d790d79ed7a0d795d79f d7a4d799d79cd794 d796d799d7aad799d79d d7a4d798d7a8d799 - פילה אמנון ברוטב אדום בזיתים ופטריות

פילה אמנון ברוטב אדום בזיתים ופטריות

זית פטריה - פילה אמנון ברוטב אדום בזיתים ופטריות

מהפריזר שלפתי ותוך רבע שעה כבר אכלנו.

המצרכים וההכנה :
הוצאתי מהפריזר 2 פילטים מסוג אמנון במארז אישי .
שמתי בקערית עם מי לימון ואחרי 5 דקות ניגבתי וייבשתי.
במחבת שמתי 3 כפות שמן זית עם 5 שיני שום פרוסות והזהבתי
את הדג מ-2 הצדדים טיגנתי (הצד של העור תחילה ויש לנענע קלות את המחבת שלא יידבק ואחר כך את הצד השני.מי שלא אוהב את העור אחרי הטיגון הוא יורד כמעט לבד)
מוסיפים למחבת:
8 עגבניות שרי חצויות
מארז פטריות חתוכות
10 זיתים ירוקים מגולענים שטופים מתחת לברז
כף וחצי רסק עגבניות
1/2 כפית סוכר
3/4 כוס מים מהברז
תבלינים: מלח,פלפל שחור, לפחות כף גדושה של פפריקה אדומה מתוקה ורצוי גם חריפה לפי הטעם האישי שלכם,כמון וחופן פטרוזיליה טרייה.
כ-10 דקות על להבה בינונית .המכסה מעל. מדי פעם לנענע את המחבת והארוחה מוכנה.
קוועץ' מלימון טרי מעל לדג ולשולחן להגשה.
תהנו.

20 תגובות על “פילה אמנון ברוטב אדום בזיתים ופטריות

  1. שלום, רציתי לשתף אתכם במתכון שלי לפילה אמנון:

    פילה אמנון (מושט) אפוי עם ירקות

    ל- 6 נתחי פילה אמנון (מושט):

    1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
    1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות (לא חובה למי שלא אוהב חריף)
    1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
    מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
    מעט פטרוזיליה קצוצה
    1/3 כוס שמן זית
    תבלין קארי לדגים
    1/2 כפית פפריקה אדומה
    מלח ופלפל לפי הטעם

    מערבבים את כל המרכיבים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול (אם יש צורך). מסדרים את נתחי הפילה על תבנית עם נייר אפיה ומסדרים מעל כל נתח את תערובת הירקות. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים כחצי שעה.

    תיהנו, לילך.

    • היי לילך,,
      גם אצלנו מכינים את המתכון הזה שהקלדת,נתחי הדג והירקות,
      (מומלץ גם לילדים ,שלא מתחברים למתכוני דג מורכבים,עם פטריות וזיתים).
      לטובת מי שטרם הכין, נתחי הדג והירקות אכן יוצאים עסיסיים ומאוד וטעים !!!

      למבוגרים יתאים יותר הדג עם הפטריות והזיתים שהביאה פירגה, שכמו תמיד,כול מתכון פיצוץ !!!
      יישר כוח פירגה על כול המתכונים הנפלאים שבאתר.

    • יוליה,בישול דגים בתנור אלה מתכונים אחרים .בד"כ קצרי אפייה.
      חפשי בקטגוריה דגים יש גם וגם… smile

  2. laugh smile חג שמח ;) האם אפשרי להכין את הדגים מראש באותו יום ולחמם אח"כ בתנור עם הרוטב? laugh

    • ציפי אם את מכינה שעתיים לפני האוכל זה בסדר.פשוט חבל שיתייבשו לך.
      חג שמח smile

  3. הכנתי את זה היום לארוחת צהרים יצא מאוד טעים!!

    אבל הבת שלי לא אהבה את העגבניות, אפשר להשים עגבניות מרוסקות במקום?

  4. הכנתי היום פילה אמנון עם זיתים יצא ניפלא והכנתי גם מגולגלות דבש ואגוזים יצא טעים מאוד רציתי לדעת אם המגולגלות צריכות להיות רכות או כמו ביסקוטי תבורכנה ידייך על מתכונים נפלאים שבת שלום!

    • אהובה ,תודה על התגובה הנפלאה ששימחה אותי מאד.
      אשים את התגובה שלך גם במגולגלות דבש שכולם יראו…..

      תודה ושנה נפלאה עם המשך טעים ביחד smile

      חג שמח לך ולמשפחתך smile

      • אהובה הי,
        המגולגלות זה לא ביסקוטי זה עוגות ולכן העוגיות לא קשות. smile

        חג שמח והמשך טעים ביחד smile

  5. היי פירגה הבצק יצא לי רך הוספתי מעט קמח ועדין הייתי צריכה לגלגל לכיכרות יצא קצת קשה העיקר שהטעם נפלא
    חג שמח!

להגיב על מאהובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *