תפוחי אדמה 1 640x410 - קוגל תפוחי אדמה-אפוי

קוגל תפוחי אדמה-אפוי

תפוחי אדמה - קוגל תפוחי אדמה-אפוי

מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה, ויש טיפ טעים במתכון.

מתכון נוסטלגי נפלא לכל גיל ולכל מזג אוויר
ליד מלפפון חמוץ ואתם מסודרים.

מצרכים:
8 תפוחי אדמה גדולים  (משקל בערך קילו)
4-5 בצלים קצוצים
4-5 ביצים טריות
1/4 כוס קמח תופח או בפסח להמיר לכל קמח אחר.
1/2 כוס שמן
מלח ופלפל שחור בנדיבות
אופן הכנה:
את תפוחי האדמה לקלף, ולגרר גס.. לסחוט מנוזלים.
לשים בקערה. חצי מכמות הבצל הקצוץ לשים ישירות על תפוחי האדמה בקערה.

ה"טיפ":  את יתר הבצל הקצוץ לטגן בקצת שמן ולהשחים .

לשים גם הבצל השחום בקערה. להוסיף את יתר המצרכים. לערבב.
לטעום על קצה הזרת אם יש מספיק מלח ופלפל ולשפר. תרגישו את הטעם והתיבול.
לצקת לתבנית 27X33 מצופה בניר אפיה ומשומנת. אפשר לשטח את התערובת בתבנית הגדולה של התנור והקוגל יצא דק יותר.
לפני האפייה לרסס שמן.
לאפות בחום 160 כשעתיים.

"טיפ"  אפשר להכין מהמתכון לביבות תפוחי אדמה.
תהנו

125 תגובות על “קוגל תפוחי אדמה-אפוי

  1. צהריים טובים לך פירגה, וואוו!!! הקוגל ניראה מדהים ולמזלי יש לי את כל המצרכים אז אני הולכת להכין … אעדכן בהמשך … laugh

  2. כל הכבוד פירגה כל יום מתכון חדש שתהיי בריאה בזכותך יש לי חשק להיכנס למטבח וכל המישפחה מברכת אותך למזלי כולנו רזים אבל בקצב הזה אני לא יודעת מה יהיה הלאה חחח … בכל אופן אין כמו קוגל אז אני זזה לקנות תפוחי אדמה ביי בנתיים …

    • מדוע לא? אפשר לעטוף בניילון נצמד+נייר כסף. להפשיר בטמ' החדר או במיקרו.
      מיותר לציין שזה לא ישאר כריספי כמו אחרי אפיה , אבל הטעם ישאר. :lol:

  3. שלום פירגה זו אני אושר מה שלומך הכנתי עם אמא את הקוגל תפוחי אדמה וזה יצא מאוד מאוד טעים עם מלפפון חמוץ זה נורא טעים אפילו החברות שלי מהכיתה אהבו את הקוגל מאוד וכל המישפחה אני שמרתי חתיכה בצד גם לסבתא פירגה תודה ואמא מוסרת לך גם המון תודה וחג שמח אין כמוך פירגה smile smile laugh smile smile :P :P את מספר אחת נשיקותת אושר :lol: :P :P :P :lol: ;)

  4. כבת ליוצאי מזרח אירופה, אני מכינה את קוגל תפוחי האדמה מזה שנים רבות. בנוסף למצרכים שציינת אני מוסיפה גם 1-2 גזר מגורד ומלמעלה אני מפזרת שומשום. יוצא יאמממי.
    אגב, אצל הליטאים הקוגל נקרא – טייגאכץ. :lol:

    • נגה,גם לי יש באתר קוגל משודרג עם עוד תוספות.רציתי את המקורי.
      שלך נקרא מאד טעים וחידשת לי את השם-טייגאכץ. נעים מאד
      חג שמח

  5. smile smile היי פירגה, חזרתי לעדכן שהקוגל יצא מעולה ממש טעים והמלפפון חמוץ ליד ממש מעדן!!!

  6. שלום פריגה רצתי לישאול אם את מכירה קוגל תפ"א לחמין? אני מחפשת הרבה זמן מתכון מדיוק.
    נ.ב
    הקוגל הזה אני אנסה השבת תודה ;)

  7. חג אורים שמח פירגה
    מה שלומך?
    תודה רבה על המתכון, ינוסה ב"ה. רק צריך זמן……..
    smile רציתי להוסיף שהתבנית האדומה שלך מאוד מעניינת,שמתי לב
    שהיא "מופיעה" בהמון מתכונים.
    יום נפלא
    נשיקות
    רותי ב.

    • תודה רותי ב.
      המתכונים שלי מהירים וקלים. מקווה שתמצאי זמן להכין אותם ולהנות.
      תודה וחיבוק מקרב לב

  8. די, די, די, פירגה ךל איכולה יותר לעמוד בפיתויים שאת מציבה לפנינו!!!
    אני משתגעת על תפוחי אדמה אבל הצרה היא שאני רנראית כמו תפוח אחד גדול, למרות שהבנות הקטנטנות שלי טוענות שאני, מה פתאום שמנה.
    בכל מקרה, זו עדיף פי אלף על טיגון של כל לביבה ולביבה , האהובות עלי ביותר גם הן השובבות האלה. ;) ;) ;) ;)

    • בת אדר,אני מקווה שתכיני ותכתבי לי איך יצא ואם אהבתם.תודה והמשך חג שמח

  9. אני מכינה את הקוגל הזה כמעט כל שבת ואין צורך בקמח גם בלי קמח הוא יוצא מצויין
    אני מכינה את הקוגל הזה גם בסיר אמאייל על הגז עם נייר פרגמנט וזה יוצא נפלא

  10. בוקר טוב!

    מתכון נפלא פירגה היקרה,
    אך התפוח אדמה מיותר כל שבוע אני עושה פשטידת תפוחי אדמה אין צורך בקמח ואם
    יש מדי נוזלים פשוט לסנן מע ט. :lol: :lol: :lol: :lol:

  11. בוקר טוב לכולם.
    אני חושבת שהקמח חשוב, הוא סופג את הנוזלים והטעם איתו יותר עדין.
    אני הכנתי לפי המתכון ואני מאוד ממליצה להכין כך.
    ניבה.

  12. ממש מהמקורות! יישר כוח, חג חנוכה שמח, תודה רבה, כעת יוכן לקראת הדלקת נר שמיני של חנוכה.
    ושנשמע בשורות טובות………. smile ;) :lol:

  13. אני מכינה את הפשטידה הזאת כבר שנים רבות מבית אימא אבל קצת שונה , לעיסה אני מוסיפה בצל מטוגן אבל הרבה אולי 5 בצלים קצוצים מטוגנים, ובמקום קמח אני מכניסה בערך 3 כפות סולת, יוצא ניפלא שווה לנסות, כמובן שהבצל מטוגן בא במקום הבצל החי שאמרת לגרד. ;)

  14. הי פירגה מה שלומך? קראתי את כל התגובות ונהייתי רעבה אז רצתי להכין הקוגל בתנור אני יחזור לעדכן בהמשך חג שמח ותודה smile smile smile smile

  15. בוקר טוב אכן טעים מאוד מאוד :P :P אבל נגמר מהר מאוד sad sad תודה פירגה ויום קסום.

  16. צהרים טובים!
    גם אני קיבלתי תאבון לפשטידה.חמותי היתה מכינה כמותה בעיקר בחגים.
    הכנתי אותה היום, בסיר על הגז.מריח נפלא.
    מכוון שהכנתי בסיר,הפשטידה יצאה כמו עוגה עגולה, יפה ושחומה. :lol:

  17. בסד
    הקוגל ינוסה בקרוב בטוחה שטעים כמו שאר המתכונים שלך באתר.
    יש לי בקשה אימי ז"ל היתה מכינה קוגל תפו"א עם שמרים היינו קוראים לזה טוץ'
    והיא לא היתה אופה אותו אלא מבשלת בסיר והיתה הופכת אותו כדי שישחים מכל הצדדים
    האם המקרה יש לך את המתכון אשמח מאד באם כן
    תודה
    רבקה

  18. פירגה יקירתי הקוגל עכשיו בתנור והבית מריח משגע!

    מחכה לאכול.. smile

    שבת שלום ;)

  19. יצא לי מעולה מעולה smile smile smile smile כל מילה שאומר אינה יכולה לתאר ….נאכלה בטירוף חושים כמו בסרט שוקולד.

    שנה אזרחית בריאה מאושרת ועם שפע של יצירה ממעשיי ידייך להתפאר. תודה רבה על השפע שהענקת לי ולבני ביתי וכמובן שמצפה להמשך………………………………………………………………. :lol:

  20. הכנתי יצא טעים מאוד, ממולץ ביותר כמו כול המטעמים שלך
    באהבה ושבת שלום
    אורה34

  21. מעולה ! גם יפה וגם טעים ,נגמר במהירות הבזק.העדפתי את המתכון שלך על פני עשרות גירסאות אחרות. את הכי טובה.

  22. פירגה יקרה – הכנתי את הקוגל תפוחי אדמה והוא מעולה וטעים.
    תודה תודה smile
    לאה

      • היי פירגה מתכונים נפלאים כל מתכון מוצלח יותר מהקודם
        רציתי לשאול אם אין ברשותי קמח תופח לפסח קמח מצה או קמח תפוחי אדמה עם אבקת אפייה יכול להוות תחליף ?
        תודה וחג שמח
        סמדר

        • סמדר הי,
          להכין כמו במתכון.לא ניסיתי שום דבר אחר ואני לא אחראית לתוצאות. לשיקולך.
          חג שמח.

    • כל כך מרגש לשוטט במחברת המתכונים של אמא.
      מכינה עכשיו את קיגל תפוחי אדמה.
      המון בריאות טובה לאמא ואריכות ימים. smile

      • עדי יקרה,להבא רשמי את התגובה למטה אחרי כל התגובות.

        בסוף.

        תודה רבה לך וכיף ועונג לי שחזרת לשתף.
        לבריאות smile

  23. שלום פירגה,
    האם יש צורך לטגן את הבצל? או הכוונה לבצל חי?

    תודה יוליה :cool:

  24. לפיגה הכנתי אתמול את קוגל תפ"א האפוי,
    ורציתי לציין כי המתכון נפלא,
    וטעם הקיגל משובח.

    (בנוסף לתיבול במלח ופלפל,
    הוספתי לתוך בלילת הביצים קמצוץ כורכום, מעט אגוז -מוסקאט מגורר,
    מעט כמון טחון , ושן -שום כתושה.)

    מנסיוני,
    כול מתכון שלך פירגה ,תמיד מצליח ובגדול.
    יישר כוח.

  25. פירגה בוקר טוב!
    הכנתי אתמול את הקוגל… יצא מעלף טעים טעים ולמעלה כמו צ'יפס :lol:
    גם הבעל והילדים נהנו ובעלי אף דיווח לי שבאמצע הלילה קיבל התקף רעב ואכל אותה קרה מהמקרר
    היה לו אפילו עוד יותר טעים laugh
    כל הכבוד פירגה את בהחלט משדרגת לי את הארוחות!!!
    באהבה רבה smile

  26. אתר נהדר :lol:
    האם אפשר… סליחה על העצלנות, להשתמש קוביות הבצל המטוגות/קפואות
    של " דורות"?

    תודה וחג שמח :cool:

    • תודה אורית,לא ניסיתי ואני לא מכירה.אם זה בצל מטוגן אז אין בעיה.
      בהצלחה.

  27. פירגה האלופה!
    אגב, הכנתי את הפיצה(קמח+אשל) מעולה!-גם קר.
    באיזה גודל תבנית להשתמש?
    אפשר בתבנית חד פעמית?
    חג שמח!

    • הי מילי
      אודה לך אם תכתבי את התגובה הטעימה שכתבת לפיצה מתחת לפיצה ולא פה.
      תודה רבה.

      אפשר בכל תבנית שאת רוצה אבל בינונית.

      חג שמח ונפלא לך ולבני ביתך.

  28. מתווסף לארוחת החג במקום לטגן את הלטקס. ;) :lol: תודה רבה :lol:

    בברכת חג פסח שמח מלא באושר ונחת laugh

  29. פירגה יקרה,

    סליחה שאני חוזרת על שאלתה של יוליה – האם הבצל מטוגן ? ענית לה שכתוב במתכון לטגן.
    במתכון כתוב להוסיף לקערה בצלים מגוררים גס.
    אני רוצה להכין הערב את הקוגל.

    שיהיה לך ולבני משפחתך חג פסח שמח ומלא יצירתיות. :lol: :lol:

    smile smile smile smile

    • פשוט לעשות מה שכתוב. אם לא כתוב מ מ ש לטגן אז לא.
      חג שמח מחובק וטעים.

  30. היי פירגה
    התחלתי להכין ופתאום הבנתי שאני לא יודעת באיזה גודל תבנית להכין ולכמה אנשים זה מספיק.
    אשמח לעזרתך
    חג שמח

    • הכי טוב שאחרי שיש את הבלילה את בודקת את הכמות ולאיזה גודל תבנית זה יתאים. שימלא לפחות 1/2 תבנית שיהיה גובה.

      חג שמח. בד"כ לתבניות קטנות בגודל 22-24.

  31. יצא מעולה. רק כנראה שהתבנית היתה גדולה מדי לא עלה .
    אולי אגדיל את כמות קמח ?

    חג שמח

  32. היי פירגה, בניי ביתי ואנוכי מאוד נהנים מהמתכונים הטעימים שלך, אנחנו גרים בארצות הברית ומאוד כיף לשוטט מכאן באתר שלך, אך במתכון הזה יש לי בעיה קטנטנה, אין כאן להשיג קמח תופח, אך יש כאן כמובן קמח מצות וקמח לעוגות לפסח, רציתי לדעת האם יש אפשרות להחליף במוצרים הללו ?
    תודה וחג שמח :P

    • ליאת תודה חמדתי.
      את יכולה להמיר לקמח אחר.
      חג שמח וטעים וחיבוק לכולכם.

  33. היי פירגה,
    נשמע ממש טוב!
    צריך למתכון תפוחי אדמה אדומים או לבנים
    או שזה לא משנה?

  34. לפירגה היקרה ,,,,
    יש לי בסיר שישה תפוחי אדמה ,
    והם כבר מבושלים,

    האם לדעתך ,
    אפשר להשתמש בהם לפשטידה הזו ?

    ודה ויום נפלא
    רויטל.

  35. תודה, הולכת להכין.
    ועוד משהו,,
    האם אפשר במקום הקמח ,
    להשתמש בקמח מצה ?

  36. פירגה,
    קוגל תפוחי אדמה סיים את האפייה,
    יצא ריחני וט ע י ם !!!
    אחלה מתכון: כמה פשוט להכנה – ככה טעים !

  37. הי פירגה.
    אם אני מכינה מ-4 תפוח אדמה גדולים- אז כמה ביצים ביצים אני צריכה לשים? וכמה קמח?
    תודה

  38. לחני :
    מניסיוני, ל-4 תפו"א
    תוסיפי 3 ביצים
    ו – 6 כפות קמח.
    ולאפות כשעה וחצי. (להשאיר בתנור מכובה לעוד 30 דקות).

  39. שלום
    המתכון נראה מעולה,רק רציתי לשאול איך ייצא הקוגל לבן בפנים ולא אפרפר-מה הסוד?
    תודה

  40. היי פירגה !
    אפשר כמאפינס ?
    בתבנית למאפינס , לדעתך ?
    כי אני רוצה מנות אישיות , ואם כן לכמה זמן בתנור ?
    מחכה לתשובה , תודה , ושבוע טוב לך אישה יקרה .

  41. אהלן לגבי הקוגל הוא ממש טעים אימא שלי עשתה אותו והוסיפה לו בטטה והיא לא כל כך אהבה את זה

    אפשר להמיר את הקמח לקמח מצה רגיל או קמח לבן רגיל אם אבקת אפייה ?

    ניתן להוסיף גם אבקת מרק ? אפשר להכין בכל תבנית אחרת ?

    איך לסחוט בדרך מהירה יותר ?( את הנוזלים ) תודה עמרי ) זה ממש קלאסה עם מלפפון כבוש ליד תודה וכל הכבוד לך על ידי האומנית שבך . ( אם הייתי בן / נכד שלך לא הייתי מפסיק לזללול ) בברכת פרנסה טובה עמרי

    • לבריאות עמרי
      כל סוגי הקמח אפשרי. מרק? אם אוהבים שמים.
      לסחוט בידיים הכי טוב.
      לבריאות smile וגמר חתימה טובה לך ולבני ביתך

  42. ערב טוב.
    הכנתי היום לארוחת ערב וזה התחסל בשניות.
    ממוצרים כל כך בסיסיים יצא כל כך טעים.
    פשוט טעים.

    • הי עדי,
      תודה רבה לך,
      רוב המתכונים שלי כאלה,מהירים,ממצרכים שיש בכל בית.
      המשך הנאה ופינוק smile

  43. שלום פירגה.
    ממוצרים כל כך בסיסיים יצא מעדן טעים.שעם סלט ירקות ליד לא רצינו יותר מלבד לחסל את התבנית.
    תודה על המתכון הפשוט והניפלא.

  44. ערב טוב פירגה יקרה ! בתמונה הקוגל ניראה כאילו מפוזר עליו רצועות דקות של בצל, שלאחר האפייה ניראה
    מטוגן מהאפייה. אשמח לקבל הבהרה, תודה מראש על תשובתך, שיהיה לך המשך יצירת מתכונים טובים למען כל אוהבי מתכונייך, מרים.

    • מרים יקירה לילה טוב, ותודה מהלב.
      פשוט הקוגל עשוי מגרודת תפוחי אדמה. אלה ה"גרודות" של תפוחי האדמה שנראים כמו מעט שרופים אולי בגלל אפיית יתר של כמה דקות. אם את לא מעוניינת בכאילו שרוף הזה, אז אחרי 20 דקות תניחי ניר אפיה ברפיון ותמשיכי באפיה עד שמוכן.
      בהצלחה kiss

  45. תודההה פירגה יקרה, דווקא אני מאוד אוהבת את הקראנציות הזאת מלמעלה, חשבתי שזה מהבצל. אם השאלה לא מצחיקה אותך,
    אני מסתכלת על התפו"א וקשה לי להחליט באיזה גודל מדובר כאשר כתוב 8 תפו"א גדולים (זה כל כך יחסי, ולכל אחד זה ייראה אחרת)
    אשמח אם תוכלי לכתוב לי מה מישקל התפו"א או לכל הפחות בערך בסה"כ משקל כללי, אני בטוחה שזה היה מקל, אולי עדיף כשנותנים
    מתכון כזה, לכתוב משקל כללי (פחות או יותר) אודה לך מאוד על עזרתך ובלי לצחוק עליי, בתודה מראש, מרים.

    • ערב טוב מרים יקירה,
      כמות בערך של קילו.
      תכיני ותהנו. הקוגל נפלא וטעים מאד.
      לילה טוב kiss

  46. פירגה יקירתי, מושלללםםםם אין לי מילים לתאר את ההנאה שהייתה לי ולבעלי מהקוגל הטעים ביותר, חבל שבעת הזאת
    רק אנחנו נהנינו ממנו, לימים טובים בעזרת השם שיבואו עלינו, ותמשיכי להטעים אותנו במתכונייך הניפלאים ובמעשה ידייך.
    דרך אגב האם יש לך מתכון לשניצל תירס שיש בו גם פירה תפו"א ?? מודה לך מראש, המשיכי בכיף ובהנאה, מרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *