d791d795d795d790d7a8d799d794 d7a2d79d d7a9d795d7a7d795d79cd793d7a6d799d7a4d7a1 d79cd791d79f - עוגת גבינה בוואריה עם שוקולד לבן

עוגת גבינה בוואריה עם שוקולד לבן

עם שוקולדציפס לבן - עוגת גבינה בוואריה עם שוקולד לבן

במהדורה חגיגית במיוחד לחג השבועות

מצרכים:
תבנית גדולה מאד(רצוי פיירקס)38X23X5

כוס חלב
2 שקיות ג'לטין = ס"ה 28 גרם
500 גרם = (2 קופסאות) גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינת שמנת
400 גרם = (2 גביעים) שמנת חמוצה החל מ-9%
1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה 38%
(חצי המיכל הנותר ישמש להמסת השוקולד הלבן)
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות סוכר
200 גרם קוביות שוקולד לבן (חלק לעוגה וחלק לציפוי)
ציפוי העוגה:
שמנת מתוקה
שוקולד לבן

אופן הכנה:
לחמם על להבה קטנה את 1/2 השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד הלבן עד שיימס.
זה הליך קצת ארוך כי שוקולד לבן נמס לאט לאט. מדי פעם לבחוש . השוקולד יימס ויתמזג בשמנת עד שיהיה חלק לגמרי (אסור שיהיו גושים) .

אופן הכנת קרם גבינה בווארי:
לשים בפינג'אן או סיר קטן את החלב והג'לטין ולבחוש היטב עד שירתח.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. הג'לטין צריך להיות חלק ללא גושים.
לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה. ל ק ר ר.

להוסיף לקערת החלב:
את הגבינות
השמנת החמוצה
סוכר וניל
סוכר
חצי מכמות השוקולד הלבן המומס
לערבב ביחד כמה דקות.
להקציף 1/2 1 מיכלי השמנת המתוקה לקצף עדין ולהוסיף בבחישה.
למזג את כל החומרים ביחד לבלילה חלקה.
לצקת לתבנית .
להכניס לחצי שעה למקרר או עד שהעוגה תתייצב.
לצקת את השוקולד הלבן שנשאר ולצפות את העוגה.(אפשר שוב לחמם אותו מעט).
לשמור במקרר ו ל א בפריזר.

המירקם של העוגה בדיוק כמו של קרם בוואריה. יציב , וניתן לפרוס פרוסות יפהפיות.
תהנו.

45 תגובות על “עוגת גבינה בוואריה עם שוקולד לבן

    • היי פירגה נראה מהמם!!
      האם יש לך מתכון לבוואריה פרווה? רוצה להכין לליל הסדר ולא מצאתי מתכון נורמלי..
      תודה ותמשיכי להעביר לנו מתכונים טעימימים!!smile ;) :lol:

  1. כל מה שפירגה עושה ומכינה זה משובח!
    היוא מלכת המטבח אלואי ואני אזכה להיות כמוה..חח
    פירגה אני אוהבת אותך ותמשיכי לעשות חיל laugh laugh

  2. :P מ ה מ מ ת,אני "חולת בוואריה"אם את זוכרת….הבוואריה שלך זכתה כבר אצלי להצלחה מסחררת,אנסה גם זו בקרוב,

    • הי שירית
      הבאתי את הבוואריה הזו לאירוע לפני כחודשיים אצל חברים והיא נחטפה.מאד מוצלח וטעים.
      תודה רבה ותמשיכי להכין ולהנות smile

  3. פירגה -אחלה עוגה אני יאמץ אותה לחג.
    כל המתכונים שלך מוצלחים.

    • הי נורית
      אשמח לשמוע חוות דעתכם אחרי שתכיני
      תודה וחג שמח smile וטעים לך smile

  4. פירגה אפשר להוריד את הכמות עם אני רוצה תבנית בינונית אם כן תגידי לי את הכמויות
    המדויקות. :?

  5. הי פירגה

    נראה נפלא, ינוסה בקרוב. בד"כ אני לא מכינה מאכלים עם ג'לטין אבל זה נראה די פשוט.
    העוגה מתאימה לקטגוריה ללא גלוטן :lol:

    חג שבועות שמח smile
    נשיקות

    • יעל בקר טוב
      אין כמוך.הוספתי לקטגוריה ללא גלוטן.נהדר.
      תכיני ותהנו וחג שמח smile

  6. כמה שוקולד לבן לעוגה/לציפוי; המילים אחרות: כמה גרם שוקולד לבן לציפוי?

    • משה שלום
      כתוב במצרכים : ס"ה 200 גרם שוקולד לבן
      כתוב גם:
      אופן הכנה:
      לחמם על להבה קטנה את 1/2 השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד הלבן (200 גרם) עד שיימס.
      זה הליך קצת ארוך כי שוקולד לבן נמס לאט לאט. מדי פעם לבחוש . השוקולד יימס ויתמזג בשמנת עד שיהיה חלק לגמרי (אסור שיהיו גושים) .

      אחר כך כתוב להוסיף לקערת החלב 1/2 מכמות השוקולד הלבן.

      החצי השני לציפוי.

      בבקשה.

  7. גבינת שמנת- איזה סוג וכמה אחוזי שומן?אפשר סימפוניה של שטראוס 5%?

    תודה על עבודת הקודש שאת עושה עבורינו בתחום המטבח -חג שבועות שמח :lol: :lol: :lol:

  8. נראה מעניין ביותר שילוב בווריה עם גבינה חייב להיות טעים טעים
    תודה לך
    וחג שבועות שמח :lol:

    • שולי,כל מתכוני הבוואריות שלי משודרגות לדברים טובים ולא כדאי לפספס :lol: .
      תודה רבה ואם תכיני אי פעם תני קריאה ושתפי אותי בחוויות ;)

  9. פירגה..
    היכנתי אתמול בבוקר את העוגת בווריה לכבוד חג השבועות…
    אך אבוי..
    היה הייתה עוגה..!
    ילדיי התלקקו עליה ביחד עם חבריהם..והתמוגגו בהנאה..!
    ולך התודה על מתכון מנצח כהרגלך.
    חג שמח !

    • חגיתה מקסימה,ואי ואי ואי,,,ככה??? עכשיו תכיני עוד אחת לחג.
      ככה זה כשהעוגה כל כך טעימה.יאמי ;) כיף שהילדים התלקקו
      smile תודה
      חג שמח smile

  10. שלום פירגה,
    צריכה את עזרתך laugh . גרה בחו"ל… לצערי לא מוכרים פה גבינה לבנה 5% כמו ארץ…
    האופציות שלי מועטות : יש פילדלפיה… (גבינה שמנה, או מדיום או לייט ) יש מסקרפונה, ויש ריקוטה…
    מה עלי לעשות???? מאוד רוצה להכין את המתכון שלך !!!
    ושאלה אחרונה: על מנת לקבל קצפת, כל שעלי לעשות הוא לשפוך את מיכל השמנת לקערה ולהקציף עם מיקסר ידני ?? האם צריך להוסיף משהו??? או רק מיכל 250 מיל = קופסא. וכמה זמן לוקח עד שמקבלים קצפת יציבה???
    תודה רבה לך, וחג שמח smile מחכה לתשובותייך . מאיה

    • מאיה שלום
      תבחרי את הגבינה הכי רכה שיש אצלכם (בלי גושים)
      לקבלת קצפת את מקציפה עד שהיא קשה ויציבה. חובה מיקסר. אפשר מיקסר ידני.
      חג שמח smile

  11. פירגה, גם הריקוטה וגם הפילדלפיה הן רכות = בלי גושים.. הן חלקות…
    הפילדלפיה יותר מוצקה והריקוטה יותר נימוחה… לדעתי היא גם פחות אחוזי שומן.. אני לא יודעת מה ההבדל ביניהן באחוזים. מה לעשות???? אולי לשלב בין ריקוטה ומסקרפונה? או בין ריקוטה ופילדלפיה לייט שהיא הרזה מבין כל סוגי הפילדלפיה?? אני ממש לא יודעת מה לעשות.. נורא רוצה להכין את העוגה שלך לחג..
    תודה על התשובה המהירה . מחכה שוב לעזרתך .

      • גם אני חי בחול מה שאני עושה אני משתמש בפלדלפיה ומוסיף שמנת חמוצה זה מרכך ומוריד מהכבדוצ של גבינת השמנת ניתן עם יש בעזורך או דרך האינטרנט למצוא חניות כשרות באיזורים יהודים המוכרים מוצרים מהארץ כולל גבינות אך הגבינה מאוד יקרה פי 3 ואחי חשוב יש שם אסטנט פאודניג
        בהצלחה

    • מאיה יקרה,זה לא בדיוק עוגה זה יותר כמו בוואריה. טעים ברמות על.
      אני בטוחה שתקבלי את מירב המחמאות
      חג שמח smile

  12. היי פירגה, הכנתי את העוגה…
    וכנראה שעשיתי משהו לא בסדר.. כי כשטעמתי יצאו חתיכות ג'יל שקופות דקות, כמו סיליקון…
    לדעתי זה מהגלטין… למרות שערבבתי וחיכיתי שלא יהיו שום גושים אלא מרקם חלק….
    די מבאס… זה אמור היה להיות קינוח לחג :twisted: sad
    אני אחפש משהו אחר להכין… מהיר וקל.. אולי עוגיות ….
    תודה בכל אופן על העזרה.

  13. הי אני נמצאת עכשו בארה"ב וחזרתי כעת מהסופר,מצאתי גבינת פילדלפיה מיוחדת לאפיה ואני בדרך להכין.
    כבר הכנתי את הקרם הזה בארץ ויצא 10 אנסה את מזלי גם בניכר.חג שבועות שמח

  14. הי פירגה ** האם יש תחליף לג'ילטין *** (חלב רותח עם קורנפלור ) מה את ממליצה במקום ג'לטין ותודה מראש :?

  15. פירגה יקרה , רק למקרה שאת מציצה :P
    הכנתי את העוגה , והיא משגעת ! :lol:
    מקווה ששלומך טוב .

    שבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *