dscf8591 - תפוחי אדמה מעוכים עם שום ושמנת- אפוי

תפוחי אדמה מעוכים עם שום ושמנת- אפוי

dscf8591 300x225 - תפוחי אדמה מעוכים עם שום ושמנת- אפוי

תפוחי אדמה מעוכים בשום ושמנת-פירגה

קלי קלות. מבשלים קצת,מועכים ואז אופים .

מצרכים:
חבילה תפוחי אדמה כ-700 גרם (אפשר קטנים)
1/4 מיכל שמנת לבישול 15% שומן
כוס גבינה צהובה מגוררת – אפשר כמה סוגים של גבינות.
אפשר גם עם פירורי גבינה שמיועדים לפיצה.
פירורי לחם מתובלים
3 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה
מלח,פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת רוזמרין.

אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם -20 דקות.
מכבים להבה ומשאירים בסיר עוד שעה. מסננים.
כשנועצים סכין,היא חודרת אבל לא מפוררת אותם.
מצננים את תפוחי האדמה.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומועכים בעזרת הידיים שיישארו חתיכות גסות וגדולות.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים את השום.
מערבבים את השמנת והשמן . מברישים את תפוחי האדמה ומפזרים  את כוס הגבינה שייכנס היטב בינות התפוחים.
מפזרים גם את פירורי הלחם.
אופים בחום 175 עד הזהבה נאה.
תהנו.

16 תגובות על “תפוחי אדמה מעוכים עם שום ושמנת- אפוי

  1. באיזה שלב מוסיפים את הגבינה הצהובה.
    באופן ההכנה נשמט כוס הגבינה הצהובה,כמדומתני!

  2. שלום לך ותודה על המתכון
    האם אפשר להחליף את השמנת לבישול בחלב?
    אם כן , האם באותה כמות (1/4 כוס)?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *