d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7aad7a0d795d7a8 - פרגיות - ארוחה בתנור

פרגיות – ארוחה בתנור

d7a4d7a8d792d799d795d7aa d7aad7a0d795d7a8 - פרגיות - ארוחה בתנורפרגיות – ארוחה בתנור

באו הילדים בהפתעה גמורה והשעה 11 לפני הצהריים
אז הבת שלי בלי להסס שלפה מהפריזר קופסת פרגיות יפהפיות טריות שנקנו לא מזמן….
הפרגיות הופשרו במיקרו
את הירקות חתכנו וקצצנו והופ לתנור הכלללללללללל הכנסנו
אכלנו בשקט לא להפריע את העונג שבא עם כל ביס.

מצרכים:
תבנית עמוקה בגודל 27X33
קילו פרגיות נקיות חתוכות בגודל של "כמו" לשיפוד קצת יותר גדול
2 בטטות מקולפות חתוכות פרוסות
4 עגבניות פרוסות עם הקליפה
1 קילו תפוחי אדמה עם הקליפה שבושלו תחילה 20 דקות ורוככו – נפרסו לרבעים
4 עד 6 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
כמה שיני שום אם רוצים

ניתן להוסיף 2 כוסות פירות יבשים מכל סוג שאוהבים כולל ערמונים מקולפים.
רוטב ההפתעות המוכר והחביב של הבת שלי  (מתכון למטה)
אופן הכנה:
אין צורך לשמן את התבנית
מסדרים בתחתית התבנית את פרוסות הבצלים
מעל את פרוסות העגבניות
מעל את פרוסות הבטטות הפירות היבשים ורבעי תפוחי האדמה
מעל לכל מפזרים את נתחי הפרגיות
מערבבים ומשקשקים בכלי את חומרי הרוטב ויוצקים על הכל באופן שווה
(לא לערבב.    הרוטב מצפה את התבשיל ובמשך האפיה יתפזר בתבנית עד למטה)
לצקת מים חמים בכמות שתמלא 1/4 תבנית – את המים יוצקים מהפינות שלא יגעו בתכולה או ברוטב. בזמן האפייה מצטבר הרבה רוטב בתבנית.
מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית.
מחוררים את פני ניר הכסף במזלג בהרבה חורים.
תנור חם 180 כ-שעה וחצי
לא לבדוק באמצע ולא לפתוח את התנור.

אחרי האפייה אם יש הרבה נוזלים אפשר לשפוך חלק .

רוטב הפתעות מכינים בתוך צנצנת:
1/2 כוס שמן זית
5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה קיקומן
כף או שתיים קטשופ
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון

כמה כפות מים
לערבב ולשקשק היטב
הרוטב צריך להיות קצת סמיך
לטעום ולשבח.

לפני הארוחה משחימים מספר דקות בלי ניר הכסף.
תהנו

תגובות

192 תגובות על "פרגיות – ארוחה בתנור"

לאה

פירגה בוקר טוב
המתכון נשמע מצוויין אבל אולי אפשר לרדת בכמות השמן למרות שלקילו פרגיות זה בסדר.
אבל אם אפשר פחות אשמח מאוד.
שבוע טוב ומבורך, יום טוב.

עופרה

פרגה, בדיוק הבוקר הפשרתי והתכוונתי להכין הפרגיות ב"ווק" , התפוח אדמה מוכנים בתנור.
ראיתי את המתכון , חשוב לי שנוסה והיה מוצלח, ואימצתי אותו בחום. אני לא נוטה לסמוך על בשלניות שאני לא מכירה ,אבל מרגע שראיתי את האתר המושקע ואת שפע האהבה שזורם בין כל המתכונים, מייד אימצתי אותו בחום. אצלי הבנות צעירות ולכן בררניות לעיתים, לכן אוותר עלהעגבניות. חבל שבעלי בעבודה, זה נראה לי אוכל חגיגי, נראה אם נצליח להשאיר מנה אות שתיים לשעת הערב בשבילו. :)

פירגה

עפרה יקירה תחילה תודה על המחמאות המחממות את ליבי.תמיד מתרגשת מחדש :)

להבא,אנא,רשמי את תגובתך בסוף רשימת התגובות אחרונה בשורה כדי להקל עלי למצוא אותך.תודה :)

המתכון הזה והמתכון של עוף המחמאות הוא בין הטובים והמוצלחים.
אם לא יישאר,תכיני שוב ;) כדי שכל בני הבית יהנו.
:)

יפית

שלום הכנתי את המתכון ולא בדיוק הבנתי לשים תבנית עם מים חמים מתחת לתבנית עם הפרגיות :x :cool: :D

תמר

המתכון מגיע בדיוק בזמן. הבן שלי אוהב מאוד פרגיות וביקש שאכין, וחיפשתי מתכון מתאים. אם יש לך עוד (עוד יותר פשוטים ומהירים… :P ) אשמח מאוד.

רומי

בוקר טוב
האם ניתן להשתמש במקום סילאן בדבש?
תודה ושבוע נםלא

חמדה

תודה פירגה כמובן שאני אכין נישמע יאמיי. אגב הכנתי את הסלט חיטה. אין מילים לתאר היתפעלות המשפחה. ביום הולדתך בואי נרים אותך כל חברי האתר של :) :) פירגה גבוהה גבוהה. שוב תודה.

אלה

פירגה שלום…
האם ניתן להשתמש בחזה עוף במקום או שיצא יבש מדי?
תודה

שרית-ב

היי פירגוש ,

גם אני זוממת גיחת הפתעה אליך ……. לתשומת ליבך ……

נראה נפלא ומזמין , צבעוני ומלא טעמים שאני אוהבת , הייתי שולפת מהמסך אם היה אפשרי ……………….

תודה יקירה ,

:)

שרית-ב

לאה 1

פירגה שלמלום
האם אפשר מתכון זה אם כרעעים עוף? :)

אסתר

נראה מצויין. אעשה בקרוב. :)

רווית

עכשיו בתנור…מחכה לדווח… :lol:

רווית

יצא מעולה מעולה מעולה אין מילים!! :lol: :lol: :lol:

ריקה

פירגה יקירתי
למה הכוונה פרגיות האם זה חזה? או עופות קטנים?
תודה :)

שושנה

ריקה יקירתי
כרעיים של עוף (רבע עוף) מורכב משני חלקים: ירכיים ושוקיים.
לידיעתך הפרגיות הם למעשה החלק של הירך ללא העצם.
את יכולה פשוט לקנות פרגיות מוכנות או ירכיים ולהוציא את העצם. זה כל הסיפור
בהצלחה בהכנת המתכון. :)

אביב

שלום פירגה
במתכון את נותנת את רוטב ההפתעות,
למה עוד אפשר להשתשמש בו,
השילוב שלו נראה נהדר,
ורציתי ךדעת אם יכול לשמש לעוד משהו

עופר

את יצירתית מעין כמוך המשיני כך ואני אתפח
עופר ;)

שמוליק

פירגה היי
הכנתי את המתכון לארוחת הצוהרים
יאצ מעולה לפי דעתי לא צריך יותר מדי מים להוסיף כי הרוטב מספיק מימי
תעשו תהנו ובתאבון לפירגה ולכולכם
האתר מדהים והמתכונים מעולים

כיף כיף כיף תמשיכו ותצליחו

מיכל

שלום לך.
רציתי לשאול אם יש לך מתכון לעוף ממולא ? תודה

אנטה

פירגה בוקר טוב
תשבוחות מכל המשפחה על המתכון, מאוד אוהבים פרגיות.כמו כן סלט התירס וסלט החצילים המוקפצים
אשרי לנו הגולשים שישלנו אותך עם שפע המתכונים.
אומנם אני בשלנית טובה, אבל אין לי את הדימיון ליצור מתכונים
תודה ממני אנטה

ניר בלומנפלד

לפני שהאורחים שבו למכסיקו הכנו בת זוגתי ואני ארוחה ובה הכנתי גם את הפרגיות.יצא 10 !!! .אני רוצה בהזדמנות זו לציין שמאז שגיליתי את האתר שלך( זמן קצר) אין ארוחה ללא אחד או יותר מתכונים מהאתר.

ריקי55

יצא מצוין וגם מאד קל להכנה. הכנתי את כל השכבות בתבנית יום קודם, שמתי במקרר ואת הרוטב בנפרד ולפני הארוחה שפכתי והכנסתי לתנור, פשוט כיף וטעים מאד.
פירגה, אפשר תמיד לסמוך עליך עם מתכונים קלים ומצרכים שתמיד יש בבית, אין יום שאני לא נכנסת לאתר לראות מה חדש כולל התגובות, ואני רואה שכל יום יש מעריצים חדשים.

אין כמו האתר של פירגה :P :P :P

yosrfa

עכשיו זה בתנור מממממממ….. איזה ריח…. :)

תמרי

הכנתי את הפרגיות לפי המתכון. תפוא"ד אפיתי בנפרד בתנור. הפרגיות יצאו פשוט נפלאות, טעימות, עסיסיות ובדיוק אחי הגיע לביקור וגם אמר שיצא "משהו משהו" והכי חשוב שהילדים אהבו מאוד מאוד! תודה.

האופה הקטנה

שלום לך פירגה,

אני רוצה להכין רק פרגיות, בלי הירקות, עם רוטב ההפתעות שלך (או יותר נכון של הבת שלך). האם זה יצא טוב בתנור או שאולי עדיף להקפיץ את הפרגיות ברוטב? טיפים יתקבלו בברכה!

תודה מראש :lol:

פולינה

לפירגה היקרה שלום!
הכנתי לשבת את הפרגיות והוספתי עוד פרחי כרובית וברוקולי.
יוצא פשוט מעולה וגם קל להכנה. הנכדים אהבו מאוד.
תמשיכי לפנק אותנו עם מתכונים מעולים.
תודה ,פולינה

עופרה

פירגה שלום,
חייבת משוב: כעת שלוש וחצי , הקטנות כבר אכלו ,התפעלו ושאלו "מה חוגגים היום" (אמא מתחילה ללמד סמסטר ב'…חופשתי נגמרה…)הגדולות עוד בחטיבה, ואני מקווה שיישאר משהו…כל-כך התלהבנו, סיפרתי כמובן להוריי בשיחה היומית וסוכם שמהיום אני מכניסה לתנור תבנית ענקית של המתכון המשובח הזה. עד היום הכנתי רק משוקיים/כרעיים/כנפיים ותפוחי אדמה +הרוטב שאת מציעה. הפרגיות הן שדרוג מעולה, שווה את המחיר במאמץ כמעט אפסי.
כר סיפרתי לכמה וכמה חברות על האתר המופלא שלך (וזה לא שאין לי אתרים אחרים…)!
תודה ! :P :cool:

פירגה

עפרה יקירתי
בטוח שאני לא האתר היחידי עלי אדמות.יש מאות ולכל אחד יש את הייחודיות שלו.
גם אני משוטטת באתרים אחרים ונהנית. יש כאלה שמכינים רק מספרי בישול ויש כאלה יצירתיים ,כמוני ;) שמגוונים את האוכל הפשוט למשהו יותר חמים וביתי.
כל מה שעולה על שולחנינו ועובר את מבחן הטעימות בציון 10 עובר מיד לאתר לשתף את כולכם.
אני שמחה שאהבתם את המתכון של הפרגיות ולא צריך באמת :lol: לחכות לחגיגות מיוחדות.
חיבוק מהלב להמשך נפלא וביחד :)

יפה מעכו

פריגה היי
הוצאתי הבוקר פרגיות בשביל ארוחת שבת וראיתי את המתכון הזה. נראה ונקרא טעים להפליא.
אני יכין אותו מחר ואדווח לך. נראה לי שאני לא יוסיף מים כי אצלי אוהבים שרוף שרוף וקראנצי.
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים והטעמים שלך. ישר כח ושבת שלום לך.

:) :) :) :) :) :)

יפה מעכו

פריגה יקרה

ה צ י ל ו. אני צריכה גדוד חיילים לשמור על התבנית עם הפרגיות. יצא מהמם כמו כל המתכונים
הנפלאים שלך. ולא יצא יבש כי במקום להוסיף מים שמתי כמות כפולה של הרוטב הנהדר של
בתך.
פריגה יקרה תודה תודה.
שיהיה לך שבת שלום ומבורך

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

יפה מעכו

פריגה
שמחה שצחקת אבל אני בהיכון די רציני. אני משוטטת באתר המדהים שלך ורושמת לי במחברת כל
מתכון שנראה לי שיהיה כמו תפריט וכך גם נמצא אותו במהירות.

שבת שלום :lol: :lol: :) :) :) :)

ציפי מחיפה

פירגה יקרה,
(הוספתי את הכינוי – מחיפה בגלל שיש כאן כמה ציפיות :) )
הכנתי את המתכון יום שישי – עם כרעיים של עוף- פשוט מעדן,
ארוחה טעימה ומושקעת בכלום זמן (כמו שאני אוהבת) .
לא האמנתי כמה מצרכים פשוטים יכולים לשדרג את הארוחה..
(תמיד הכנתי עוף במלח- אך מסתבר שישנן עוד דרכים להכין עוף).
בעלי לא מבין מה קורה כאן…… :oops:
שבוע טוב!!!

סימה טיטו

שבוע טוב ונפלא פירגה המופלאה,
מתכון נפלא. טעים ברמות על, כולנו אהבנו , הכנתי גם את נגיסי הבטטה ונגיסי הברוקלי,
ואת חטיפי הכרובית האפויים בפירורי לחם… יצא סוףףףףף של ארוחת ליל שישי..
התענגנו על כל ביס, ושמך כיכב בפינו במהלך הארוחה, כולם שאלו אותי מי זו פירגה???
ואפילו אימי אהבה את התוצאה ( תמיד יש לה טענות והערות…)
אני השריתי את חתיכות הפרגיות ברוטב הנפלא,כשעה במקרר,
ולא הוספתי מים, אין צורך ,התבשיל הפריש נוזלים,יצא עסיסי טעים ורך.
תודה רבה ושבוע מוצלח :) :P :lol: ;)

אבי

פירגה יקרה,
כרגיל ,יצא משהו משהו.
הכנתי אתמול למשפחה וקיבלתי תשבוחות .
תודה.אבי :) :

תמר

יצא מדהים :lol: :lol: :lol: :lol:

אני בשלנית לא משהו וגם בעלי וגם הפעוטה פשוט ליקקו את האצבעות.

תודה רבה..

מורן

פירגוש, הכנתי היום את התבשיל עם כמה שינויים ויצא פשוט מעולה. רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את התבשיל, הכנסתי תפו"א, דלעת, דלורית וגזר, בנוסף לכל שאר הדברים שבתבשיל. האם יהיה טעים גם לאחר ההפשרה? תודה!

Anonymous

הי–בדרך כלל תפוחי אדמה לא אוהבים הקפאה [חוץ מקוגל אפוי, כמובן]
בברכה
דבורה

שרי

לשבת האחרונה הכנתי את המעדן הזה, בתוספת אורז אדום. מיותר לציין שהכל נטרף בהנאה. לא נשאר פירור.
פירגה בקשה לי אלייך; להעלות מתכון של אורז רגיל ובנוסף עוגיות אלפחורס (שלך בלבד)
תודה על הכל ! אוהבת; שרי – מעריצה שרופה

מאיה

טעים טעים טעים
מה אפשר לבקש עוד הילדים אכלו וכל כך נהנו וכמובן אני גם
מי שלא ניסה לא יודע כמה הוא מפסיד
בצהרים את זה בערב לביבות התירס עם הבטטה אני מאושרת :P

ניר בלומנפלד

טעים מאוד,בפעם הבאה אוסיף קצת חריף.

ענבל

אחר הצהרים טובים פירגה אני ממש עכשיו מכינה את זה עשתי בדיוק מה שרשמת אבל יצא הרבה מים וזה עשה המון עשן הוצאתי את זה ו שפחתי את המים והכניתי עוד מהרוטב הפתעות הזה השאלה שלי עם לא הרסתי את זה מה את חושבת ?

ענבל

תודה על התשובה המהירה.
אני אעדכן אותך שיצא ממש מעולה ! בעלי אכל 2 צלחות מרוב שזה יצא טעים ורך. :lol:

Anonymous

פירגה האם יתאים להשתמש גם בשוקיים?
עוד שאלה- כתבת לסדר מעל העגבניות את הבטטות והפירות היבשים- באיזה פירות יבשים מדובר?
תודה

Anonymous

פירגה יש לי עוד שאלה קטנה, אני מכינה את המתכון היום ורציתי לדעת אם התנור על טורבו או רגיל?
תודה! אספר איך יצא

Anonymous

פירגה יצא נהדר
הכנתי עם ירכיים שקיבלו צבע מאוד יפה ושחום. מה שכן, לטעמי יצא בסוף יותר מדי רוטב,
פעם הבאה אכין עם פחות מים.
אני חושבת גם לנסות להכינו כצלי על הכיריים…
תודה!

שרון

שלום,
האם אפשר להכין עם נתחי חזה עוף במקום הפרגיות?

לידי געגע

אני לידי געגע
:lol: :) :D

אלה

פירגה אני רוצהלנסות היום משהו חדש עם רוטב ההפתעות להכין עוף ואורז בסיר אחד
ציתי לבקש ממך המלצה כמה זמן לבשל את הכל כדי שהאורז לא יהפוך לדייסה וכמה מים להוסיף ל2 כוסות אורז? (כי גם מהעוף יוצאים נוזלים ואני לא יודעת לחשב… :| )
תודה :)

אלה

פירגה קראתי את ההמלצה שלך לצערי רק אחרי שהתחלתי להכין…
הכנתי את התבשיל על הגז עם אורז ירקות ועוד הפתעות….
שפכתי מעל את הרוטב ובישלתי כ-40דקות… יצא מאוד יפה והעוף והאורז קיבלו צבע נהדר!
את המתכון שנתת ניסיתי גם בעבר והוא מעולה…
תודה על העזרה והעצה הטובה תמיד! :)

שולה

שבת שלום ל פירגה.לא יודעת עם תעני לי אבל זה דחוףףףףףףףף.מחר יש אורחים.יש לי פרגיות וכמעת הכל אבל בעיה שאוהבים בלי בזל ולא כל כך רטוב.מה לעשות.בתודה מראש

יונית

פירגה, אלפי תודות! מתכון מצויין! הכנתי לשבת, הגיעו אורחים ולא נשאר כלום!
היה קל להכין ויצא טעים מאד! שוב, תודה!

רייזל

היי פירגה,
אני מסתכלת על המתכון הזה המון זמן וביום שישי הכנתי סופסוף לארוחת ליל שבת.
אין מה לומר! יצא ממש ממש ממש טעים (לא שחשבתי אחרת…)
גם הילדים הבררניים שלי אכלו ונהנו- בקיצור תודה רבה רבה!

רחל

ברבו!!!
אין על המתכון הזה. :lol:
בכלל בארוחת החג את כיכבת בשולחן.
מתכון הפרגיות היה מבוקש ביותר ובצדק.
כולם הופנו לאתר שלך בהמלצות חמות. :P
התבשיל הוכן בתנור בכלי אולטרה של טפרוור.
תודה לך על ארוחות נפלאות וטעימות :)
שנה מתוקה וטעימה בבריאות

זהבית

פירגה יקרה האם התוצאה הסופית מתוקה כי אני לא אוהבת מתוק? ואם כן כמה לשים סילאן?

מירב

בוקר טוב
תמונה מגרה, מתכון פשוט תגובות מדהימות, מה צריך יותר מזה?? הוצאתי פרגיות אחכה שיפשירו וארוץ להכינם :D רק שאלה, יש לי רוטב סויה רגיל של אסם, לא קיקומן. זה יהיה בסדר או שאני צריכה לשים פחות מהכמות?
תודה מראש

wpDiscuz