,
    רציתי לשאול מה התפקיד של האינסטנט פודינג מעבר לטעם? אין לי ואני מאוד רוצה להכין את העוגה… את חושבת שאפשר להחליף בקמח / קורנפלור ולהוסיף כפית תמצית וניל? מה דעתך?

    תודה :P

  55. יותר משעה ועדיין הקרם הלבן רוטט והכושית נעשתה חבל לדעתי זו שטות להוסיף את הקרם כפי שציינת למעלה הנכון הוא לערבב בתנועות סיבוביות את הקרם לתוך הבלילה החומה בתוך התבנית חבל מלא אם אמרת לצקת בתנועות סיבוביות על מנת שיתערבבו הבלילות באמת חבל זה מה שרציתי לעשות אך אני בדכ' נצמדת להוראות
    מה שקרה בנתיים העוגההחומה מוכנה והקרם עדיין רוטט אף לאחר שעה בתנור כך שהוא יתיבש עד שהקרם ייאפה

    • גלית

      בצד כתוב כל התגובות הישנות תלחצי על זה ותראי את כל התגובות.

      כשהקרם של הגבינה ר ו ט ט זה סימן שהעוגה מוכנה.
      צריך להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר
      להעביר אותה למקרר למספר שעות
      אחרי מספר שעות במקרר הקרם יתייצב.

      בהצלחה smile

      • גלית

        לא לערבב כלום
        מה פתאום לערבב?

        תיצמדי להוראות. טוב?

        היית צריכה ברגע שהקרם הלבן של הגבינה רוטט להוציא אותה מהתנור ולסיים את האפייה. גם רשמתי כך.

        למה אתם משנים דברים? חבל שהעוגה לא תצליח לך.

  56. מומלץ להכניס את שכבת השוקולד למקפיא ל20 דק' ואז השכבה התחתונה מתייצבת ולא מתערבבת עם הגבינה .

  57. עוגה נפלאה!
    אני מבקשת להוסיף הערה כללית:
    אם משתמשים בתבניות אינגליש מקרטון, שהם יותר קצרים מתבניות אלומיניום,
    רצוי לחלק ל-3 . מילוי יתר גורם לגלישת חומר, חבל.

    העוגה הזו כל כך טעימה עד כי יש לי תבניות שלה בפריזר כמעט בקביעות.
    פתרון נהדר כשאורחים לא מתוכננים מודיעים על הגעתם, וגם…לוקחת איתי כשאני
    קופצת לביקור שאיננו מתוכנן מראש.
    להפשיר..ולהשתמש.
    הילדים הבוגרים שלי "מתים" עליה.
    השילוב בין הגבינה לשוקולד מיוחד ונפלא!
    שנה טובה!

    • אילנה יקרה
      הערה/הארה במקום.תודההההההההההההה על המחמאות לעוגה

      שנה מתוקה לכולכם

  58. פירגה יקרה,
    הכנתי את העוגה בדיוק עפ"י ההוראות ויצאה טובה. (3 תבניות אינגליש קייק מנייר)
    מה שהפריע לי, שהחלק של השוקולד לא מספיק שוקולדי (קצת יבש).
    מה את אומרת, האם כדאי להוסיף לתערובת השוקולד, שוקולד מריר (200 גר') מומס ?
    מחבקת אותך על כל המתכונים הנפלאים שאת שולחת מדי יום smile smile smile

    • מירי יקרה, יכול להכיות שאפית 5 דקות יותר מדי. בכל הפעמים שאני אפיתי,לא יצא יבש. לפעמים 5 דקות יותר מייבשות.

      בכל אופן,אם תחליטי להוסיף שוקולד (אין לי מושג מה יצא כי לא הכנתי)
      ויצא לך יותר טוב, תעדכני אותי.

      תהנו מהעוגה,לבריאות
      יום טוב וטעים smile

  59. אוקיי, אני אנסה להוסיף לתערובת השוקולד, טבלת שוקולד מריר ואיידע אותך איך יצא.
    המשך יום נפלא :lol:

  60. היי פירגה
    עשיתי היום את העוגה ב-3 תבניות אינגלישקייק ויצא מעולה!!!
    תודה רבה על המתכון!

  61. בוקר טוב פירגה,
    מירי החיפאית רצתה להוסיף שוקולד ,האם קיבלת עידכון איך יצא עם תוספת שוקולד?
    מאחלת לך שבוע נפלא smile

  62. ;)היי פירגה אני רובה אני בת 31 ואני מאוד מתה על המתכונים שלך ומקווה שנהיה חברות

  63. שלום פירגה יקרה!
    הכנתי אתמול שוב את העוגה. היא כל כך טובה! אני מכינה אותה די הרבה לבני הבית ולאורחים שתמיד משבחים אותי וכששואלים על המתכון, אני מיד מנדבת את האתר שלך! תודה לך! smile

    • תכיני ב ד י ו ק כמו שרשום.כמו שיוצא לך בהתאם למתכון יוצא לכולנו.
      בהצלחה.

  64. פירגה אפיתי את העוגה בתבנית עגולה חד פעמית מספר26 יצאה נהדרת וטעימה להפליא :twisted: :twisted: :twisted:

    • אורלי,אני שמחה לקרוא שהצליח ושטעים לכם.
      כל הכבוד.
      יום נפלא ומתוק לכם.

  65. היי פירגוש !
    מה שלומך ? איזה כיף לדפדף כאן בחיפושים אחרי עוגה לשבת .
    נראה לי שמצאתי . העוגה הזו נראית מעניינת וקלה.
    ( אם רק היית יודעת כמה זמן אני מעבירה בדפדוף בארכיונים שלך …. ונהנית מכל רגע .)

    תודה

    • גלית הי חמודה
      העוגה הזו מעלפת
      יפה
      טעימה.
      מקווה לשמוע חוות דעתך.
      המשך דיפדוף טעים ומהנה.

  66. העוגה נכנסה למקרר . כמה הערות שלי :
    1 לא להפחית מהסוכר בתערובת השוקולד . שמתי כוס וחצי וחסר לי מתוק .
    2 התערובת מאוד נוזלית , מומלץ להניח את תבנית העוגה ( אפיתי בשתי אינגליש קייק ) בתוך תבנית התנור ואז למזוג את התערובות . בגלל שהתערובת נוזלית מאוד , כשהרמתי את התבנית להכניס לתנור היא התעקמה מעט ונשפך לי די הרבה מתבנית אחת . כשמניחים מראש בתוך תבנית התנור , קל יותר להרים בלי שיישפך .
    3 מידי פעם כיסיתי עם נייר כסף , כדי שהחלק השוקולדי לא יתייבש .
    4 ממה שטעמתי , יצא די טעים , אני בטוחה שאחרי לילה במקרר יהיה מעולה .

    העוגה יפה מאוד !
    תודה פירגה smile

  67. היי פירגה העוגה יצאה מעולה רכה נימוחה מתוקה במידה והשילוב עם הגבינה פשוט מושלם. הילדים קראו לה עוגת מוצרלה כי נראית עם גבינה מותכת smile

  68. הי בילי יקרה,זו פירגה
    נפלא לקבל כזה משוב על העוגה בבקר שכזה.
    המשך טעים וביחד.
    חיבוק לך ולילדודס. smile

  69. פירגה שלום.
    עוגה טעימה עם שילוב טעמים מעניין.
    מאוד אהבו אצלי.אכין אותה שוב.
    תודה רבה ניבה.

  70. שלום לך פירגה.
    אני בוחרת בקפידה את מתכוני. את חלק מהבחירות שלי.
    לאחרונה אפיתי את עוגת השוקולד והגבינה.עוגה נפלאה ממש נפלאה. יש לה לוק של קסטה וטעם גן עדן.
    לידיעתך, ריפדתי את תבנית העוגה העגולה (תבנית 24) בדף אפיה שאינו נדבק. זה נקרא אפי-לי. זה ממש עוזר מאד לאפיה ובמיוחד לעוגה הזאת.
    תודה רבה לך.

    • הי שלי,הוספתי את התגובה שלך בסוף המתכון וגם בפייסבוק שלי.
      תודה ענקית והמשך נפלא וטעים ביחד smile

    • לא יודעת כי אף פעם לא חשבתי להחליף . אם כבר ההמרה שלי היא מחמאה לשמן ולא להיפך.

  71. הי פירגה,
    החלטתי להוסיף לעוגה שוקולד מריר כמו שהציעו פה. הוספתי לבלילת השוקולד 50 גרם של שוקולד מריר וערבבתי עד שנמס.
    העוגה יצאה ממש ממש ממש נימוחה!
    אני אפיתי 30 דקות בלי כיסוי ועוד 30 דקות עם כיסוי נייר כסף על 160 מעלות כי התנור שלי חזק.

    • בקר אור שירלי
      אני שמחה שאתם קוראים גם את התגובות והשדרוגים של כולם,ומשנים בהתאם.
      תודה על התגובה הנהדרת וכיף שהצליח ושאהבתם.
      שבוע נפלא וטעים smile

    • עוגות שלא נאפות אחרי בדיקה כמובן,מכסים בניר כסף וממשיכים באפיה עוד מספר דקות.

  72. הי פירגה,
    כבר הכנתי כמה פעמים את העוגה הזו והיא מעולה!
    השאלה שלי היא לאיזו עוד תבנית היא יכולה להתאים שתהיה יותר אלגנטית?

    שירלי

    • לא יודעת מה זה אלגנט.אני עושה בתבניות רגילות העגולה האינגליש קייק והמלבנית.
      פשוט תנסי ותבדקי .

  73. התכוונתי לשאול שאם באמת אני רוצה להכין אותה נניח בתבנית עגולה 24 האם באמצע הגבינה עדיין תאפה כמו באינגליש?
    איזה קישוט היית ממליצה מלמעלה?

    • שירלי ערב טוב
      סליחה ,היו בעיות בדאר ורק עכשיו תקנו לי.

      אפשר להכין בתבנית 24 ולבדוק שהעוגה מוכנה. אני הכנתי ויצא לי נהדר.
      קישוט? אולי גנאש שוקולד.נראה הכי מתאים.
      בהצלחה ותעדכני איך יצא smile

  74. שלום פירגה,עשיתי ויצא משה,לא היה לי קמח תופיח סמתי שקית א.אפיה.האם זה בסדר.תודה לך פירגה. :lol:

  75. שלום smile
    לכבוד אורחים שמגיעים, הייתי רוצה להכין את העוגה בתבניות עגולות ואישיות, ובשביל היופי ליצור צורה של ספירלה.
    1. במה משתנה זמן האפייה כשמחלים לתבניות אישיות?
    2. העוגה תעבוד עם צורת ספירלה? איך הכי כדאי ליצור אותה?

    • שירה בקר טוב
      לא הכנתי בצורת ספירלה,אז אין לי תשובות לגבי התוצאה הסופית.
      בהצלחה ואירוח נפלא לך. smile

  76. אפיתי את העוגה בדיוק לפי המלצות. ..לצערי. לאחר כמעט שעתיים בתנור היא עדיין לא מוכנה ולא אפויה מספיק.חבל על הזמן שלי ושל ילדים

    • מרינה,כנראה שלא ערבבת טוב את קרם השוקולד .ראי שוב את אופן ההכנה.

      זו עוגה פשוטה בחושה ואין סיבה שלא תצליח.
      בהצלחה smile

  77. היי פירגה. את צודקת עוגה פשוטה להכנה. ייתכן שנאפתה בחום לא נכון. חבל.

    • היי שלוםםם
      הייתי צריכה לחמם את התנור מראש ואז להכניס? כי אני הכנסתי ישר וזה עוד לא מוכן

      • פשוט לחכות עד שיהיה מוכן ואם לא מוכן,אפשר לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שיהיה מוכן.
        שבת שלום smile

  78. ערב טוב לכולם.
    גם את זו הכנתי והשילוב של הגבינה ניפלא .
    אלה מתכונים שאכין עוד הרבה פעמים.
    תודה רבה.

    • ערב טוב נלה,
      איזה יופי,טוב, אאחל לך שכל מה שתכיני מהאתר שלי יערב לכם.
      לבריאות ובהמון אהבה smile

        • אני שמחה מאד שאת אוהבת.
          אני לא מקצועית,לא תמיד אני יודעת לענות לשואלים.
          אתר משפחתי מהלב ומהחלומות שאני חולמת איך לשמח את בני ביתי. זהו.
          שנשתמע ושיהיה תמיד טעים על שולחנך. smile

  79. ערב טוב פירגה.
    לאחת מחברותינו לעבודה היתה יום הולדת.
    היא הביאה את העוגה הזו. [אך סרבה להגיב]
    חלטתי לספר לך במקומה. זו עוגה שגם אני הכנתי פעמיים ויצאה מאוד טעימה.
    העוגה יצאה לה מאוד יפה כולם התלהבו מהשילוב. וכמובן שכולם מכירות את האתר שלך חוץ מאחת ששלחנו אותה להתרשם ושלחה לי תודה על כך.
    מומלץ מ אוד.

    • יהל ערב טוב, ריגשת אותי כל כך.
      אני מקווה שתמשיכו להכין עוד עוגות טעימות מהאתר.
      בשמחות ולבריאות ובעיקר תודה שאתם איתי smile

  80. היי פירגה. נתקעתי ללא אינסטנט פודינג בבית. אני רוצה להכין את עוגת שוקולד גבינה המשגעת שלך. האם ניתן להמיר את אינסטנט פודינג ולהוסיף בהתאם סוכר,סוכר וניל,תמצית וניל. או כל רעיון אחר. אודה לך על תשובתך.

    • בקר טוב שלי,
      אין בעיה להמיר את הפודינג בכף וחצי קורנפלור או 2 כפות קמח תופח (נוספות) למה שכבר רשום במתכון.
      אפשר להוסיף עוד מתיקות כמו: כף סוכר.
      בהצלחה smile

  81. לפירגה היקרה שלום רב,

    שמחה מאד שלאחר 7 שנים העוגה המדוברת עדיין מככבת ! ההשראה ושיתוף הפעולה בין שתינו אכן

    הצליח !!

    מאחלת לך בריאות והמשך יצירתיות . בברכה ג'ודי

    • הי ג'ודי יקרה,שלום גם לך.שוב תודה רבה smile
      גם אני שמחה שנולדה העוגה הטעימה.
      הנאה גדולה לעשות נסיונות ובעיקר שהם מצליחים.
      שבת שלום ומהנה,טעימה ושלווה.
      smile

  82. ניסיתי אפיתי. הלכתי שלה אחרי שלב. מצרך אחרי מצרך . והעוגה פשוט לא יציבה.

  83. כבר פעם שנייה שאני אופה אותה, פעם ראשונה הכנתי בתבנית מלבנית חד פעמי והעוגה (הגבינה לא נאפתה). פעם שנייה אפיתי באינגליש קייק חד פעמי, בלילת הגבינה לא יוצאת דלילה למרות ששמתי בדיוק לפי המתכון ההיתי צריכה להניח עם כף והיא שוב לא התייצבה (הגבינה) היתה בתנור שעה ו10 דק וזה ייבש את השוקולד..אני אופה המון, בבלילת שוקולד היתה ללא גושים..לא יודעת, ממש מבאס

  84. הי פירגה
    העוגה בתנור עכשיו בתבנית 26 מקווה שלא יצא נמוך מדי
    רציתי להגיד שהבלילה של הגבינה לא יצאה דלילה כפי שכתבת. זה בסדר נכון? שמתי בדיוק מה שכתבת
    בגלל שלא היתה דלילה גם שניערתי את התבנית זה לא ממש התפשט לצדדים
    תודה

    • הי אוסי, גם בתמונה תראי שהגבינה לא על כל העוגה רק בחלק. זה לא גורע מהטעם.
      מקווה שתהנו כמו כולנו.
      חג שמח kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *