d7a4d7aad799d7aad799d79d d7a2d793d7a9d799d79d2 - מג'דרה פתיתים ועדשים

מג'דרה פתיתים ועדשים

d7a4d7aad799d7aad799d79d d7a2d793d7a9d799d79d3 - מג'דרה פתיתים ועדשים

 

והפעם ה פ ת ע ה טעימה במיוחד

פתיתים עם עדשים
גיוון ליתר מתכוני המג'דרה שלי.
רוצים עוד מתכוני מג'דרה ? הקישו מג'דרה בחפש באתר ותהנו.

מצרכים:
כוס עדשים ירוקות שטופות ולא מושרות
שקית פתיתים יכול להיות אפויים של אוסם
3 בצלים קצוצים מטוגנים – אפשר יותר
1/2 כוס ירק טרי קצוץ – לא חובה

הכנה:
מבשלים את העדשים בהרבה מים כ-20 דקות
כשהעדשים רכים מסננים ושומרים בצד.
מבשלים את הפתיתים בדיוק כפי שרשום על גבי האריזה
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מיד כשהפתיתים מוכנים מערבבים אותם עם העדשים והירק.
מטגנים את הבצל ב-4 כפות שמן ומערבבים הכל ביחד.
טועמים משבחים בטעמים ועוד שמן אם צריך .
מגישים חם
תהנו

23 תגובות על “מג'דרה פתיתים ועדשים

  1. הי פירגה
    איזה רעיון נהדר, אף פעם לא חשבתי להכין מג'דרה עם פתיתים !
    זה מה שיפה באתר שלך, הרעיונות והחידושים
    אני אוהבת לגוון ולחדש מתכונים ישנים שלי ומהאתר שלך למדתי המון
    תודה !!

    • פירגה שלום
      המתכון יצא מעולה ואני לא חובבת של מג'דרה.
      בתחילה גם בעלי עיקם את האף אבל בסופו של דבר לא נשאר כלום ליום המחר!!!smile
      כל הכבוד
      laugh

      • יעל שלום
        תודה על התגובה .

        בפעם הבאה תרדי עד לאחרון התגובות ותגיבי בהמשך לתגובה האחרונה,
        כך יהיה לי יותר קל למצוא אותך .
        שמחה שבסוף אהבתם ונהניתם smile תודה.

  2. היי פריגה

    זה זמן רב שאני רוצה לכתוב תגובה על המתכונים הנפלאים שלך.
    בחג השבועות כל ארוחת החג הוכנה ע"פ מתכונים שלך – כל הכבוד.
    היום הכנתי את המתכון מג'דה עם פתיתים יצא נפלא. לבצל לקראת סוף הטיגון הוספתי שום כתוש, כורכום וכמון. זה מאוד טעים.

    המשיכים לעדכן אותנו במתכונים הטעמים שלך
    ישר כוח ותודה רבה smile

    • מרים יקרה
      אם היית יודעת כמה נחת שאת גורמת לי היית כותבת לי יותר.חהחהחהחהחה
      תודה על הפירגון והתמיכה
      תודה ששיתפת אותנו
      בוודאי שאמשיך לעדכן,לתת ולתרום לאתר ללא לאות :lol:
      smile

  3. פירגה שלום

    איזה ירק את ממליצה להוסיף לתבשיל?

    והאם יש לך גם מתכון "קלאסי" של מג'דרה?

    תודה רבה!!

    • תמר אני בדרך כלל משתמשת בפטרוזיליה כי זה מה שאוהבים.

      הנה מתכון למג'דרה קלאסית:מג'דרה קלאסית ל-3 מנות

      מצרכים והכנה:
      כוס אורז מושרה שעה במים מהברז
      כוס עדשים ירוקות
      2 בצלים קצוצים
      4 כפות שמן
      מלח,כמון,קינמון שימי רק קורט ותוסיפי עוד לטעמכם אחרי טעימה
      מבשלים את העדשים עד לריכוך כ- 25 דקות ולבדוק – כשמוכן מסננים
      מטגנים בצלים קצוצים ומזהיבים
      מוסיפים לסיר את יתר המצרכים וממלאים מים עד גובה התכולה. מערבבים.
      מרתיחים ומכסים במכסה תואם
      מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות
      סוגרים להבה ומשאירים בסיר מכוסה.
      תהנו

      את יכולה לראות עוד מתכוני מג'דרה בחפש באתר רשמי: מג'דרה
      תהני

  4. Hi Pirge, such a cool idea !
    And I – love love love love – so much your new site….I am "picaboo " here often ;-)………..All the best .

  5. לא חשבתי שניתן בכלל לשלב פתיתים ועדשים
    הילדים שלי מתים על פתיתים ומרק עדשים
    בדרך כלל אני מכינה להם מג'דרה עם אורז ועדשים ירוקות

    אני בהחלט ינסה את השילוב של הפתיתים עם העדשים, עד היום לא התאכזבתי משום מתכון שיישמתי דרך האתר הניפלא הזה.

    תודה פירגה היקרה,

    רחלי.ג. smile

    • רחלי ג מקסימה
      בהחלט שווה להכין.בטוח שהילדים יתמוגגו.
      תכיני ותשתפי אותנו
      שלך,פירגה smile

  6. כמובן שאימצתי את המתכון,
    אמנם לי אסור פתיתים(צאליאק)אבל אפשר להכין לבעלי ולאורחים,
    תודה ושבת שלום smile

  7. המתכון נראה מצוין!
    האם אפש ר גם עם עדשים חומות? לצערי לא מצאתי עדשים ירוקות בסופר.
    תודה ושבת שלום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *