d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a9d799d7a9 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a6d799d7a4d7a1 - עוגת שיש שוקולדית בארומה של תפוז

עוגת שיש שוקולדית בארומה של תפוז

d7a4d7a9d798d799d793d7aa d7a9d799d7a9 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a6d799d7a4d7a11 1 - עוגת שיש שוקולדית בארומה של תפוז

רכות ועדינות וכל הזמן מיישרים ונהנים .

מצרכים בקערה:

3/4  כוס שמן קנולה
מיכל שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות סוכר
לערבב ולהוסיף :
2 ביצים
אחרי כל ביצה לבחוש ולהטמיע בבלילה
להוסיף:
כף קליפת תפוז
1/4 1  כוסות מים מהברז
לערבב להוסיף:
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
לערבב. הבלילה די דלילה.
לשמן תבנית 24
להוריד כוס מהבלילה לקערה קטנה
להוסיף לכוס:
2 כפות אבקת קקאו + 2 כפות שמן + כף ליקר/ברנדי + ביצה ולערבב לקרם
לצקת את הבלילה הלבנה ומעליה את הכושית
לערבב את שני הצבעים בעזרת מזלג רק קלות ממש קצת.
לפני האפיה, לפזר ולכסות את פני העוגה בהרבה שוקולדצ'יפס
לחמם תנור 175
לאפות כ-35 דקות
לבדוק בעזרת סכין שיוצאת יבשה
אם עדיין יוצא רטוב תכסו בניר כסף ב ר פ י ו ן ותאפו עוד מספר דקות.

טעים לאכול חמימה עם שמנת חמוצה או גלידה
תהנו

81 תגובות על “עוגת שיש שוקולדית בארומה של תפוז

  1. היי, פירגה, נראה נהדר.
    אם אני רוצה ל"פרוות" אותה, מה לשים במקום השמנת החמוצה :? ?
    תמיד השתמשתי בחלב לקפה של ריץ', אבל מזמן אני לא רואה אותו על המדפים בסופר,
    ואין לי חשק להסתובב בעיר ולחפש אותו.
    גם התפוזים די נדירים, אבל אולי אצליח למצוא.
    תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך,
    ושבת שלום

    • רותי,שימי מעדן סויה וניל או טעם אחר.
      התחילה עונת ההדרים. כבר יש תפוזים על המדפים.
      אם אין שימי טעם אחר כמו רום או ברנדי
      שבת שלום וטעים :lol:

    • אילניתוש,שמתי את הפשטידה/עוגה חתוכה למנות בהקפאה ואל תשאלי….אני חהחהחהחהחהחה מיישרת כל הזמן.
      טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
      שבת שלום מתוקה smile

  2. פריגה שלום רב
    אני רוצה לאפות את הפשטידה בתבנית 26,אין לי תבנית 24
    מה צריכים להיות הכמויות.
    תודה על המתכונים שלך

    • רחל,אין לי המרה .תמצאי תבנית קטנה יותר לאו דווקא עגולה ותאפי.
      יכול להיות בפיירקס.
      בהצלחה ותהנו smile

  3. :אפיתי הבוקר את העוגה היא אכן טעימה מאוד מוצלחת וקלה להכנה
    קבלתי המון מחמאות בזכות מתכון מוצלח זה
    תודה לך.

    • smile זו בהחלט עוגה כי עלתה יפה בתבנית 26 והשוקולד לא שקע כמו בתמונה שלך אלא נשאר כציפוי מעל
      שזה גם בסדר כנראה שלך יצאה בלילה רכה יותר..
      העוגה בכל אופן טעימה וכמעט כבר נגמרת….תודה לך. smile

      • אוקיי אכין שוב ואם יצא לי פחות דחוס אשנה את השם לעוגה.
        שמחתי לשמוע את חוות דעתך הטעימה.בכיף smile

  4. זה לא פייר, ברוב המתכונים חש שמנת או מוצרים חלביים :P

    פירגה,
    גם אני רוצה לפרוות אותה ואני קצת נבוכה לומר שמעדן סויה יקר עבורי :?
    האם יש תחליף זול יותר פרווה?
    אולי שמנת ריץ' (גם היא יקרה אבל פחות)?
    אנא הצעותייך,
    אופירה

    • אופירה
      הייתי מנסה עם איזה מיץ בכמות של 3/4 כוס
      אבל כל מיץ ישליך את טעמו על העוגה.
      בעוגות יש בעיה להמיר לפרווה . דווקא ריץ' נשמע הכי מתאים.

  5. תודה על התשובות המהירות.

    אם אני שמה ריצ'- לשים מיכל שלם ? אל תשכחי שהוא נוזלי יותר ממעדן סויה או משמנת חמוצה. שלא יהפוך לי את הבצק לדביק, כמו שקרה לי עם השושנים שעשיתי בחג. את זוכרת? גם אז שמתי 3/4 כוס מיץ במקום שמנת חמוצה ויצא לי בצק על הפנים :cry:

  6. לגבי השוקולד- את אומרת גרד בפומפיה שוקולד מריר? אחרת איך קוצציתם שוקולד קשה?
    אולי להמיס את השוקולד המריר?

    מה את אומרת

    • בדיוק
      כשהשוקולד קר הוא לא יידבק ולא יימס . המג'ימיקס יכתוש אותו לחתיכות קטנות.
      מיד מיד תפזרי אותו על העוגה.
      בבקשה smile

  7. פירגה שלום
    מצאתי את האתר שלך במקרה ועלי לומר לך שיש לך אתר נפלא ומתכונים פשוטים ונהדרים. ועל כך תודה!.
    עשיתי את ה"פשטידה" ויצאה לי טעימה מאד.
    האם אפשר להחליף את כוס המים בכוס מיץ תפוזים? :idea:
    תודה, ריקי smile

    • הי ריקי שלום רב חמודה
      ברוכה הבאה לאתר שלנו הביתי והחמים
      אפשר להחליף בכל כוס נוזלים כולל מיץ תפוזים אבל הטעם עלייך כלומר את צריכה לאהוב את השילוב.
      תודה על המחמאות והמשך טעים.
      יום טוב ושבוע נפלא
      smile

  8. פירגה היי,

    אני רואה שהצטרפה עוד ריקי אז החלפתי את שמי לריקי55. לגבי העוגה, האם עדיף להכין אותה ביום האכילה או יום לפני?
    אני רוצה להגיש אותה עם גלידה, אז אני מניחה שאפשר לחמם קצת במיקרו? או שעדיף בתנור?

    :twisted: :twisted: :twisted:

    • הי ריקי55 תתחדשי על השם smile
      את יכולה להכין איך ומתי שבא לך.
      נחמד גם לחמם במיקרו ולא בתנור. smile

  9. היי פירגה
    הכנתי את העוגה לשבת וסחטתי תפוזים במקום מים
    יצא ממש טעים!!!!
    תודה על המתכון :lol:

  10. פירגה, תענוג כל פעם מחדש להשאיל ממך מתכון,
    הכנתי את העוגה לכבוד שבת, עשיתי אותה פרווה במקום שמנת חמוצה שמצי ריץ'
    ובמקום מים שמתי מיץ תפוזים…
    אני יכולה לומר לך שהשבת יצאה ב-17:15. לא נשאר ממנה פירור…
    קיבלנו אין ספור מחמאות, כמובן שכולן שלך,
    ישר כח גדול ושוב המון תודה.
    smile :lol: smile :lol: smile :lol: smile :lol:

    • ואואואווו אסנת יקרה,נהדר ושמח לי בלב smile
      יופי ששיתפת שהעוגה טעימה.יופי שקיבלת מחמאות :lol:
      smile

  11. פירגה היקרה שבת שלום
    הכנתי אתמול את העוגה. היא טעימה מאוד, אבל היא בכלל לא נראית כמו הצילום שבתמונה, אצלי העוגה
    מכוסה כולה בשוקולד צ'יפס, אולי הייתי צריכה להכניס את השוקולד לתוך העוגה פנימה?
    במקום שמנת הישתמשתי ביוגורט.
    ושוב תודה על כל המתכונים וכייף כייף גדול לקבל ממך כל בוקר מתכון.
    smile smile

    • הי לאה
      אצלי באפייה השוקולד נכנס לתוך העוגה .חלק נמס וחלק לא.
      כל פעם כנראה יוצא אחרת. תנסי חלק להכניס לעוגה לפני האפייה.
      המשך הנאה ושיהיה רק טעים smile

  12. פירגה היקרה תודה על התשובה המהירה.
    אכין שוב את העוגה ואז אכניס את השוקולד יותר פנימה ואולי שפכתי יותר מדי שוקולד.
    גם נראה לי שאצלך למעלה לקישוט יש סירופ שוקולד.
    שתהיה שבת נעימה

    • לאה הי
      תקראי את התגובות.ראיתי שגם לישראלה השוקולד נשאר מעל לעוגה ולא שקע.
      אני מגישה עוגות שוקולד עם סירופ שוקולד,כן.
      שבת נעימה גם לך smile

  13. פירגה באמת לפני ששלחתי את התגובה עברתי על כל התגובות ופיספסתי את התגובה של ישראלה וכנראה שלשתינו יצאה עוגה דומה. גם אצלי העוגה יצאה מאוד גבוהה ובפעם הבאה אכין בתבנית 26.
    תודה תודה smile

    • לאה יקרה
      איזה כיף שיש את התגובות שלכם על המתכון.זה חשוב מאד למי שהכין ולמי שטרם הכין.
      תודה לך ובהצלחה smile

  14. היי פירגה,
    אני כותבת בלייב:
    הוספתי את כל הרכיבים בסדר שהם מופיעים ויצאה לי בלילה גושית במיוחד שאותה אני עדיין בוחשת אחרי חצי שעה…
    בטוח שהקמח מגיע אחרי הנוזלים ולא להיפך…? :? :?
    תודה!!
    אוריאנה

  15. נמצא בטעות בקטגוריית פשטידות. ובכלל נראה לי שנאמץ אותך להיות קרובת משפחתנו כי ממילא אנחנו אוכלים את האוכל הביתי רק שלך לאחרונה…וגם לך לא יהיו את ההתלבטויות במה לבחור להכין היום.

    תודה ושבת שלום :idea:

    • רונית,העוגה הראשונה שהכנתי הזכירה לי פשטידה.חהחהחהחהחה
      לך לא?
      המשך נפלא וביחד :lol:

  16. פירגה יקרה,
    העוגה בתנור בשלבי אפיה. סקרנית לדעת איך תצא. האם העוגה צריכה להיות בקירור או בטמפ' החדר???
    אעדכן בקרוב, חג שמח

    • י.כ. ערב טוב
      לדעתי היא תצא מדהימה. תעדכני.
      ואחרי קירור מקסימלי של שעה בחוץ,שמרי במקרר.
      תהנו
      חג שמח smile

  17. פירגה
    כמו תמיד מגיבה מהר.
    העוגה יצאה מהתנור ורוב השוקולד נשאר למעלה. היה לי שוקולד מריר ללא סוכר ואז חתכתי לקוביות קטנות בגודל של שוקולד צ'יפס בערך. וזה נראה די נחמד מבחינה דקורטיבית.
    במקום שמנת שמתי יוגורט 0% ודיאטיפ כמובן. מה לעשות חייבים לשמור על הפיגורה.
    אדווח כמובן אחרי הטעימה. ותודה על היחס החם והמהיררר.

    • י.כ.
      העיקר שיצא טעים . כבר ראיתי את ההודעה של אחרי.חהחהחהחהחהחה
      חג שמח smile

  18. O.K פירגה,
    העוגה יצאה פיצוץ. תפחה יפה, מרשימה וטעימההההה
    תבורכי, אין כמוך.

  19. הרבה זמן שחיפשתי מתכון לעוגת שיש מושלמת… ו… מצאתי!!!
    כשמה כן היא, שוקולדית להפליא ונפלאה.. ובנוסף מרשימה ביותר. פרסתי אותה אתמול בערב על צלחת הגשה ואין אחד שנשאר אדיש לה…

    תודה על ההצלחות שאת מזמנת לי בכל פעם מחדש..
    אביטל

    • אביטלי,הזכרת לי והעוגות עכשיו בתנור
      איזה כיף לנו.תהנו ביחד איתנו smile
      שנה נפלאה ומתוקה לכם smile

  20. פירגה יקרה
    אני עכשיו עושה את העוגה, אמנם כבר הכנתי את העוגה בעבר אבל אינני זוכרת אם השתמשתי במיץ תפוזים או במים, שאלתי היא, בדרך כלל אני משתמשת במיץ תפוזים של פרימור, אבל לצערי במקום הפרימור יש לי מיץ תפוזים של פריגת ללא סוכר, האם נראה לך שאפשר להוסיף לעוגה במקום המים?? או ,יש לי גם ליקר תפוזים, אז אולי להשתמש במים ולהוסיף קצת ליקר??
    מה דעתך? אשמח לתגובה יום טוב.

  21. היי פירגה,
    מצטערת שלא עדכנתי אתמול, אכן הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה, טעימה מאוד. הכנתי עם מים והוספתי כף ליקר תפוזים. האם יש ליקר תפוזים מסויים שאת ממליצה? משום שהליקר שאני השתמשתי אני לא מרגישה כל כך את הליקר, אולי הייתי צריכה לשים יותר מכף?
    תודה על תגובתך. המשך יום נעים.

    • הי חמודה בקר טוב
      ליקר מטבעו מתנדף בבישול/אפיה/קינוחים לכן צריך לשים יותר.
      אני משתמשת בד"כ בגרנד מרנייה.
      תעלי את הכמות וכך תדעי לגבי יתר העוגות כשתכיני בעתיד. הייתי שמה לפחות 3 כפות.
      בהצלחה ותהנו מהעוגה smile

  22. מה שלומך פירגה יקירה,
    רציתי רק לדעת – מכיוון שאני עובדת עם גרמים..
    כמה גרם לפי חישובייך זה כוס קמח? (האוניברסלי=140 גר')
    וסוכר ? (200 גר')

    תודה וסופ"ש מקסים

    • תכיני בכוס הכי פושטית זכוכית רגילה עם ידית. אני משתמשת בכוסות האלה כבר 40 שנה ויותר.לא מחליפה.

  23. היי פירגה,
    האם אפשר להמיר במקום 3 כוסות קמח – כוס וחצי קמח + כוס וחצי קוקוס?
    אני רוצה להכין את העוגה הזו עם קוקוס, או לחילופין, את עוגת השיש הבחושה עם שוקולד לבן עם שמן.
    אני לא יודעת מה עדיף – אם להוסיף כאן קוקוס, או אם להמיר שם את החמאה לשמן…
    הכנתי בעבר את שתי העוגות – ויצאו מוצלחות! לכן אני לא רוצה להמר ומחכה להמלצתך :shock:

    • הי ריניצ'
      את המתכון הזה לא כדאי להמיר.

      הנה מתכון שאת יכולה לשחק איתו איך שאת רוצה. גם יש המון אופציות באתר.הכל מהבסיס של העוגה הזו…

      http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-בחושות/עוגת-קוקוס-על-בסיס-מים

      למשל תמצאי באתר עוגות שיש :

      לחצי מכמות הבלילה להוסיף: 3 כפות ממרח שוקולד/קקאו או ריבת חלב או ממרח בטעם אחר ולהכין עוגת שיש.

      את יכולה להוסיף לכל הבלילה 2 כוסות שוקולדצ'יפס לבן או שברי שוקולד לבן או תוספות אחרות.

      את יכולה להוסיף פירות יבשים/דובדבנים מסוכרים/תותים מיובשים וכו'…

      את יכולה להמיר את המים למיץ או לטעם אחר.

      לשיקולך כל האופציות נפלאות מנסיון
      smile

  24. שבת שלום..
    העוגה נהדרת… פשוטה רכה ונימוחה. זו כבר פעם שלישית שאני אופה אותה ובכל פעם היא נוחלת הצלחה… משום מה לא רשמתי לי כשהעתקתי את המתכון את תוספת השוקו ציפס.. נכנסתי למתכון עכשיו ,כדי לברר אם תוספת של ציפוי גנאש שוקולד יהרוס במקום לשדרג?!? אבל לאחר שקראתי נראה לי שאלך על תוספת השוקו ציפס..
    חג עצמאות שמח smile smile smile

  25. הי פירגה, נראה לך שהכמות של העוגה תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (מקרטון)?
    תודה רבה

    • רעות בקר טוב

      לא נראה לי

      רעות,שימי 3/4 מהכמות בתבנית אינגליש קייק ואת היתר בתבניות מאפינס (למלא 3/4 גובה ולא יותר)
      בהצלחה smile

  26. מה אפשר להוסיף במקום שמנת כדי שיהיה פרווה

    תודה לך ציפי

  27. הכינותי את העוגה אתמול בערב בתבנית סיליקון פרח,במקום ברנדי שמתי כף ליקר קוקוס העוגה עלתה יפה מאוד היתה שעה בתנור ויצא טעים מאוד

  28. מעולה!!!!
    וגם שאלה, בתמונה זה נראה שהשוקולד צ'יפס שקעו, ואצלי הם נשארו למעלה, לא שזה רע, ובכל זאת, אם אני רוצה את השוולד בפנים, יש דרך לעשות את זה?

  29. שלום רב
    אני נהנית מהאתר שלך ולא זזה בלעיו.
    לשאלתי, האם ניתן להמיר חלק מהמים למיץ תפוזים במקום קליפת תפוז.
    אשמח לתשובה
    חג עצמאות שמח

  30. היי פירגה
    הכנתי את העוגה ויצאה נהדרת
    טעימה ויפה למראה
    אני מבשלת מגיל מאד צעיר ותמיד חששתי מאפייה
    ותמיד כאשר אני מחפשת מתכון קל,מנצח וידידותי
    אני תמיד משוטטת אצלך ומוצאת עצמי.
    אז תודה לך

    • תודה מיטל
      אני שמחה שהמתכונים שלי מתאימים גם לכם ואתם מתחברים ומכינים.
      באמת הכל בקלי קלות,טעים ובעיקר,תמיד מצליח.
      בריאות ואהבה שקט ושלווה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *