d7a7d799d7a9d795d790d799d79d 12 - קיש קישוא

קיש קישוא

d7a7d799d7a9d795d790d799d79d 121 - קיש קישואקישקישוא או קיש קישוא

בצק עדין במיוחד מתאים לקישוא הנכבד
תוספת שמיר ובצל מטוגן וכבר מוכן.

מצרכים לבצק לתבנית פאי עמוקה עגולה מספר 26 או 28:
שמים בקערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים ומערבבים ביחד
מוסיפים:
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמן ומעט מלח ולשים לבצק שנפרד מהדפנות
אם הבצק מאד רך מוסיפים מעט קמח
הבצק גמיש ונוח.מעבירים אותו לתבנית משומנת
ובעזרת הידיים מרפדים אותו בתחתית וגם בדפנות
מחוררים בעזרת מזלג את כל פני הבצק , גם בדפנות הרבה חורים.
אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 160 מעלות 10 דקות עד הזהבה מאד קלה
גם אם הבצק תפח לא לדאוג המלית "תוריד" אותו.

מצרכים למלית:
שמים בקערה גדולה:
800 גרם קישואים מקולפים מגוררים- ס ח ו ט י ם מנוזלים מיותרים
בצל גדול קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן
3 עלי שמיר טרי – לקצוץ דק
מערבבים בכלי:
מיכל שמנת מתוקה – איזה שיש
2 ביצים
2 כפות קמח – איזה שיש בבית.
300 גרם גבינה צהובה מגוררת (כל סוג שיש בבית)
300 גרם "כנען" או "טוב-טעם" – רצוי לשלב עם גבינת פטה/בולגרית
מעט רק קורט אגוז מוסקט מלח ופלפל שחור לטעם
מערבבים ויוצקים על הקישואים בקערה – רצוי לטעום ולשבח.
מערבבים הכל ביחד ויוצקים על הבצק.
לציפוי לפני האפייה:
50 גרם גרעיני חמנייה לפיזור על פני המאפה לפני הכנסתו לתנור
מפזרים גם מעט פפריקה ותבלין שמיר יבש לצבע.
מעלים חום תנור ל-170 ואופים כ-30 דקות
במהלך האפייה , אצלי אחרי 20 דקות, פני הבצק משחימים – לכן יש להכין מראש יריעת ניר כסף ולהניח ברפיון על פני המאפה ולהמשיך באפיה.
המאפה מתייצב במקרר . ממליצה להכין יום לפני ההגשה. מגישים חם עם יוגורט וסלט.
d7a7d799d7a9d795d790d799d79d d792d791d799d7a0d795d7aa - קיש קישואתהנו.

49 תגובות על “קיש קישוא

  1. אלוהים ישמור, זה ניראה טעיםםםםם :eek: :eek: :eek:
    איזה יופי של צילומים :lol:
    נכנס למאגר המתכונים שלי, וואווווווווו סוף הדרך !!!

    :lol: :lol: :lol:

    • יפעתוש, התגובה שלך "הרסה" אותי ואני "נמסה" smile
      תכיני את הקישקישוא ותספרי לי אם אהבת :lol:
      חיבוקי
      :lol:

      • להכין אמרת? עוד לפני שאני הכין את קישקישוא, בדימיון שלי אני כבר מרגישה את הטעם, יאממממי smile
        רק מלקרא את המתכון והמצרכים אני כבר נהנת מכל "ביס" .
        ברור שאני הכין את המתכון הזה, אני אוהבת "להתעסק" עם בצקיי שמרים, אהבת חיי השנייה שלי :| ;)

        תבורכי על המתכונים smile

        • יפעתוש, אני יודעת שאת אלופה במאפי שמרים.
          הבצק הזה קל כי הוא לא להתפחה.
          מקווה לשמוע בשורות טובות ;) תודה smile

  2. פירגה צרור ברכות,
    יאוואראדייייייי, מה הולך פה, כל יום את מפגיזה אותנו עם מתכונים ותמונות שגורמות לנו לריר בפה. :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
    אין אין אין עלייך. :lol:
    פשוט מטריף.
    ינוסה בקרוב מאד . smile .
    אירית :eek:

  3. היי פירגה,
    התמונות עושות חשק להכין את הפשטידה כבר על הבוקר.
    האם ניתן להכין את הפשטידה גם עם קישואים לא מקולפים? לדעתי אם לא מקלפים את הקישואים הם מגירים פחות מים.
    תודה על המתכונים הנפלאים שאת שולחת מדי יום.
    :lol:

  4. היי פירגה, הרסת אותי הבוקר עם התמונה.
    מאחר ואני "שומרת" (קבוצת תמיכה לאכילה נכונה) האם יש אפשרות לוותר על הבצק, ולהפחית עם כמות הגבינה הצהובה.

    ותודה על המתכונים הנהדרים שלך.

    • תכניסי איזה גבינות שאת רוצה.אולי יש לי מאפה קישואים בלי בצק חפשי בקטגוריה: פשטידות.
      smile

  5. אין אין חגיגה
    בלי בלי פירגה
    ביום שבת בתי חוגגת יום הולדת 23
    התזמון מושלם, כמובן שיככב בשולחן החגיגה עם עוד מיני מתכונים שלך.

    תודה רבה smile :lol: :P

  6. אני מצרפת קולי להתפעלותן של הכותבות עד כה-פשוט מקסים!!! מתה על קישואים ותמונת הקיש מגירה ריר מפי "על הבוקר". את גאון! :!:

  7. פשטידה מדהימה
    אתמול סוף סוף עשיתי אותה ונהנתי מכל ביס…..
    העברתי היום את המתכון לחברה
    תודה לך :lol:

  8. פירגה שלום ,
    ביום שישי הכנתי את הפשטידה (לחברים שהגיעו במוצ"ש) – מה אומר ומה אספר , אין מילים- יצאה מדהימה, טעימה,נפלאה, וגם יפת מראה, החברים התלהבו ולא הפסיקו להחמיא (והבעל מתגאה).
    (כמובן הנשים ביקשו את המתכון – נתתי וגם הדגשתי את האתר שלך הנפלא). :lol:
    ממתי שגיליתי את האתר שלך – אני אופה, מבשלת , מכינה מטעמים בכייף- כמו שאומרים נהפכתי להיות האישה במטבח – כמובן בזכותך. (אין תלנות מהבעל רק מחמאות).
    אז שוב תודה תודה תודה, :lol: :lol: :lol:
    אירית :lol: smile smile smile smile

    • אירית יקרה
      אני גם מרגישה מאושרת לקרוא שאת מקבלת מחמאות על המתכונים שאת מכינה.
      הלוואי שתמיד יצליח ונהנה ונהיה מאושרים ומעושרים במטעמים.
      כל הכבוד smile

  9. הי פירגה,
    אני חדשה כאן. הגעתי רק לפני כמה ימים ואני ממש מתפעלת מהאתר ובמיוחד ממך.
    אני מאד אוהבת להכין וקישים ופשטידות ואוהבת לגוון ולנסות. אכין את הקיש הזה שנראה מדליק.
    הרעיון שלך פשוט נפלא.
    לאחר שאכין – אדווח לך.
    המשיכי כך. מתכוונת לבקר כל יום…
    :lol: לאה :lol:

    • לאה חמדתי ערב טוב וברוכה הבאה.
      מקווה שתמצאי פה בית חם ומתכונים טעימים.
      הכנתי לקישים קטגוריה : קישים מיוחדת כיאה להם, כמו כן יש את קטגוריה:פשטידות שבוודאי תמצאי בהם ענין ויביאו לך הרבה רעיונות וגיוונים.
      אשמח לשיתוף טעים ומהנה :lol:

    • אני חדשה כאן וחבל על הזמן איזה אתר מגניב כל הלילה הייתי ערה וגלשתי באתר שלך רוצה לומר לך שהמכונים שלך מהממים אין לי מילים. וזה אומר שאני לא צריכה לחפש אתרי אוכל מהיוםכי יש את האתר שלך שיש בו את הכל מכל ורק להנות ולהזיל ריר

      • אורלי יקרה בקר טוב
        ברוכה הבאה לאתר הביתי שלי.
        אני סבתא שמבשלת כבר המון שנים לחמולה הגדולה שלי. עכשיו מצטרפים גם הילדים והנכדים כל אחד מביא ממרכולתו והשמחה בבית גדולה.
        יש נוסטלגיה של עשרות רבות של שנים וכל המתכונים מרוכזים באתר בקטגוריות המתאימות.
        אני מקווה שתמצאי ככל העולה על ליבך.
        במידה ולא תמצאי משהו,תבקשי,אולי אצליח לשדרג אותו מנסיוני עב ;) השנים.
        אז בהנאה ועם המון אהבה ממני smile

        נ.ב.
        כשכותבים תגובה באתר יורדים למטה לתגובה האחרונה וכותבים אחריה אחרונה בשורה,כך קל לי למצוא אותך.תודה smile

  10. אתמול חגגנו יום הולדת לבן המתוק- בן שנה
    וכמובן שהקיש כיכב בשולחן מאוד מרשים וטעים
    ה כנתי גם מלווח עם הגבינה הבולגרית שהתחסל בשניות
    הסלט כרוב עם החמוציות לא הספקתי לטעום וכבר חוסל
    תודה רבה על כל המתכונים
    המשך יום נהדר :P

  11. הי, פירגה,

    האם הכמויות מתאימות לתבנית החד פעמית הענקית? (אני לא זוכרת את המידות המדוייקות שלה).

    • לא מתאים לגדולה.
      מתאים רק לתבניות שרשמתי. מכינים בעגולה.
      קיש נהדר.תכיני ותהנו smile

  12. תודה על תשובתך המהירה- אני אכין אותו לאירוח של 20 אנשים בערך. זה יספיק או שעלי להכין 2 קישים?

      • תודה רבה, פירגה. נראה מתכון מעולה. כמובן יהיו עוד דברים, אז נראה לי שאסתפק בקיש אחד (אגב, אני אכין גם את פשטידת הפטריות והשמנת שלך :P ).

  13. שאלה נוספת- האם יש להתפיח את הבצק או שניתן לעבוד עימו מיידית?

  14. שלום פירגה,
    אני רוצה לאפות את הקישקישוא, האם ניתן להחליף את
    השמנת המתוקה בשמנת לבישול 10%
    או אפילו שמנת חמוצה 9%

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *