IMG 20170925 WA0022 3 730x410 - כרוכית "פירה" ותרד

כרוכית "פירה" ותרד

IMG 20170925 WA0022 3 300x225 - כרוכית "פירה" ותרד

 

בחג טעמנו את הבורקס הטעים הזה מעשה ידיה של אתי ענבר בת הזוג של אחי האהוב.

מצרכים ל-3 כרוכיות:

חבילה דפי פילו  – לכל כרוכית צריך 3-4 דפי פילו משומנים בספריי.(אפשר להכין עם בצק עלים)

ספרי שמן או חמאה מומסת להברשת העלים

8-10 תפוחי אדמה בינוניים

3 יחידות בצל קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן

600 גרם תרד אפשר קפוא או טרי

מי שרוצה יוסיף קצת גבינה צהובה מגוררת וגם ביצה טרייה

מלח ופלפל  שחור

שומשום לפיזור על הכרוכיות לפני האפיה.

אופן הכנה:

מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה ומוסיפים לדקה את התרד. סוגרים להבה.

אופים את תפוחי האדמה  ( כל תפוח מברישים בשמן ועוטפים בניר כסף) זמן האפייה כחצי שעה או עד שרכים מאד.

מקלפים את תפוחי האדמה, מועכים ל"פירה" גס ומוסיפים אליהם את הבצל, התרד,התבלינים.טועמים שמספיק מפולפל ומלוח.

לכל כרוכית צריך 3-4 דפי פילו

פורסים את הדפים אחד על השני (לא לשכוח לרסס או לשמן כל דף בנפרד) ומניחים 1/3 מהכמות של המלית לאורכם.

מגלגלים ומניחים כל כרוכית על ניר אפיה בתבנית מתאימה.מהדקים את הקצוות.

גם למעלה מרססים שמן או מברישים חמאה ומפזרים שומשום.

"טיפ"

חשוב לעבוד עם בצק פילו מהר כי יש לו נטייה להתייבש . עדיף במהלך ההכנה לכסות אותו במגבת לחה על מנת לשמור על גמישותו.

תהנו.

 

4 תגובות על “כרוכית "פירה" ותרד

  1. בוקר טוב ..

    תתחדשי על הבלוג החדש אהבתי .
    המתכון מעולה .
    גמר חתימה טובה .
    לינדוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *