d7a7d7a0d798d790d7a7d799 d7a2d795d7a3 - עוף אמריקאי טיפוסי

עוף אמריקאי טיפוסי

עוף - עוף אמריקאי טיפוסי

 

אין צורך ללכת למסעדה. ישראלה חברתי נתנה לי מתכון פצצה ותואם להפליא את המקור.
בקלילות ובכיף תכינו למשפחה עוף במעטפת פריכה וקראנצ'ית שיעשה לכם את הארוחה להנאה גמורה.
אצלינו אוהבים לשלב תפוחי אדמה זהבהבים וסלט קולסלאו תוצרת ביתית כמובן.
המצרכים וההכנה:
חלקי עוף בלי ה ע ו ר (אני מכינה עם העור ולדעתי הרבה יותר טעים)
3 ביצים
כוס וחצי פירורי לחם (אפשר לערבב עם ביסלי כתוש)בפסח קמח מצה דק
מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה. אפשר לגוון ולהוסיף כפית סילאן או דבש.

להכין לפי הסדר הנ"ל:
1. לטבול את חלקי העוף בתבלינים מכל הצדדים.
2. בוללים ביצים במעט מים , קטשופ, או רסק עגבניות, פפריקה .
3. טובלים את חלקי העוף בביצים מכל הצדדים.
4. טובלים את חלקי העוף בפירורי הלחם שיצופו היטב. יש להדק היטב את הפירורים.
5. מניחים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת. רצוי על גבי ניר אפיה.
6. אופים בחום גבוה 190 מעלות כ- 20 דקות ללא כיסוי.
אחרי 20 דקות מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית מכל הצדדים.
אופים ע ו ד 3/4 שעה בחום 180 מעלות.
מורידים ניר וממשיכים להשחים את חלקי העוף עוד כ-רבע שעה. לא להמתין ולגשת מיד לארוחה.
"טיפים"
1. לעטוף את החלק התחתון של הפולקיות בניר כסף.
2. התיבול יכול להשתנות בהתאם לטעם בני ביתכם.
3. אפשר לשלב ביסלי בטעמים . כותשים 2 כפות ומערבבים עם פירורי הלחם.
תהנו

19 תגובות על “עוף אמריקאי טיפוסי

  1. ממש מגרה.
    זה פריך רק מיד, או גם לאחר זמן?
    אם אכין לשבת ואניח על הפלטה לחימום, זה ישאר קרנצ'י?
    תודה לך.

  2. בוקר טוב פירגה, אני רוצה להכין לשבת, אבל מחזה עוף.. כמה זמן לאפות בתנור? הרבה תודה :lol:
    דרך אגב אני מכירה היטב כי אמא שלי הייתה מכינה עוף כזה הרבה בארה"ב.. אני נולדתי בNY גדלתי וחונכתי שם עד שעליתי לארץ.. smile

  3. גם לדעתי עדיף עם העור.

    כמובן צריך שלא ישארו נוצות. אמא שלי ז"ל היתה שורפת את הנוצות עם נר.

  4. אשמח אם תפרטי שוב את סדר הפעולות:במה טובלים קודם, בתבלינים? בביצים? או ששניהם מעורבבים לעיסה אחת ואז טובלים בפירורים? מניסיוני, יש מצב שהפירורים נדבקים לקערת הביצים , במידה וטובלים בהם קודם.

    • הי שיר
      אותם שלבים שרשומים במתכון.
      סידרתי אותם עכשיו לפי סדר מספרי שיהיה יותר קל להבין.
      בהצלחה והנאה smile

  5. סוף סוף אחרי תקופה ארוכה פירגה נימצאת שוב במייל שלנו. נקוה שיום יום נמשיך לקבל את מתכוניך הנדרים שאין עיליהם. תודה רבה אשה יקרה.

    • רחל, בקר אור ואני מקווה שכל מה שתכיני יהיה טעים וסבבה לגמרי.
      יום נפלא לך smile

  6. קודם כל – פירגה.. אני מאד אוהבת את המתכונים שלך ומשתמשת בעצותייך הרבה. לגבי העוף – אני מכינה משהו דומה לעיתים קרובות. בגירסה שלי מספיק ביצה אחת, כפית גדושה חרדל, אבקת שום, פפריקה, קצת רוטב ברביקיו או תבלין לעוף. מעל פירורי הלחם מטפטפת חמאה מומסת.. אופס… קצת שמן זית…..

    • לאה יקרה,תודה והמשך שיתוף ביחד.
      שימחת אותי היום מאד.
      העוף שאת מכינה נקרא נהדר.
      תודה על המתכון והשיתוף smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *