d791d7a9d7a8 d797d7a6d799d79cd799d79d1 - בורקס בשר וחצילים (גלילוניות)

בורקס בשר וחצילים (גלילוניות)

d791d7a9d7a8 d797d7a6d799d79cd799d79d1 300x225 - בורקס בשר וחצילים (גלילוניות)

בורקס בשר וחצילים-פירגה

בורקס בשר וחצילים(גלילוניות)

d791d7a9d7a8 d797d7a6d799d79c 300x225 - בורקס בשר וחצילים (גלילוניות)

בורקס בשר וחצילים-פירגה

מתאים כמנה ראשונה. אפשר להוסיף רוטב פטריות. ראו למטה מתכון לרוטב פטריות .

dscf0760 800x600 300x225 - בורקס בשר וחצילים (גלילוניות)

בורקס בשר וחצילים-פירגה

בצק עלים ריבועים של מעדנות – להפשיר כשעה לפני ההכנה
ראו למטה אפשרויות לעוד סוגי בצק.
כמות בערך ל- 20 יחידות
מלית:
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום מעוכות
מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחריפה או פלפל חריף קצוץ, קינמון כמון ופטרוזיליה טרייה קצוצה.
2 חצילים קלופים חתוכים לפרוסות של 1/2 1 ס"מ.
קצת צנובר קלוי לשידרוג הטעם-לא חובה.

אופן הכנה:
מטגנים או אופים את פרוסות החצילים בשמן
במחבת עמוקה מטגנים בצלים ומזהיבים ומוסיפים את השום
מוסיפים את הבשר ומפוררים בעזרת 2 מזלגות
מתבלים ומטגנים בבחישה כ-10 דקות.
את החצילים חותכים גס ומוסיפים למחבת. מוסיפים ירק טרי קצוץ. צנובר אם רוצים.
מערבבים ביחד.כשמוסיפים את החצילים אין צורך להמשיך בטיגון.
טועמים טעימה אחרונה לשיפור הטעמים. מקררים.

את הריבועים מאריכים קצת על משטח מקומח שיתקבל מלבן
מניחים כף מלאה וגדושה מלית בקצה המלבן ומגלגלים לצורת בורקס סיגר.
מניחים על ניר אפיה.

הברשתי ביצה ופיזרתי על כל אחד תבלין אחר.
פפריקה,שומשום,פרג,קצח,פטרוזיליה.

חותכים פסים על פני הבצק
חום תנור 190 ואופים עד שפני הבצק ישחימו.
מגישים חם

רוטב פטריות:
לטגן 2 בצלים קצוצים גס — ולהזהיב
להוסיף 300 גרם פטריות שמפיניון טריות חצויות–ולטגן ביחד כמה דקות עד שאין נוזלים.
להוסיף:
1 כף יין לבן
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור לטעם
כפית אבקת מרק פטריות
לערבב ביחד.
להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה פרווה לערבב . יוצקים חם על הבורקס החמים.

"טיפ"
אפשר להחליף את בצק העלים בבצק פילו או פילאס
או שמרים מהיר:
http://www.pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו
תהנו

58 תגובות על “בורקס בשר וחצילים (גלילוניות)

  1. תודה פירגה יקרה,ניראה חבל"ז, טיפ קטן, אם מתעצלים לקלות חצילים עם כל הבלגן שמסביב פשוט קונים קופסא של חצילים על האש (לא משנה איזה חברה) יוצא כמעט אותו טעם…..בתאבון לכולם……

  2. פירגה יקרה
    שתהיי בריאה איך שאת באה לי בדיוק בזמן מתכננת ארוחה ליום ו'
    אוהבת אותך smile smile smile smile

  3. פירגוש היקרה!

    ניראה מעולה כמו כל המתכונים שאת מפרסמת, בהחלט ינוסה

    תודה אישה יקרה!

    רחלי.ג. smile

    אגב הכנתי את השטרודל תפוחים שפירסמת בעבר, יצא מעולה!

    • תודה רחלי יקירתי
      אשמח אם תגידי לי על איזה שטרודל תפוחים מדובר שאוסיף מחמאה למתכון המקורי.
      תודה smile

      • מדובר בשטרודל תפוחים נוסטלגי שפירסמת, הכנתי אותה על בצק עלים אבל לא בגלילה, פרשתי בצק עלים על תבנית מרובעת, מרחתי את המלית על הבצק והנחתי על המלית שכבה נוספת של בצק עלים ומרחתי בביצה והכנסתי לתנור.
        אגב למלית הכנסתי גם צימוקים ואגוזים, יצא מעולה!

        גיסתי אמרה לי שרצוי אולי קודם להכניס את השכבה הראשונה לתנור למס' דקות ואחר כך להוציא מהתנור ואז לשים את המלית של התפוחים ואת הבצק ואז להכניס שוב לתנור. כי השכבה הראשונה שהכנסתי היתה טיפה בצקית. אבל בכל מיקרה יצא מעולה, ולא נשאר פירור!

        http://www.pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-תפוחים/שטרודל-תפוחים-נוסטלגי

        יום ניפלא,

        רחלי.ג. smile

  4. פירגה האם אפשרי להוסיף חצילים קלויים על האש, או שחייבים חצילים חתוכים לקוביות. בכל מקרה זה עושה רושם כרגיל נפלא.. :P :lol: אין עליך את ברוכת כישרונות וכישורים. smile

  5. איזה מתכון נפלא. בדיוק לטעמי. :lol:
    מצאתי בסופר בצק עלים על בסיס חמאה. אמנם זה לא ריבועים וצריך להשקיע ולחתוך, אבל הטעם מצוין והרעיון שזה לא על בסיס מרגרינה (לכל אלו שאין להם בעיה עם הכשרות)
    smile

    • נורית,תוכלי גם להכין עם הבצקים השונים שרשמתי .
      העיקר שיהיה טעים ובהצלחה.תעדכני איך יצא.תודה smile

  6. תודה רבה על מתכונים נפלאים!!!
    אני מכינה את הבשר בצורה זו כבר הרבה זמן, אך כפשטידה. הוספתי בעבר פטריות ויצא ממש טעים. אנסה גם עם החצילים.

  7. בוקר טוב
    נראה נפלא. רק שאלה קטנה. המאפה נראה שחום ועליו פרג ושומשום. האם מרחת ביצה?
    שוב תודה על מתכונים מעולים.

    • בקר טוב מיכל
      הברשתי ביצה ופיזרתי על כל אחד תבלין אחר.
      פפריקה,שומשום,פרג,קצח,פטרוזיליה. מה שאוהבים.
      אם לא רשמתי במתכון מיד אוסיף.
      תודה ויום נפלא smile

  8. :lol: רעיון נפלא.
    כבר המון המון זמן לא הכנתי משהו דומה.
    מזכיר לי את רולדות הבשר ותפוחי האדמה שנהגתי להכין.
    תודה לך.
    ינוסה באירוחים הקרובים (אני בסבב חנוכת בית) ולבטח יצליח.
    המון תודות.
    כיף להיות מנויה באתר זה.
    בזכותך אני מגוונת ותמיד מצליח!!!
    smile

    • אילנה,אני שמחה שאהבת את המתכון.החצילים באמת מוסיפים המון ייחודיות.
      נהדר לי שאת באתר שלי.שימשיך להיות לנו בכיף ורק טעים smile

      מזל טוב והצלחה בבית החדש :lol:

  9. הילדים שלי לא אוהבים חצילים, אפשר אותו דבר ללא החצילים, או שאת מציאה שינוי בהכנה
    תודה,

  10. עוד שאלה, אפשר עם בצק פילאס?נוסה על ידך?פשוט יש ברשותי ואף פעם לא השתמשתי

    • שושי את יכולה smile גם כתבתי במתכון למטה שאפשר להחליף בפילו/פילאס
      בהצלחה :lol:

  11. אחת עשרה בבוקר ואני כבר מוכנה לארוחת צהריים… זה נראה מעולה, כמו כל המנות שלך..
    תודה ויום טוב! :lol:

  12. שלום פירגה
    רציתי לשאול אם אפשר לעשות את המתכון עם בצק שק"מ? בבצק עלים יש מרגרינה (לא רצוי…)
    תודה

  13. האם ניתן להכין יום לפני את התערובת ולמלא ולאפות יום אחרי? או להכין הכל ולהקפיא ואז לאפות?תודה

  14. אהלן, נראה מתכון שאכין לשבת אבל יש לך מתכון אחר לרוטב פטריות? בלי השמנת
    תודה מראש

  15. בוקר טוב!!
    פירגה יקרה, הבורקס היו טעימים ביותר, נהנו מכל ביס, כרגיל המרשם שלך מוצלח מאוד!!
    הכנתי בידיוק כמו שכתבת , ממש טעים!!
    תודה לך ושבוע טוב !! smile

    • לידיה אני שמחה שהכנת ושאהבת ושהגבת לי. תודה smile
      עשית לי את היום smile חיבוק מהלב :lol:

  16. שבוע טוב,
    הכנתי בסוף השבוע ללא החצילים(בגלל הילדים)ועם בצק פילאס יצא טעים מאוד.נהננו מאוד,תודה

    • רונן smile יקר תודה רבה.
      אני "חולה" על חצילים ולכן יש לי מבחר ענק באתר.
      רוצה לדפדף ולראות? רשום בחפש באתר את המילה : חצילים
      תהנה
      smile

  17. בס"ד
    לפיגוש היקרה
    הכנתי יצא משהו משהו משהו :lol:
    אני כל הזמן משוטטת באתר שלך נוסו המון המון דברים וב"ה הכול הכול הצליח תמשיכי כך את מקסימה
    קבלי smile

    • ליאורה,אני מאחלת לשתינו המשך טעים וביחד.
      עונג לי לקרוא אותך,תודה רבה.
      חיבוק.

  18. בס"ד
    קיבלתי המלצה להיכנס לאתר שלך, ואני פשוט שמחה שכך עשיתי. המתכון הראשון שהכנתי זה בורקס בשר וחצילים כמנה ראשונה לערב שבת ופשוט יצא מעולה. המתכונים שלך קלים וברורים כאחד, מה שאין במקומות אחרים.
    אז תודה רבה על המתכון ובהמשך אעדכן על עוד מתכונים שאני בטוחה שיצליחו לי.
    :lol: ;)

  19. פירגה שלי,
    האם אפשר להוסיף לרוטב הפיטריות מים במקום ש. פרווה?
    תודה, שרי – מעריצה שרופה

  20. היי פירגה אני רוצה למלא בצק עלים בבשר אבל להכין רולדה ולא ריבועים. אני חייבת לעשות חריצים ברולדה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *