d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d798d798d794 d791d7a9d7a8 d7a8d795d798d791 d799d7a8d7a7d795d7aa - קציצות בטטה ובשר - במחבת

קציצות בטטה ובשר – במחבת

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d798d798d794 d791d7a9d7a8 d7a8d795d798d791 d799d7a8d7a7d795d7aa4 1 - קציצות בטטה ובשר - במחבת
על השיש בטטות מחכות לשימוש טעים
במקרר מונח בשר מופשר
בלי היסוס שידכתי את השניים בתבשיל מחבת מהביל וחמים ואפילו מהיר.

מצרכים והכנה:
מחבת גדולה בקוטר 30 ס"מ ובעומק 10 ס"מ בעלת מכסה תואם
מכינים את תערובת הקציצות 13 קציצות גדולות
300 גרם בשר טחון הודו ובקר מעורב
בטטה ג ד ו ל ה מבושלת ורכה
בצל קטן מגורר
כפית דבש
1/4 כוס קמח מצות או פירורי לחם
ביצה
מלח ופלפל
מערבבים ביד ושמים במקרר.
אגב, מי שרוצה יטגן תחילה את הקציצות על שמן מרודד. ברור שיותר משמין אבל טעיםםםם.
מכינים את הרוטב:
מטגנים בשמן בצל גדול קצוץ
מוסיפים גזר טבעות ומשחימים את שניהם.
מוסיפים קופסה גדולה 800 גרם עגבניות מרוסקות של חברת טל ועוד 1/4 קופסה מים מהברז
כף אבקת מרק עוף , 1/2 1 כפות סוכר, מלח , כמון, פפריקה מתוקה, פלפל שחור וקורט קינמון.
להרתיח ולטעום. לשפר טעמים.
להוסיף פלחים מ-3 תפוחי אדמה מקולפים (עם הקליפה האדומה)
להכין קציצות גדולות ולסדר סביב ובאמצע המחבת
לסגור עם מכסה ולתת למחבת ניעור קל שהכל "יתיישב" יפה
לבשל כשעה על להבה ק ט נ ה.
מדי פעם לצקת את הרוטב על הקציצות.
כשמוכן,להעביר בעזרת מרית גדולה את הקציצות לצלחות ההגשה.הקציצות רכות ונימוכות.
להכין חלה לרוטב ולהתעלף מעונג. (בפסח תכינו את לחמניות הפסח שלי)
תהנו

לכל תבשילי הפסח שלי:

http://www.pirge.co.il/category/חגים/פסח/מתכונים-לפסח

שימו לב שלמתוקים ולעוגות יש קטגוריות נפרדות.

תהנו

139 תגובות על “קציצות בטטה ובשר – במחבת

  1. קריאת המתכון מבטיחה גם היא, ונראה לא תובעני מדי להכנה!
    תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!!!! :P

    • בקר טוב והמתכון קל מאד וטעים מאד.
      ממליצה להכין .
      תהנו וסוף שבוע נפלא smile

  2. הי פירגה,בוקר טוב !!!!

    אני ממליצה בחום את התבשיל הנ"ל,אני הכנתי אותו לכבוד ערב שבת והוא מעולה!!!!!…..אז תגידו לי אמהות יקרות מה מגיע לאישה יקרה כל כך כמו פירגה? אם לא smile smile smile כמובן מחיאות כפיים ו :lol: :lol: :lol:

    אני מברכת אותך, כמו שאת נותנת טוב תקבלי יותר טוב….והמשיכי לשלוח מתכונים "של אמא"
    ושוב המון המון תודה smile

    • בשם כל האמהות תודה על התגובה הטעימה והזריזות.
      תודה על ההמלצה הישירה מהמחבת.
      שבת טעימה ונהדרת לך ולכל משפחתך
      נשיקה וגם smile

  3. בקר טוב

    3 תפוחי אדמה הכונה לתפוחי אדמה רגילים עם קליפה אדומה לא לבטטה

    תשובתך תודה

  4. :| פריגה יקירתי !!!!!!!!!!!!!
    מתכון משובח ריח מעלף מחר יש לי אורחים מי יודע מה ישאר ;)

    • סיגל,הייייייי חמודה
      קשה לשמור על תבשיל טעים.
      מקווה שהאורחים יהנו ותקבלי מחמאות smile

  5. שלום לך פירגה,
    המתכון הזה הגיע לי בזמן, בדקות האלה בדיוק אני שוברת את הראש
    מה לבשל לנכדיי המקסימים המתארחים אצלי בשבת. העלית לי רעיון אדיר
    ומאוד אוהביםבטטות ותפוחי אדמה.
    תודה לך פירגה
    אוהבים אותך
    שולה

    • שולה יקרה ערב טוב
      תכיני לילדים ואני מבטיחה שתקבלי שלל מחמאות smile
      עם כל האהבה שבעולם smile

  6. היי פריגוש המתכון לרוחי מאוד אוהבת קציצות ברוטב ננסה בתוספת בטטה צריך להיות טעים.
    דרך אגב היום אפיתי את עוגת השמרים הרטובה יצא נפלאאאאאאאאאאאאאא
    את הקריספית אאפה בהזדדמנות אחרת
    עוד מעט אעביר תמונות של הכרוכיות שמרים
    ביי ותודה אילנה :lol: :lol: :lol:

    • אילנה יקרה ערב טוב
      תודה רבה. ממליצה בחום על הקציצות.טעימות מאד .
      אשמח עם תשימי את התמונות מתחת למתכון של השמרים רטובה וטובה שכולם יוכלו להנות.
      מחכה ומצפה smile

    • לאיל היקר שלום וברכה
      שתהיה לך ולמשפחתך שבת טעימה ונפלאה smile
      תודה :lol:

  7. פירגה,
    שוב שיחקת אותה.
    הרוטב מעולה. הקציצות טובות. אבל אין על הרוטב!

    • שניצל,ערב טוב
      שמחתי שמחתי
      איזה כיף. ת ו ד ה
      בהנאה לעוד שבוע טעים ונפלא smile

  8. חייבת לציין כי אני חדשה באתר וכבר ניסיתי מספר מתכונים: עוף אדום בפפריקה, קראנץ שמרים בשוקולד, והקציצות המדהימות שלהלן.
    המתכונים כולם מוצלחים מאוד הן ברמת התיבלון וההסברים המדויקים בהכנה.
    כמו-כן תענוג גדול בכל בוקר לקבל את המתכון היומי.

    תודתי הכנה :lol: :lol: :lol:

    • שריד חמדתי
      תודה על הפירגון,המחמאות הטעימות
      אני מקווה שימשיך להיות טעים ומדהים .
      מצידי אני אשתדל להביא לעיתים קרובות מתכונים ביתיים וחמימים.
      תודה ענקית smile

  9. פירגה יקירתי האם אפשר להכין זאת בסיר שטוח במקום מחבת והאם מחייב גם בשר הודו? פשוט רוצה להכין היום אבל אין לי בשר הודו טחון תודה על תשובתך smile לאה

    • לאה צהריים טובים
      אם הסיר גדול ושטוח וכל הקציצות ייכנסו בשכבה אחת אזי אין בעיה.
      שימי איזה בשר שאת רוצה ושאת מכינה ד"כ ממנו קציצות
      בהצלחה ותהנו

  10. פירגה יקרה התבשיל נשמע ונראה טעים. השאלה היא האים הקציצות לא התפרקו במחבת אם לא אטגן אותם קודם? :twisted:

    • ציפורה ערב טוב, אני לא טיגנתי ולא התפרקו. הקציצות מונחות בשכבה אחת ולא בקומות לכן ביקשתי להכין בסיר שטוח ורחב. כל הקציצות נכנסו בשכבה אחת.
      כל הזמן במהלך הבישול להרטיב את הקציצות מהרוטב.
      תהנו ולילה טוב smile

  11. פירגה יקרה, הכנתי את הקציצות, יצאו טעימות ולא התפוררו. כולם אהבו. תודה לך. ודרך אגב ציפור קטנה לחשה לי שמגיע לך מזל טוב. אז באמת מזל טוב והרבה נחת

    • ציפורה תודה רבה
      שמחתי לשמוע שאהבו את הקציצות
      תודה ששלחת לי חוות דעת smile

  12. היי פירגה :lol:
    זה שוב אני ממשיך בנאמנות לנסות את התכונים שלך ולשם שינוי הפעם עשתה אשתי את הקציצות והם היו מאד מאד טעימות קצת מזכיר את המפרום ממליץ את המתכון לכולם.
    תודה :lol:

    • הייי מנדל :lol:
      שימחת אותי מאד
      ותמסור חיבוק לאשתך שהכינה את התבשיל.
      מקווה שתמצא עוד מתכונים שיערבו לכם.
      אשמח תמיד לחוות דעתך.
      בברכה,פירגה
      smile

    • wow gold
      אני מקווה שתמצאי פה משהו להכין שיהיה לכם טעים.
      תודה על הפירגון והמחמאות
      בברכת יום שבת נפלא smile
      פירגה :lol:

  13. שבת שלום
    הכנתי את המתכון (מנה כפולה..השתמשתי עם הסיר של החמין)
    יצא נפלא
    יישר כח smile

  14. שלום, אני חדשה באתר ועוד לא ניסיתי את המתכונים אבל הם נראים נהדר!
    קניתי היום בשר ולא היה טחון הודו, זה נורא לעשות רק עם בקר?
    ושאלה נוספת, אפשר להחליף את הסוכר במשהו אחר?
    תודה רבה

    • עינב ברוכה הבאה לאתרינו
      תודה שהצטרפת.
      אפשר להכין עם בשר בקר ואפשר להמיר את הסוכר בסילאן או בדבש.
      בהצלחה :lol:

  15. פירגה שלום, אני חדשה באתר שלך וחייבת לומר שהמתכונים נראים מאוד טעימים….
    איזה ירקות אפשר להוסיף לרוטב? אני אוהבת להכין תמיד קציצות עם ירקות… האם יתאים להוסיף תפוחי אדמה לרוטב אחרי הקציצות?

      • אורלי,ברוכה הבאה ותודה שהצטרפת אלינו
        מקווה שתהני ושתמצאי פה מגוון גדול של מתכונים לפנק את משפחתך.
        כפי שאת רואה הכנתי במחבת ואז אין מקום לעוד ירקות
        בעיקרון,אפשר להוסיף כל ירק שאת מוסיפה בד"כ לקציצות.
        תהנו,אחלה מתכון smile

  16. פירגה יקרה, הכנתי את המתכון עם חצי קילו בשר טחון, ואני עומדת ליד הסיר ולא מפסיקה לנשנש… מקווה שיישאר משהו לארוחת שבת ;)
    הרוטב נהדר והקציצות רכות… תודה לך על המתכון, ושבת שלום!

    • אורלי הי חמודה
      אני חושבת שזה אחד השרשורים עם התגובות הכי לוהטות באתר.
      שמחה שגם את אהבת והגבת בהתאם.
      שבת שלום smile

  17. היי פירגה
    הכנתי לשבת את המתכון הנפלא הזה וחוסל עד תום, ולרוטב לא נשאר זכר… אין דבר כיף יותר מלראות את התבנית ריקה לחלוטין ;)
    הכנתי במחבת גדולה והוספתי גם מעט סילאן שאני מאוד אוהבת….
    חלק מהקציצות התפרקו לי, מה אני יכולה לעשות כדי שלא יתפרקו?
    תודה רבה לך על עוד מתכון נפלא! smile smile smile

    • אלה ערב טוב
      שמחתי לקבל את חוות דעתכם על המתכון הטעים.
      לגבי הקציצות תוסיפי עוד כפית פירורי לחם. אולי הבטטה היתה גדולה מדי?
      תהנו ותכיני עוד מתכונים טובים smile .

  18. וואו איזה קציצות………. להתעלף….. הכנתי לשבת ומזל שהכנתי 500 גרם ולא 300 כמו שכתוב במתכון, כי כולם מקטן עד גדול התלקקו ורצו עוד ועוד….אפילו בעלי אמר שהקציצות יותר טעימות מהקציצות האגדתיות של אמא שלו…. נו נו, את כל המחמאות אני מעבירה ישר אליך. תודה תודה ושוב תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך שמשדרגים לנו כל ארוחה.
    שיהיה יום נהדר
    המון נשיקות :P

    • סיגל יקרה
      חטפתי את המחמאה לקציצות בשר ובטטה . את נהדרת. כיף שאתם מגיבים למתכונים שאתם מכינים.
      נשיקות להמשך נפלא וביחד smile

  19. פירגה שלום,
    אפשר להוסיף קמח מצה במקום פירורי לחם כדי להכין לפסח?
    תודה!

  20. שלום פירגה,
    הרגע אכלנו את הקציצות שיצאו נהדר !!! טעימות ומשביעות.
    עוד מתכון מנצח laugh ציון 5 כוכבים.
    חג עצמאות שמח לכולם. :lol:
    מאיה ב.ב.

  21. שבוע טוב פירגה.
    השבת היה לי אורחים. ורציתי להכין משהו קצת שונה מהאוכל המוכר. אז גיוונתי והכנתי את המתכון הזה. בעלי הזהיר אותי לא לנסות דברים חדשים כשיש אורחים אבל אני החלטתי שאם כל כך הרבה ממליצים פה על ממתכון הזה – שווה לנסות.
    אז ניסיתי – והתוצאות היו מדהימות כולם ליקקו את הצלחות ואמרו שזה יצא מדהים.
    אז רציתי לאמר לך תודה רבה.
    :lol: :lol: :lol:

    • שילונת יקרה
      כמה אני שמחה שההמצאות שלי מקבלות כאלה מחמאות.חהחהחהחהחהחהבאמת.שימחת אותי מאד.
      אז לבריאות ובכיף smile

  22. פירגה שלום…
    האם אפשר לגרר את הבטטה ולהוסיף לא מבושלת לתערובת הבשר, או שזה לא יצא טוב?

  23. היי פריגה הכנתי את הקציצות האלו והוספתי במרק קצת כוסברה ממש מעדן רק מהריח נהינו רעבים
    מומלץ בחום. :lol: ללקק את האצבעות ותודה על כל המתכונים הנפלאים :lol: ושתהייה שבת שלום :lol:

  24. שוב תודה!
    הכנו שוב לשבת ויצא מעולה!
    וכל פעם שאני אכין תקבלי ממני ד"ש.
    smile

  25. שבוע טוב,

    הכנתי ביום שישי ויצא מעלף… הקציצות היו על התפוח אדמה והגזר וזה נתן להם טעם סוף הדרך…
    על אורז לבן ונגמר הסיפור…

    ממש טעים… ;)

    • שחר יקרה
      תודה רבה וכיף ועונג לי ששיתפת אותי בהתעלפות שלכם על המתכון ;)

    • אהב,אהב, איזה נחת ואיזה מתוק.גיל מקסים (שנה וחודש) אגב, לא טיגנתי את הקציצות והכנסתי ישר לסיר.
      smile

  26. פירגה שלום,
    הכנתי כבר כמה מהמתכונים באתר ונהנינו מאוד.
    תכננתי להכין מחר את הקציצות לצהריים אבל גיליתי שאין לי גזר ורציתי לדעת אם אפשר לוותר?
    זו ההזדמנות לומר לך תודה על כל המתכונים, אוכל ביתי ונהדר, כמו שכולם אוהבים :lol:
    סנדרה.

  27. הכנתי בשבת שעברה
    לי היה טעים מאוד
    אישתי ניגבה את הצלחת
    אבל הבן הגדול הפליא ואמר
    אבא- מ ע ו ל ה…

  28. אהלן פירגה
    יש לי חצי קילו בשר בקר טחון זה יתאים לכמויות שרשומות?
    ויש לי חצי קופסא עגבניות מרוסקות, כמה לדעתך צריך להוסיף עוד עגבניות רגילות ?
    תודה מראש :P

  29. שבוע טוב פירגה

    הכנתי בסוף את המתכון הזה לשישי בערב .
    כולנו אהבנו . טעים מאוד. ארוחה מעולה אם יש תינוק ! ריסקתי לו את הכל והוא ממש אכל יפה.

    תודה :lol:

  30. שלום פירגה , היום בא לי להכין קציצות הודו משו משו שהילדים יטרפו.. האם במתכון הזה אפשר להשתמש רק בבשר הודו?

  31. הייתי פזיזה והכנתי ליפני התגובה … הקציצות יצאו רכות מידיי בתערובת, איזה מתכון את ממליצה להבא עם הודו בלבד ?

  32. פירגה יקרה הכנתי את המתכון יצא מ ו ש ל ם !!!!!!
    הכנתי גם את הקוסקוס עם נגיעות בטטה ובצל יאמי
    תודה לך על המתכונים המנצחים אצלי בבית את מככבת! smile smile smile

  33. הי התלהבתי מהמתכון ורוצה להכין מחר. אשמח לשתי הבהרות:

    רוצה להכין עם בקר בלבד, יש בעיה?

    מה עושים עם תפוא? פרוסות על התחתית ועליהן הקציצות או בין לבין?

  34. שלום פירגה
    האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות,וכמה?
    בנוסף,האם אפשר בלי דבש במתכון?
    תודה

  35. היי פירגה .. הפשרתי עכשיו 250 גרם הודו ו250 גרם בקר זה בסדר או הרבה מיידי. כי ראיתי שרשמת 300 .

  36. שלום פירגה
    אני רוצה להוסיף למתכון שעועית לבנה מקופסה…
    מתי לדעתך יתאים להוסיף את השעועית? בתחילת הבישול או בסוף? תודה smile

  37. הי פירגה. המתכון נראה יאמי
    מס' שאלות:
    רוצה להכין ללא גלוטן האם אפשר לוותר על קמח המצות/פירורי הלחם או להחליף במשהו אחר?
    רוצה להכין מראש, האם ניתן לוותר על תפוחי האדמה ולהקפיא?
    תודה

      • חוזרת לעדכן באיחור. הכנתי ויצא מושלם אפילו הילדים הבררניים שלי אהבו.
        ויתרתי על תפוחי האדמה והקפאתי, מעולה גם אחרי הקפאה.
        המתכונים שלך מככבים אצלנו בכל אירוח. המון תודה

        • אורלי,תודה על העדכון והכי חשוב שחזרת לשתף אותי.
          לבריאות ובאהבה גם בהמשך smile

  38. היי פירגה
    ניראה מגרה במיוחד
    יש לי רק בקר טחון ולא עוף
    וגם אין לי עגבניות מרוסקות אלא רק רסק עגבניות
    האם הולך ? וכמה בערך?

    • דסי שימי טחון בקר אין בעיה.
      רסק ? תוסיפי מים עד שתקבלי רוטב.תוסיפי את התיבול ותטעמי שיהיה טעים.
      בהצלחה smile

    • למה התפרקו? שמת פירורים? ביצה? המתכון מוחמא מתחילתו ועד סופו בתגובות נלהבות ביותר.
      לכן,לא עולה בדעתי משהו יוצא דופן.הכל די רגיל.
      בהצלחה smile

      • תודה על התגובה המהירה
        אני כמעט כל יום שישי בוחר מתכונים מהאתר שלך וזה מדהים
        פעמיים עשיתי את המתכון , טיגנתי את הקציצות וכשאני מעביר אותם למחבת חלקם מתפרקות.
        אולי צריך בשר טרי בלבד?
        אולי יש לך טיפ מיוחד?

        תודה

        • תעשה את אותו מתכון עם חצי קילו בשר. לא חשוב איזה.
          בעקרון,שמים ביצה ופירורי לחם.
          צריך להפוך בסבלנות שלא יתפרקו.

    • שובה שלום,אפשר אבל תצטרכי כפי הנראה להוסיף יותר קמח מצה. שיחזיק.
      חג שמח smile

  39. היי פירגה!
    חזרתי לעדכן טעים טעים ועוד טעים כולם התלקקו ולא נשאר כלום
    את ממציאה גאונית .
    אוהבת אותך אישה יקרה.

    • הי שובה,על סמך המצרכים שיש לי בבית,אני מאלתרת מתכונים שיהיו טעימים לכולם.
      כמה פשוט ככה הכי טעים,לא?
      אוהבת אותך וקבלי חיבוק חם smile בחזרה

  40. פירגה בוקר טוב ושבת שלום
    הבנות שלי לא אוהובות עגבניות מרוסקות
    בכמה עגבניות טריות אפשר להחליף

  41. הי,
    משום מה יצאו הקציצות רכות מדי והתפרכו,
    מה עלי לעשות לפעם הבאה?
    תודה

  42. ערב טוב פירגה היקרה,
    האם ניתן לשמור את כדורי הבשר לפני בישול במשך הלילה במקרר?

    תודה רבה מראש וחג שמח!!! smile

    • הי סנדרה.
      נפלא ששיתפת אותי שיצא מושלם.
      שתמיד יצא המושלם וטעים לכולם.
      חג שמח smile יקירתי

  43. היי פירגה יקרה
    הכנתי את המתכון מספר פעמים והוא תמיד טעים ביותר
    הבעיה היא שחלק מהקציצות מתפרקות לעיתים, בעיקר מפני שאין לי סיר מספיק גדול כדי להניח את כולן בשכבה אחת.
    רציתי לשאול אם אפייה או טיגון של הקציצות לפני הבישול ברוטב תמנע מהקציצות להתפרק?
    smile

    • אלני ערב טוב,
      אפשר להוסיף עוד כף פירורי לחם או קמח מכל סוג ולחזק את העיסה. כדאי תמיד להכניס לרוטב קציצה אחת ולראות איך היא מתנהגת בבישול,וכך להחליט אם להוסיף עוד פירורי לחם או קמח.
      האמת,שלתבשילים כאלה צריך מחבת גדולה ועמוקה כזו שמכינים בה דגים….וכך כל הקציצות נכנסות בשכבה אחת.
      בהצלחה smile

להגיב על אילנה בן צור לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *