d791d790d792d798 d797d79ed790d794 d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d791d790d792d798 d79ed79cd799d7aa d792d7911 - לחמניות באגט ממולאות גבינות

לחמניות באגט ממולאות גבינות

d791d790d792d798 d797d79ed790d794 d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d791d790d792d798 d79ed79cd799d7aa d792d7911 - לחמניות באגט ממולאות גבינות

מכינים את הבצק הנהדר שיתאים לכם למגוון גדול של מאפי שמרים. מלוחים ומתוקים.

המצרכים במיקסר ללחמניות ממולאות גבינות:
קילו קמח+2 כפות שמרים יבשים
לערבל עם וו הלישה (זהירות אסור ללוש עם המקצף,הוא יישבר)
להוסיף:
1/2 כוס שמן קנולה
2 כפות סוכר
כפית מלח – לטעמינו זה מספיק למאפים מלוחים או מתוקים
לערבל שוב
להוסיף:
1/2 2 כוסות מים פושרים
ללוש לבצק כ-5 דקות. הבצק נעשה כדורי ונפרד מדפנות הקערה.
להתפיח מכוסה 3 שעות במקום חמים
לתת לבצק "בוקס" קטן ולהמשיך להתפיח עוד שעה כשהבצק עדיין מכוסה
להעביר לשיש מקומח טיפונת (אם תוסיפו הרבה קמח הלחמניות יצאו כבדות)
כמו שאני תמיד חוזרת ואומרת לבצק שמרים מוסיפים טיפונת קמח.
לחתוך את הבצק הענק לשניים מכל חלק ליצור נקניק שמן וארוך 5X40
לבצוע מכל נקניק 4 חתיכות של 10 ס"מ
מכל חתיכה לשים כדור ומכינים "באגט" או מאפה אחר
לרדד במערוך את הכדור למלבן גדול 30X30 רידוד דק
למרוח בנדיבות ממלית הגבינה
לגלגל לכרוכית לא להדק מדי בזמן הגלגול ולסגור קצוות.
להניח את הלחמנייה הארוכה כשהתפר למטה, בתבנית על ניר אפיה
בעזרת סכין חדה לחתוך חתכים אלכסוניים בעומק 1 ס"מ
להבריש ביצה ולפזר שומשום
רצוי להתפיח שוב.
להניח בתחתית התנור תבנית עם מים
לחמם תנור מראש לחום 170 מעלות
לאפות כ-30 דקות או עד שיקבל צבע יפה

מלית גבינות ל-4 "באגטים" :
150 גרם ממרח גבינת שמנת אפשר בטעמים או תוספות כמו עם זיתים….
400 גרם גבינת קשקבל או צהובה אחרת מגוררת
400 גרם בולגרית עדינה
על כל עלה מורחים כף וחצי מגבינת השמנת ומפזרים חלק מהגבינות.
תהנו

חשוב:מיד אחרי שהמאפים יתקררו יש להקפיאם ולחמם ממש רק  לפני ההגשה. כך יישארו טריים טריים.

48 תגובות על “לחמניות באגט ממולאות גבינות

    • בקר נפלא ריקה
      מה שלומך?
      היתה לי חצי צנצנת נוטלה בבית,אז ניצלתי אותה למלית.
      אגב, את הסגירה של הקרואסונים עשיתי כמו שאני עושה בהכנת בלינצ'ס
      קודם סגרתי מהצדדים כדי שהשוקולד לא "יברח" ואז המשכתי לגלגל לאורך ולמתוח בעדינות רבה את ה"שפיץ" של הבצק שתצא צורה נאה לקרואסון.
      כפי שאת רואה השוקולד כולו נשאר בפנים :lol:
      אם את מכינה,אז בהצלחה smile

  1. פירגה יקירתי תודה לך על הכל
    שלומי בסדר תודה כמו בחגים אני מקווה שגם אתם
    שיהיה לנו חג שמח ושנזכה בריאים לשנה הבאה
    שכחתי לשאול אותך האם אפשר למלא בגבינה מתוקה ואיזה מילוי מומלץ
    אאפה לחג השני
    תודה מכל הלב smile

    • ריקה יקרה
      את כבר מכירה את קטגוריה המליות המתוקות.
      אז כנסי ותבחרי שם משהו כלבבך.
      כל מלית מ ת א י מ ה : פרג , גבינה , פירות , שוקולד וכו'……
      חג שמח ורק טוב :lol:

  2. תודה לך פירגה על המתכון הנפלא,
    האם ניתן להקפיא את הלחמניות עם מלית הגבינה
    חג שמח לך ולמשפחתך :lol:

    • שולה חמדתי
      אם אני אופה את כל הכמות – קילו קמח אני מקפיאה אחרי אפייה כשהמאפים מתקררים.
      או שמכינה רק חלק ואת יתר הבצק מקפיאה.את יכולה להקפיא בכדורים וכך יהיה לך קל לתכנן את המאפים הבאים.
      מנסיון הכל יוצא מעולה :lol:
      שבת שלום ומבורך בטוב smile

  3. בוקר טוב פירגה

    אלה מאפים נהדרים!
    אני מכינה לעיתים חלות מיוחדות מהבצק הזה.
    מרדדת לעלה, ממלאה בעגבניות מיובשות וצנוברים, סוגרת לגלילים וקולעת לצמה.

  4. פירגה שלום.
    אני חדשה יחסית אצלך באתר ויש דברים מעניינים.
    הכותרת במתכון – לחמניות ארוכות בטעם חמאה, איפה החמאה?

    • הי נעמי, ערב טוב ותודה שהצטרפת אלינו לאתר.
      תסתכלי במתכון הקודם הכנתי לחמניות ארוכות במלית חמאה.
      השורה שראית לא שייכת ונמחקה.
      לילה טוב smile

    • שרית,אפשר. תשקיעי יותר בלישה ויותר זמן עד שהבצק יהיה ממש נעים ורך.
      בהצלחה
      חג שמח smile

  5. בקר טוב ושבוע נפלא.
    פירגה האם אני יכולה להשתמש בשימרית+משפר אפייה? וכמה ? כמו כן רציתי לשאול בבקשה
    מדוע יש צורך בתבנית עם מים בתחתית? האם חום התנור מלמטה לא יפגום בהשחמת המאפה?
    תודה smile

    • סימה יקרה
      לקילו קמח את צריכה שקית שלמה.
      התבנית לא חובה.שווה לנסות פעם ולהחליט.
      smile

      • תודה על תגובתך המהירה, אני מרגישה כאילו אנו מדברות בטלפון….
        אבל מה תפקידה של התבנית עם המים ?. והאם היא לא מפריעה לבצק בתחתית ?

        • כנראה שלא.לא אני המצאתי.
          במאפי לחם לחמניות זה די נהוג.
          שווה נסיון,לא? לא תמיד אני מיישמת ותמיד יוצא לי טוב. עם מים או בלי מים.
          smile

          • היי פירגה,
            רציתי לשתף אותך , בשינו קל שעשיתי במתכון שלך ,ויצא גם נפלללללא , טעים ,רך,אוורירי….ועם
            איזה ריח משכר שהציף את כל הבית…
            הוספתי 4 ביצים מס. 2 לתערובת.,שמתי רק 1+1/4 כוסות מים חמימים, שמתי פחות 4-5 כפות
            קמח מהק"ג לתערובת ( לשם קימוח השייש והמערוך), וכמובן השתמשתי בשימרית עם משפר האפיה.
            ( כי זה מה שהיה לי במקרר)…… ולא השתמשתי בתבנית מים.
            יצא טעעעעעעעים. כדאי לך לנסות. תודה . smile

  6. נהדר סימה
    עכשיו יקראו ויחליטו איזה לחמניות להכין.אולי יגוונו מדי פעם.
    בד"כ אני שמה ביצים בעוגות שמרים. לפעמים בחלות.
    תודה smile ערב נפלא וטעים.

    • כן נכון. שכחתי לציין כי גילגלתי לרולדות עם שוקולד וקינמון, ויצרתי שושנים בתבנית smile
      לילה טוב. והמון תודה.
      כייף ל"שוחח איתך" וללמוד עוד…

      • ואואווו סימה זה בוודאי יצא טעים טעים. מתה על שמרים שוקולד ועוד עם קינמון.
        תהנו ותכיני עוד.את יכולה להקפיא.
        לילה טוב :lol:

  7. פירגגגגגגגה יקירתי,

    הכנתי הבאגטים , הבצק מדוייק הטעם נפלא, טעים מאוד!!!!!!!!!!!!!

    • הי חגית

      חפשי בקטגוריה: פיצות ופוקצ'ות

      או רשמי בחפש: פוקצ'ה של פירגה

      בהצלחה smile

  8. שלום לך,
    האם ניתן למלא במלית הבשרית (מהמתכון של הלחם במילוי בשר בהשראת המתכון של אלקנה ממאסטר שף)? איך יוצרים את צורת הבגט/כרוכית? לדעתך ניתן להקפיא עם מלית בשר ? רוב תודות לך על כל הטיפים והמתכונים הנפלאים!! אני כבר "לקוחה" קבועה ומדי יום נהנית מהמגוון העצום שלך והרעיונות :lol:

  9. תודה לך, אישה יקרה. חג אורים שמח וטעים!! אשמח לדווח איך יצא..(יש לי הרגשה שזו הולכת להיות הצלחה)

    • עינת,גם אני בהרגשה שיהיה פצצות. מחכה ומצפה לעדכון אחרי טעימות :lol:
      שלך,פירגה
      חג שמח smile

  10. היי פירגוש מה שלומך ? :P
    נראה מעולה !
    אני אכין אותו לשבועות .

    יום טוב

  11. פירגה בוקר טוב,

    האם ניתן להכין חצי מהכמות עם גבינות והחצי השני עם מילוי מתוק?

    איזה מילוי מתוק היית ממליצה לשים בפנים?

    תודה מראש.

    • אודליה,למתוק הייתי מכינה אחת מעוגות השמרים שלי.
      לא רוצה להמר.
      בקר נפלא לך

  12. הי פירגה שנה טובה האתר שלך נחמד מאוד ,

    ניסיתי בעבר את הלחמניות ההלו הם טעימות מאוד , ושוב אני חוזרת להכין אותם "ארוחה חלבית "לפני ארוחות החג הכבדות,, את יודעת אז מתכון מוצלח וטעים כול הכבוד

    • עליזה תודה חמדתי
      אני שמחה שחזרת לשתף אותי בתוצאה. המשך טעים ומוצלח.
      שנה נפלאה לכם.

  13. היי פירגה,
    קודם כל חייבת לציין שאי אפשר לעמוד בפני המעדן הזה!! הבצק, הגבינות- משובח ביותרsmile)
    יש לי שאלה, לפני כמה חודשים הכנתי מתכון שלך- מדובר בלחמניות באגט דומות לאלו אבל שמורחים חמאה בתוכם ומגלגלים במהודק (מקווה שהבנת) משום מה אני לא מצליחה למצוא את המתכון בבלוג.. אשמח אם תוכל להפנות אותי או לפרסם קישורsmile

    ושוב עליי לציין שכל מתכון שלך פשוט אש!!

    • הי אנה,פשוט מרחי חמאה במקום גבינה. הסדר אותו דבר.
      כשיש וירוס למתכון,אני מוציאה אותו. בקרוב אכניס אותו שוב.
      לבריאות ובאהבה גדולה.המשך טעים ותמיד ביחד
      לילה טוב ומחובק. smile תודה על המילים החמות והמפרגנות.

  14. פירגה יקרה היי ! אכלתי במסעדה מאפה מבצק שמרים ממולא בבשר טחון, המאפה היה בצורת סמבוסק או כאילו קצת פתוח מהצדדים כאשר המלית ביצבצה מהצדדים ( היו מאותו מאפה 2 צורות) רציתי להתייעץ
    איתך בבקשה אם אפשר מהבצק שכאן להכין את המאפים לבשר. אולי יש לך באיזה מקום מתכון מתאים יותר, אשמח לייעוץ שלך בזמנך. ואם יש לך מתכון טוב למלית בשר טחון, אשמח לקבלו. תודתי נתונה לך מראש.
    וטוב שאת קיימת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *