פשטידת ברוקולי ופטריות פרווה

11 ביולי 2008 מאת: פירגה

d791d7a8d795d7a7d795d79cd799-d7a8d797d79c

 

פשטידת פרווה נהדרת וטעימה במיוחד וגם

"טיפ" למי שרוצה אותה חלבית

להוסיף 400 גרם גבינות מסוג: קשקבל,פטה,קוטג'.

מצרכים בקערה גדולה:
בצל קצוץ אחד גדול חצוי ופרוס דק מטוגן ומוזהב בחלק מהשמן
3/4 כוס קמח תופח
רבע כוס שמן
4 ביצים טרופות במזלג
ברוקולי במשקל 400 גרם מבושל וחתוך לפרחים חצויים
400 גרם פטריות חצויות - מטגנים במחבת שהבצל טוגן בלי תוספת שמן.
תפוח אדמה מ ב ו ש ל חתוך לקוביות קטנות
מערבבים הכל ביחד .
מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי קורט אגוז מוסקט
בוחשים ויוצקים לתבנית פיירקס– משומנת —שמפזרים עליה כף פירורי לחם.
לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה כפית פפריקה מתוקה וכפית תבלון פטרוזיליה יבשה
אופים בחום 175 כ-40 דקות.

"טיפ"

אפשר להוסיף 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס
תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 3.9 מתוך 5 (סה"כ 16 הצבעות)
מופיע בקטגוריות: אירוח, פשטידות
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

66 תגובות על ”פשטידת ברוקולי ופטריות פרווה“
  1. מאת אושרית:

    פירגה יקרה !! עשיתי היום, יצאה פשטידה מ-ה-מ-מ-ת !!! רק מה, לא ידעתי כמה מלח לשים. אז כנראה ששמתי מעט מדי, אבל הפשטידה בכל מקרה טעימה מאוד. הכנתי בצד גם רוטב פטריות כמו לבורקס. נראה איך זה ישתלב. בכל אופן אשמח אם תתני הערכה לכמות של המלח שצריך.

    בברכת שבת שלום והמון המון תודה על המתכונים המוצלחים האלו. ( ודרך אגב עןד לא עשיתי את החומוס הביתי לכן לא רשמתי תגובה, כשאעשה אומר לך איך יצא ) שולחת חיבוק. :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אושרית יקרה אני אף פעם לא כותבת כמה מלח כל אחד שם לטעמו.
    שימי 1/4 כפית ועל קצה הזרת תטעמי,הכי טוב.
    אשמח לתגובות.תמיד.
    שבת שלום :)

    [הוספת תגובה]

    עליזה פתחי Reply:

    הכנתי פרווה יצא מעולה הכנתי גם בתוספת גבינות יצא פצצה תודה על המתכון

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי עליזה, תודה מקרב לב.
    נפלא שבחרת להכין את הפשטידה הטעימה.
    לבריאות והמשך טעים

    [הוספת תגובה]

  2. מאת ענת:

    פירגה יקרה
    אתמול אכלנו מהפשטידה הטעימה הזו
    ללא גבינות
    ויצא מאוד טעים
    כולם ליקקו את האצבעות ואהבו
    תודה על המתכון

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ענת הי
    בהחלט מתאים גם לפרווה וגם לחלבי.שתיהן מוצלחות מאד.
    שמחה ששיתפת אותי בכיף ויום נעים :)

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    עוד לא ניסתי ניראת מעולה השאלה שלי אם אפשר פחות שמן או אפילו אם בכלל לא ואם פחות אז כמה אני רוצה אותה כמו שהיא רק ממש אם פחות שמן תודה ושבת שלום

    [הוספת תגובה]

  3. מאת הדס:

    אחרי שיטוט רציני באינטרנט הגענו למתכון שלך שהיה נראה הכי טוב מבין כל השאר.. הכנו את הפשטידה בלי פטריות (למרות שבסוף נשארו לנו מיותרות) ועם יותר ברוקולי (3 פרחים טריים שבושלו במים), יצא טעים מאד!!! תודה על המתכון! אין ספק שהוא ייכנס לספר המתכונים שלנו

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה הדס
    תמשיכי להכין ולהנות
    שבת שלום :)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת יעקב:

    כל הכבוד
    למעט שדרוגים קטנים הכנתי את המתכון בדיוק לפי הרצפט
    פשטידה מופלאה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי יעקב :)
    בקר טוב
    אם בא לך, אתה מוזמן להוסיף את השידרוגים שעשית בתגובות על המתכון.
    תהנו ושנה מקסימה לך :lol:

    [הוספת תגובה]

  5. מאת דינה:

    :lol: תודה על המתכון בהחלט תענוג לאכול את הפשטידה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    דינה הי
    אני שמחה שאהבת ויופי שחזרת לשתף אותי
    תודה :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת אנה:

    יצא נהדר תודה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אנה תודה רבה ושבת שלום :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת ?:

    היי פירגה
    הפשטידה נראית מדהימה אבל אין לי פטריות טריות. זה יעבוד עם פטריות מקופסא?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אפשר,אין בעיה

    [הוספת תגובה]

  8. מאת שרה:

    עכשיו אני הולכת להכין,נראה איך ייצא

    [הוספת תגובה]

  9. מאת ריקה:

    שלום פירגה
    אם אני עושה עם ברוקולי קפוא גם צריך חצי שקית או את כולה :) :) :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ריקה,את כולה . להפשיר , לרכך במיקרו ולסחוט היטב מנוזלים.
    בהצלחה

    [הוספת תגובה]

  10. מאת פשטידית:

    הייתי קצת סקפטית בהתחלה, אבל עשיתי בדיוק לפי ההוראות, את גרסת הגבינה, ויצא פשוט מעולה! כל המשפחה התמוגגה! תודה רבה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לבריאות ושימחת אותי מאד.
    תודה שחזרת לשתף :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת שי:

    זאת שוב אני…..אפשר להקפיא את הפשטידה לדעתך??

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לא כדאי,עדיף להכין יומיים לפני ולשמור במקרר.

    [הוספת תגובה]

  12. מאת קרן:

    אני מארחת מחוץ לבית - אפשר בתבנית אחרת ולא פירקס ?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בוודאי שאפשר.

    [הוספת תגובה]

  13. מאת נתלי:

    האם אפשא לעשות אותה עם פחות שמן או שבכלל בלי בלי שמן תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תנסי ותעדכני.אני תמיד מכינה עם.

    [הוספת תגובה]

  14. מאת טיטי:

    את הברוקולי של סנפרוסט עדיף לבשל לפני כן? האם לעשות אותו כמחית או להשאיר בחתיכות?
    תודה רבה ויום נפלא. אני רוצה לנסות מחר.

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    טיטי,הברוקולי מבושל. סנפרוסט לא תמיד מבושל,אז עדיף לבשל תחילה.

    לא מחית,להשאיר חצאי פרחים או רבעים תלוי בגודל.
    בהצלחה. :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת טיטי:

    תוגה. מנסה היום!

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    תעדכני,בכיף.
    :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת עמית:

    היי
    יש אפשרות להכין את הפשטידה עם קמח מלא ואבקת אפיה? לפי אילו כמויות?
    תודה

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    אותם כמויות. יש לקנות קמח מלא תופח. אפשר להוסיף לקמח מלא כפית אבקת אפיה.

    לא ניסיתי להמיר .נקווה שיצא טעים. :|

    [הוספת תגובה]

  17. מאת טיטי:

    פרגי, יצא טעים מאוד! המעטתי בשמן והוספתי במקום מעט מים, קבלתי הדים חיוביים מאוד.
    אני מודה לך על המתכון. אנסה בהמשך מתכונים נוספים שלך.
    בברכת שבוע טוב ובהצלחה במתכונים חדשים. ::

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    טיטי,נפלא שחזרת לשתף אותי.
    מאחלת לך שבוע נפלא עם מטעמים מפנקים.
    לבריאות :)

    [הוספת תגובה]

  18. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    אפשר להחליף את התפו"א לקישוא?

    [הוספת תגובה]

    רבקה Reply:

    וגם , אני רואה שהוספת גרעיני חמניות , ולא ציינת את זה במתכון כאפשרות להוספה אלא אגוזי מלך. אז מה עדיף , אגוזים או גרעיני חמניה?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    רבקה,האגוזים לשיקולך לתוך הפשטידה.

    לפעמים אני זורה קצת חמניות בציפוי , אבל לא חובה.
    :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לא החלפתי לקישוא.מוזמנת לנסות ולשתף.
    :)

    [הוספת תגובה]

    רבקה Reply:

    תודה , אנסה :)

    [הוספת תגובה]

  19. מאת האם אפשר בתבניות אישיות:

    האם אפשר לאפות בתבניות אישיות?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ברור שאפשר.כל פשטידה :)

    [הוספת תגובה]

  20. מאת ריטה:

    שבת שלום ומבורך .
    קודם כל כל הכבוד על האתר והמגוון ,היצירתיות ,הפשטות - שאפו !

    [הוספת תגובה]

    לא צריך לחכות אנ Reply:

    ריטה ערב טוב
    תודה רבה ואני מקווה שכל מה שתכיני, יצליח לך ויהיה לכם טעים
    שבת שלום :)

    [הוספת תגובה]

  21. מאת צביה:

    היי פירגה שבת שלום
    כרגע יצאה מהתנור מריחה טוב ובטח טעימה.כל מתכון שלך יוצא בול.תודה :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    צביה,נפלא שבחרת להכין,ותודה שחזרת לעדכן אותי
    תהנו ושבת טעימה ונפלאה לכם :)

    [הוספת תגובה]

  22. מאת שרה:

    פשטידה ממש טעימה
    תודה על המתכון. :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שרה,תודה חמודה
    שבת שלום לך ולבני ביתך :)

    [הוספת תגובה]

  23. מאת איריס:

    הכנתי למשפחה אתמול . יצאה מוצלחת מאוד

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    איריס יקרה,נפלא להוסיף תגובה כזו למתכון.
    תמשיכי להכין,לפנק ולשמח אותי
    תודה רב :) ה

    [הוספת תגובה]

  24. מאת אילנה פ.:

    ניסיתי ויצא טעים טעים. הוספתי אגוזי מלך וגרעיני חמניות מלמעלה וכן מעט אבקת מרק בצל ללא מונוסודייום.
    אני בטוחה שהפשטידה תחוסל מחר בארוחת הערב. תודה!!!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    בקר טוב אילנה

    תהנו מהפשטידה הטעימה וסוף שבוע נעים לכולכם :)

    [הוספת תגובה]

  25. מאת עפרה:

    היי פירגה,

    אני אלרגית לתפוחי אדמה. במה אפשר להשתמש במקומם במתכון הזה?

    תודה (אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך :-) - השמרים הרטובה שלך היא חגיגה אצלי במטבח לפחות פעם בחודש)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי עפרה,פשוט לוותר על התפוח אדמה ולהכין הכל כרגיל.
    תמשיכי להכין ולהנות.שימחת אותי שחזרת לשתף. :)

    [הוספת תגובה]

    עפרה Reply:

    עברה עלי תקופה לא קלה… לאט לאט חוזרת לעצמי :)

    [הוספת תגובה]

  26. מאת טליה:

    בעלי קנה ברוקולי וחיפשתי מה להכין איתו לשמחת תורה.
    מכל הפשטידות הפרווה, זו היתה נראית הכי שווה, כרגע בתנור…
    תודה רבה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    לבריאות.מקווה שאהבתם. :) :)

    [הוספת תגובה]

  27. מאת נאוה:

    תודה על המתכון המוצלח, הכנתי בתוספת הגבינות יצא טעים להפליא.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    באהבה נאוה. מאד שימחת אותי.
    המשך יום נפלא לך :)

    [הוספת תגובה]

  28. מאת יעלה:

    נראה מתכון מעולה!!
    אפשר אבל בלי תפוח אדמה? או שיש משהו לשים במקומו?
    תודה!

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יעלה ערב טוב,
    פשוט תוותרי על תפוח אדמה :)

    [הוספת תגובה]

  29. מאת שושי 163:

    היי פירגה יקרה.
    רק מהצילום של הפשטידה,עשית לי חשק -ענק ,להכנס למטבח ולהכין את הפשטידה שנראית מהממת.

    אני חיפשתי היום פטריות ב-3 מקומות,אבל לא כול כך היו מוצלחות אז לא קניתי ,
    אולי בשבוע הבא ,כשיגיעו פטריות יותר איכותיות,אז אקנה ואכין את הפשטידה הזאת.
    אגב ,
    לשאלה ששואלים אותך על כמות מלח שצריך להוסיף:
    העיצה שלי :
    תחילה לערבב רק את הירקות בקערה,ולתבל אותם במלח ובשאר התבלינים שבמתכון,בכמות שאוהבים,
    (כמובן,לפני הוספת הביצים והקמח, את אלה, להוסיף רק לאחר התיבול,
    וכך תהיו בטוחים שיש מספיק מלח ותבלינים והכול לפי טעמכם.

    פירגה כמו תמיד אחלה מתכונים, את אלופה !

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שושי בקר אור,
    תודה שאת מוסיפה טיפים טובים :) :)
    שבת שלום :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted