dscf8090 - בצק פריך בלי ביצים ובלי חמאה/מרגרינה

בצק פריך בלי ביצים ובלי חמאה/מרגרינה

dscf8090 1 - בצק פריך בלי ביצים ובלי חמאה/מרגרינהמי שמתעקש על בצק מעולה שלא מכיל ביצים או חמאה,מוזמן להכין ולהנות מבצק מיוחד
שניתן להכין ממנו מאפים מלוחים או מתוקים. קטנים או גדולים.
מתאים למליות מתוקות / אבל עדיף מלוחות כמו :פירה+בצל מטוגן או גבינות עם תרד.

מצרכים:
1/4 1 כוסות מים רותחים
3/4 כוס שמן
2 כפות חומץ
2 כפות סוכר + קורט מלח לבצק עם מליות מתוקות , וקצת מלח לבצק עם מליות מלוחות.
מכינים 4 כוסות קמח רגיל (בלי אבקת אפיה)
שמים בקערה את כל המצרכים הרטובים ומערבבים. מוסיפים את הקמח הסוכר / המלח
מתחילים ללוש את הבצק עם 3 כוסות קמח ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח עד שהבצק מתגבש ולא נדבק לדפנות הקערה.
הבצק עדיין רך וחם. לעטוף אותו בניילון ולהכניס למקרר ל-6 שעות.
לחלק ל-4 מנות, לרדד על שיש מקומח (לא רידוד דק מדי שהבצק לא ייקרע) ולמלא במה שרוצים  .רצוי לפרוס למנות לפני האפיה.
אפיה בחום 180 כ-30 דקות
תהנו.

73 תגובות על “בצק פריך בלי ביצים ובלי חמאה/מרגרינה

  1. תודה,

    בדיוק רציתי להכין פסטל (בצק למטה, מעל-בשר טחון ושוב בצק ) ולא רציתי בצק עלים
    חיפשתי ולא מצאתי מתכון לבצק עם שמן.

    במידה ויש לך בצק אחר המתאים, אשמח מאוד לקבל.

    שבוע טוב וחנוכה שמח ♥

    • בילי,הבצק כ"כ חמים ורך שאני לא חושבת שכדאי להפעיל בשבילו מיקסר,אבל לשיקולך.
      smile חג שמח

  2. פירגה היקרה.
    אני מאוד שמחה על הבצק בלי בצים ובלי חמאה בדיוק מתאים לי, אני מתקוונת מבחינה בריאותית
    בגלל הכולסטרול.

    הרבה תודה וחג-שמח

  3. פירגה מה החסרון שאת אומרת
    עדיף מילוח מלוח על מתוק

  4. היי הכנתי את הבצק הזה רך למגע פשוט כייף לעבוד איתו ויצא מצויין תודה smile :lol:

  5. היי פירגה

    הכנתי את הבצק ,איזה בצק רך ,אין עליך ,שאלהלי מלאתי עם מלית של בשר טחון צריך לסמן את הבצק
    לפני האפייה ,והאם אני יכולה לשמור את הרולדות במקרר ולאפות יותר מאוחר .
    תודה ושבת שלום

    • שוש,איזה יופי.כן,שמרי במקרר ואפי אחר כך.
      תהנו ושבת נפלאה וטעימה לכולכם

    • שוש,את יכולה לסמן לפני האפיה ולשמור במקרר עד לאפייה , כפי שאת רוצה. smile שבת נפלאה לך

  6. פירגה, מתכון מעולה !!! תודה רבה !!! יש לך עוד רעיונות למילויים מלוחים מלבד אילו שציינת ? והכנתי כבר מתכונים נוספים שלך … כולם מוצלחים עם טעם של בית !!! :x

    • שוש ערב טוב,תודה רבה לך.
      אני שמחה שגם את אוהבת את הבצק.
      המשך טעים ומוצלח smile

  7. פירגה היקרה!
    בדיוק נכנסתי לאתר שלך למטרה הזו – לחפש מתכון לבצק לקיש מלוח שאינו מכיל מרגרינה
    ידעתי שאצלך תהיה תשובה
    הכנתי בשבוע שעבר קיש מספר מתכונים – המלית יצאה טעימה אבל הבצק לא כל כך, הרגישו מדי את המחמאה, וכמובן שמבחינה בריאותית אני מעדיפה בלי מרגרינה
    לדעתך הבצק הזה יתאים לקישים קטנים בתבניות מאפינס, במילוי ירקות?
    או שעדיף להכין את הבצק שמרים של הקישקישוא – כפי שהמלצת כאן למישהי?
    עדית

    • עדית הי חמדתי,את יכולה באיזה בצק שנראה לך. שניהם מתאימים גם לקישים קטנים ובכל מלית.
      בהצלחה וסוף שבוע רגוע , טעים ונפלא smile

        • מגיבה אמנם באיחור – אבל טוב מאוחר מלעולם לא
          הכנתי את המתכון ויצא ממש מוצלח
          עשיתי גם בתבניות מאפינס
          אבל הכי מוצלח יצא בצורת רולדה – מלאתי בירקות מוקפצים
          שוב תודה על מתכוניך הנפלאים והיחס החם שאת נותנת

          • עדית בקר אור
            סליחה על התגובה המאוחרת . זה באמת לא אופייני לי.
            אהבתי את הירקות בבצק. אאמץ בכיף.
            המשך טעים ותמיד ביחד smile

          • סליחה פירגה, לא התכוונתי שאת מגיבה באיחור – אלא אני התאחרתי מלהחמיא לך על המתכון….
            עכשיו קראתי שהיית מאושפזת – מאחלת לך רפואה שלמה והחלמה מהירה
            אנחנו אתך ודואגים לשלומך smile smile

  8. פירגה,הכנתי ויצא נפלא,תענוג לעבוד עם הבצק הרך.תודה רבה.

    השאלה שלי האם ניתן להכין בקלאווה אם הבצק הזה או שיש לך בצק יותר מתאים?
    תודה מראש
    שושנה

    • שלום שושנה ,בקלאווה מכינים עם בצק פילו או בצק עלים.
      תמשיכי להכין את הבצק הזה למאפים הרשומים. תהנו.

  9. אני מיד מנסה עם ממרח תמרים , נראה לי ממש אחלה ופשוט ,
    האם אפשר להכין אוזני המן מהבצק הזה?
    תודה רבה רבה

  10. פירגה תודה על הבצק הטבעוני הזה.
    בד"כ אני מכינה דברים לא טבעוניים לילדים שלי ותמיד הם אומרים שזה מוצלח
    שמחה שאת גם פוזלת לכיוון הזה בבקשה תמשיכי בכיוון
    רק נרוויח מזה
    שבת שלום ותודה

    • מירי בקר טוב,תודה
      אני כמובן פחות בעניין הטבעוני.
      לזה יש אתרים מיוחדים,מושקעים עם ידע רב.
      אני זורמת עם הכיף שלי. :lol:

  11. פירגה היקרה בוקר טוב , אני מגיבה אולי באיחור אבל חשוב לי להודות לך, הכנתי את הבצק יצאה נהדר.
    אני מאוד מודה לך.

    המשך יום נעים.

    • דינה ב. יקירתי
      תודה רבה על התגובה הנפלאה.
      המשך טעים ותמיד ביחד.
      שבת נפלא לכם.

  12. שלום פירגה
    שמחה לראות ככ הרבה פידבקים טובים ומרוצים לבצק הנ"ל
    מתכוונת לנסות.. כבר הרבה זמן רוצה להכין בצק עם מילוי בלי חמאה וביצים
    אשמח לדעת אם 6 שעות קירור ממש נחוצות.. שעה ג יכולה להספיק לתוצאה משביעת רצון?
    תודה מראש
    ושבת שלום, איילת

    • איילת, אני מניחה ששעה פחות נוח לעבוד עם בצק כזה.
      אבל את יכולה לנסות להוציא חתיכה אחרי שעה… ולבדוק.
      בהצלחה smile

  13. הי פירגה

    האם הבצק מתאים גם לקישים קטנטנים? האם הוא לא שביר. כדי שאוכל לחלץ בקלות מתבנית שקעים? תודה רבה ושבוע טוב! :cool:

  14. הי פיגרה,
    כבר הרבה זמן חיפשתי את הבצק עם החומץ הנפלא שלאחר האפייה יוצר שכבות של עלים. ואכן מצאתיו אצלך-אלא מה?. השארתי אותו במקרר ל24 שעות ואז הצלחתי לרדד דק דק כמו לשטרודל.
    את המלית עשיתי מריבה חמאה וקקאו וגלגלתי. הבצק נשאר פריך ונהדר אבל נראה בעת החיתוך כאילו הבצק לא נאפה דיו. אפיתי 40 דקות 175 מעלות ( התנור שלי מתחמם מהר). פרסתי לאחר האפייה. שאלתי: מה הסיבה שבפנים הבצק חי. דרך אגב קרה לי גם בבצק פריך.

    אשמח לקבל את תשובתך המלומדת. ושוב תודה רבה

    • הי פנינית
      ההצעה שלי במקרה שלך,לחתוך למנות לפני האפיה (עד הסוף) ולתת לבצק זמן אפיה עד שישחים לצבע חום עמוק.
      בהצלחה smile
      אשמח לעדכון נוסף אחרי טעימה. smile תודה.

  15. הי פירגה

    חן חן לך על תגובתך המהירה. בפעם הבאה אפרוס לפני האפייה. ושוב תודה רבה לך על הבצק הנפלאממש כמו בצק עלים פריך. smile

  16. היי פירגה בתור שף קונדיטור ניסיתי ויצא מעולה
    תודה לך .אגב אשמח לשלב אותך בסדנאות
    הבישול והאפייה שאני עורך בכייף . :lol:

  17. מתכון מעולה. תודה לך! מתכוונת לנסות :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *