עוגת שוקולד ענקית שכל ילד חולם עליה

28 באפריל 2008 מאת: פירגה

תמונה:timi האחת

תמונה:timi האחת

העוגה השוקולדית ה"קטנה" שהפכה ל "ענקית" במיוחד לילדים ולנכדים שלנו שתלווה אותם כל השנים בגן,בבתי הספר ובכלל בכל האירועים החגיגיים שלהם.
תבנית תנור גדולה 40X35
העוגה בתבנית מיד אחרי האפיה:

ענקית ימי הולדת-פירגה

ענקית ימי הולדת-פירגה

siaaam הכינה וצילמה
הכינה וצילמה:siammm
מצרכים בקערה:
1 כוס אבקת שוקולית
4 כוסות קמח רגיל
1/2 1 שקיות אבקת אפיה
1/4 1   כוסות סוכר
5 ביצים טרופות במזלג
1/4 1 כוסות שמן קנולה
1/2 2 כוסות מים פושרים למגע יד
לערבב היטב בכף לבלילה אחידה (הערבוב חשוב ביותר - עד שמתקבל כמו קרם שוקולד)
לשמן את התבנית ולאפות 35 דקות בחום 175. לבדוק בשיטת הקיסם.
ציפוי העוגה:
מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה מחוממת עד לסף רתיחה
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
יוצקים את השמנת על קוביות השוקולד - מערבבים
יוצקים רוטב (לא קרם) חם על עוגה חמה . כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
אחרי הצינון, אפשר לצפות בקרם שוקולד/וניל או אחר ולקשט .
אופציה לעוד סוג של קרם פרווה למי שלא רוצה עם שמנת מתוקה:
לבשל בסיר בינוני:
4 כפות מים
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרם מרגרינה.
מערבבים לקבלת קרם ויוצקים חם על העוגה.
לקרם נוזלי שיחלחל בעוגה ויעשה אותה מאד עסיסית , מוסיפים יותר מים תוך כדי עירבוב ואז לצקת אותו חם על העוגה החמה .רצוי לחורר היטב את העוגה.
"הערה"
1. אפשר להחליף את כוס אבקת השוקולית בכוס אבקת קקאו ולהוסיף עוד 1/4 1  כוסות סוכר. עם אבקת קקאו העוגה יוצאת בצבע כהה עמוק.שווה.
d79bd795d7a9d799d7aa-d7a2d7a0d7a7
תהנו

siammm הכינה גביעי יום הולדת

siammm הכינה גביעי יום הולדת

הכנת העוגה עם קמח מלא וסוכר דמררה:
פירגה , נעים מאוד   :P  עשיתי את העוגה אחרי שחיפשתי עוגה "אפרו אמריקאית" מפתה באינטרנט ואחרי שגיליתי שברשותי רק קמח מלא וסוכר חום , ושאר החומרים כמובן . החלטתי להמר ולנסות עם מעט החומרים שברשותי , הקטנתי כמויות ( עם מחשבון  :D ) ו :
חייבת לציין כמי שלא מנוסה כלל באפייה שיצא לי מ-ה-מ-ם לשמחתי הרבה , גם עם קמח מלא וסוכר דמררה יצא מעולה !! השדרוג היחידי שהוספתי היה להוסיף לקרם הקקאו שיוצקים עליה כשהיא חמה כמה קוביות של שוקולד תפוז-פרלין משובח שהיה ברשותי , ציננתי , ושמתי במקרר , כי אצלנו אוהבים אותן קרות ודחוסות , וזה פשוט תענוג עם כוס תה !!  המון תודה לך , מצאתי את העוגה הכיפית שלי  :-)
אמשיך לבקר כאן ולנסות , בכיף !!       יוהנה.
השידרוגים וההערות של אילנית12:
הוספתי לתערובת כפית תמצית וניל וכף גרידת תפוז.
הכנתי קרם גנאש:
250 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה
להביא לסף רתיחה את השמנת (לא להרתיח)
לכבות גז ולהוסיף את השוקולד ולערבב לקרם חלק
לחורר את העוגה בקיסם כדי שהקרם יחדור פנימה.
לצקת אותו על העוגה  מיד בצאתה מהתנור.
לשמור במקרר עד להתייצבות.
אחרי צינון העוגה במקרר אפשר לקשט או לשים דף אכיל.
חשוב: (בשום אופן לא לקשט  כשהקרם חם,לחכות בסבלנות)
אני אפיתי את העוגה בלילה ובבוקר קישטתי אותה.
העוגה אוורירית וטעימה ,מומלצת בחום.
הספיקה ל30  ילדים.
נ.ב.
אתם חייבים להכנס לתגובה של מירי סבן קצת למטה.מירי הכינה 45 מאפינסים שנחטפו בהנאה רבה. היא גם מסבירה איך הכינה.תהנו.  תודה למירי.
VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.2 מתוך 5 (סה"כ 35 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

545 תגובות על ”עוגת שוקולד ענקית שכל ילד חולם עליה“
  1. מאת איילת:

    היי.
    נראה ונקרא טעים.
    האם אפשר להכין את העוגה הזאת בטוסטר אובן ? או שחייב תנור?
    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    איילת,לא יודעת :|

    [הוספת תגובה]

    ימית Reply:

    היי האם אפשר להמיר את המים בחלב???

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ימית,לא רצוי להמיר כלום הכל מושלם.

    [הוספת תגובה]

  2. מאת נעה:

    הי איילת, כל עוגה ניתן להכין בטוסטר אובן. היו כמה שנים שהשתמשתי רק בטוסטר אובן וכל העוגות יצאו כמו מתנור אפייה רגיל.
    נעה

    [הוספת תגובה]

  3. מאת איילת:

    תודה..
    וצריך לאפות את זה אותו דבר או יותר/פחות?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    איילת עד שהעוןגה מוכנה.צריך לבדוק..
    :)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת איילת:

    אז אפיתי היום. והיא לא עלתה בכלל. זה אמור להיות ככה? :(

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    איילת בקר אור,
    העוגה יוצאת גבוהה.
    הטעות היחידה שיכולה להיות היא שלא ערבבת מסיבית וחזק את הבלילה. (לא במיקסר).
    בהצלחה לפעם הבאה. :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת אוסי:

    הי פירגה
    אני צריכה עוגה ענקית וגבוהה אז במידה ואכפיל כמויות למתכון הזה יש משהו שאני צריכה לדעת כמו זמן אפיה או מינונים?
    תודה רבה
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה אוסי.

    מה שאת רואה בתמונה זה בתבנית הענקית של התנור ויוצא גבוה. גם בתבנית חד פעמית הכי גדולה…..

    לגבי המרות אני לא טובה בזה,עד שאני לא מכינה בעצמי ורושמת את המינונים.

    לשיקולך :)

    [הוספת תגובה]

    רוי Reply:

    גם אצלי העוגה עלתה ונפלה יצא כמו בראוניז צריך בהחלט להכפיל כמויות מניסיון ואז זה יעלה ואפילו להוסיף ביצים.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי רוי,
    לצערי הרב, אתה מהבודדים שלא הצליחו עם העוגה.
    הטעות היא אותה טעות לקומץ שחוזר עליה שוב ושוב.
    על המצרכים בקערה להיות מעורבבים היטב לא כמו בעוגות בחושות שעליהן נאמר לבחוש רק עד להתערבבות.
    פה צריך לערבב יסודי (ממש הרבה)…..עד שהבלילה נראית ממש כמו קרם שוקולד אחיד ונוזלי.
    מקווה שבפעם הבאה לא לשנות כלום ולהכין כפי שכתבתי.
    בהצלחה :) מקרב לב.

    [הוספת תגובה]

  6. מאת הדס:

    האם יתאים ציפוי קרם לבן (שמנת מתוקה ופודינג) במקום הציפוי שמצוין כאן?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הדס,לדעתי כן. אבל אולי על הקרם שרשום? פשוט מעל?

    [הוספת תגובה]

  7. מאת שרלין:

    יש לי רינג מלבני 28 הוא דיי ענק האם המתכון הזה מתאים משום שהכפלתי מתכונים ולא יצאה גבוהה או נימוחה פשוט יצאה עוגת חנק ונמוכה מאוד מה גם שאני רוצה שתהיה עוגת וניל

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי שרלין,
    העוגה הזו מתאימה לתבנית הגדולה של התנור יש גם תמונות למעלה שמעידות על כך.
    זו עוגה מאד אווירית. אין צורך להמיר כמויות.
    אם העוגה יוצאת נמוכה וחנק משהו בערבוב לא היה מספיק. צריך לערבב טוב טוב ומסיבי עד שמתקבל קרם שוקולד ואז לצקת לתבנית משומנת.
    תנסי שוב. לא לשנות כמויות להיצמד לכמויות שרשומות.
    התבנית שרשמת נראית מתאימה מאד.
    לגבי עוגת וניל,יש לי עוגות תפוזים או דומות . צריך לחפש בקטגוריה:עוגות בחושות.
    בהצלחה :) :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת עמרי כץ:

    פירגה יקרה יש אבקת שוקולית בקופסה המלבנית הנמסה ציק צק האם היא מתאימה לעוגה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מתאימה מאד.
    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

  9. מאת הודיה:

    היי, תודה על השיתוף של המתכון המדהים רציתי לדעת האים העוגה מספיק יציבה לחיתוך באמצע ולמילוי של קרם..?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הודיה,אני מחלקת את הבלילה ל-2 ואופה ב-2 תבניות זהות.כדאי על אחת לשים ניר אפיה שהעוגה תרד בקלות.
    יש לקרר היטב את העוגות בטרם "מתעסקים איתן" אחרי קירור הן יציבות מאד.
    בהצלחה.

    כאן קישור לעוגה לבקשתך:

    http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/מבחר-עוגות-שוקולד-בחושות-ועסיסיות/עוגת-יום-הולדת

    [הוספת תגובה]

  10. מאת אריאל יוניטר:

    אני חושב שזה הוגה טובה

    [הוספת תגובה]

  11. מאת אריאל יוניטר:

    אני האבתי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בשמחה גדולה.
    תהנו :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת מאיה:

    היי, אפשרי להחליף את המים בשמנת?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מאיה,זו עוגה בלי שמנת. יש עוגות שוקולד עם שמנת. אחרות.
    :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת מלילה:

    למה לערבב ביד ולא במיקסר?
    אם יותר קל לי במיקסר אפשר או שיש עניין ביד?

    [הוספת תגובה]

    מלילה Reply:

    הכנתי את העוגה
    ערבבתי ביד כי לא ענית
    יצאה לי הרים וגבעות
    לא ברור

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מלילה,רק ביד ולא צריך להיות הרים.
    לערבב היטב וזה כל הסוד.
    בהצלחה להבא :)

    [הוספת תגובה]

  14. מאת נלה.:

    היי פירגה.
    הילדים בגן אהבו מאוד וגם הגננת שלא ויתרה על המתכון.
    תודה ושבת שלום.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    נלה, שימחת אותי. תודה :)
    זו באמת עוגת יום הולדת מוצלחת במיוחד ומתאימה לכל אירוע ואפשר להלביש עליה אין ספור שידרוגים.
    בשמחות :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת אלה:

    האם אפשר להחליף בקמח תופח?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אפשר להמיר לקמח תופח :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת חן:

    היי רציתי לדעת האם אפשר לאפות בתבנית עגולה קוטר 26 ?

    [הוספת תגובה]

    חן Reply:

    ואם כן כמה מעלות?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חו, 180 מעלות.
    תבדקי אחרי 30 דקות עם סכין חדה שהעוגה לא נוזלית וכבר קשה. אפשר להניח בעדינות 2 אצבעות על העוגה,ולבדוק אם כבר מוכנה.
    אם לא, להמשיך לאפות כמה זמן שצריך עד שתאפה.
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת גילה:

    איזה גודל נדרש במתכון, האם לפי כוס חד פעמי 200 מ"ל או יותר?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    גילה יש כוסות סטנדרטיות של 240 כמו הזכוכית הרגילה לא הגבוהה עם הידית.

    [הוספת תגובה]

  18. מאת רוני:

    עוגה טעימה מאד וקלה להכנה ולקישוט. תודה רבה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    :) :) תודה מהלב

    [הוספת תגובה]

  19. מאת אבישג:

    .המתכון נראה מצויין.אני מכינה עוגת יומולדת ענקית בתבנית בגודל 27.5 על 37.5 ועומק 7.5. האם צריך להגדיל כמויות? בנוסף כמה כפיות זה שקית וחצי אבקת אפיה? והאם הכוסות הן כוסות מדידה לאפיה, אלה שבאות אחת בתוך השניה בגדלים השונים? תודה רבה :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אבישג שלום וברכה,

    בהתחלת המתכון כתבתי את המידות של התבנית הענקית. 37X40. יתאים לתבנית שציינת.

    את יכולה להשתמש במאג. לדעתי זה 3 כפיות של אבקת אפיה,אבל שווה למדוד.
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted