dscf6373 - סהרוני גבינה נוסח פינלנד

סהרוני גבינה נוסח פינלנד

DSCF6374 - סהרוני גבינה נוסח פינלנד

 

נישנוש חובה בפריזר . שיהיה…..

סהרונים נוסח פינלנד
ספר: מתכוני עמים ב'

בצק:
חבילה קמח תופח = 350 ג'
200 ג' חמאה או מחמאה רכה
250 ג' גבינה לבנה 9%
מיכל גבינת קוטג' = 250 ג'

250 ג' גבינה קשה פיקנטית מגוררת לפיזור על הבצק.
ציפוי:
ביצה טרופה
שבבי שקדים חלוטים וקלופים או שומשום

שמים בקערה את חומרי הבצק ולשים לבצק נוח ואחיד.
עוטפים בנילון ומקררים שעה במקרר.
מחלקים ל-2.
כל חלק מרדדים לעיגול בעובי כ-3 מ"מ.
מפזרים מהגבינה הקשה על העיגול.
חותכים למשולשים ומגלגלים מהצד הרחב לצר
מורחים ביצה ומפזרים שקדים או שומשום.
מסדרים על ניר אפיה ואופים בחום 175 מעלות עד להשחמה.
תהנו

29 תגובות על “סהרוני גבינה נוסח פינלנד

  1. מעולים!!
    אני מכינה לרוב כמות כפולה. מקפיאה חצי
    על מגש, מעבירה לקופסא ובשעת צורך ניתן לאפות, להגיש ולהתענג.

  2. פירגה יקרה, איזה כייף וטעים למכותבים שלך. למה נמחקתי מהרשימה של מקבליי המתכונים הנפלאים שלך? אני מבינה, שבנך בסוד התבונה הטכנולוגית, כמו אצל רובינו… אנא, בקשי ממנו, להחזיר את מטעמייך למטבחי. המון המון תודה! יישר כוח על חגיגת הטעמים. ט'ו בשבט שמח לכולם. שרה

    • שרה יקירתי,אני מקווה שהבן שלי יחזיר אותך לחיקינו. במידה ולא יצליח , תנסי להירשם שוב בעוד כמה ימים.
      חיבוק smile

  3. הוספתי מעט מלח… ויצא פיצוץ!!! :lol:
    אי אפשר להפסיק לנשנש!! זה פשוט אסון smile ;) ;)
    אין עליך ועל המתכונים המעולים שלך!!
    תודה לך יקירה!

    • מרב,תודה חמודה
      אני שמחה שהכנת ואהבת.
      אני מקפיאה אחרי האפיה (אחרי קירור)
      תהנו smile

  4. פירגה יקרה
    הכנתי ביום שישי וגם אתמול בערב…
    מסוכן מסוכן………..
    טעים בטירוף, הנכדה שלי, עוד לא בת שנתיים,
    חיסלה מייד אחד……היה לה טעים מאד,
    ואני הסבתוש כמובן שהתענגתי.

    תודה רבה
    smile

  5. היי פירגה, משום מה השאלה שלי אלייך הופיע בתשובות.אני מקווה שתקראי אותה.ואולי זה שוב במקום הלא נכון,פשוט לא מבינה איך נקלעתי לשם.

    • אדזה בקר טוב
      תודה מהלב על ההתעניינות.
      אני עובדת גם בפייס (בעיקר) אבל עדיין גם באתר.
      הפעילות שלי לפי מצב בריאותי ורוחי.
      מקווה שנמשיך להפגש עדיין ולהנות מעשייה ומאוכל טעים smile
      חג smile שמח

  6. הגעתי שוב לאתר שלך, נרשמתי לעדכונים.
    מזמן לא הכנתי מתכונים שלך, וכעת הדפסתי 2 שמתאימים לי לאירוח השכנים מחר.
    תודה!
    רעיה

    • רעיה,ברוכה השבה.
      אני מקווה שתמצאי הרבה מתכונים ביתיים וטעימים .
      המשך טעים ביחד
      לבריאות.

      • הכנתי בינתיים את הבצק הזה וגם את הבצק של כרוכיות הגבינה עם זיתים.
        פשוט – לא ידעתי באיזה מתכון לבחור, אז הכנתי חצי כמות מכל בצק.
        שבת שלום!!!

  7. יצא משהו טעים ונהדר!
    אהבתי יותר את הכרוכיות עם הזיתים. לחצי כמות הוספתי זיתים ירוקים ולמחצית השניה עגבניות מיובשות (שכנתי רגישה לעגבניות – לכן הפרדתי).
    הסהרונים גם כן טעימים. בקיצור – חוסל אתמול כמעט הכל.
    לא יודעת למה לא מקבלת עדכון על התגובות שלך. כאמור נרשמתי לשבלת עדכונים.
    תודה מקרב לב!
    רעיה

    • רעיה הי יקירתי.
      אני שמחה שמצאת את הטעם שמתאים לכם.
      כיף שחזרת לשתף ולפרגן. תודה מהלב.
      לבריאות ועם המון אהבה smile

  8. פירגה – אני עדיין לא מקבלת עדכונים.
    האם להירשם שוב?
    תודה,
    רעיה

    • הי רעיה,לא יודעת איפה הבעיה. בטוח שלא אצלינו.
      נסי להירשם שוב. smile

  9. שלום רב
    האם יש אפשרות לגלגל את הבצק לרולדה, לחתוך לשבלולים ולאפות? אם כן – האם זמן האפייה משתנה?
    תודה מראש
    לימור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *