cid 2A740258 8421 459A 8164 C26C96A91FEF 730x410 - קציצות חציל וצ'יפס בסיר אחד

קציצות חציל וצ'יפס בסיר אחד

cid 2A740258 8421 459A 8164 C26C96A91FEF - קציצות חציל וצ'יפס בסיר אחד

צ'יק צאק, בסיר אחד ארוחה חמה וטעימה מאד

מצרכים:

1/2 קילו בשר בקר טחון

2 ביצים

1/4 כוס פירורי לחם

2 פרוסות חלה רטובה בלי הקרום

בצל מגורר או 3 כפות בצל מטוגן מוכן קנוי

1/4 שקית צ'יפס

חציל גדול מקולף פרוס

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קטשופ , רסק עגבניות.

ניתן לשנות את התיבול בהתאם לטעם אישי.

אופן הכנה:

להכין בכלי / קערה ,רוטב קר ולא מבושל, מ-5 כוסות מים, 1/4 כוס קטשופ, 2 כפות רסק עגבניות והתבלינים ולערבב. לטעום ולשבח טעמים.

להניח בצד.

לערבב את הבשר עם הבצל הביצים פירורי הלחם החלה והתבלינים

לקלף את החציל ולפרוס

לטגן את הקציצות על שמן נמוך מאד ממש קצת,במחבת גדולה ועמוקה (של דגים)  ולהפוך לצד השני.

כשהקציצות מוכנות לצקת את כל הרוטב ולסדר בתוכו בין הקציצות, את פרוסות החצילים והצ'יפס.

לבשל כ-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם והכל מתאחד ומבושל.

תהנו

5 תגובות על “קציצות חציל וצ'יפס בסיר אחד

  1. שבוע טוב!

    אפשר לרסק את הבצל?

    הטיגון בשמן עמוק?

    אפשר לאפות במקום לטגן או לוותר על השלב הזה?

    תודה רבה!

    • ערב טוב דבי, אפשר לרסק את הבצל ואפשר לאפות. אבל כשאת מעבירה לסיר הבישול צריך קצת שמן.
      אפיה: לשמן ניר אפיה בתרסיס שמן ולהניח את הקציצות. לרסס מעט את הקציצות ולאפות כ-20 דקות.
      להפוך את הקציצות ולרסס עליהם מעט תרסיס שמן ולאפות עוד 20 דקות.
      בהצלחה kiss

      • תודה רבה על תשובתך המהירה.

        רק שרציתי גם לדעת אם הטיגון שלך הוא בשמן עמוק והאם אפשר להכניס כדורי קציצות

        לרוטב בלי שום שלב מקדים (לשים מעט שמן בעיסה? כמה?)?

        באפיה יש הבדל משמעותי מטיגון?

        הרבה תודה ובוקר אור לך!

        • מה שאני מציעה, זה לשים מעט מאד שמן במחבת הבישול. כמו 2-3 כפות ובשמן הזה לטגן קצת את הקציצות משני הצדדים.
          ממש לא צריך שמן עמוק. אף פעם בטיגון קציצות אני לא מטגנת בשמן עמוק אלא מרודד.
          את השמן שרצית לשים בעיסה לפני אפייה, רצוי שתשימי במחבת ועליו תטגני את הקציצות. אפילו צריבה קלה משני הצדדים זה מספיק וייתן טעם מדהים לתבשיל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *