d79cd798d7a7d7a2d7a1 d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 - לביבות תפוחי אדמה - גם אפוי

לביבות תפוחי אדמה – גם אפוי

d79cd798d7a7d7a2d7a1 d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 - לביבות תפוחי אדמה - גם אפוי

לטקעס / לביבות תפוחי אדמה

מי לא מכין לטקעס תפוחי אדמה? המתכון באמת הסטוריה.
מי שלא מכיר, הגיע הזמן לקום ולהכין ומבטיחה להתמוגג מכל ביס. אז כנסו לראות  את אבי שקדי מכין
סרטון להכנת הלביבות הטעימות

מצרכים בקערה והכנה:

4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים מגוררים גס (לסחוט היטב מנוזלים)

בצל יבש מקולף ומגורר גס
ביצה  +  כף סלט טחינה א חומוס
4 כפות קמח –  אפשר להמיר בפתיתי תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
לערבב ואם צריך להוסיף עוד קצת קמח
לצקת עם כף לתוך שמן חם ומרודד ולטגן מ-2 הצדדים
מגישים עם שמנת חמוצה ומלפפון חמוץ.

שיטת האפייה:
להניח את הלביבות  צ פ ו ף  על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן  ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.

תהנו וחג שמח
לביבות טעימות שהכינו יויו ואחיניתה (חברותי באתר)

47 תגובות על “לביבות תפוחי אדמה – גם אפוי

  1. בס"ד

    ממליצה במקום קמח רגיל לשים קמח תפו"א, ממש ממש טעים. בתיאבון.

  2. בוקר טוב פירגה יקרה smile וחנוכה שמח
    אתמול בערב הכנתי את הלטקעס … היה טעימממממם. הבעל אהב מאוד מאוד…. וזלל….וזלל….
    אפילו הבת שלי שלא מתלהבת מכל דבר…הסכימה לטעום ואהבה את זה…. ;)
    דרך אגב: היה לי במקרר קישוא וגירדתי גם אותו לתוך התערובת .
    לדעתי זה ממש הוסיף…זה עידן את הטעם של הלביבות….מומלץ :lol: :lol:

    • פשושית חמדתי חג אורים שמח גם לך
      השידרוג של הקישוא נקרא נפלא . בלטקעס אפשר להוסיף כל ירק לתפוחי האדמה וזה מאד מגוון.
      שמחה שאהבתם.
      שמחה ששיתפת אותי ואת כולנו בתגובה הטעימה smile

    • תודה פשושית,פה זה לטקעס תפוחי אדמה וזה מסורתי, אבל אפשר להוסיף ירקות בכיף smile
      חג שמח smile

  3. ערב טוב פירגה הכנתי את הלביבות רק הוספתי גזר אחד פשוט יצא כל כך טעים שאני בעצמי הופתעתי בעלי אהב והילדים שלי אכלו את הכל תודה על המתכון הקל והטעים.

  4. 4 כפות קמח – אפשר להמיר בפתיתי תפוחי אדמה

    קניתי בשוק את הפתיתים האלה. נראה אבקתי כמו קמח. אני מקווה שלא חירטט אותי המוכר תבלינים שזה פתיתי תפו"א.
    אגב , זה יוצא יותר טעים עם הפתיתים במקום הקמח ? ואם כן , אז לשים אותה כמות של 4 כפות ?
    :|

    • גיל יקר
      שים רק 2 כפות ותניח את התערובת בצד ל-5 דקות. הם ייספגו.
      אולי לא תצטרך להוסיף עוד.
      אני אוהבת את הפתיתים האלה מאד. smile

  5. ואוו פירגה, אלו ללא ספק הלביבות הטעימות ביותר שטעמתי. תודה רבה על מתכון נפלא….טרפנו… :lol:

    • הילה,תהנו חמודה ותעבירי הלאה את המתכון שכולם יהנו. ;)
      אני מקווה שתכיני עוד ממטעמי החנוכה שלנו smile
      חג שמח smile

    • האם אפשר לוותר על החומוס?
      אני יודעת שאת אומרת שזה מוסיף למרקם אבל אני אמורה להכין אצל חברה ולמקרה שלא יהיה לה…

  6. היי פירגה
    הכנתי שלשום את הלביבות פעם אחת עם קמח ופעם אחת עם פתיתי תפו"א. (ללא קמח בכלל) .
    הלביבות עם הפתיתים היו ברמות על . הרבה יותר טעים מהלביבות עם הקמח במתכונת הרגילה .(שגם טעיות לכשעצמם). כנל הוספתי כף חומוס צבר בשני המתכונים .
    מומלץ בחום .

    תודה ענקית smile

    • גיל,תודה
      תמשיך לשדרג את הפשטידות והמאפים שלך עם הפתיתים האלה במקום קמח , ותוסיף תמיד כף חומוס/טחינה.השידרוגים אדירים.
      שמחתי לקרוא שאתה מיישם,חוזר אלי עם מחמאות.זה כיף גדול.
      תודה smile

  7. בכייף..אני מנסה המון ומשתף.
    הכנתי את הלביבות יום שישי לפני אירוח משפחתי פעם ראשונה שאני בכלל עושה לביבות . בהתחלה יצא לי קצת עיסה דלילה..נכנסתי ללחץ שלא תהיה פאדיחה..חח.. אז הוספתי עוד כף אחת של פתיתי תפו"א (בהתחלה שמתי ארבע כפות שטוחות) ונתתי לזה לעמוד בצד עשר דקות. אף אחד לא הבין מה הטעם החמישי בפנים..חשבו ששמתי קמח לא מוכר…
    ;)

    • גיל
      הפתיתים האלה "מתעבים" מעט אחרי שהות באוויר.לכן לא צריך להגזים שלא יצא קשה מדי.
      ללביבות עדיף עיסה דלילה כדי שהמירקם הסופי יצא פריך ובטעם הלביבה ולא בטעם של הפתיתים.
      מורידים את הבלילה למחבת בעזרת כף ולא צריך שתהיה דומגא אחידה לכל הלביבות. בעיקר לביבות תפוחי אדמה יוצא יותר מענין שיש להם כל מיני קרניים ;)

  8. פירגה שלום,
    1.אפשר לבשל את התפו"א קצת לפני כל ההכנות?
    עוד לא יצא לי לטעום לביבות מוכנות עד הסוף. פשוט אין לי ניסיון טוב איתם.
    אבל אין ספק שזה טעים מאוד (וקלאסי!)
    2.ורק שיהיה לי ברור: זה "טחינה או חומוס", נכון?
    3. את ממליצה על: קמח רגיל, קמח תפו"א או פתיתי תפו"א?

    • נסטיה בקר טוב
      לא לבשל.רק לגרר
      טחינה או חומוס מה שיש בבית במקרר
      קמח רגיל או קמח מצה
      smile

  9. בדיוק המתכון שחיפשתי
    בפעם הראשונה בחיי הוצאתי לביבות שממש אהבתי
    בגלל הילדים הוצאו החוצה הבצל והחומוס/טחינה ונשארנו עם הלביבות נטורל
    מעולה!!!
    אימצתי בחלק מהתוצרת את המלצת הקישוא שהיתה בתגובות- ממש מעולה
    ואנחנו גם עשינו עם שילוב של בצל ירוק וקישוא ויום אחד גם עם עירית.
    הכל עבד והיה מופלא וטעים!

    • הי שניצל
      אני שמחה שמצאת את המתכון והמרכיבים שאהובים עליכם. תודה רבה.
      המשך טעים ונפלא.

  10. בוקר אור! :P
    האם טעים לאכול את הלביבות גם לבד מבלי השמנת? (לא אוהבת)
    והאם הכוונה לטחינה גולמית או מוכנה(עם לימון מלח וכו')?
    תודה רבה!

  11. פירגה יקירתי!
    הכנתי השבוע את הלביבות האלו בגירסה המקורית המטוגנת וזה ממש הזכיר לי את הלטקעס מהילדות. :lol:
    אחר כך הכנתי את המתכון עם בטטה ותפוח אדמה ויצא מדהים. למזלי הכנתי כזו כמות גדולה שהיה מספיק לכל אלו שרבו על הלביבות עם הבטטה…… laugh
    תודה על המתכון המוצלח
    וחג שמח
    smile smile smile

    • נורית,אין כמו לביבות בחנוכה. יש שפע של מתכונים טעימים באתר שלי.
      שתהנו ותבלו יפה בחג
      שבת שלום smile

    • ליזה,כיף לשמוע שאהבתם.
      המתכונים ביתיים,אז בטוח שהם טעימים :lol:
      חג שמח ומתוק לך smile

  12. הכנתי את הלביבה בתוספת שמנת לבישול ובטטה מגוררת ובצל ירוק שמנתי בספרי מחבת קטן שפכתי את כל הבלילה וטגנתי יצא מהמם תודה על כל המתכונים שאת שולחת המוצלחים חג שמח

  13. יתכן שתגובתי לא תיראה לך.
    אני עושה לטקס כל הזמן.
    אבל…..לא לסחוט לא לסחוט לא לסחוט.
    זו המלצתי החמה וכלם אוהבים.
    אנחנו קבוצת מתנדבות בסורוקה וסוכם שלכל פגישה אביא הלביבות.

    • הי תמי,
      תודה על ההמלצה המיוחדת שהבאת.
      אני מכירה כאלה שלא סוחטים גם פשטידות קישואים ;)
      בוודאי כולם קוראים את התגובות ויגיעו להמלצה שלך.
      המשך טעים וביחד smile
      חג smile שמח

  14. פירגה יקרה
    עשיתי את המתכון הזה בתוספת ירקות שאנחנו אוהבים כוסברה וגזר אבל יצא לי ממש דחוס, לא אוורירי וקליל בכלל. מה עשיתי לא נכון? יכול להיות שהוספתי יותר מדי קמח? איך העיסה צריכה להיות נוזלית או כזו שאפשר לעבוד איתה? היא הייתה לי נוזלית אז הוספתי עוד 2 כפות קמח מעבר למה שכתוב במתכון…
    יש לציין שכל מתכון שלך יוצא לי מוצלח אבל הפעם זה לא הלך למה?
    תודה ושבת שלום smile

    • הי חמודה

      את למעשה השבת לעצמך ששמת יותר מדי קמח.

      כשאת מכינה בלילה ללביבות היא צריכה להיות רכה ולא נוזלית אבל בהחלט לא קשה. לא למהר להוסיף קמח.
      תמיד כדאי לטגן לביבה אחת עד הסוף ולראות אם הכמויות מדוי
      קות.
      גם כששמים לביבה קצת דלילה במחבת משומנת וחמה היטב,הלביבה מתייצבת אחרי טיגון ראשוני של צד ראשון ואז אין בעיה להפוך ולהמשיך לטגן את הצד השני.
      מקווה שעזרתי.
      המשך טעים ולבריאות smile
      שבת שלום smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *