פרגיות - ארוחה בתנור

24 באוקטובר 2009 מאת: פירגה

d7a4d7a8d792d799d795d7aa-d7aad7a0d795d7a8פרגיות - ארוחה בתנור

באו הילדים בהפתעה גמורה והשעה 11 לפני הצהריים
אז הבת שלי בלי להסס שלפה מהפריזר קופסת פרגיות יפהפיות טריות שנקנו לא מזמן….
הפרגיות הופשרו במיקרו
את הירקות חתכנו וקצצנו והופ לתנור הכלללללללללל הכנסנו
אכלנו בשקט לא להפריע את העונג שבא עם כל ביס.

מצרכים:
תבנית עמוקה בגודל 27X33
קילו פרגיות נקיות חתוכות בגודל של "כמו" לשיפוד קצת יותר גדול
2 בטטות מקולפות חתוכות פרוסות
4 עגבניות פרוסות עם הקליפה
1 קילו תפוחי אדמה עם הקליפה שבושלו תחילה 20 דקות ורוככו – נפרסו לרבעים
4 עד 6 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
כמה שיני שום אם רוצים

ניתן להוסיף 2 כוסות פירות יבשים מכל סוג שאוהבים כולל ערמונים מקולפים.
רוטב ההפתעות המוכר והחביב של הבת שלי  (מתכון למטה)
אופן הכנה:
אין צורך לשמן את התבנית
מסדרים בתחתית התבנית את פרוסות הבצלים
מעל את פרוסות העגבניות
מעל את פרוסות הבטטות הפירות היבשים ורבעי תפוחי האדמה
מעל לכל מפזרים את נתחי הפרגיות
מערבבים ומשקשקים בכלי את חומרי הרוטב ויוצקים על הכל באופן שווה
(לא לערבב.    הרוטב מצפה את התבשיל ובמשך האפיה יתפזר בתבנית עד למטה)
לצקת מים חמים בכמות שתמלא 1/4 תבנית – את המים יוצקים מהפינות שלא יגעו בתכולה או ברוטב. בזמן האפייה מצטבר הרבה רוטב בתבנית.
מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית.
מחוררים את פני ניר הכסף במזלג בהרבה חורים.
תנור חם 180 כ-שעה וחצי
לא לבדוק באמצע ולא לפתוח את התנור.

אחרי האפייה אם יש הרבה נוזלים אפשר לשפוך חלק .

רוטב הפתעות מכינים בתוך צנצנת:
1/2 כוס שמן זית
5 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה קיקומן
כף או שתיים קטשופ
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל מלח וטיפה קינמון

כמה כפות מים
לערבב ולשקשק היטב
הרוטב צריך להיות קצת סמיך
לטעום ולשבח.

לפני הארוחה משחימים מספר דקות בלי ניר הכסף.
תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 3.9 מתוך 5 (סה"כ 43 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

190 תגובות על ”פרגיות - ארוחה בתנור“
  1. מאת נעמה:

    שלום פירגה,
    מתכון מעולה. ממליצה עליו בחום כבר שנים.
    האם אפשר להקפיא את הפרגיות?? עם ירקות או בלי?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תראי, פרגיות כדאי לאכול ממש עם הכנתן או סמוך ואז הן רקות כחמאה. מעבר לזה,הן מאבדות את הפריכות והרכות.
    לא בטוחה שכדאי להקפיא. כנ"ל לגבי הירקות.
    שנה טובה :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת שושי 163:

    פירגה יקרה,
    תודה על המתכון המעולה,הכנתי יצא מאוד טעים ,וכולם אהבו.
    כמו כול המתכונים הטובים,גם הפעם מחמאה על המתכון הטעים והנפלא ,קל להכין וטעים מאוד.
    מומלץ בחום.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אחת האהובות גם עלינו.
    תודה שושי יקרה,כיף לקבל המלצה נןספת ממך :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת שירי:

    פירגה יקרה, תודה עבור המתכון.
    אצלי בבית אסור להזכיר אפילו את המילים עגבניות או פירות יבשים…. :(
    למרות שאני אוהבת מאד… האם ניתן להכין ללא המאכלים ה״אסורים״?
    אני שואלת כי העגבניות מוסיפות רטיבות למאפה והפירות היבשים מוסיפים מתיקות, ותוהה איך יצא
    בלעדיהם.
    שירי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי שירי יקרה,

    מה עם קטשופ?

    פירות יבשים זו אופציה ואפשר לוותר.

    יצא טעים…..לא לדאוג :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted