dscf8108 - לביבות פירה ובצל ירוק - אפויות

לביבות פירה ובצל ירוק – אפויות

dscf8108 300x225 - לביבות פירה ובצל ירוק - אפויות

לביבות פירה - פירגה

מצרכים:
6 תפוחי אדמה ללא קליפה
1 בצל קצוץ
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ/פטרוזיליה
2 ביצים
2 כפות שמן
3 כפות קמח תופח (לפי הצורך)
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה עד שרכים .לשים בקערה ולמעוך ל"פירה"
לטגן את הבצל הקצוץ ב-2 כפות השמן ולהוסיף את כל המצרכים לקערת ה"פירה" (כולל השמן שבו טוגן הבצל הקצוץ).לערבב,לטעום ולשבח טעמים.
להרטיב מעט את האצבעות ולהכין קציצות .  להניח על ניר אפיה משומן.
לאפות בחום 175 כ-20 דקות,להפוך ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות עד השחמה.
תהנו.

28 תגובות על “לביבות פירה ובצל ירוק – אפויות

  1. האם התפו"א צריכים להיות גדולים או בינוניים?
    כל הכבוד לך פירגה, עוד מתכון מנצח.. :lol:
    אני רוצה להכין היום.. smile

    • סוזן בקר אור
      תודה על המחמאות למתכון.
      כיף שהכנת וכיף שחזרת לשתף.
      סוף שבוע נפלא וטעים לכם smile

  2. היי פירגה!
    מכינה הרבה מתכונים מהאתר שלך ולא מגיבה בדרך כלל וחבל, כי הם תמיד יוצאים מצוין…

    הפעם החלפתי את אחד מתפוחי האדמה בבטטה קטנה ויצא מעולה.

    תודה על מתכונים טעימים, המשך שבוע נעים laugh

    • תודה נטע
      אני שמחה שחזרת לשתף ועוד יותר ב"טריק" להוסיף בטטה למתכון.
      לבריאות ובאמת הכל באהבה גדולה smile

  3. נכנסתי לכל המתכונים שלך והחמאתי לך היום
    כל הכבוד.
    כל מתכון שהכנתי הוא פשוט טעים להפליא
    כנל לגבי המתכון עם הקציצות פירה
    מעולה!!

    • קרן,את גדולה smile smile תודה לך
      שימחת אותי מאד ואני הולכת לישון בהרגשה נפלאה בזכותך. smile smile smile

  4. מתכון מעולה,
    עוד אפשרות – להשתמש בתפוח אדמה לבן לטיגון ולטגן עם מעט שמן – מעולה.

  5. בוקר טוב.
    היו לי הרבה תפוחי אדמה והלכתי על המתכון הזה אתמול לארוחת ערב.
    טרפו את זה , פשוט טעים וכל מילה נוספת מיותרת .
    תודה רבה.

    • הי ניבה
      כיף לי שאת שותפה שלי למעללי :| ;)
      תודה שחזרת לשתף ולהחמיא
      תודות עם חיבוק smile לכל המשפחה שאהבה

  6. היי פירגה.
    ניסיתי לפני חנוכה ויצא מעולה.
    הן לא ספגו שמן כמו הלביבות הקלאסיות והן יצאו ממש טעימות.
    אמשיך להכין אותן גם אחרי חנוכה.
    תודה רבה על כל מתכונייך הנהדרים שאני מכינה כל השנה.

    • ערב טוב נירית,יופי שחזרת לשתף ולהמליץ.
      תכיני בחנוכה ובאמת גם כל השנה ;)
      לבריאות smile

  7. ששלום פירגה

    אני רוצה להכין לשבועות לביבות מראש ולהקפיא, איזה לביבות יתאימו להקפאה וחימום מחדש?

    • ציונה, לדעתי לא להקפיא אלא להכין סמוך לארוחה ולשמור בתנור חם לא עובד….. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *