3 640x410 - פוקצ'ה של פירגה

פוקצ'ה של פירגה

 

d7a4d795d7a7d7a6d794 3 - פוקצ'ה של פירגה
את הפוקצ'ה הכנתי מבצק הפרעצלים שלי שהוא רב גווני למאפים רבים וטובים.
לא זוכרת מתי לאחרונה אכלתי פוקצ'ה כל כך טעימה. שווה להכין ולהנות.
מהכמות הרשומה נאפות 2 פוקצ'ות בגודל 27X33.
מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או קמח שטיבל 1
כף סילאן
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים (לפי הצורך מוסיפה עוד כ-1/2 כוס)
5 כפות שמן
כפית מלח
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את החומרים הרטובים ומערבבים בעזרת היד כ-3 דקות לבצק דביק (לא להוסיף קמח )
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות. אצלי אחרי שעתיים הבצק כבר תפח– והתחלתי בהכנות.
לא מורידים את נפח הבצק
מעבירים הישר לתבניות.

אופן הכנת הפוקצ'ות:
1. להניח ניר אפיה על התבניות ולמרוח שמן זית
2. לשטח את הפוקצ'ה בעזרת אצבעות משומנות ולמרוח בנדיבות שמן זית על פני הפוקצ'ה.
לעשות גומות על פני הבצק
לעטר בגבינה צהובה,בולגרית,זיתים, ירקות טריים וקלויים,טונה,סרדינים,מלח גס,שומשום,זעתר ומה שרוצים. הבחירה לטעמכם.
יוצקים עוד קצת שמן זית .
אופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות.

"טיפים"
1. לא לקמץ בשמן זית. הפוקצ'ה אוהבת שמן ומשתבחת בגינו
2. הקפאתי את הפוקצ'ה שנשארה מיד אחרי הכנתה. אחרי הפשרה קלה וחימום בתנור,לא האמינו לי שהיא מוקפאת.
תהנו

190 תגובות על “פוקצ'ה של פירגה

  1. פירגה יקרה
    אני סמויה כבר הרבה זמן אבל מאוד נהנית מהפורומים בהם את משתתפת, עשיתי המון דברים שלך וכולם הצלחה מסחררת.
    הכנתי היום את הפוקצה והיא פשוט מדהימה.
    אז תמשיכי להיות פורה ויצירתית וכולנו נמשיך להנות.
    רזיאלה

  2. שלום פירגה!
    עשיתי אתמול את הפוקצ'ה שלך והיא נטרפה מיד, הבצק יצא לי כמו שצריך, בקיצור מעולה! תודה תודה!
    שאלה לי אלייך, אם נשאר לי מהבצק, אפשר להקפיא אותו? ואם כן, לפני הטפחה או אחרי?

  3. פוקצ'ה מדהימה, מכין כמעט כל שבוע – והיא נזללת על המקום בכל הזדמנות.

    מצויין!

  4. הכנתי לשבת את הפוקצ'ה. זה היה נסיון ראשון שלי עם שמרים וקצת חששתי. אבל הפוקצ'ה פשוט יצאה מדהימה וטעימה והיא כל כך קלה להכנה. כולם נהנו ממנה וטרפו אותה. זה הולך להיות המתכון הקבוע שלי.

  5. פירגה שלום רב, הכנתי ביום ו את הפוקצ'ה בדיוק לפי ההוראות עם שמרים יבשים חדשים שקניתי(חצי כמות )
    הבצק תפח , אבל היה טעם לוואי מאוד חזק של שמרים במאפה שהפריע להנאאה

    יש לך אולי טיפ לאיך למנוע זאת?

    • אושרית,אין סיבה
      כמות השמרים בדיוק מתאימה למאפי שמרים
      שימי לב להוראות אולי פיספסת משהו? כמו התפחה מספיקה?
      יש לה שם של פוקצ'ה נפלאה מכל מי שהכין אותה ומקווה שכך תהיה גם אצלך.
      smile

    • היי אושרית :P

      אולי אוכל לעזור לך להבין מה הבעיה לגבי ריח חזק [ריח אלכוהולי] של שמרים לאחר האפייה.
      יכולות להיות מס' סיבות:

      1. הוספת כמות שמרים גדולה מהרצוי והתפחת ייתר. [הכמות הנכונה ל- 1ק"ג קמח = 2 כפות שמרים יבשים].
      2. קיצור זמן ההתפחה כאשר מוסיפים כמות גדולה יותר של שמרים.
      ולהסבר –

      כמות השמרים שתופחים בבצק שהכנו תולייה בכמה גורמים:
      מזג האוויר/ כמות השמרים בבצק/ זמן תפיחה/

      א. בימים חמים כשמוסיפים כמות שמרים הנכונה לבצק, עדיף להתפיח זמן קצר יותר. וזאת
      בגלל מזג האוויר החם שגורם לשמרים שבבצק לתפוח מהר מאוד.

      ב. במידה ומוסיפים כמות גדולה יותר של שמרים ומתפיחים זמן ממושך יותר- מתחיל להווצר
      ריח חזק של שמרים לאחר האפייה. וזאת בגלל התסיסה המוגזמת של השמרים בזמן ההתפחה.

      ג. במידה ורוצים לקצר את זמן התפיחה ע"י הגדלת כמות השמרים, אז התוצאה לאחר האפייה
      תהיה בטעם לוואי חזק [ריח אלכוהולי].

      ועד דבר שלמדת לגבי ריח לוואי של השמרים וגם תוצאה מושלמת יותר של מרקם בצק השמרים הוא: התססת השמרים משך 10 דקות. כלומר:
      כמות שמרים היבשים שבמתכון + כמות הסוכר שבמתכון +1 כוס מים חמימים.
      ואז להוסיף את השמרים המותססים לקמח ולאחר מכן להוסיף את שאר המצרכים שבמתכון.

      *תמיד עדיף להוסיף את השומן במתכון ואת המלח לקראת סוף הלישה, ולהמשיך ללוש את הבצק
      לעוד מספר דקות. כאשר שומן ומלח באים במגע עם השמרים, זה "הורג" את השמרים, ומעקב
      תפיחה.

      הנה הסבר ברור במצגת שהכנתי:

      שלבי הכנת בצק שמרים עם קמח מלא ויצירת לחמניות ואפייתם
      http://picasaweb.google.com/yifat.zr/LxqtnD#

      מקווה שעזרתי smile
      יפעת

      • דבר נוסף שלא ציינתי:

        כלל שאני הולכת לפיו –
        עדיף להוסיף כמות קטנה יותר של שמרים ולהתפיח זמן ממושך יותר.
        כך התפיחה יוצאת טובה יותר, ואין ריחות לוואי למוצר המוגמר.

        הצלחה :!:

          • היי פירגה,
            תמיד שמחה לעזור ולשתף…
            אני ובני משפחתי מבלים הרבה באתר שלך, וכל פעם צצים לנו מאכלים חדשים לארוחות שלנו,
            והכל הודות לך ולאתרך המקסים :!:

            :lol:

  6. מאד חם בחוץ.הכנתי את הבצק והוא תפח מאד מהר.יא מאד טעים,רך,ואווריי .תודה

    • צביה ערב טוב עם תודה ששיתפת אותנו.
      אנחנו אוהבים אותה מאד. את הפוקצ'ה ;)

  7. פירגה שלום,

    רציתי לדעת מדוע מערבבים את הבצק רק 3 דקות ומדוע ערבוב ביד? בד"כ מתכונים לפוקצ'ות לשים בוו הלישה ולפחות 10 דקות וגם יצא לי טעים כשעשיתי כך. אני רוצה לנסות את שלך ותהיתי מדוע דרך ההכנה שונה?

    • ריקי המתכון הזה הוא הצלחה כבירה.
      אם בא לך להכין בדרך שונה,תכיני ותדווחי לנו. נשמח לשמוע.
      לבריאות ושנה טובה smile

  8. פירגה היי,

    עם הצלחה לא מתווכחים :!: . הכנתי בדרך שכתבת והיתה הצלחה גדולה אצל כל בני הבית והאורחים בסוכה. אני באופן אישי זללתי ממנה בלי סוף.

    תודה וחג שמח smile smile smile
    ריקי

  9. פירגה היי,
    שתי שאלות:
    1.את הבצק ללוש ביד או במיקסר עם וו לישה?
    2.כף וחצי שמרים יבשים -כמה זה בשמרים טריים?
    תודה מראש smile

    • רוני אני מערבבת ביד . הבצק רך.
      3/4 שקית טריים תספיק לכמות של הקמח.
      בהצלחה smile

  10. הי פירגה. הפוקצ'ה נראית פ33ה !! רק שאין לי כאן סילאן ולא נראה לי שאני יכולה להשיג בקרוב, אפשר אולי להחליף את הסילאן בדבש ? או לוותר עליו ? אוהבת מאוד את מתכונייך smile

    • אושרית יקרה
      ברור שאפשר עם דבש ולא לוותר.
      חמודה אשמח לחוות דעתכם מגרמניה הרחוקה.
      smile תודה

    • אושרית בקר טוב לך.
      אני כל כך שמחה שנהניתם מהפוקצ'ה. לבריאות חמודה ויום נפלא לך smile

  11. פירגה אני חייבת את עזרתך בהול אצלי יש שני בנות שהם לא אוהבות ירקות וכל הדברים המיוחדים רק רסק עגבניות פירורי גבינה צהובה וזיתים האם אני יכולה לעשות את הבצק בתור פיצה ולא לעשות התהליכים של השמן זית וכו' אפשר לרדד רגיל כאילו אני הולכת לעשות פיצה רגילה או שיש לך טיפ מיוחד?
    כי הבצק הוא כבר משעה 17.15 ואני רוצה להוציא מהמקרר תודה

  12. אז אני לא יכולה לעשות מזה משהו
    או שמשהו יותר לא נעים לזרוק את זה פירגה כי פוקצו'ת הם לא יאכלו כי חברה היתה פה אמרה לי שפשר לרדד רגיל ולעשות כפיצה מה המלצתך הבהולה

  13. פירגה ערב טוב יש לציין שהפיצה פוקצ'ה ניקרא לזה יצא סוףףףףףףףףףףףףףףף שימנתי את הידיים עם שמן זית ושיטחתי את הבצק בלי מערוך ושמתי רסק וגבינה צהובה ,זעתר,שום כתוש,ושמן זית ,עגבניות ומרחתי שיכבה של גבינה בטעם גבינה צהובה בטעם אמנטל של שטראוס,והאחרונים עשיתי אותם בינונייים שמתי שום שמן זית ופילפלים ציבעוניים לא הפסקנו לאכול אמאאאאאאאאאל'ה
    לפעמים כדיי לקחת סיכון פירגל'ה

  14. הבנות שלי כל הזמן שהם רואות אותי במטבח הם אומרות לי פירגה מה את מכינה לנו היום לארוחת ערב
    והיום במיקרה עניתי להם הפתעה עד שלא יצא מהתנור ופתאום הם ראו את הפיצותפוקצ'ה והתלהבו עד הגג
    לשיפור פעם אחרת אני אקנה רוטב עגבניות של יכין בטעם פיצה יצא עכשיו ומומלץץץץץץץץץץ מאוד

  15. בוקר טוב
    היום הבאתי מטעמים מהפוקצ'ה פיצה לחברה שאנחנו נוסעות תמיד באוטובוס ואנחנו תמיד מדסקסות על ההמתכונים שלך ואני זאת שגילתי לה את האתר כל מתכון מוצלח אני מדפיסה ושמה בקלסר ויהיה לי בסוף ספר לפנייךךךךךךךךך ח ח ח ח בבעלותך כמובן
    אני חייבת ללמדו איך עושים את הבעבע תמרה של העריקים זה ניראה לי מסובך מידיי לא?

    נ.ב את יודעת פירגה שחשבתי על הרעיון שעשיתי את הכיסונים שמילאתי אפשר לעשות בתור אוזני המן ולמלא למה מרגרינה וכל ההדברים המזיקים חברה טעמה אתמול העלתה לי את הרעיון

    • חגית יקירתי בקר אור
      תודה שאת משתפת אותי בהתלהבות שלך ושל חברותייך מהאתר שלי. מחמיא לי מאד.

      חפשי בעבע תמרים באתר שלי.מתכון מופלא…..

      רשמי את המילים:
      עוגיות מהבצק הנפלא של המעמול

      גם תראי את המאפים בתמונה….משגעים.
      יום נפלא ובהצלחה עם הבעבע.
      שלך,פירגה smile

  16. שלום פירגה.
    אני מכינה עכשיו את הפוקצ'ה ורציתי לדעת אם להמתין עד שהבצק יכפיל את הנפח?
    תודה!

    • ברור אלה
      כתוב:
      להכניס למקרר לכמה שעות (לפחות 5 ) אולי יתפח קודם,אז בדקי מדי פעם.
      בהצלחה. smile

  17. פירגה, יצא כרגיל מעולה.
    הכנתי בתבנית 26 קפיצית כי אין לי את התבנית שציינת, נחטף וחוסל בו במקום.

    ראיתי שמישהי שאלה על סילאן בגרמניה, גם אני גרה בגרמניה וסילאן תוכלי להשיג בחנויות של טורקים, תבקשי DATEN SYRUP, בדרך כלל ליד המדף של הריבות.

  18. אוי פירגה יצא מעולה… קליל ונפלא…
    הוספתי חוץ מההמלצות שלך גם קצח זה משתלב נהדר.
    פעם הבאה נכין כמות כפולה
    תודה לך על כל המתכונים הנהדרים. איזה מטבח עשיר יש לי בזכותך :lol:

    • אורלי,קצח לא כל אחד אוהב (גם אני לא) אבל בהחלט מי שאוהב זה יוסיף לו ניחוחות וטעמים.
      שמחתי שהכנת ושמחתי עוד יותר לקבל את המחמאות על הפוקצ'ה. smile

  19. פירגה יקרה
    כרגיל המתכונים שלך מוצלחים
    אתמול הכנתי את הפוקצ'ה בפעם השנייה
    עם פלפלים קלויים ושתי הבנות אכלו
    הפוקאצ'ה מאוד טעימה
    הפעם הוספתי גבינה צפתית
    אז המון תודה והמשיכי בפועלך המבורך

    • ענת יקרה
      אני מאד שמחה שהצליח לך בפעם הראשונה.חשוב לי שמצליח בפעם הראשונה ואז יש חשק וטעם לנסות את המאפה עוד ועוד ולשדרג אותו לפי טעם בני הבית.
      תודה לך על השיתוף והעדכון smile

  20. עשיתי מספר פעמים וכל פעם אני יודעת שאחזור על המתכון הזה שוב.
    מומלץ.

    • טליה,תודה על המחמאות לפוקצ'ה שלי . בעונג רב והמשך טעים לכם smile

  21. פירגה את נהדרת,
    הבצק תפח ואני הולכת להכין לנו את הפוקצ'ות שלך
    וכרגיל יש לי שאלה :oops:
    אם אבחר לעטר בגבינה צהובה, עגבניות, זיתים וזעתר
    ניתן יהיה להקפיא אותן? ניתן להקפיא פוקצ'ה מעוטרת
    בעגבניות שרי או אולי כדאי לוותר עליהן?

    תודה וערב טוב

  22. מכיוון שכתבת שניתן להקפיא את הפוקצ'ות
    ואיש לא האמין שהן מוקפאות, תיכננתי לאפות
    גם לחג ולהקפיא. עכשיו אני מבולבלת.

    על כל פנים. תודה

    • ציפי,במתכונת שהיא מופיעה במתכון שלי,הקפאתי. כשיש שידרוגים שלכם,אני לא בטוחה.
      smile לשיקולך ובהצלחה.

  23. זה בסדר פירגה, רק שיתפתי בתחושות
    הפוקצ'ה בתנור.
    מבטיחה לספר לך אחרי ההפשרה
    מה קרה לעגבניה. ;)
    ורק שתדעי שעל שולחן החג יהיו מספר מתכונים
    שלך, כאלה שנוסו בשנים קודמות וקצרו מחמאות. smile

    חג שמח ושוב תודה

    ציפי

    • ציפי הי
      אני קצת חוששת לעגבניה ומירקמה אחרי הקפאה. אבל נקווה לטוב.
      אשמח הכי בעולם לדעת שהכל הצליח ,שתקבלי מחמאות ואני תגובות טעימות.
      חג שמח וטעים smile

      • שלום פירגה,
        הבטחתי והנה אני כאןsmile
        העגבניות שרדו את ההקפאה,
        לא נשמעה תלונה ולא נרשמה הערה ;)
        האירוח היה מושלם והמון בזכות המתכונים
        הנהדרים שלך.
        היי ברוכה smile
        ציפי

        • ציפי הי יקירתי,את רואה?
          כל הערה ותגובה כזו חשובה לי ולכולם כל כך. תודה תודה.
          נהדר שיצא טוב ושאהבו. ככה צריך להיות אירוח :lol:
          תמיד בשמחות smile

  24. כמו תמיד המתכונים מעולים. יצא מעולה שמתי רק מלח גס ועלי רוזמרין וכמובן שמן זית. האם ניתן להקפיא את הבצק? אם כן באיזה שלב- לפני התפחה, אחרי התפחה? חג שמח…. :lol:

    • כרמלית,תודה חמודה
      את יכולה להקפיא אחרי התפחה ראשונה.
      חג שמח והמשך טעים smile

  25. הי פירגה
    הכנתי 2 פוקצות לחג אני פשוט רוצה להודות לך על הדיוק בכמויות, על אופן ההכנה הברור יצא טעים מאוד

    חוסל במהרה. כל פעם אני מתפעלת מחדש מהמתכונים הניפלאים ואני לא בת 16.

    בהערכה ואהבה רותי

    • רותי ערב טוב ותודה רבה שחזרת למתכון להגיב שטעים לכם.
      את מקסימה ואני נמסה כשאני קוראת כאלה תגובות :oops:
      לילה טוב smile

  26. שבוע טוב !

    האמת ביום חמישי נכנסתי לחפש את מתכון פיצה הבית אבל אז אמרתי לעצמי נסי משהו חדש בקיצר הכנתי את הפוקצ'ה אבל כפיצה מה אגיד לך ????????????. סוף הדרך :lol:

    פריגה אני עוד עלולה להשמין והכל בגלל המתכונים שלך :?

    • פינצית יקרה
      תודה רבה
      אגב, הבצק הזה הופך בקלי לקלות למאפים של ביגלה,פרעצל, לחמניות נפלאות וכו'……
      שימחת אותי שהגבת ויופי שנהניתם smile

  27. בס"ד
    בוקר טוב, רציתי לשאול אם אפשר לעשות את הפוקצה עם קמח מלא וכמה מים לשים? תודה ויישר כל על המתכונים!

  28. פירגוש יקירתי שלום,
    בשבת הבאה י ש לי אורחים ואני רוצה להכין פוקצ'ה.
    האם יש לך מתכון לפוקצ'ה ללא שמרים. (למרות שאני מבשלת ואופה הרבה, משום מה יש לי בעיה עם שמרים :oops:

  29. ברכות, פירגה יקרה
    הכנתי ,ממש כרגע יצאו צהתנור. מעולה.. גם פריך וגם רך,
    לכשהצצתי אחרי 10 דקות בתנור, שמתי לב כי השמן "נבלע " בבצק,
    נבהלתי שזה עשוי לצאת יבש , אז "העמסתי " בנדיבות עוד שמן,
    אולי קצת יותר מידיי… אבל טעים בטירוף….. smile :P ;) :lol:
    חג שמח וטעים לך ולמשפחתך ,פירגה יקרה

    • סימה יקרה
      שמחה על המחמאות לפוקצ'ה.אני גאה מאד ביכולות והאפשרויות של הבצק הזה.המיגוון נפלא.
      תמשיכי להכין ממנו מטעמים
      smile

  30. שלום פירגה,
    אני רוצה להכין מחר את הפוקצ'ה אך אין לי סילאן.
    אפשר להחליף לדבש, או אולי להוסיף עוד כף סוכר?
    תודה! :P

    • ראיתי ושוב,תודה ענקית עם חיבוק ונשיקה
      שמחתי שהכנת פעם ראשונה ,שהצליח ושאהבת.
      עכשיו מדי פעם תגווני את הציפוי.
      מהבצק הזה את יכולה להכין מקלות שום נהדרות.
      תהנו smile

  31. פירגה.
    בעלי אומר שלמתכון הזה מגיע 10 כוכבים 5 זה מעט מדי.

  32. היי פירגוש.
    הכנתי אתמול…
    שמתי למעלה קוביות חצילים, קוביות בטטה, רצועות גמבה אדומה, ועגבניות ללא המיץ. יצא פשוט –
    אין לי מילים.
    קבלתי מחמאות מכל בני הבית, ואפילו בת השלוש שלי (שהיא קשה באוכל…) נישנשה את הקצוות של הבצק ונהנתה מהקריספיות…
    תודה רבה.
    עוד מתכון נכנס למאגר.

    • שילונת יקרה,איזה נחת אושר ועושר.חהחהחהחהחה
      חיבוק ספיישל לקטנה שאהבה.חהחהחהחה ;)
      תודה לך smile

  33. שלום לך פירגה.
    עדיין לא הכנתי את המתכון אבל כמה תבניות יוצא מהכמות הנ"ל.
    תודה ואני אכין בקרוב. ::

    • רחל הי
      אני הכנתי בתבנית הגדולה של התנור. הבצק יצא עסיסי וקריספי בצדדים
      אחרי שתכיני פעם אחת כמוני,תוכלי להחליט אם את רוצה את הבצק דק ואז תכיני 2 תבניות אולי בגודל טיפה יותר קטן משהו כמו:27X33
      בהצלחה smile

  34. עשיתי מהבצק המעולה הזה פיצה ,הבן שלי אמר "אמא את צריכה לפתוח פיצריה"
    פירגה תודה אין עלייך :lol:

  35. פירגה שלום,
    אם אני רוצה להכין מהבצק הזה מקלות שום – איך אני עושה את הציפוי של השום?
    צריך לשים עוד משהו חוץ משמן הזית?
    תודה מראש!

  36. שבוע טוב פירגה,
    הכנתי את הפוקצ'ה המדהימה הזו,
    בשביל להקפיא את מה שנשאר יש לחכות שתקרר ואז להקפיא אותה, נכון….? :shock:

  37. פירגה שלום!
    רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשמרים קובייה ומה הכמות?

  38. פירגה מאוד בא לי להכין את הפוקצ'ה, ואני זקוקה לתשובות ולעזרתך:
    בשבוע שעבר טעמתי באחת המסעדות פוקצ'ה עם בטטה מעל וחצילים וגמבות עם טעם מדהים איך אני מכינה את הירקות? אני קודם כל מכינה את הבצק מטגנת את הירקות ומניחה על הבצק ואחר כך אופה? או מניחה את הירקות חיים על הפוקצ'ה? ממתינה לתשובותייך המאירות …

    • היי .אני רוצה להכין היום עם ירקות(בטטה,חצילים וכו).האם צריך לאפות את הירקות לפני?לשם ביחד?

      שבת שלום לכולם

      • הי, הכוונה בתנור? תבשלי רק מה שקשה כמו תפוח אדמה וגזר. בטטה לא צריך, היא מתרככת מהר באפייה.
        שבת שלום.

  39. היי פירגה,
    ראשית, אני כל כך אוהבת את האתר, ונהנית לשוטט בו, לקחת רעיונות, להתנסות ולהתגרות מהתמונות המקסימות… ממש עושה חשק לבשלsmile
    שנית, רציתי לספר שאתמולה הכנתי את הפוקצ'ה (רק חצי מהכמות – תבנית אחת), והיא יצאה פשוט נהדרת !!!
    אולי הבצק הטוב ביותר שהצלחתי להכין לפוקצ'ה/פיצה וכו'. השבוע אנסה שוב כבצק לפיצה.
    המון המון תודה!!!!!! המשיכי לבשל ולסייע לכל כך הרבה אנשים!!!

    • מעיין יקרה תודה על הפירגון.אני מאחלת לשתינו שנמשיך להנות מהאתר ומהמתכונים. שנכין לבני המשפחה שתמיד יהיה טעים.
      באהבה smile

  40. היי פירגה,
    רציתי לשתף שהפוקצ'ה שלך זוכה להצלחה רבה. אני גרה בגרמניה, לפני שבועיים היו ההורים הגרמנים של חבר שלי שמאוד התלהבו מהפוקצ'ה, הם עדיין לא אכלו כזה דבר בימי חייהם ועשיתי את זה רק עם שומשום וזעתר ובנוסף שקשוקה כך שזה זכה להצלחה רבה.בזמן הקרוב הפוקצ'ה תככב בחיינו כי יש לנו אורחים ישראלים וגרמנים. חבר שלי אמר שמאז שאכל את הפוקצ'ה הזו הוא לא יכול יותר לאכול פוקצ'ה במסעדה.
    היום יש לנו אורחים ישראליים ואכין גם את המוס טחינה וסילאן שלך.
    שיהיה סוף שבוע נעים
    מאיה

    • תודה מאיה יקרה
      זו באמת פוקצ'ה מהממת ואני שמחה שגם אתם אהבתם ושחזרת לשתף אותנו.
      המוס טחינה וסילאן מעולה ואני כבר אומרת לך שהוא יהיה הצלחה אדירה. רק שתהנו.
      סוף שבוע נפלא גם לכם

  41. היי פירגה,
    היום אזרתי אומץ והכנתי פוקצ'ה מהמתכון שלך {ולא מהמתכון הקבוע שלי.}
    על דבר אחד אני מצטערת….למה לא הכפלתי את הכמות????? הפוקצ'ה יצאה טעימה ,אוורירית וכמו שאת מבינה,חוסלה במהירות. אמא שלי תמיד אומרת שמטעויות לומדים ;) .בפעם הבאה מכפילה את הכמות.
    תודה ושבת שלום לך ולני משפחתך.גלית smile

    • גלית,בהחלט פוקצ'ה שווה וטעימה מאד. תודה רבה על המחמאות.
      שתהיה גם לכם שבת נפלאה וטעימה

  42. פירגה אין עלייך את בלעבוסטה רצינית כל מתכון שלך מדוייק ויוצא נהדר מסרתי לכל מקורביי את האתר שלך , כל הכבוד תמשיכי כך.

  43. היי פירגה
    חג שמח
    עשיתי עכשיו !!חוסל עי הבנות ובעלי.יצא ממש ממש טוב …
    תודה שוב.. : smile

  44. ערב זך
    פירגה יישר כח עצום ורב על המתכון המצוין הפוקצה נחטפה תוך דקות ………………………

  45. יצאה לפני חצי מהתנור-טעים טעים וגם הכנתי ממנה
    סנדוויצ'ים לגן. אפשר לחתוך באמצע!
    הכנתי חצי קמח מלא וחצי לבן.
    את הבצק הכנתי בערב ובבוקר אפיתי ויש פוקצ'ה טריה על הבוקר-תענוג!
    בתנור אצלי היא היתה 30 דקות.

    • בקר טוב קרן
      העונג גם שלי ובעיקר לפתוח כך את הבקר.
      את נהדרת והמשך שיתוף טעים וביחד. תודה רבה.

  46. היי פירגה!
    אני משתמשת רק בשמרית תוכלי לומר לי בבקשה באיזה כמות להשתמש לדעתך כדי להכין את הפוקצה בודאי ענית על כך לפחות פעם אבל כל כך הרבה תגובות יש אז קשה למצוא תודההההה

  47. היי פירגה !
    שאלתי היא קניתי אריזת ואקום של שמרים יבשים איפה מאחסנים וכמה זמן מותר להשתמש אחרי הפתיחה תודה על תשובתך :P

  48. שלום פירגה!
    מצטרפת לשלל התגובות למתכון הנהדר אחרי זמן ארוך שרציתי להכין אבל לא יצא סוף סוף פינקתי את המשפחה בארוחת ערב בליווי הפוקצה הטעימה להפליא חילקתי ל4 חלקים ואפיתי 4 פוקצות עם מגוון תוספות פשוט ללקק את האצבעות הבצק טעים כשלעצמו אוהביםםםם מאוד וגם אותך smile

    • חניתה יקרה
      תודה מקרב לב והעונג גם שלי כשאני קוראת כזו תגובה. כולי מתמוגגת.
      לבריאות ובאהבה גדולה.

  49. היי פירגה ..
    אני רוצה להכין לשבועות.
    והייתי רוצה בעובי שבתמונה.
    השתמשת בתבנית 33*27 או של התנור ?

    • כן,ואם יצא שמן מדי ולא לטעמך,להבא תכיני בגדולה יותר.

      או בשתיים. לשיקולך, בהצלחה.

  50. המתכונים שלך שימשו אותי לא פעם, הכנתי הפוקצ'ה לערב חג יצא מעולה! :P

  51. היי פירגה
    הכנתי את הפוקצ'ה – יצא מדהים
    הגיעו אורחים לארוחת ערב יום שישי
    לשתי את הבצק קלות בידיים בלבד – בדיוק כמו שאמרת – קלי קלות
    שמתי לתפיחה במקרר והלכתי לנוח
    אחרי שעתיים בדיוק העברתי לתבנית של תנור עם שמן זית בנדיבות מעל ומתחת
    פיזרתי מעל שפע ירקות: בצל סגול, פלפל צהוב, פלפל אדום, זוקיני עם קליפה
    וכמובן תבלינים מלח גס, אורגנו ובזיליקום יבשים מעט בולגרית מגורדת ומעט גבנ"צ
    כל האורחים ליקקו את האצבעות
    למחרת בתי הקטנה שאלה – אמא – נשאר עוד קצת מהציוואה –
    כמובן שצחקנו ותיקנו לפוקצה – וכמובן שהכנתי סבב שני
    יישר כח

    • שושי,כיף לצרף עוד תגובה נהדרת לפוקצ'ה.
      תכיני לעיתים יותר קרובות שכולם יהנו.
      תודה ענקית שחזרת לשתף.
      חיבוק.

  52. בוקר טוב, כול המטבח מריח את התבשילים הטעימים שלך: חזה עוף שלם, פשטידת כרובית ועכשיו הפוקצה.
    שתי שאלות על הפוקצ'ה:
    1. האם ניתן להשתמש במערבל?
    2. האם משטחים את כול הבצק על התבנית?
    בברכה
    אורה :lol:

      • לורי,להבא כתבי בסוף כל התגובות ולא בהתחלה.
        תודה smile

        תלוי מה את בוחרת לשים על הפוקצ'ה . משהו מלוח אז לא.
        התיבול עלייך וטעמך. smile

        • אה אוקי smile ] פעם ראשונה שלי פה ופעם ראשונה שאני מכינה פוקצ'הה ואין לי מושג מה לשים פשוט

          • הי לורי
            חלק מהאופציות רשומות במתכון:
            לעשות גומות על פני הבצק
            לעטר בגבינה צהובה,בולגרית,זיתים, ירקות טריים וקלויים,טונה,סרדינים,מלח גס,שומשום,זעתר ומה שרוצים. הבחירה לטעמכם.
            יוצקים עוד קצת שמן זית .
            אופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות.

            למעשה אפשר לשים כל דבר על פוקצ'ה,אז שימי מה שהכי טעים לך smile

            תכיני ותהני smile

  53. אין אין עליך פירגה יקרה,

    רק הודות לך התגברתי על הפחד מבצק שמרים והתחלתי להכין. הלחמניות המתוקות יצאו אבן בפעם הראשונה ואפםילו בפעם השנייה. אבל בפעם השלישית יצאו מוצלחות ביותר. והבצק למיני מאפים של פיצות וחצפורי יצא נהדר וכך גם הפוקצ'ה הנהדרת הזאת . פשוט התאהבתי בבצק שמרים ובמתכונים הכל כך נגישים ומובנים.

    ישר כוח ותמשיכי לשמח את כולנו עם האהבה והנתינה הרבה שלך ממתכוניי המופלאים. smile

  54. עשיתי חצי מהכמות כיוון שרק שני מבוגרים אוכלים וזה יצא מושלם! פריך ומהיר.
    תודה רבה! :lol:

  55. שלום פריגה,
    הבצר בהתפחה … אם אני רוצה לשים חצילים וגמבה עלי לטגן אותם לפני זה או לשים אום ישר על הבצק????

  56. פריגה היקרה
    הפוקצ'ה בתנור…. נראית נפלא וטעימה…. כבר כמה חודשים שאני רוצה להכין פוקצ'ת היה ברור לי שאת המתכון אני אקח מהאתר שלך!!!!!!!!!!!!!!
    תודה רבה על התשובות והסבלנות smile smile

  57. איזה מזל יש לי שאני מכירה את האתר שלך הכנתי את הפוקצ'ות בדיוק לפי המתכון והנחתי גמבות וחצילים קלויים מעל זיתים שחורים וקצת גבינה בולגרית עם זעתר מעל – מה אני אגיד לך לוקלקו…. מרוב שהיה טעים :lol: :lol:

    • גלית,נפלא שבחרת להכין את הפוקצ'ה הטעימה שלי.
      לבריאות ובאהבה
      תודה על השיתוף smile

    • אני לא מכינה כמעט אף פעם עם טריים ויוצא תמיד נפלא.

      אבל המידות הם:

      על 50 גרם טריים שמים כף יבשים
      וכמובן על 100 גרם טריים שמים 2 כפות יבשים
      שבוע טוב smile

  58. היי פירגה –
    כותבת תגובה למתכון הפוקצה כבר פעם שלישית
    הוזמנה משפחה נוספת לארוחת ערב חלבית ביום שישי
    כל פעם שאני עושה את הפוקצות האלה – המחמאות לא מאחרות להגיע
    בצק קל להכנה !!! – לא השתמשתי במיקסר – לשתי קלות עם הידיים – בדיוק כמו שכתוב
    התפחתי במקרר והלכתי לנוח צהרים
    חילקתי ל-2
    פוקצה אחת עשיתי כמו לחם שום תערובת תבלינים ירוקה שום גבישי מלח גס- שמן זית בנדיבות
    פוקצה שניה – פלפל אדום, טבעות בצל דקות, מעט גבנ"צ, טימין מלח גס ושמן זית בנדיבות
    יישר כח
    שושי

    • הי שושי תודה
      מהבצק הזה אני מכינה מאפים נפלאים.
      יופי של תוספות טעימות,תהנו.
      המשך יום נפלא לכם smile

  59. כנראה שלא הבנת את השאלה שלי הכנתי בעבר את הפוקצ'ה הזו,פשוט ללקק את האצבעות :lol: :lol:
    שאלתי אם אפשר להשאיר את הבצק כל הלילה במקרר ובבוקר לאפות?

      • תודה smile
        פשוט ראיתי באחת מההודעות שענית שאפשר להתפיח את הבצק כל הלילה אז רציתי לעשות ככה.
        עכשיו אני הולכת להכין את הבצק :lol:

        • הי א.
          אני הרבה פעמים נעזרת בתגובות שלכם ולפי זה אני עונה. בד"כ אני מכינה כפי שרשום במתכון.
          אם תכיני אחרת,אשמח לעדכון ולשיתוף smile

  60. היי פירגה,
    הכנתי היום את הפוקצ'ה והיא יצאה אוורירית וטעימה מאוד.
    יש אפשרות להפחית בכמות הסוכר? הבצק קצת מתוק מידי עבורי
    תודה על המתכון,היה ממש קל להכין אותו

    • ענבל,את יכולה לנסות להכין עם כף אחת.
      אשמח לדעת איך יצא ואם באמת השינוי משמעותי smile

    • יהודית הי,
      אין לי ספלים . יש לי כוס זכוכית עם ידית (לא מאג) אני חושבת שתכולה 220 או 240 וזה בסדר.
      בהצלחה.

  61. היי ^_^
    הכנתי היום אחרי התלבטויות לגבי המתכון הרצוי להכנת פוקצ'ות
    ולא להאמין כמה קל ככה טעים חבל"ז!!! כבר בא לי להכין שוב, הבצק יוצא נהדר כל כך :lol:
    בקיצור מומלץ בחום!!!

    • חגית,תודה על ההמלצה ואני מקווה שכל מה שתבחרי להכין מהאתר שלי יצליח לך ויהיה הכי טעים בעולם.
      לבריאות smile וחג שמח לכולכם

  62. היי
    שאלה: ההתפחה במקרר חשובה מאוד? כי הכנתי והתפחתי בחןץ ולאחר שעה ויותר כבר הכנתי והן יצאו נהדרות

    • יש מגוון אפשרויות להכין פיצה ואלה חלק מהן.
      שמחתי שיצא טעים ונהדר.
      תודה על השיתוף smile

  63. היי פירגה הכנתי כמה פעמים והבצק נהדר רק רציתי לדעת האם אפשר לא להכניס את הבצק למקרר להתפחה אלא להשאיר בחוץ להתפחה ואז להכין?

  64. הי פירגה
    אז ככה
    אתמול עשיתי את הפוקצ'ה שלך שיצאה – מעולה!!!
    הלחמניות יוגורט שלך – שכל כך טעימות נעימות ורכות
    ובשבת נהננו מהחלות המתוקות שלך – שאין להם תחליף בעולם!!!
    אז מה נשאר עוד לומר???
    הכל מוצלח שאין לתאר.
    אני רק יכולה לומר לך שהבצקים זה הדגל שלך! את אלופה בכל מה שקשור לבצק!
    תמישיכי להפתיע אותנו מקסימה
    שבוע טוב!

    • הדס,איזה פירגון,כמה מחמאות,
      תודה רבה עם המון אהבה בחזרה,ושתמשיכי להכין ושתמיד יצליח ויהיה טעים לכם.
      שבוע נפלא גם לך.

  65. היי פירגה
    הכנתי במיקסר והתפחתי בחוץ כשעתיים. יצא מעולה .נחטף ממש. :P

  66. אין אין על המתכונים שלך כול מתכון הוא המנצח תודה שיש אותך פירגה היקרה ……

  67. אחחחח איזה פוקצ'ה !!! איזה בצק מושלם כ'כ טעים!!!
    מהביס הראשון התאהבתי!
    תודה על מתכונים כאלה מדוייקים וכאלה טעימיםםםם.
    smile

  68. פוקצ'ה שלך היכנתי…..הכי טעימה ומוצלחת שהיכנתי אי פעם!!!!!!!! עפו כל האורחים

      • גיויסי הי, תודה רבה.
        זה מה שכולם כותבים לי אחרי שמכינים את הפוקצ'ה.
        יופי שניסית וכיף שהצליח ושאהבתם.
        חג שמח smile

  69. בבקשה למדוד שלנו את הקמח במשקל כי זה הבעייה היחידה שלי…בבקשה
    תודה מראש

    • לדעתי בכוס אחת יש 200 גרם
      5 כוסות זה קילו ;)
      כדאי להתחיל עם קצת פחות ולשלב עוד קמח תוך כדי לישה.

  70. פירגה יקרה אשמח להמלצתך.
    חשבתי להכין את הפוקצ'ה לאירוע שיש לי השבוע…
    מאחר שמדובר באירוע בבוקר אני אכין את הפוקצקה לילה קודם. במקום האירוע לא תהיה אפשרות לחמם את האוכל…
    מה את אומרת? האם המרקם של הפוקצ'ה יהרס לאחר הלילה? ואיפה לשמור את הפוקצ'ה במקרר?
    ונאם זה טעים גם כשזה פושר?
    תודה רבה מראש smile

    • אנט יקרה בקר טוב,

      פוקצ'ה חייבים לאכול מיד.

      או ……שמוציאים מהקפאה,מחממים בתנור ומיד אוכלים.

      הצעה:
      לקנות או להכין לחם מיוחד ולהקפיא (לפרוס) לשים בפריזר ולקחת לאירוע קפוא. עד לארוחה,יהיה סבבה לגמרי.

      אירוע כייפי לכם ;) :lol:

להגיב על קרן מירושלים לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *