d792d791d799d7a0d799d795d7aa d797d793 800x600 - כרוכית גבינות מלוחות

כרוכית גבינות מלוחות

d792d791d799d7a0d799d795d7aa d797d793 800x600 1 - כרוכית גבינות מלוחות

הכנתי כרוכית שהיא למעשה בורקס .  פריך מבחוץ וגבינתי מבפנים.

המצרכים לבצק:
1/2 2 כוסות קמח תופח
מיכל שמנת חמוצה = 200 גרם
200 גרם חמאה או מרגרינה
מעט מלח
ללוש על משטח מקומח לבצק נעים וגמיש .מוסיפים קמח לפי הצורך.
המצרכים למלית ל-2 שטרודלים:
250  גרם גבינת "טוב טעם"
250 גרם גבינות מגוררות צהובות במגוון טעמים:קשקבל,פרמז'ן,טל העמק,עמק וכו'…..
350 גרם גבינת פטינה או בולגרית/פטה מפוררת
ביצה שלמה
מלח רק אחרי טעימה כי הגבינות מלוחות
לערבב ולחלק ל-2.
להשאיר 4 פרוסות שלמות טל העמק לכיסוי הגבינות
אופן ההכנה:
לחלק את הבצק ל-2 ולרדד 2 עלים מלבניים להניח כמות נכבדה מהמלית על   א מ צ ע   העלה – בצדדים להשאיר ללא מלית.
לכסות את מלית הגבינות בפרוסות שלמות של גבינה טל העמק (לכל שטרודל 2 פרוסות )
לחתוך את העלה מ-2 צידיו (איפה שאין גבינה) לרצועות של 2 ס"מ
לכרוך את הרצועות זו על זו שיכסו את הגבינה . להדק עד כמה שאפשר.
להבריש ביצה ולפזר שומשום
אפיה בחום 175 כ-35 דקות עד שיזהיבו יפה. לא נורא אם השטרודלים יפתחו מעט באפיה כמו בתמונה.
הפרוסות יפהפיות והטעם משגע.
תהנו.

37 תגובות על “כרוכית גבינות מלוחות

  1. פירגה יקרה!
    איזו השראה על הבוקר.
    רצה לקנות את הגבינות המתאימות…
    אני כבר מדמיינת את הטעם. יאממי !!!
    רק טעות סופרים קטנה במשפט האחרון. אולי כדאי לתקן את המילה "עם" כי צריך להיות "אם"…
    שוב,המון תודות על כך שאת מגוונת לי ולשאר הקוראים את חיינו הקולינריים.

  2. וואו! זה נראה מעולה !!!!
    עמדתי מול התמונה ומול המתכון והאצבעות כבר רצות לי להתחיל ולהכין.
    תודה על בוקר נפלא עם מתכון טעים!
    אדווח על תוצאות בהקדם

    שבת שלום,
    אורית

      • פירגה יקירתי,
        הכרוכיות יצאו נהדר, ניחוחות מילאו את המטבח והבית כולו ואפילו השכנה נכנסה לשאול לפשר הריחות :lol:
        יצא לנו מאפה טוב שוב מבית היוצר שלך,
        תודה והמשיכי להמציא עוד דברים טובים :P

        • בקר אור אורית
          תודה על העדכון הטעים. נמשיך ביחד להכין ולהנות
          המשך יום נפלא לכם.

  3. נפלא, וכל כך פשוט.
    הערה למיכל, אין שום טעות סופרים אצל פירגה, צריך להיות "אם" כמו שכתוב!

    שנה טובה לך ולמשפחתך, המון בריאות, ושהמוח היצירתי שלך ימשיך לייצר לנו הפתעות נפלאות.

  4. שלום בקשר לבורקס מבצק נהדר
    אני רוצה להכין את הבצק יום לפני שאני ממלאה אותו בבשר טחון
    איפה לאחסן את הבצק המוכן לבינתיים??.
    תודה וסופש נעים :lol:

    • גנט
      למה?
      זה לא סיפור להכין הכל.אחרי שתכיני את יכולה להקפיא.
      יום מתוק לך

      • היי
        מפני שבא לי לנסות להכין את הבצק עכשיו והבשר עדיין לא הופשר
        בכל מקרה עשיתי קוראסונים עם ממרח שוקולד השחר יצא טעים ופריך.
        הבצק מצוין
        תודה על תגובתך המהירה smile

  5. פירגה יקרה!
    המתכון נראה נהדר!
    תאווה לחיך ולעיניים!
    בהזדמנות זו רציתי לומר לך שאני ממש מעריכה אותך גם באופן שאת משיבה,כל כך בסבלנות וכל כך
    באדיבות (אפילו בעת קבלת הערה…) :cool:
    מחכה למתכונים שלך בקוצר רוח, ומאחלת לך ולבני משפחתך שבת שלום ומבורכת!
    באהבה, שי לי. smile

    • שי לי בקר טוב
      לאחרונה נכנסים "טרולים" לאתר לשבש את האווירה הנפלאה שיש פה. חבל לי שאני מפעילה את מנהל האתר כל פעם למחוק וליישר את העניינים.
      יש אנשים שפשוט אין להם מה לעשות וזה לחם חוקם.חבל. אפילו בפורומי אוכל הם מחבלים.לאן הגענו?
      בכל אופן,אני מאושרת שיש אנשים כמוך ורובם כאלה וזה נפלא ומחמם את הלב.
      המשך שבת נפלאה לכולכם,באהבה מקרב לב

  6. פירגה – כמה שאת יצירתית!!! פשוט אין כמוך!!
    האם ניתן להמיר את המרגרינה/חמאה בשמן?
    קיבלתי הוראה חד משמעיתמה דיאטנית לא להשתמש
    בחמאה או מרגרינה אלא רק בשמן קנולה או בשמן זית,
    בגלל בעיות בשומני הדם (כולסטרול, וכו'…) sad

  7. פירגה בוקר טוב! אפשרי שתעזרי לי. אני לא יבנתי .קודם מגלגלים שטרודל ולשים פרוסות גבינה מלמלה או שתרודל נשאר פטוח וגבינה ו רצואות בחלק פטוח? אני מבקשת סליחה : :oops: לא יבנתי ביגלל זה אני שואלת שאלות תיפשיות.

    • תרדדי ותמלאי עם הגבינות המעורבבות ולפני שאת סוגרת עם הרצועות מ-2 הצדדים , תניחי את הפרוסות מ ל מ ע ל ה שיכסו את הגבינה שמילית.

  8. איך ידעתי להכנס אלייך חחח יש לי כל כך המון גבינות בבית אמרתי לעצמי צריך להכין משהו ועל העמוד הראשון אני רואה את זה איזה תיזמון smile

  9. פירגה היקרה,
    מה יש לומר? פשוט נהדר!!! עונג לפיות – גם לבנותיי הבררניות…
    הבצק – עבודה של דקות ספורות וכך גם המילוי והקונסטרוקציה. האפייה לקחה בסביבות 45-50 דקות. היה שווה לחכות. דרך אגב, למילוי השתמשתי בריקוטה במקום בטוב-טעם (זה מה שיש פה) ובגבינת צ'דר צהובה. לא היה צורך להוסיף מלח. תודה רבה לך מכל הלב :lol: smile

  10. הכנתי את הכרוכית עד למצב אפיה בערב,מתוך כוונה לאפות בבוקר כדי להערך לבראנ"ץ של שבת.
    אפיתי על פי הזמן המוערך אך למרות שהחזרתי שוב ושוב לתנור חלק קטן (העליון מתחת למעטה הראשון) סרב לאפות ונשאר בצבע בהיר כאילו בצק לא מוכן.
    היכן טעיתי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *