dscf7468 - מאפה פילו סגור

מאפה פילו סגור

dscf7468 300x225 - מאפה פילו סגור

מאפה פילו סגור-פירגה

מאפה עשיר בירקות וגבינה סגור במעטפת "פילו" .נראה סבבה וטעים מאד.

מצרכים:
5 דפי פילו גדולים
4 בטטות מקולפות
1 תפוח אדמה מקולף
3 כפות שמן
בצל קצוץ מטוגן
כרישה גדולה החלק הלבן קצוץ
2 שיני שום כתוש
3 ביצים טריות-טרופות במזלג
2 שמנת 9% = 400 מ"ל
1/4 כוס קמח
300 גרם גבינה קשקבל מגוררת
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
בזיליקום לטעם ואפשר להוסיף כף עגבניות מיובשות/עיטורי עגבניות
תבנית פאי משומנת מספר 26

אופן ההכנה:

מניחים את 5 עלי פילו בתבנית , כשכל עלה מברישים בנפרד בשמן —מניחים את העלים אחד על השני .
העלים מונחים על התבנית כשחצי מהם בתוך התבנית והחצי השני בחוץ
החלק שבחוץ יסגור את המאפה אחרי המילוי.

מרככים את הבטטות ותפוח האדמה במיקרו כ-3 דקות או עד שיתבשלו
מטגנים בשמן את הבצל,הכרישה והשום עד להזהבה

שמים בקערה:
בטטות ותפוח אדמה מבושלים
מוסיפים את יתר המרכיבים
מערבבים כך שהבטטות ותפוחי האדמה יישארו עדיין בגושים ולא כ"פירה".טועמים ומשפרים.
יוצקים את המלית לתבנית ומכסים בקצוות העלים שמחוץ לתבנית בצורה לא סימטרית
מטפטפים עוד שמן על העלים
בוזקים מעט פפריקה מתוקה/שומשום/קצח
אופים בחום 175 כ-40 דקות או עד שמזהיב.
כשמזהיב,מכסים בניר אפיה/כסף וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות
מוציאים מהתנור
מחכים לפחות 10 דקות עד שפורסים.

"טיפים"
1. מרככים את הבטטה ותפוחי האדמה במיקרו כל אחד בנפרד בגלל זמן הריכוך השונה לכל אחד.
שמים את הירק בקערה מתאימה למיקרו ומוסיפים מים עד 1/4 מגובה הירקות . מכסים בניילונית ומחוררים 3-4 חורים בקיסם,ליציאת האדים. מפעילים את המיקרו לסירוגין ובודקים כל כמה דקות עד שהירקות רכים.מסננים מעודף המים וזהו…..
2. בצק "פילו" מכסים במגבת לחה במשך כל זמן ההכנה כדי שלא יתייבש
3. יש להבריש כל דף עלה בנפרד בשמן, כדי לקבל תוצאה קריספית אחרי האפיה.
תהנו

26 תגובות על “מאפה פילו סגור

  1. אשמח לקבל מילוי שהוא לא פחמימות, חוץ ממילוי שהוא כמו לבורקס גבינה ♥

  2. האם אפשר עם בצק עלים למרות שזו לא אותה רמה כמובן.

  3. איך פורסים את זה??
    כמ עוגה למשולשים? זה לא מתפורר מאוד??

    נראה סוף הדרך…

    • פילו מטבעו מתפורר אבל זה מעדן ושווה כל ביס smile
      פורסים רגיל כמו עוגה.

  4. אם מישהו יכין לי אני אשמח :P
    כל כך לא אוהבת לעבוד עם הבצק הזה ! מתאכזבת כל פעם מחדש , אז החלטתי שאני לא קונה אותו יותר.
    אוהבת לאכול אותו , אבל לא להכין :|
    חוץ מזה , אם בא לך להיכנס לאוכל כשר ב- YNET , תראי כמה מחמאות קיבלת למתכונים שלך שהכנתי וצילמתי והמלצתי עליהם (אני קינמונית ).
    את הראשונה שאני חושבת עליה כשבא לי להכין משהו חדש , ואני מכינה בלי לחשוב פעמיים ובטוחה שייצא טעים !
    אז שוב תודה על הכל smile

    • גלית מקסימה,תודה רבה לך על הפירגון והמילים היפות.
      באהבה גדולה ושימשיך להיות לכולנו טעים ונפלא ביחד smile

  5. אגב,ראיתי את קינמונית.חהחהחהחהחה.איזה יופי יצאו לך הלביבות פירה והכבד.
    תודה רבה על הפירסום smile

  6. פירגה בוקר טוב!
    נראה משגע!!! :lol:
    האם יש לך רעיון למלית בשר?
    בשביל הבעל… ;)
    תודה ויום נפלא. smile

    • שי לי יש לי באתר מגוון מאפים עם מליות של בשר. כל המליות נהדרות.
      ראי בקטגוריה בשר.
      המשך יום נפלא לך smile

  7. פירגה שלום
    שאלתי את השאלה גם לגבי קיש הפטריות
    אני מכינה את המאפה יומיים לפני ההגשה האם להשאיר במקרר או להקפיא לאחר אפיה
    תודה

  8. אני מאוד רוצה להכין ויש לי את כל המצרכים חוץ משמנת.
    אפשר להחליף בקוטג'?
    תודה smile

  9. הי אחלה מתכונים ומטעמים! האם במקום מאפה אחד גדול לעשות במנות אישיות. נראה לך שזה יצליח?תודה מראש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *