d798d7a8d799d799d7a4d79c - רטבים וממרחים-המשך לקטגוריה הקיימת...

רטבים וממרחים-המשך לקטגוריה הקיימת…

d798d7a8d799d799d7a4d79c - רטבים וממרחים-המשך לקטגוריה הקיימת...

רטבים וממרחים-המשך לקטגוריה הקיימת

ממרח חמאת שום:
100 גרם חמאה רכה מאד בטמפרטורת החדר ( ו ל א מרוככת במיקרו )
2 שיני שום כתוש
כף פטרוזיליה
מעט מיץ לימון
מלח
לערבב ולשמור במקרר
מתאים לדגים בגריל וירקות מבושלים

————————————————————————————————————————————–

ממרח גבינה לטוסטים ומציות:
100 גרם חמאה
כף קטשופ
כף רוטב צ'ילי מתוק
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל ומעט פפריקה
במחבת קטנה מחממים את החמאה רק עד שתימס
סוגרים להבה
ומוסיפים קטשופ וצ'ילי ומערבבים. מוסיפים גבינה וטעם
מערבבים לממרח אחיד
מכינים טוסטים ומציות ומגישים את הממרח ליד
(לא שומרים במקרר) משתמשים מיד.

———————————————————————————————————————————————-

רוטב שוקולד חם לקינוחים שונים:
מחממים מיכל שמנת מתוקה שמנה עד לסף רתיחה
מוסיפים 200 גרם קוביות שוקולד מריר
מוסיפים 1/4 כוס ליקר קפה או ליקר אחר לטעם
מערבבים לרוטב אחיד וסמיך
יוצקים מיד חם על גלידה או בלינצ'ס,קרפים ועוד קינוחים

——————————————————————————————————————————————–

רוטב פירות יער או תותים:
1/2 קילו פירות יער או תותים חצויים
כף מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
3 כפות ליקר פירות
משרים את פירות היער בסוכר ומיץ לימון שלוש שעות
מחממים את כל המצרכים למעט הליקר עד לנקודת רתיחה
סוגרים להבה ומוסיפים את הליקר
מרתיחים שוב פעם אחת, ויוצקים על בלינצ'ס גלידה או עוגת גבינה.

—————————————————————————————————————————————

רוטב תפוזים חם:
21/2 כוסות מיץ תפוזים לא ממותק
1/2 1 כוסות סוכר
3 כפות ליקר גרנד מרנייה (ליקר תפוז)
מרתיחים בלי הליקר עד לקבלת רוטב סמיך
סוגרים להבה ומוסיפים את הליקר
יוצקים מיד חם על גלידה או עוגה בחושה

———————————————————————————————————————-

רוטוב צ'זיקי

המצרכים בקערה:
ליטר יוגורט
מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק
מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן
כף עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם
1-3 שיני שום כתוש
עלי נענע או שמיר קצוצים דק
מלח לטעם מערבבים ומשבחים טעמים
מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים
תהנו

—————————————————————————————————————————–

רוטב בשמל פרווה:

מצרכים:
3 כוסות חלב סויה
מיכל שמנת מתוקה ריץ פרווה = 250 גרם
100 גרם מרגרינה
3 עד 4 כפות קמח
פלפל שחור,מלח
2 ביצים טרופות

הכנה:
מערבבים בסיר על להבה נמוכה….את המרגרינה והקמח לבלילה אחידה.
תוך כדי בחישה מתמדת להוסיף את הנוזלים ….לאט לאט. אבל כל הזמן לערבב.
לערבב עד שאין גושים והרוטב מסמיך
להוסיף ביצים ולהמשיך לבחוש חזק ומהר שהביצים לא ייקרשו.
להוסיף תבלינים.לטעום ולשבח טעם.
תהנו

——————————————————————————————————————————————————–

טחינה עם יוגורט ודבש:
נהדר להגשה עם לביבות ירק/פשטידות ירקות ועוד

בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס מים
מיכל יוגורט ביו
2-3 שיני שום קצוצות
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח
כפית דבש
מערבלים במג'ימיקס או במוט חשמלי
טועמים. משפרים טעמים.

————————————————————————————————————————————–

טחינה:

בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס מים
2-3 שיני שום קצוצות
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח
מערבלים במג'ימיקס או במוט חשמלי ומוסיפים עוד מים עד למירקם של טחינה.
טועמים. משפרים טעמים.

————————————————————————————————————————-

רוטב בשאמל:
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
כוס חלב
מלח ופלפל לפי טעם אישי
מחממים חמאה במחבת, על אש קטנה, עד שתימס.
מוסיפים קמח ובוחשים עד שיזהיב.
מוסיפים בהדרגה את החלב תוך בחישה מתמדת עד שיהיה רוטב סמיך.
מתבלים במלח ופלפל ומחממים על סף רתיחה כ-3 דקות.
הרוטב משמש כבסיס לרטבים שונים או למאפים.
וגם מגישים כמו שהוא חם על דגים או ירקות.

———————————————————————————————————————————————–

קרם מוקה לעוגות טורט להקצפה במיקסר:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
כוס וחצי חלב
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
כף נס קפה
6 כפות סוכר
להקציף במיקסר לקרם . לקרם דליל יותר להוסיף כמה כפות חלב.

———————————————————————————————————————————————

קרם ריבת חלב לעוגות טורט להקצפה במיקסר:

2 מיכלי שמנת מתוקה שמנה
2 חבילות אינסטנט פודינג ריבת חלב
2 כפות ריבת חלב
כוס וחצי חלב
להקציף ביחד לקרם.

——————————————————————————————————————————————–

רוטב פיצה:
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
קופסה רסק עגבניות קטנה+כף קטשופ, או שתיים או כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית סוכר
אורגנו לטעם
מעט אבקת מרק עוף,פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחריפה
לטגן בצל ושום עד להזהבה ולהוסיף את יתר המרכיבים.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים, ולבשל ביחד עד לסמיכות הרצויה.
לערבב מדי פעם ולהוסיף מלח לפי הטעם

רוטב תותים /פירות יער
הביאה לפורום:פירגהרוטב:
1 כוס תותים טריים, חתוכים (שלא בעונה, משתמשים באוכמניות קפואות או משומרות).
2/3 כוס סוכר.
1/3 כוס צ`רי ברנדי             .מהכל על חלב רוטב תותים לעוגות קינוחיםלהשרות חצי קילו תותים יפים ואדומים חתוכים לפרוסות עם
5 כפות סוכר/אבקת סוכר ורבע כוס יין מתוק. או כף ליקר.
אחרי חצי שעה התותים מפרישים המון המון רוטב אדום.
את כל התכולה מעבירים בבלנדר  ומפעילים עד להכנת הרוטב.
אפשר למעוך במזלג
עוד אפשרות—-להכין ג'לי פטל ולערבב 21 כוס ג'לי עם פירות היער .
רוטב תותים חם   מחוברת סנוקרסט.
להגשה מעל גלידות
מצרכים:
21 קילו תותים בשלים
21 כוס סוכר
מיץ לימון אחד
כוסית קטנה של ליקר תות שדה
מוטב להשרות את הפירות  עם מיץ הלימון והסוכר למשך כמה שעות.
לפני ההגשה, מחממים את הפירות והמיץ שנוצר ומביאים לידי רתיחה תוך בחישה קלה.
אחרי הרתחה ראשונה, מוסיפים את הליקר ומרתיחים בשנית.
יוצקים חם. רוטב תותים
סלסלת תותים רחוצים ונקיים
שמים אותם במג'ימיקס ומוסיפים:
3 כפות אבקת סוכר ומעט מיץ לימון/ליקר תות/פירות
לערבל ולצקת על עוגת או גלידה/קינוח

לרוטב חם יש להשרות תחילה את התותים בסוכר ולהרתיח כמה שניות.

אפשר להשאיר חלק מהפירות שלמים זה מתקבל יותר יפה ומיוחד על הקינוחים/עוגות.

תהנו



12 תגובות על “רטבים וממרחים-המשך לקטגוריה הקיימת…

  1. אני גולשת באתר והוא מאד מענין.מוצא חן בעני שיש תמונות והסברים מפורטים.

    • הי דייזי
      יש המון גולשות צעירות וזה חשוב ומונע בעיות smile
      תודה שאת באתר שלי smile

  2. פירגה .
    אני שואלת לגבי רוטב שם האם אפשרי בשמן זית? או שיש מתכון אחר אבל דומה?
    אם תוכלי לענות לי במהירות אני לפני אירוח מלחיץ תודה רבה לך. :shock:

    • אולי זה יתאים.זה מה שמצאתי

      2\1 כוס שמן זית או יותר לפי כמות הרכיבים.
      2 עלי רוזמרין טריים מפוררים גס
      סילאן לטעם כמה שרוצים- לא חובה אפשר בלי
      כף רוטב צ'ילי
      מיץ מלימון אחד
      3-5 שיני שום כתושות
      כף גדושה פפריקה מתוקה
      מלח ופלפל ולבחוש. לשפר טעם.

  3. היי פירגה יקירתנו
    מחפשת רוטב בשאמל פרווה ולא מצאתי
    אני מחפשת את הרוטב ששופכים על מוסקה והנו כמו בשאמל אך עם ביצים
    פירגה שלנו הכל יודעת- אולי יש באמתחתך רעיון
    אשמח לתשובה
    smile smile smile smile smile smile

    • אסתי חמדתי,הנה בשמל פרווה:
      רוטב בשמל פרווה:

      מצרכים:
      3 כוסות חלב סויה
      מיכל שמנת מתוקה ריץ פרווה = 250 גרם
      100 גרם מרגרינה
      3 עד 4 כפות קמח
      פלפל שחור,מלח
      2 ביצים טרופות

      הכנה:
      מערבבים בסיר על להבה נמוכה….את המרגרינה והקמח לבלילה אחידה.
      תוך כדי בחישה מתמדת להוסיף את הנוזלים ….לאט לאט. אבל כל הזמן לערבב.
      לערבב עד שאין גושים והרוטב מסמיך
      להוסיף ביצים ולהמשיך לבחוש חזק ומהר שהביצים לא ייקרשו.
      להוסיף תבלינים.לטעום ולשבח טעם.
      תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *