d792d791d799d7a0d799d795d7aa d7a9d791d79cd795d79cd799d795d7aa - מבחר מליות לבצקים במאפים מלוחים

מבחר מליות לבצקים במאפים מלוחים

d792d791d799d7a0d794 d79ed7a7d79cd795d7aa d791d7a6d79c - מבחר מליות לבצקים במאפים מלוחים
מבחר מליות במגוון טעמים למלאווח, לקנישעס או כרוכיות ,שטרודלים,בורקס,שבלולים וכו'…….

מלית פטריות ל-3 כרוכיות.
3 בצלים קצוצים
800 גרם פטריות חתוכות גס
2 ביצים טרופות
3 ביצים קשות
2 כפות פירורי לחם —–רצוי שמכינים לבד
מלח וקורט אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי
מטגנים ומשקפים את הבצלים—לא מזהיבים
מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות – או עד שהפטריות מתרככות.
מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד שהן מתקשות.
מורידים מהאש.
מרסקים על מגררת גסה את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים ברגש את המלח והפלפל שחור
מערבבים וטועמים. (אישית, מכינה בלי עשבי תיבול-אוהבים? תוסיפו לכם).

—————————————————————————————————————

מלית חציל וגבינות ל-3 כרוכית או בורקס או קנישעס
קוביות חציל גדול שהושהו תחילה במלח.
לסחוט את הקוביות מהנוזלים ולגלגל במעט קמח.
לטגן בצל ולהוסיף את הקוביות עד להזהבה וריכוך.
להוציא לקערה ולהוסיף:
קוביות קטנות מתפוח אדמה אחד מקולף ומבושל.
200 גרם גבינה פטינה או פטה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
פלפל שחור רגיל או טרי גרוס
מלח
לערבב .
אפשר להוסיף ביצה קשה

—————————————————————————————————————

מלית חומוס:

מספיק לבצק סמבוסק מ-1/2 קילו קמח
1/2 קילו גרגרי חומוס מושרים לילה
מבושלים עד ריכוך,מסוננים ומעוכים במעבד מזון
מטגנים 4 בצלים קצוצים ומזהיבים
מערבבים עם החומוס את הבצל,פלפל שחור,מלח,כמון,מעט חווג'
טועמים ומשפרים בתבלין שאתם אוהבים הכי הרבה מתוך התבלינים הרשומים

—————————————————————————————————————–
מלית קניש בצל נוסטלגי -טעים ביותר….

כמות ל-3 רולדות.
מילוי בקערה:
קילו וחצי בצל חתוך כמו לסלט (לא מטוגן) בערך 6 בצלים גדולים
2 ביצים טרופות
3 ביצים קשות
חצי כוס קמח
מלח פלפל
לפתוח 3 עלים ולחלק את המילוי ל-3.
את המילוי לערוך בשליש הבצק לאורך. (לא על כל העלה).
לגלגל מעל המילוי את הבצק פעמיים או שלוש.
כשהרולדות בתבנית, לסמן עם סכין חדה מנות. רק עד שמגיעים לבצל.
לא עד למטה.
אפשר למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום 175 מעלות עד שישחים. כ-35 דקות

————————————————————————————————————–

מלית גבינות ועשבי תיבול ל-3 כרוכיות:
3 ביצים טרופות במזלג
3 כפות סולת
2 גבינות "טוב-טעם"
2 גבינות קוטג' או 5%
150 גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 חבילות בצל ירוק קצוץ
4 כפות שמיר טרי קצוץ
מלח
פלפל שחור
אפשר להוסיף זיתים קצוצים

———————————————————————————————————-

מלית טונה פטריות לכרוכית גדולה או שבלול.
400 גרם בצק עלים או שק"מ
2 קופסאות קטנות טונה מסוננות מהשמן
מארז פטריות חצויות כ-300 גרם
כף שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
כוס גבינה צהובה מגוררת
לטעם:
זיתים קצוצים
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
ביצה שלמה
חלבון ביצה
מלח
פלפל שחור
חלמון ביצה לזיגוג
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים קצוצים עד להזהבה.
מוסיפים פטריות ומטגנים ביחד.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הטונה המסוננת,מוסיפים גבינה,אגוזים קצוצים
ביצה שלמה והחלבון ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים.
טועמים.

————————————————————————————————————

קנישעס "פירה" ותוספות ל-3 כרוכיות:
לבשל 5-7 תפוחי אדמה בקליפה
לקרר. לקלף.
למעוך כמו ל"פירה"
לטגן בנפרד 4 בצלים קצוצים להזהבה
ניתן להוסיף 200 גרם פטריות חצויות ולטגן ביחד – אבל לא חובה
מערבבים עם ה"פירה"
אני אוהבת להוסיף 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות.
מתבלים במלח ופלפל –טועמים ומשפרים……
ממלאים בצק עלים לקנישעס.
אופים בחום 175 עד הזהבה

——————————————————————————————————————–

מלית תרד וגבינות ל-2 כרוכיות.
300 גרם עלי תרד טרי ומנוקה אפשר טרי או סנפרוסט
3 כפות שמן לטיגון
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 גביע קוטג'
100 גרם גבינת קשקוול מגוררת
פלפל שחור
1 ביצה
לציפוי – 1 ביצה טרופה וסומסום או קשקוול מגורר
אופן ההכנה:
מטגנים דקה את עלי התרד עד שהם מתרככים. מצננים.
מערבבים עם כל הגבינות, מוסיפים ביצה ופלפל.

ממלאים מגלגלים ומצפים בביצה ובשומשום.
————————————————————————————————————
מלית תפוחי אדמה בטטה ותירס ל-3 כרוכיות
3 תפוחי אדמה מבושלים + בטטה מבושלת + 2 בצלים מטוגנים בשמן + כוס תירס או פטריות + טימין קצוץ או יבש + מלח ופלפל .  הכל מעורבב ג ס .
תהנו

64 תגובות על “מבחר מליות לבצקים במאפים מלוחים

  1. היי פירגוש…
    אני יודעת שזה לא קשור אבל אמא שלי שלי רוצה למלא סמבוסק בחומוס…השאלה מה מוסיפים לחומוס אחרי שטוחנים אותו?
    את בטוח תדעי

    • ערב טוב לימור
      מרככים את החומוס ומועכים במועך ה"פירה"
      מוסיפים 2 בצלים קצוצים מטוגנים בשמן
      מלח פלפל שחור וכמון לשים לפי טעם אישי.
      זהו….קל וטעים.

  2. היי פירגה – בקשר למלית גבינות ועשבי טיבול –
    האם מדובר בגבינה 5% או קוטג'
    או רק קוטג' 5%?
    אוהבת המון :?

  3. היי פירה
    זה שוב אני.
    אני עדין ממתינה לתשובה.
    זה חשוב לי.
    תודה מראש

  4. 2 גבינות קוטג' או 2 של 5%
    סליחה,יש לי בעיה במיילים…..מקווה שיסתדר עד הערב.
    בהצלחה

    • אין עליך יקירתי!
      הכנתי בורקסים במילוי הזה ויצא ממממ…..
      היה לי אורחים והם התענגו על כל ביס.

  5. אני מחפשת מלית גבינה מלוחה, אבל מגבינה פשוטה – 5 או 9 אחוז, בלי גבינה צהובה / קשקבל וכו'.
    יש משהו?

    דרך אגב, האתר מאד מאד איטי אצלי. :twisted:
    רק אצלי?

    • פייגי,גם אצלי איטי.אולי זמני.

      את צריכה לערבב את הלבנות ל פ ח ו ת עם בולגרית/פטה אפשר בלי צהובות.
      את יכולה להוסיף חלמון,וגם תוספות כראות עינייך. תיבול בהתאם למליחות הגבינות.
      בהצלחה. smile

        • פייגי יקרה
          אצלי זה הסתדר.מקווה שגם אצלך בקרוב.
          בכיף ולבריאות וחג שמח smile

          • פירגה –

            בסוף הכנתי מילוי גבינה כזה:
            גבינה לבנה 9% + ביצה טרופה + מלח, פלפל + גבינה מלוחה מגוררת (פיראוס של תנובה) + זיתים קצוצים.

            יצא מעולה!!! laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh

            הכנתי בורקסים קטנים מבצק עלים (ביתי), וכן מעין פשטידה (סגנון של לזניה) – שכבות של בצק עלים דק ובינהם ממלית הגבינה.
            יצא מעדן!
            ממש נחטף.

            תודה על כל העצות וההכוונה (שנתת לי גם באשכול אחר, פשוט לא מצאתי אותו).

  6. פייגי הי חמדתי
    נקרא נהדר המאפה בצק עלים.
    גם המלית שלך נקראת טעימה מאד.
    אז המשך טעים וכבר בא סוף שבוע אז אאחל לך גם סופ"ש נעים וטעים smile

  7. פירגה, רציתי לשאול אם את המילוי של החומוס לסמבוסק ניתן לעשות גם
    עם חומוס מקופסת שימורים?

    חג שמח,

    רחלי.ג.

  8. איזה כיף, אני בארצות הברית, קופאת בשלג… laugh מתגעגעת לבורקס ונאלצת להכין בעצמי!עזרת לי מאוד!תודה רבה!

    • בקר טוב דניאלה
      איזה כיף לך שלג. אנחנו לא יודעים מה זה :lol: כמעט ;)
      תכיני לך ותפנקי את עצמך בבורקס טעים. תהני smile

  9. היי פירגה,
    האם ניתן להקפיא את הכרוכיות הממולאות במילוי בטטות ותפוחי אדמה?
    להקפיא כמובן כשהן אפויות? ולהפשיר כשיש צורך בהן
    תודה, אלקה :

    • אלקה ערב טוב
      למעשה,הדעות חלוקות ואני לא בטוחה. אישית,לא הקפאתי במלית הזו.

  10. פירגה בוקר טוב. אני רוצה להכין להערב את הכיסונים האלה , אבל עם מילוי בשרי.

    תני לי מתכון למילוי… אני ממש לא טובה באילתורים. sad

    תודה

  11. רגע, סליחה שאני משגעת אותך על הבוקר.
    מצאתי את המילוי הזה באתר שלך :
    מלית הבשר:
    1/2 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף
    3 בצלים קצוצים
    חופן צנובר
    מלח
    פלפל שחור
    פפריקה
    טיפונת כמון ומעט כורכום ופפריקה לצבע וניחוח.
    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה

    יתאים נכון ?

  12. פירגה אני רוצה להכין עם המלית חומוס..
    אפשר להכיןעם הקופסאות המוכנות של החומוס {יש כאלה שכבר טחנו את החומוס}

    • הדס,בוודאי שאפשר.כל חומוס מבושל שיש לך זה טוב.
      הנה מלית לכמות גדולה. תכיני כמה שאת צריכה.
      מילוי חומוס
      מקור:שרי אנסקי
      חצי קילו חומוס גרגרים מבושל ורך
      8 בצלים קצוצים ואל תתפשרי על פחות
      2 כפות כמון
      כפית פלפל שחור מלח לטעם
      לטגן את הבצלים ולהזהיבם. לטחון את החומוס ולערבב הכל ביחד. לטעום ולשפר טעם..
      תהנו

  13. היי פירגה,
    אני רוצה להכין את המילוי עם הבטטה ותפוחי אדמה כתבת 1 בטטה אבטטות כאן ענקיות האם אחת ענקית? חצי ממנה? כמה?

    תודה ושבת שלום
    :P

  14. שלום פירגה. שמחתי למצוא מתכון לכסני בצק עם שמרים ללא ביצים. יש לי אורח אלרגי.
    אני צריכה מילוי מלוח, פרווה וגם חלבי ללא ביצים וחוץ מפירה תפוחי אדמה לא כל כך מוצאת..
    מה את מציעה? בנוסף אשמח לעיצה לעוגה ללא ביצים.
    תודה וחג שמח!

    • תנסי למלא בקוטג' בלי ביצה. יוצא מילוי מעולה באפייה. מקווה שיתאים גם לבצק שמצאת. בהצלחה!

    • יונה,עוגות בלי ביצים יש לי המון בכרוכיות ושטרודלים.
      בקטגוריה:מליות תמצאי את המגוון הגדול של המליות שלי.
      את יכולה להמיר ביצה בכף סלט חומוס.
      בהצלחה.

  15. אני מחפשת מילוי כוסמת לקניש, אשמח אם יש משהו, אני מניחה שזה לבשל כוסדמת עם הרבה בצל מטוגן ולמלא אבל אולי את מכירה משהו מסודר יותר.

    • להשרות חצי כוס כוסמת במים ולשים בצד.
      לטגן בצל קצוץ,להוסיף אפונה וגזר חתוכים קטן (או .מהמוקפאים),להוסיף את הכוסמת המסוננת לתוך הסיר
      ולהמשיך לטגן. להוסיף מעט אבקת מרק,פלפל,כרפס עלים קצוצים- מעט,פטרוזיליה פפריקה כמון וכורכום
      כמויות לפי טעמך. להוסיף כוס מים רותחים ולבשל על אש קטנה עד שהכוסמת מתבשלת.
      המתכון לא חייב לשמש כמלית אבל תטעמי ותחליטי איך ולמה להשתמש בו. זה סגנון מזרחי משהו.

  16. תודה פירגה. כבר אחפש. בינתיים הכנתי אתמול בלילה את הכרוכיות, בחצי מילאתי בקוטג' מתובל וחצי הכנתי מעין קורסונים עם ממרח השחר יצא טעים ונראה ממש מקצועי… מינימום מאמץ.

    למותר לציין שאין זכר..

  17. פירגה יש לי ריבועי בצק עלים ואני מחפשת מילוי מתוק. עשיתי עם ממרח שוקו וחלבה אך התוצאה היתה מאכזבת משום שכל המילוי יצא החוצה. אני מניחה שצריך מילוי מתוק לא נוזלי מידי. אודה לך אם תעזרי לי.

    • נכון.את צריכה להסמיך את המליות הנוזליות עם: עוגיות,ביסקוויטים,אגוזים או שקדים כתושים,קיצוצי פירות יבשים וכל מה שעולה בדעתך שהמלית תהיה גושית.
      בהצלחה. smile

  18. פירגה שלום
    מחפשת מהו המתכון לבצק,שלמעלה אצלך בתמונה מהו בצק זה
    תודה לך
    רחלי

  19. שלום פירגה
    יש לי אורחים ממש לפני פורים וחשבתי לעשות כמנה ראשונה את אוזני המן המלוחים ממולאים במלית הקניש כי הם לא אוהבים פטריות, מה את אומרת, איזו כמות של מלית אני צריכה לבצק אוזני המן
    תודה smile smile smile smile smile smile אשמח לקבל רעיון אחר אם יש לך

    • ריקה,את מוזמנת להכנס לקטגוריה:פורים
      שם תמצאי מבחר רעיונות.
      לא ניסיתי את מלית הבצל,נראה שהיא תתאים. תכיני 1/2 כמות ותראי אם מספיק.
      מה שטוב במלית שהיא ללא בישול/טיגון ותמיד אפשר להוסיף.

      מנה ראשונה בשרית:
      אזני המן במלית כבד ולהגיש רוטב פטריות

      או מלית של פטריות ורוטב פטריות.

      smile

  20. בוקר טוב
    אני רוצה למלא את הכיסוני שמרים שלך הכי טובים בעולם
    עם פירה פטריות וכמובן המון בצל מטוגן.
    יש לך איזה הערכה של כמויות, טעמים?
    ובבקשה בלי ביצים קשות כי אני לא יודעת איך הילדים שלי
    יגיבו לביצים קשות בבורקס שלהם.
    אני רוצה למלא 2 כרוכיות גדולות

    תודה
    שרה :P

    • שרה בערך 7 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
      הרבה בצל מטוגן ואפשר גם קצת בצל ירוק קצוץ
      מעט קמח
      2 ביצים טריות(לא קשות)
      לערבב ולראות איך העיסה. smile
      חג שמח smile

  21. הי פירגה

    קניתי בצק עלים,הפשרתי אותו,ואני מעוניינת למלא אותו ואז שוב להקפיא.
    האם ניתן לאחר הפשרה של בצק עלים להקפיא אותו שנית?????

    מחכה לתשובתך
    תודה

  22. הי
    רוצה להכין את המלית הראשונה עם הפטריות והביצים. יש לך מתכון לבצק פרווה שיתאים למילוי (חוץ מבצק עלים), תודה.

  23. פירגה בוקר טוב לך ותודה שאת קיימת! נחמד שיש עם מי להתייעץ !
    ברשותי קונכיות מוכנות של בצק עלים, ואני רוצה למלא אותם לארוחה בשרית.
    לא בא לי על כבד ובשר טחון, חשבתי על משהו אחר מעניין אולי משהו עם ירקות
    ואולי עם נתחי חזה עוף, אשמח אם יש לך משהו מעניין ושונה מכל ההצעות הרגילות.
    אתמול שלחתי לך הודעה בנוסח דומה ואני לא רואה אותה, מעניין אותי אם קיבלת
    אותה או שלא עשיתי שלח והיא נמחקה, ממש תעלומה בשבילי. אשמח אם תשתפי אותי
    במחשבות שלך ובכל מקרה תודתי לך מראש !

    • צהריים טובים מרים יקרה,מה שלומך?
      לא ראיתי הודעה קודמת,צר לי.
      את יכולה למלא בסלטים קרים כמו: סלט ברוקולי , סלט טונה,סלט ביצים,סלט תפודים,סלט טונה,

      או מלית חזה עוף;

      לקחתי מהפורום……

      קוצצים בצל ומזהיבים במחבת, מוסיפים 2 גמבות חתוכות לקוביות ו2 שיני שום חתוכות, מטגנים הכל יחד כמה דקות ומטבלים במלח, פלפל, פפריקה ו2 כפות רוטב סויה.
      מוסיפים קוביות של חזה עוף ומטגנים הכל יחד.אפשר להוסיף גם פטריות חתוכות(עדיף טריות)מטגנים עד שהחזה מוכן.

      אפשר להכין רק מלית פטריות וחצילים חתוכים בצורה גסה (קוביות מתובלות).
      צריך לחשוב בדמיון ולהכין כל מה שבא…….חהחהחהחהחהח.
      לבריאות. smile

  24. פירגה יקרה אין עלייך. עונה כמו תמיד מהר. את אומרת אין חדש תחת השמש !
    עוד מעט מתקרב חג השבועות ובאחד מהמתכונים שלך יש משהו שמתאים מאד לחג,
    אני מתה להיזכר בו אבל … זה היה משהו מגבינה צהובה כלשהי וזה היה ניראה לי מאוד מיוחד
    אם את מצליחה להבין אותי ולרדת לסוף דעתי אני מאוד אשמח, זה היה משהו חלבי, אני בטוחה
    שגם רשמתי לי אותו אבל….. אנא, פליז את עזרתך !

    • מרים, את יודעת כמה מתכונים יש עם גבינה צהובה וכולם מיוחדים :| :|

  25. פירגה יקרה שבת שלום!
    מצאתי….יגעתי ומצאתי ! שטרודל פרומעז מהולל שבחים לאירוח.
    סליחה טעות תיקון זה לא גבינה צהובה. ננסה לחג !

    • יוכי,ערב טוב,
      בעקרון,המליות צריכות להיות סמיכות וללא נוזלים,אז אין בעיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *