d7a9d798d7a8d795d793d79c d7a4d7a8d795 - שטרודל פרומעז מהולל שבחים לאירוח

שטרודל פרומעז מהולל שבחים לאירוח

d7a9d798d7a8d795d793d79c d7a4d7a8d7953 300x225 - שטרודל פרומעז מהולל שבחים לאירוח

שטרודל פרומעז-פירגה

 

הכינה וצילמה:פירגה
שטרודל פרומעז להלל ולשבח ולהעיז ולהגיד שזה אחד המטעמים הכי הכי טעימים שאכלתי.
מתוך שולחן עמוס מטעמים אצל חברה משך אותי תחילה בפריזורה ומיד אחר כך גם בטעם.
רק בקשה קטנה לפני שהמתכון יירשם ותמשיכו הלאה………תכינו מיד כמות כפולה.
הכמות הרשומה היא הכמות ה"קטנה"

המלית : 2 חבילות גלילי גבינת "פרומעז" וזהו….. מחלקים כל גליל ל-2 חצאים ארוכים

את הבצק ללוש ביד:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 כוס קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
6 כפות שומשום
2 כפות שמנת חמוצה
80 גרם חמאה מומסת
מעט פלפל שחור
לחלק את הבצק ל-2 להניח כ

ל חלק על ניר אפיה ולשטח עם היד לצורת מלבן
להניח בצד ולאורך את 2 חצאי הגליל. להיעזר בניר לגלגל לכרוכית

(את הניר לזרוק).
מניחים על ניר אפיה ואופים בחום 180 מעלות חצי שעה.צריך להיות בצבע חום.
תהנו.

"טיפ"

1. אפשר להקפיא מוכן בתוך ניר אפיה ולאפות שעה לפני ההגשה.
d7a4d7a8d795d79ed7a2d796shula233 300x225 - שטרודל פרומעז מהולל שבחים לאירוח

הכינה וצילמה:shula23

64 תגובות על “שטרודל פרומעז מהולל שבחים לאירוח

  1. הכנתי אתמול והקפאתי כי היו לי אורחים היום הוצאתי מהקפאה לתנור
    מתכון קל טעים ויפהפה כל כך קל להכנה ועושה רושם של משו מושקע מושקע חח.
    מאוד נהננו תודה רבה על מתכון מוצלח וקל : ) smile

    • אורלי הייי,
      אני מקווה להמשיך במוטו של מתכונים קלים ובכל זאת מיוחדים
      תמשיכי להנות ולשתף את כולנו.
      בהצלחה smile

    • תמרי,כן חמודה לאפות ממש לפני ההגשה.
      אחד המתכונים הכי נפלאים שיש באתר שלי.
      smile

  2. פירגה יקירתי

    בני ביתי אינם אוהבים גבינת פרומעז, ואני מתה להכין את המאפה הזה, האם יהיה אפשר להחליף בגבינת פטה????????

    תודה,

    ליאת smile

    • ליאתוש,הגיונית ברור שאפשר.
      לא הכנתי ולא יכולה לדמיין את הטעם.
      מקווה שיהיה טוב smile

  3. פירגה, פירגה, פירגה….
    הכנתי את השטרודל פרומעז…נתחיל מההתחלה: הבצק מוכן בצ'יק.
    החלפתי את אגוזי המלך בשקדים פרוסים שריסקתי חלק מהם וחלק השארתי בשלמותם, לפריזורה…למרות שהיו לי גם אגוזי מלך, גיליתי בארון שקית של 100 גרם שקדים והחלטתי שמטעמי נוחות זה יושב על המתכון כרגע בול…יפה וגם טעים. את השומשום החלפתי בקצח, כי גיליתי שאין שומשום….הקצח הוסיף טעם מיוחד ומצוין.

    אח"כ חיתוך גליל הפרומעז, גם הוא בצ'יק….הגלגול שלו בבצק קלי קלות….
    מנה אחת נכנסה לאפיה מיידית ומנה שניה הוקפאה…
    אין לי מה לומר חוץ מזה שהיה נפלא נפלא !! וממכר….. סכנה קלורית.
    לא יודעת למה התמהמהתי עם זה עד עכשיו. מהשבוע הזה זה בטוח מצטרף לתפריט הקבוע שלנו לפיקניק יום ו' בצהריים :lol: :P

    המוני תודות smile

    • עדי יקרה
      זה אחד המתכונים "החזקים" שלי באירוח.
      אין אחד שלא יוצא מרוצה ועם המתכון
      שימחת אותי,באמת,אז תהנו ותזכרי תמיד להכין ;)
      תודה :lol:

  4. לפירגה שלום
    המתכון מאד נראה לי ואכין אותו לשבת לאירוח, אך דבר אחד לא ברור לי, האם מכמות הבצק מכינים
    שני שטרודלים שבכל אחד מהם חצי גליל פרומעז. תודה על תשובתך – אילה

    • אילה שלום
      מ-2 גלילי פרומעז חצויים לאורך יצאו לך 4 חלקים.

      לכל שטרודל את צריכה גליל פרומעז שלם מחולק לאורכו ל-2. מניחים אותם אחד אחרי השני.

      בהצלחה ותהנו ממתכון מנצח smile

  5. מתכון מעולה ,מונח קבוע במקפיא שלי מוכן לאפיה ,
    בתי הביא אותו לתחרות במקום עבודתה ולצד כל מאפי עוגות הגבינה המאפה הפתיע וזיכה אותה בפרס.
    תודה פירגה

    • טלי יקרה,איך לא יזכה בפרס? הרי זה מתכון המתכונים המנצחים. כולו ניצחון ;)
      יופי,תמשיכו להכין אותו לקצור שבחים ומחמאות smile

  6. פירגה! זה נראה מעולה ואני רוצה להכין. אולי תוכלי להסביר שוב איך ליצור את השטרודל עצמו? אני יודעת שכבר הסברת אבל לא ברור לי איך אם שמים שני חצאים אחד ליד השני יוצא שטרודל עגול. חשבתי שכל חצי גליל גבינה יוצר שטרודל כלומר 4 שטרודלים משני גלילי גבינה אבל אז קראתי את אחת התגובות שלך והתבלבלתי :? הבהרות יתקבלו בברכה! המון תודה smile

    • עדי,תכיני פשוט 2 גלילות. כמו כל גלילה שאת מכינה.

      פשוט להקל על הגלגול אני שמה את הבצק על ניר אפיה , משטחת, מניחה את הגבינה לאורך ומגלגלת לכרוכית.
      אין פה שום דבר יוצא דופן.תכיני כמו כל גלילה.

      מכמות הבצק יוצאות 2 גלילות
      כל גליל גבינה הוא לכרוכית אחת. קראי שוב את אופן ההכנה.
      בהצלחה :lol:

    • עדי,כיוון שלא החלפתי את הגבינה בטעם אחר,תשאלי בסופר במה ניתן להכין ולהמיר אבל שעדיין יהיה טעם פיקנטי.
      אני בטוחה שיעזרו לך.
      לדעתי חשוב גם המירקם של הגבינה.
      בהצלחה smile

  7. פירגה
    שתי שאלות

    כשמקפיאים ורוצים להכין,צריך קודם להפשיר?

    צריך להגיש חם או שלא משנה

    • ציונה שלום
      צריך להפשיר טרם חימום
      אנחנו אכלנו בטמפרטורת החדר וזה היה נהדר.
      את יכולה לנסות מה אהוב עליכם. תמיד אפשר לחמם קלות.

  8. פירגה אני מכינה כרגע ,אך לא מובן לי איפה להניח את הפרומעז,בחלק הקצר או הארוך,יש אפשרות להעלות תמונה,איך נראה לפני ההכנסה לתנור?

    • ציונה,תחליטי לפי האורך של הפרומעז.
      אם את יודעת להעלות תמונה וקישור לתגובה,אז לכי על זה ואם לא,אז לאחד הפורומים של תפוז למשל:אוכל חלבי או בישול ילדים או מתכונים.
      בהצלחה smile

  9. עזרתך,אני מארחת בחנוכה 40 איש אני מכינה:
    2 גלילות פרומעז,שקשוקה,קנלוני,טורטיות בטונה,בורקסים גבינה ותפוחי אדמה,לזניה גבינות,סלט כרוב מחמאות,מאפה גבינות סגור,סלט ירקות+מנות אחרונות
    את חושבת שזה יספיק?אני אוהבת שיש בשפע(תמיד אפשר לחלק בסוף לאורחים)

    תודה

    • ציונה,נראה 10.
      למרות שיש מאפים אנחנו תמיד מוסיפים מגש עם חמאה+גבינות ולחמים/קרקרים להשלמת המזנון.
      תהנו ובשמחות. smile

  10. פירגה שלום
    אני מארחת מוצאי שבת,מתי כדאי להתחיל להכין את:קנלוני,לזניה ומאפה הגבינות?

    שיהיה טעים

    • ציונה שלום

      את השטרודל פרומעז להכין מתי שאת רוצה ולהקפיא. לאפות ביום האירוח.

      קנלוני ולזניה להכין יום יומיים לפני ולשמור מכוסה בניר כסף במקרר.לא להקפיא.
      אירוח טעים וחג חנוכה שמח :lol:

      • הי פירגה את המתכון הזה הכנתי פעם ראשונה לפני עשר שנים לפחות ושמחה ממש לחזור אליו! האם ניתן להקפיא גם אחרי אפיה?

  11. היי פירגה,
    מחר אני מארחת חברים ורציתי לנסות את המתכון.
    מהתמונה והתגובות זה נראה שזה מתכון מנצח smile

    כיוון שאני לא כזו בשלנית גדולה, רציתי לשאול מה הכוונה ב"שמנת רגילה"?
    האם זו שמנת חמוצה או שמנת מתוקה או…

    תודה,
    לימור

  12. פירגה אהובתי,

    במה אוכל להחליף את גבינת העיזים, אני מארחת בשבועות את הוריי, ואמי לא אוהבת גבינות של עיזים, נראה לך שיתאים פטה/פטינה????

    תודה יקירתי smile

    • ליאתוש ,השילוב מתבקש. זה מעדן ואף אחד לא ירגיש בטעם.

      גם אני לא "נוגעת" בגבינת עיזים.לא אוהבת.ממש ממש… את השטרודל הזה אי אפשר להפסיק לאכול.
      תנסי, לא תצטערי. smile

  13. עשיתי והם לא אהבו,

    ואני מתה על זה, אך בכל זאת רוצה להכין לשבועות עם גבינה אחרת, תן לי רעיון לגבינה אחרת,

    תודה אהובתי. smile

    • ליאתי ממי,אני לא יודעת איזה גבינה תתאים. ממש אין לי מושג . זה כל כך מושלם עם הפרומעז שלא עולה בדעתי שום דבר אחר שיכול לקלקל.

      אולי פה מישהו ירים את הכפפה. מישהו?

      • יש תגובה חדשה לפוסט #3342 "מאפה גבינות סגור"
        מאת : ענבר‏ (IP: 147.237.70.106 , 147.237.70.106)
        תגובה:
        פירגה, תודה.
        היתה לנו ארוחת מלכים עם כל המטעמים שהכנתי בעזרת האתר שלך..
        זה התחיל עם המאפה הזה – שהיה מוצלח וקצר מחמאות אפילו מהבת הסרבנית אכילה שלי.
        המשיך עם השטרודל פרומעז – המושקע. שאפילו דודה שלי, שלא נוהגת לחלק מחמאות ;) , לא הפסיקה ליישר….
        והמשיך עם מקלות השום שהכנתי מרוב התלהבות… הבנות שלי, לא הפסיקו להסתובב במטבח ולקחת עוד מקל, ועוד מקל, תוך כדי שהן מגרגרות שיש להן אמא טבחית.

        אני טבחית ????

        חחחח… רק בזכותך פירגה העזתי.
        כי בחיים לא הייתי מעיזה להתעסק בשמרים לולא האתר שלך.

        תודה פירגה יקרה – :P מאחלת לך המון בריאות, אושר וסיפוק בחיים – כמו שאת תורמת לנו.

        נשיקות חמות.

  14. וואו וואו וואו…..מעלף…. כמו שאמא שלי אומרת, המתכונים הכי קלים הם גם הכי טעימים!!! יצא פשוט מעדן ללקק את האצבעות, לא היה אחד שלא התלהב. ממליצה לכולם לנסות, זה כל כך פשוט שכל אחד יכול להכין!! תודה רבה לך פירגה על השידרוגים האין סופיים שלך למטבח שלי! נשיקות smile

    • סיגל הי
      לדעתי כל שולחן אירוח שמכבד את אורחיו,צריך כזה שטרודל.

      תודה על המחמאות הוא ראוי. ;) :|

  15. היי פירגה!

    wow כמה שאת יצירתית, כמה רעיונות – אין עלייך.

    שמי מלי ופעם ראשונה שאני כותבת באתר.

    ניסיתי כמה מתכונים שלך והם היו מאוד מוצלחים. (ניסיתי את פאי הגבינות הסגור, קראנץ ללא שמרים -שאותו עשיתי עם מילויים שונים וחזה עוף עם אפונה)

    לחג השבועות בא לי לחדש עם המתכון של עוגת הגבינה של דודו חמוד ועם המתכון של השטרודל פרומעז .

    שאלה לי אלייך לגבי השטרודל, יש אפשרות לאפות בבוקר ולחמם בערב לפני ההגשה? ושאלה נוספת את מגישה אותו כגליל וכל אחד חותך לעצמו או שאת פורסת לפני שאת מגישה???

    מאחלת לך ולמשפחתך בריאות טובה וחג שבועות שמח

    מלוש :lol:

    • הי מלי חמדתי
      תודה על המחמאות וזה עונג לי ופירגון ענק שאת משתפת אותי בהצלחותיך.
      תמשיכי להכין ולהצליח.שלכולם יהיה טעים.
      את השטרודל אני מכינה בלי לאפות (הוא בתוך ניר האפייה) .
      כמה שעות לפני האירוח,אני מפשירה מחוץ למקרר ואופה. לא חובה להגיש חם ,אפשר בטמפרטורת החדר.
      אפשר לחתוך למנות לפני שהאורחים מגיעים.
      תהני וחג שמח לכולם smile

  16. פירגה יקרה תודה על התשובה המהירה.

    שבוע נפלא וחג שמח וטעים.

    מלי smile

  17. היי, פירגה
    די הרבה זמן לא הגבתי כאן – פשוט מפני שחזרתי שוב ושוב על מתכונים ישנים שלך שכבר הגבתי עליהם.
    מתכון מנצח לא מחליפים – ויש מתכונים שפשוט התבייתו אצלי במטבח ואני לא מחליפה אותם (למשל, שבלולי הפיצה, שמבקשים אותם עוד ועוד).
    אני רוצה להכין את הפרומעז לשבועות. רק שיש בעיה.
    בערב אנחנו אוכלים בשרי וביום חלבי.
    אני לא אופה ומבשלת בחג – אלא מכינה את הכול יום-יומיים קודם.
    האם יש בעיה בחימום השטרודל לאחר שהוא נאפה ונשאר במקרר יום-יומיים?
    ותודה מראש על התשובה,
    ועל המתכונים הנפלאים-נפלאים שאת מעלה כאן.
    חג שבועות שמח

    • רותי,אין ספק שבמתכונת של לאפות ולהגיש מיד מהתנור זה שוס אמיתי.
      לגבי חימום אחרי אפיה ושהייה במקרר זו בעיה .

      בקיצור, אפשר אבל זה לא יהיה מה שהמשורר התכוון ;)
      חג שבועות שמח וטעים smile

  18. מלוש,תודה,איפה את? להבא תכתבי את התגובה למטה בסוף כל התגובות.לא מצאתי אותך. smile

  19. צהרים טובים הבצק נראה לי סוף….. אפשר להכין להקפיא ולחמם קלות אח"כ???

  20. היי פירגה
    המתכונים שלך נהדרים, קלים, והעיקר לא צריך ללכלך הרבה כלים.
    אני גרה בהולנד וכשאני מבקשת גבינת קשקבל מסתכלים עלי כמו על משוגעת.
    מה הגבינה המקבילה שאוכל להשתמש כאן?
    תודה לך

    • אסתר בקר אור חמודה
      קשקבל זו גבינה ארומתית בעלת ריח חזק, מסוג צהובה שאפשר לגרר.
      כל גבינה צהובה שאת אוהבת יכולה לשמש כתחליף.
      בהצלחה ותמשיכי להכין ולהנות smile

  21. היי פירגה \ סוף סוף הולכת להשתמש בפרומעז שקניתי לפני חודש ומחכה לעשות איתו משהו ושאלה…..
    את השומשום שמים בתוך הבצק ? או שזה נועד לפיזור מעל ?

    • יעלי הי,
      הכל בתוך הבצק.
      תהני משטרודל יוצא דופן וטעים מאד.
      שבת שלום לכם smile

  22. תודה פירגה על התשובה , התעכבתי עם ההכנה עד לתשובתך ,
    רוב תודות ושבת שלום
    אגב עם מקפיאים צריך לחכות עד שיופשר לגמרי לפני הכניסה לתנור ? או אפשר ישר מהפריזר לתנור ?
    תודה שוב

  23. להפשרה,אכן מעבירים מוצרי -מאפה מהפריזר לתנור ,מחממים בחום נמוך של 50 מעלות ,ולא יותר,
    במשך 25 דקות , וזה מפשיר מעולה .

  24. תודה שושי שענית, אבל משהו לא ברור לי
    50 מעלות בתנור ל 25 דק' זה חוץ מהאפייה של החצי שעה ב180 ?

    • הכי טוב זה להתרכז בצבע של המאפה .
      כשהמאפה חום,הוא מוכן.
      פשוט לבדוק במהלך האפייה. smile

      • פירגה, 2 שאלות:
        האם להגיש את השטרודל פרוס? או עדיף בחתיכה אחת? ושעל אחד יחתוך לעצמו?
        איזה גבינה מומלץ להחליף במקום הפרומעז?

  25. פירגה, בוקר טוב! כמה שאלות בבקשה בנוגע למתכון :
    את הבצק עצמו מרדדים באורך הגליל של הפרומעז כשאחד אחרי השני, האם מאריכים מעט את הנקניק או שמניחים מחצית אחת ומיד אחריו את המחצית השנייה ?
    באיזה רוחב הבצק ? מהתמונה ניראה שעשית רק קיפול או גלגול אחד בלבד, האם את משטחת מעט מהגבינה
    ברוחב ?
    האם צריך לחמם מראש את התנור לפני הכנת הגליל לאפייה ?
    האגוזים הם קצוצים דק במעבד מזון במירקם כמו שקונים אותם גרוסים בחבילות המוכנות ?
    ובסוף כמה נכון המשפט יגעת ומצאת, אני מתכוונת לזה ששאלתי אותך לגבי עזרה במציאת המתכון הזה.
    מאחלת לך עוד הרבה אהבה להמצאת מתכונים מאלפים, בתודה מראש !

    • מרים שלום,
      מרדדים באורך של אחר אחרי השני.
      לא משטחים את הפרומעז רק מניחים את 2 החלקים לאורך ומגלגלים (רק שיהיה סגור היטב) ומניחים על "התפר".
      אופים כמו שרשום (מחממים תנור מראש) את האגוזים אני אוהבת להרגיש קצוצים. גם הגרוסים זה בסדר.
      תהנו smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *