מאפה גבינות סגור לאירוח

27 במאי 2008 מאת: פירגה

d79ed790d7a4d794-d792d791d799d7a0d795d7aa-d7a1d792d795d7a8-d791d795d798d7a0d7a1d7a7d799-d79ed7a9d7941הכין וצילם:בוטנסקי משה
מאפה הגבינות הסגור מאפה בעשיריה הפותחת שלי. מתאים לערב חג השבועות.
נראה לי שכבר כולם מכירים ומשבחים.
מאפה מאד קל להכנה ואופים אותו בפעם אחת .
אצלי הוא כבר מגוון טעמים כמו אצל רבים אחרים
לפניכם המתכון המקורי וב"טיפים" למטה אתן את מגוון הטעמים הנוספים.
לארוחת "פינגר-פוד" לחתוך לריבועים קטנים ולהניח בספלוני ניר.
מאפה שהכינה וצילמה: Siammmm

d79ed790d7a4d794-d792d791d799d7a0d795d7aa-d7aad7a8d793siam-d794d79ed7a7d795d7a8d799d7aaהמצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה רכה (אפשר חמאה)
קמח תופח 350 גרם –להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ….ולהוסיף לפי הצורך תוך כדי לישה.
מיכל שמנת חמוצה
קורט מלח לטעם

אופן ההכנה:
ללוש ולאחסן שעה במקרר.
לחלק לשניים ולרדד כל חלק לגודל תבנית 27X33
לשטח חלק אחד בתבנית המשומנת.  (הערה שלי: אני אופה 15 דקות להזהבה,כי אוהבת את הבצק למטה יותר אפוי.אבל לא חובה.)
לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית ולגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
לא חובה אבל אפשר להוסיף: מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5%
לכסות את הגבינות בעלה השני
לחתוך לריבועים עד סוף התבנית
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה לבישול ומעט פלפל שחור .
לבחוש היטב.
לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה. רצוי עם כף.
לפזר שומשום.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע חום יפה.
"טיפים"
1.אחרי האפיה לצנן. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.
2. אפשר לשלב בבצק כמה זיתים שחורים קצוצים דק. מרגיש טעם וצבע נחמד.
3. לשידרוג המאפה ניתן לפזר על שכבת הגבינה כמה עלי תרד או פטריות
תהנו.
כנסו לראות בתגובה של יפעתוש את המצגת הנהדרת שהכינה למאפה. כל הכבוד ותודה.
המאפה כפי שאני פירגה הכנתי:  נא ללחוץ על התמונות להגדלה.
d79ed790d7a4d794-d792d791d799d7a0d795d7aa-d7a7d79c1
VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.5 מתוך 5 (סה"כ 32 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

171 תגובות על ”מאפה גבינות סגור לאירוח“
  1. מאת עמית:

    פירגה יקרה,

    הכנתי את המאפה בעבר כמה פעמים - ויצא מושלם!
    אני מתכננת להכין אותו שוב לארוחת ערב חגיגית ממש בקרוב.
    יש לי שאלה קטנה - אני אגיש אותו בארוחת ערב, אבל רוצה לסיים את ההכנות כמה שיותר מוקדם, רצוי בבוקר.
    האם אני יכולה להכין הכול בבוקר, להכניס למקרר, ובערב רק לאפות ולהגיש?
    ואם לא - עד איזה שלב אני יכולה להכין בבוקר ולשמור במקרר?

    תודה, :P עמית

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    עמית יקרה,
    בגלל המורכבות …הרוטב וכו'….אז לא.
    אפשר להכין בבקר האירוח , לאפות, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

    ניתן לגם הכין שבוע מראש,להקפיא מרובעים ולחמם לפני ההגשה.

    תהנו מהאירוח :)

    [הוספת תגובה]

    עמית Reply:

    תודה רבה!

    [הוספת תגובה]

    אסתר Reply:

    פירגה יקרה. מתכוונת להכין אותו לחג. מתה על הבצק הזה .
    תודה שאת מאפשרת לנו ללמוד ממך. חג שמח.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חג שמח אסתר. מקווה שגם החג הזה תהנו מהמטעמים :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת שירי:

    פירגה יקרה,
    ראשית - חג שמח לך ולכל המשפחה!!! האתר שלך הוא אורים ותומים בשבילי ותודה רבה לך!!!
    איך את ממליצה להפשיר את הריבועים אחרי ההקפאה? ביאזה חום בתנור, מכוסה/לא מכוסה? בקיצור: מה התהליך המומלץ.
    שוב - תודה רבה!
    שירי

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שירי הי, אושר לי שאת איתי באתר.

    בקלי קלות….אני מהקפאה שמה במיקרו.

    אם רוצה להיות "מסודרת" אז תפשירי ותכסי בניר כסף וחימום 170 מעלות בתנור עד שחם להגשה. אולי קצת יותר טעים….תנסי פעם כך ופעם כך ותחליטי.
    חג שמח מתוקה.

    [הוספת תגובה]

  3. מאת שירי:

    תודה פירגה יקרה ותמשיכי להעשיר אותנו במתכונייך הנפלאים.
    שירי

    [הוספת תגובה]

  4. מאת ליאתי:

    פירגה אהובה,

    הכנתי את המאפה המדהים הזה לאורחים שלי שהגיעו אליי לסוכה. הם פשוט טרפו את המאפה עוד לפני שהגעתי להתיישב בסוכה.

    תודה על עוד מתכון מיני רבים שלך מעולים

    :lol: חיבוק ענק ושבת קסומה…. :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ליאתי,בחרת טוב ונכון.מאפה מדליק וטעים במיוחד לאירוח.
    המשך טעים ומוצלח בכל המתכונים שתכיני.
    חיבוק חם ושבת שלום לכולכם :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת מירב:

    בוקר טוב אישה יקרה
    אני רוצה להכין את המאפה הזה שלא מפסיק לקבל מחמאות :lol:
    רק שיש לי מרגרינה עם תוספת מלח, אפשר להשתמש בה במקום המרגרינה הרגילה ולוותר על המלח ?
    תודה מראש :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי מירב
    שימי את כמות המלח שאת רוצה. לטעמך האישי כמובן. :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת מירב:

    הא ועוד שאלה, אם אין קמח תופח כמה א.א אני צריכה לשים?
    תודה :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מירב,על כוס אחת כפית אבקה :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת פנינה:

    היי
    לשה עם שתיי כוסות מים חמים או מהברז? תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    פנינה,כתוב בשורה של קמח,אז קמח…. ;) אין אזכור למים.

    טוב ששאלת.

    [הוספת תגובה]

  8. מאת ענת:

    ממש מצחיק
    גם בעלי התבלבל ושם 2 כוסות מים חחח
    והוא מספר שיצא מאודדד דליל
    כנראה שיש לשנות משהו בנוסח המתכון.
    עכשיו אני! הולכת להכין בצק חדש…
    זה נראה מעולה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ענת,אין איזכור למים,זה רשום בהמשך השורה של הקמח…….

    [הוספת תגובה]

    שושי 163 Reply:

    הבהרה:
    לענת ושאר המתבלבלים,שימו לב,
    בשורה של הקמח רשום :
    להתחיל ללוש עם, 2 כוסות קמח ,ולהמשיך ולהוסיף לפי הצורך,והכוונה לקמח,
    קראי שנית,
    לא צריך להוסיף מים .

    [הוספת תגובה]

  9. מאת נופר:

    אז לא צריך מים בבצק בכלל????

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לא רשום מים. לא צריך.

    "טיפ"
    אבל בכל אופן, בכל בצק כשאת לשה,יש כלל…..אם הבצק לא מתגבש לבצק ונשאר פירורים….יש להוסיף כף אחת של מים ושוב ללוש עד שמתגבש. כל פעם כף אחת ולא יותר.
    בהצלחה. :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת שולמית:

    :lol: :) פירגהלה הזמנתי אורחות לחג השבועות והן הביאו איתן את המאפה המוצלח הזה ,ואני רוצה לשאול שאלה, האם אפשר להמיר את המרגרינה ,בשמן זית ..?

    [הוספת תגובה]

  11. מאת פירגה:

    שולמית ערב טוב,לא ניסיתי עם שמן :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת שולמית:

    אם כן כמה שמן …..? :oops:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הכוונה כמובן באופן כללי.
    200 גרם מרגרינה = 3/4 כוס שמן

    [הוספת תגובה]

  13. מאת ציפי:

    היום זה הפעם ה 100000 שאני מכינה את המאפה הזה:-)
    לרוב מכינה עם חציל מטוגן או עם עגבניות מיובשות

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי ציפי,
    אין אין על המאפה הזה. אין ספור שדרוגים והכל טעים.
    שימחת אותי מאד,תמשיכי ולהכין ושתמיד יהיה לכולם טעים . הכי טעים.
    יום נפלא לך :)

    [הוספת תגובה]

  14. מאת אלישוש:

    פירגה המקסימה!
    אני רוצה להכין את המאפה לחנוכה ויש לי שאלה..
    האם לערבב את כל הגבינות יחד כולל הבולגרית והצהובה ולשפוך? נשמע לי יותר הגיוני.
    אשמח לתשובה יקירה.
    תודה על המתכונים המופלאים שלך . כמעט כל שבת נהנים מהם והעוגות למיניהן… :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי אלישוש,אני לא מכינה כך,אבל תכיני איך שאת רוצה.
    המשך טעים ובהצלחה :) :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת אלישוש:

    פירגה היקרה אתמול עשיתי לארוחת ערב בדיוק לפי המתכון! יצא שלימות!!!!!!!
    תודה :lol: :lol: :) :) :) :) :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אלישוש יקירתי,זה באמת אחד המתכונים הכי הכי באתר. (לטעמי)
    טוב שהכנת ושמחתי שנהניתם :) לבריאות.

    [הוספת תגובה]

  16. מאת צביה:

    שלום אפשר במקום קמח תופח קמח מלא? תודה צביה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    צביה,יצא ממש טעם אחר.לא ממש טעים :(

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted