d7a9d79ed7a8d799d79d d792d791d799d7a0d794 d7a6d799d79ed795d7a7 d790d792d795d796d799d79d1 4 640x410 - לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות

d7a9d79ed7a8d799d79d d792d791d799d7a0d794 d7a6d799d79ed795d7a7 d790d792d795d796d799d79d1 4 - לחמניות מתוקות

מצרכים והכנה במיקסר עם וו לישה:
קילו קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים = 50 טריים
5 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס שמן  –  כ-6 כפות
כ- 2 כוסות מים פושרים – אבל את המים מוסיפים לאט לפי הצורך.
כפית שטוחה מלח

הכנה:

לערבב עם וו לישה קמח ושמרים ולהוסיף את הסוכר והשמן . בסוף מלח.  את המים בהדרגה כמה שצריך ולערבל  כ- 7 דקות
להוסיף כוס מעורבב אגוזים וצימוקים/חמוציות מתוקות  ולערבב להטמעה.
הבצק מוכן כשהוא מתפתל מסביב לוו הלישה ועדיין ד ב י ק מעט. אם דביק ונוזלי מאד,מוסיפים קצת קמח.
מקמחים קלות ומשאירים במיקסר . מכסים  הקערה בניילונית כ-40 דקות או עד שמכפיל נפח.
בידיים מקומחות מעבירים את הבצק לשיש מקומח
בוצעים מהבצק כדורים בגודל תפוז בינוני

השאירו רווחים בין הלחמניות כי הם יתפחו.

מתפיחים שוב ליד התנור החם או במקום חמים כ-40 דקות.
מחממים תנור לחום 175 מעלות ואופים כ-20 דקות אולי בתנור שלכם 30 דקות.תבדקו שלא תפספסו….
בתום האפייה מכינים צלוחית עם סילאן מהול בקצת מים ומברישים את פני הלחמניות.

אפשר להקפיא.
תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *