d7a2d795d7a3 d795d7a4d7a8d792d799d795d7aa 2 800x600 - עוף ופרגיות ברכז רימונים  ודבש

עוף ופרגיות ברכז רימונים ודבש

d7a2d795d7a3 d795d7a4d7a8d792d799d795d7aa 2 800x600 1 - עוף ופרגיות ברכז רימונים  ודבש

כלתי אוהבת פרגיות והנכדים מעדיפים עוף אז עשיתי "שידוך" נהדר.

מצרכים:
סיר בישול רחב
10 חלקי עוף (אפשר פחות)
נתחי פרגיות כמה שרוצים
בסיר הבישול משרים את העוף והפרגיות לשעה ב-2 כפות רכז רימונים+2 כפות דבש +4 כפות סילאן
מוסיפים לסיר:
2 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות רוטב סויה
1/4 כפית כורכום
כפית סחוג אדום (לילדים לוותר)
במחבת מטגנים בצל קצוץ ושום ומפזרים על לעוף
מכסים מים בדיוק בגובה העוף
מרתיחים וטועמים ומוסיפים:
מלח ופלפל שחור אפשר להוסיף כפית אבקת מרק עוף (אני לא מוותרת)
מבשלים על להבה קטנה שעה וחצי.

לא חובה לעשות כמוני… הוצאתי את העוף לקערה, בישלתי ברוטב של העוף פרוסות תפוחי אדמה ולפני הארוחה שוב חיממתי הכל ביחד. אפשר לחמם ולהשחים הכל בתנור (עם כל הרוטב)

תהנו

47 תגובות על “עוף ופרגיות ברכז רימונים ודבש

  1. נראה משהו משהו…
    איזה רכז רימונים את משתמשת ?האם הוא מכיל סוכר ?

    • איילת יש רכז רימונים של חברת אלסקה והוא טבעי,ללא תוספת סוכר גם מודגש על הבקבוק.אבל למעשה את יכולה להשתמש בכל רכז אחר.
      תודה ובהצלחה smile

  2. מלבד המישרה של הרימונים ,דבש, וסיאלן מוסיפים לסיר עוד מהכמות ברשימה? :ee sad

  3. משרים את העוף בדבש והסילאן שמופיעים אחר כך במתכון או דבש וסילאן בנוסף, ואם כן אז כמה?

    • אילנה,תודה וסליחה. שיניתי את השורה שיהיה יותר ברור.
      תכיני ותהנו smile

  4. נראה מעולה וטעים ומעורר תאבון!!
    רציתי לשאול לפני כמה זמן ראיתי מתכון ואני לא זוכרת איפה של פתיתים עם עוף/חתיכות חזה וכוזברה.
    מכירה מתכון כזה ? אם כן אפשר לקבל?
    תודה על מתכונים הטעימים על האתר הנפלא והחם. תודה תודה תודה! ! !

  5. פירגה בוקר טוב,
    אתמול בערב הכנתי את תבשיל הפרגיות.
    יצא חמוץ נורא!!! ניסיתי לתקן ע"י הוצאת הרוטב והחלפתו אבל הניסיון לא צלח.
    הצילו!!!! חבל לי לזרוק כמות גדולה של בשר. מה ניתן לעשות כדי לתקן?
    שבת שלום, אורנה :eek:

    • אורנה,לאור התגובה שלך שיניתי את הכמויות.
      יכול להיות שרכז הרימונים היה ישן?
      בכל אופן,צריך לטעום ולשפר טעמים תיכף ברתיחה הראשונה.
      אני מקווה שאחרי הבישול הטעם יתאזן ויהיה אכיל.
      תעדכני. תודה smile

  6. בוקר טוב ושבת שלום,
    לשאלתך, לא שיניתי כלום במתכון ורכז הרימונים נקנה לכבוד תבשיל זה.
    אף פעם לא שטפתי בשר לאחר הבישול, מוכנה לנסות למרות שלא נשמע לי טוב.
    תודה על התגובה, אעדכן אותך.

  7. היי פירגה,
    צריכה מתכון לעוף (שוקיים) עם אורז בסיר. מתכון הכי פשוט שיש בלי תוספת של ירקות או משהו אחר.
    המון תודה !!!!!

    • רונית בבקשה עוף ואורז:

      חומרים
      1 עוף מחולק ל6 מנות.
      1 בצל פרוסות.
      3 כפות שמן.
      2 כפיות אבקת מרק בצל.
      2 כפיות אבקת מרק עוף.
      3 כוסות מים.
      1 קופסת רסק עגבניות . אפשר בלי רסק
      1 כפית מלח ופלפל לבן לפי טעם. בזהירות אחרי טעימה
      1 כוס אורז שטוף ונקי.
      אופן ההכנה
      מרתיחים את העוף. ומנקים אותו מהליכלוך. ושוטפים
      בסיר פורסים בצל לטבעות . מזהיבים קלות.
      מטגנים את חלקי העוף. מוסיפים מרק עוף, ומרק בצל,
      מלח, ופלפל וטועמים. שופכים 3 כוסות מים + רסק עגבניות ומערבבים.
      מבשלים את העוף ולאחר- מכן מוסיפים את האורז כשזה מוכן אפשר להוסיף צימוקים או שקדים, תבשיל טעים מאוד בתאבון.

  8. פירגה, אני המומה ממהירות התגובה שלך. באמת כל הכבוד !!!
    שאלות לגבי המתכון שנתת לי:
    1. כמה זמן בערך עלי לבשל את העוף ?
    2. על איזו להבה לבשל אותו-גבוהה/בינונית נמוכה? והאם בסיר פתוח או סגור ?
    3. מרגע הוספת האורז כמה זמן עלי לבשלו בערך ? האם עלי לבשל אותו בלהבה נמוכה ובמכסה סגור ?
    ושוב, אני מודה לך על סבלנותך והיענותך !!!
    מקרב לב !

    • בישול העוף שעה, או לפחות עד שמוכן ורך.
      להבה בינונית (קצת פחות) העיקר שירתח
      לכסות חלקי-לתת לאדים לצאת
      מרגע הוספת האורז מבשלים 20 דקות
      במידה והמים נגמרים והאורז קשה….תוסיפי 1/4 כוס מים רותחים , ותמשיכי לבשל עד שהאורז רך.
      חשוב: מרגע הוספת האורז יש לסגור את המכסה של הסיר ה ר מ ט י.
      בהצלחה smile

    • תודה מלכי ואני מקווה שגם יתר המתכונים שתכיני מהאתר יערבו לכם
      smile

  9. פירגה שלום,
    עשיתי כמעט כעצתך, שמתי בשקית קוקי בטטה, בצל ושום ואת חלקי העוף ללא הרוטב (לא שטפתי אותו, זה נראה לי טיפה קיצוני) ושמתי בתנור עד שהירקות התרככו.
    יצא בסדר, לא מעולה. העיקר שלא נזרק העוף. מקווה שבפעם הבאה יצא יותר טוב, לא מוותרת (אשים פחות לימון, זה בטוח)
    תודה על הרצון לעזור.
    יישר כוח.

    • הי אורנה,תודה שחזרת אלי שוב.
      הורדתי לגמרי את הלימון,בהנחה שהרכז מספיק לימוני.
      במידה וצריך כל אחד יוסיף לטעמו.
      לבריאות smile

  10. היי פירגה…העוף הזה סוף הדרך……נחטף מהשולחן……לוקלוקו………….פשוט מעדון. ושוב תודה על מתכונים נפלאים. עדי. :|

  11. פירגה שלום
    אני מתכננת כבר את התפריט לראש השנה וחיפשתי כמובן אצלך.
    אצלי אוהבים יותר אפוי מאשר מבושל- האם ניתן לאפות את העוף לפי המתכון שנתת?
    המון תודה על מתכונים נפלאים :lol: :lol: :lol:

    • יעלי
      כיוון שלא הכנתי אפוי ואין לי תשובה,עדיף להכין מתכון מסודר לעוף אפוי
      קטגוריה:עופות
      ממליצה על עוף המחמאות.
      באהבה

  12. פירגה שלום,
    תוכלי להעלות תמונה של בקבוק רכז הרימונים?
    יש לי בבית "רוטב רימונים" של וילי פוד,
    ואני לא בטוחה שזה זה.

    תודה

  13. הכנתי את העוף בשינוי קטן … השריתי את העוף בכל התבלינים חוץ מבצל ושום כעבור מס שעות הוספתי בצל ושום מטוגן ובישלתי על אש נמוכה עם לא הרבה מים
    יצא מעדן !!!!!!!!! האורחים לא טרפו רק את העוף אלא ליקקו גם את הרוטב
    מתכון מעולה כל הכבוד לך !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *