d7a4d79cd790d7a4d790d79c d79cd791d799d791d795d7aa - פלאפל ביתי כדורים או לביבות

פלאפל ביתי כדורים או לביבות

 

d7a4d79cd790d7a4d790d79c d79cd791d799d791d795d7aa 1 - פלאפל ביתי כדורים או לביבותפלאפל ביתי כלביבות או כדורים קל הכנה וטעים מאד

המצרכים:
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מושרה לילה בהרבה מים + 2 קורטים סודה לשתיה
למחרת, לשטוף ולסנן היטב.
 ל א לבשל את החומוס.
שמים במג'ימיקס:
את גרגרי החומוס
פרוסת לחם לבן שרויה וסחוטה היטב
חצי ראש שום – נקי
בצל אחד חתוך רבעים
כותשים הכל.
מוציאים מהמג'ימקס ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה:
כפית אבקת אפיה
כפית תבלין כוסברה / פטרוזיליה יבשה
כמון, מלח, פלפל שחור לפי טעם.
כמה כפות מי סודה, לפחות  4-5
לערבב וללוש,להוסיף לפי הצורך  2-3 כפות קמח רגיל.  לטעום ולשפר טעמים.
מכינים כדורים או לביבות קטנות ומטילים בזהירות לשמן חם ועמוק לטיגון
מיד אחרי הטיגון, מוציאים על ניר סופג

מגישים עם סלט וטחינה.

d7a4d79cd790d7a4d79c d791d799d7aa 300x225 - פלאפל ביתי כדורים או לביבות

פלאפל – פירגה

תהנו

44 תגובות על “פלאפל ביתי כדורים או לביבות

  1. ערב טוב פריגה .

    השרתי 1 ק"ג של חומוס השאלה שלי אייך אני מגיעה למרקם רך של כדורי הפלאפל כמו שנמכרים בחנויות ?

    ערב טוב פינצית .

    • בדיוק כמו שרשום יוצא פלאפל מ ע ו ל ה. להיצמד למתכון.
      את יודעת שאסור לבשל את החומוס להכנת פלאפל.
      שימי לב.
      לילה טוב smile בהצלחה.

  2. הכנתי היום לארוחת צהריים והילדים ליקקו את האצבעות….מתכון מנצח….תודה,המשיכי כך…. :lol:

    • תודה אסנת יקרה
      תמשיכו להתלקק ולהנות ושתהיה לכם שבת מתוקה וטעימה :lol:

  3. הי פירגה,
    אבא של תלמידה שלי, בעל דוכן פלאפל הסגיר לי את הסוד שלו:
    לפלאפל מטוגן, הכל כמו המתכון שלך, רק להוסיף חצי פלפל ירוק כהה, מאז אני מכינה כך ויוצא נפלא!
    האם שמעת על ה"תוסף" הזה? ביי, ושבת שלום.

    • מליסנדה תודה
      אני מכינה לפי מה שאוכלים אצלי בבית
      אתם יכולים להוסיף/לגרוע כאוות נפשכם,בטעם ובכיף שלכם
      שבת טעימה smile

  4. שלום פירגה
    המתכון שלך טוב מאוד אני מכינה שנים פלאפל אך אני מוסיפה 2-3 כפות קמח וקצת מים לפי העין
    כך שהעיסה תהייה נעימה לעבודה . יישר כוח על כל ההשקעה .

    • מעולה זיוה. תמיד אפשר לטגן רק פלפל אחד ולראות אם מצליח או אם צריך להוסיף משהו…..
      תודה smile מכל הלב

  5. היי פירגה
    סבי עליו השלום היה לו פלאפליה ברחובות ואת הפלאפל אצלו אני יודע שהיה טוחן במטחנת בשר ולתערובת היה מכניס גם פלפל ירוק.הרבה שום ופטרוזיליה וכוסברה ( כמו אצלך) . המטחנת בשר נתנה אווריריות ועד היום אני עושה כך בבית…על אותו מתכון שלו ויוצא פלאפל סופוגי אוורירי וטעים מאין כמוהו ( אם יש משהו שאני עושה טעים..ואין הרבה..זה פלאפל). אני טוחן בבית במטחנת בשר ידנית של פעם..פשוטה ויעילה.
    smile

    • גיל,יופי שכתבת כי מי שנכנס להכין מתכון,קורא גם את כל התגובות על המתכון.
      יופי שיש עוד דרכים לשיפור.כיף שיש נוסטלגיה וזכרונות.עכשיו יראו את התגובה שלך ויוכלו ל"שדרג".
      smile

  6. פירגה,
    רציתי לשאול, פרוסת לחם לבן שרויה במה…? מים?
    וגם לציין שאין על המתכונים שלך- תמיד מקבלים מחמאות מכל מי שאוכל המון המון תודה smile

  7. טעים מאוד מאוד
    שאלה לפעם הבאה:
    האם אפשר להקפיא? ואם כן באיזה אופן? (תערובת שלמה? או כדורים? לפני טיגון?

    תודה ושבת שלום

    • אורה ראיתי בסופר את הכדורים שהם מוקפאים אחרי טיגון אז שווה נסיון.
      בהצלחה וכיף שאהבתם ושיתפת smile

  8. היייי דליה,
    שתדעי שאני מכורה לאתר שלך :]
    את מדהימה בתגובות שלך ובסבלנות וכמובן בכישרון שיש לך בידיים …
    כיף להכנס לאתר.. יש פה שפע מדהים לכל הדעות, עדות והטעמים smile
    לא הכל מצליח לי (את האמת) אבל מה שמליח מלקקים מהצלחות … חהחהחהחה

    אני מאוד אוהבת פלאפל … ינוסה בקרוב.. רק שאלה האם אפשר גרגירי חומוס של סנפרוסט?

    תודה :P

    • לאלה ערב טוב
      אני מאחלת לך המשך הצלחה בכל מעשי ידייך. לאט לאט הכל יצליח,זה ענין של נסיון.
      לפלאפל צריך חומוס לא מבושל וסנפרוסט זה חומוס מבושל. היצמדי להוראות.
      בהצלחה ובכיף.
      תודה לך smile

    • סימה שלום
      להשריה תוותרי וושימי במקום סודה , שקית אבקת אפיה.

      לעיסה צריך מי סודה,לא סודה לשתיה.
      בהצלחה

  9. בתשעת הימים שזה מראש חודש אב עד ט," אב נוהגים לא לאכול מאכלי בשר . מצאתי את המתכון של הפלאפל וזה רעיון מעולה אני הולכת להכין. יש חנויות פלאפל שמוכרים ציפס בציפוי אורירי איך מכינים זאת.? תודה על האתר הנפלא אני משתמשת בו כל פעם מחדש . ונהנת מהמתכונים הטעימים… תודה לך פריגה smile smile

    • הילה,האתר שופע מתכונים צמחוניים ללא בשר.כנסי לקטגוריות המתאימות.
      חיבוק ליום נפלא.

  10. פירגה יקרה
    יצא מעולה. הרבה זמן חיפשתי מתכון לפאלפל.. ניסיתי גם משהו אחר. אבל זה באמת מתכון נהדר.. וקל כמו כל המתכונים שלך!
    תודה רבה
    רונית

  11. הי פירגה,
    תודה על המתכון הנהדר. הכנתי ונהנינו מאוד. אישתי הפסיקה לאכול רק אחרי 14 !!! כדורים.
    האמת שעד שראיתי את המתכון שלך הייתי מכין מתכון שונה, שנפוץ בהרבה אתרים. החלטתי לנסות את המתכון שלך והוא הרבה יותר מוצלח!!! :lol:
    מהיום והלאה אני מכין רק אותו!!! :cool:
    דרך אגב הכנתי את התערובת בקערה, טיגנתי בערך חצי כמות, ואת השאר כיסיתי ושמתי במקרר. אחרי יומיים טיגנתי את מה שנשאר ועדיין היה טעים מאוד.

    • חיים,פשוט נהדר. אני שמחה שחזרת לשתף אותי.
      יופי של המלצות.
      תהנו smile

      • אני מכינה פאלאפל ביתי עם כוסברה טריה ופטרוזיליה טריה הרבה שום ובצל תבלינים יותא מעוטלה טעים רך מבפנים אני מוסיפה קישואים לתערובת זה טעים מאוד .

  12. בוקר טוב פירגוש, במקום פרוסת לחם מה אפשר לשים? פירורי לחם? אם כן, כמה כפות? מודה לך מראש smile

  13. אוקיי אז איך אני עושה עם הפרוסה? משרה אותה לכמה זמן ? מורידה את 'הקשה'? מפוררת או שמה אותה איך שהיא בבלנדר?
    אף פעם לא התעסקתי עם זה ואשמח אם תסבירי לי
    smile

    • מירב יקירתי,אנא קראי שוב ותכיני פשוטו כמשמעו….

      שמים במג'ימיקס:

      את גרגרי החומוס

      פרוסת לחם לבן שרויה וסחוטה היטב כתוב במפורש……..שימי לב…….לא כתוב להוריד קשה.? אז לא
      חצי ראש שום – נקי
      בצל אחד חתוך רבעים

      כותשים הכל.
      מוציאים מהמג'ימקס ומעבירים לקערה.
      מוסיפים לקערה:
      כפית אבקת אפיה

      ולהמשיך….כפי שכתוב.

      ומה שלא כתבתי לא לעשות . smile smile smile smile בהצלחה

  14. פירגוש יקרה
    עשיתי פעמיים את המתכון ופעמיים לא הלך לי…
    פעם ראשונה לא ידעתי איך המרקם צריך להיות והוספתי הרבה קמח, יצא לי דחוס מדי. אז זרקתי לפח.
    ופעם שנייה שמתי 2 כפות קמח אבל הפעם הייתה בעיה אחרת, זה לא התבשל לי בכללללל מבפנים לא משנה כמה זמן זה היה בטיגון…
    מה אני עושה לא נכון?? זה לא משהו מסובך ועדיין לא מבינה למה זה לא הולך לי :?

    • הי מירב
      אני לא יודעת מה את עושה.
      תקראי שוב ושוב ותראי אולי את חוזרת על אותה טעות כל הזמן.בהצלחה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *