d79bd799d7a1d795d7a0d799 d7a9d79ed7a8d799d79d d791d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d795d791d7a6d79c d799d7a4d7a2d7aa - כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

 

d79bd799d7a1d795d7a0d799 d7a9d79ed7a8d799d79d d791d7aad7a4d795d797 d790d793d79ed794 d795d791d7a6d79c d799d7a4d7a2d7aa2 - כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

לא תפסיקו להכין,פשוט נפלא.

התמונות הנפלאות הן מהמצגת שיפעתוש שלנו שלחה בתגובות על המאפה (יש קישור לעוד תמונות)  והתודה הענקית מגיע לה.

הבצק הוא משמרים-ללא התפחה – להכנה מיידית ס"ה 37 קטנים קטנים או 15 גדולים.
הבצק אחרי האפיה מאד נימוח ועדין.קריספי מבחוץ.
אפשרי לשמור בפריזר ולחמם קלות באובן או בתנור חם.

לשים בקערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים פושרים
למלית מתוקה יש להוסיף שקית אחת של סוכרה דיאט/סוכר לפי טעם
למלית מלוחה יש להוסיף מלח

מליות מתוקות אפשריות
ריבה דיאט מעורבבת עם קינמון ואגוזים בתוספת חלבה ללא סוכר
טחינה וסילאן מעורבבים עם צימוקים ושקדים
גבינה——–פרג——-תפוחים
או—-……….
מליות מלוחות כמו: גבינה,בשר,חצילים,טונה,כבד,"פירה" עם בצל וכו'..
המליות כיד דמיונכם.

לשים את הבצק ונותנים לו לנוח1/2 שעה על השיש. הוא לא תופח.
בינתיים מכינים את המליות.
אני לשתי את הבצק באופה הלחם שלי עד שנפרד מהדפנות. כ-3 דקות.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
כל חלק מרדדים לעלה-כמעט ואין צורך בקמח—אפשר לרדד בלי.
קורצים בכוס עיגולים.
לכיסונים קטנים יש לקרוץ עם כוס רגילה.
לכיסונים יותר גדולים אני קורצת עם קופסה ריקה של טונה .
ממלאים במלית הרצויה, ומהדקים היטב היטב את הכיסונים, שלא יפתחו באפיה.
אפיה בחום 175 כ-30 דקות

d79bd799d7a1d795d7a0d799 d7a9d79ed7a8d799d79d111 - כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

תהנו

d79bd799d7a1d795d7a0d799 d7a9d79ed7a8d799d79d 2222 - כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

תהנו

275 תגובות על “כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה

  1. בס"ד

    פריגה היקרהה

    חג שמח כל ישועות טובות כל משפחתך

    איזה יופי
    עשיתי עוף עם סליאן מרשם שלך
    כנפיים משיהו מעדןןן
    את מישהו אוהבת אותךךך

    כמה אהבו זה מישהווו
    תיהי כל ישועות טובות באהבה רותתת

  2. תקשיבי, היום כל היום הצצתי בפעם הראשונה בבלוג שלך!!! יש לי רעיונות לבישולים ואפייה לעוד שנה!!! אני מתה על המטבח אבל בגלל מטבחון קטן כמעט ולא אפיתי (בישלתי כן, אבל לא היה לי מקום לפתוח בצקים לעוגיות וכו'). עכשיו אנחנו עוברים דירה, אז אני בשוונג של איסוף מתכונים..

    תודה על כל המתכונים שלך! הם אחד אחד נראים מעולים!

  3. חג שמח
    אני משתמשת בשמרית, מה הכמות לבצק הזה?
    בהזדמנות זו אני אכתוב גם תודה על המתכונים, הבצק גבינה שלך משמש אותנו לרוגעלך נהדרים עם שוקולד.

  4. פירגה היי,
    הכנתי את הכיסונים ויצאו לי חבל על הזמן.
    לא תיארתי לעצמי שישהיה כזה פריך.
    פעם הכנתי ממתכון אחר והם יצאו קשים כאלה, אבל המתכונים שלך הם מנצחים
    תודה
    הדס

  5. פירגה, ראשית, בני הבררן מאוד אהב את המתכון (ואם הוא נתן מחמאה על אוכל- זה נס!)

    את המתכון הכנתי בגרסת קמח מלא: הפחתתי את הקמח ברבע כוס פחות (1/4 2 כוסות קמח מלא, במקום שתים וחצי).
    יצא מצויין!!
    תודה! :lol:

  6. אסתר שלום ותודה רבה
    תודה חמודה
    הבצק הזה נהדר ואת תאמצי אותו בוודאי אחרי שתכיני ממנו פעם אחת.
    תשימי כף שמרית כמו שרשום.
    בהצלחה
    smile מפירגה

  7. ערב טוב פירגה,

    אני בשוונג של אפיית מאפים עם שמרים ושמתי עין על כיסוני השמרים האלו, ניראה יאממממי!!!
    כתוב במתכון שהבצק לא תופח, זאת בגלל שאין סוכר בבצק?
    יש צורך להוסיף לבצק סוכר ומלח?

    פירגה יקרה, הילדים מבקשים ממני כל הזמן להכנס לאתר שלך כדי שנחפש
    את המתכון הבא שהכין להם. איזה כייף smile הבית מתמלא בניחוחות משכרים מדיי יום
    :lol:

    • יפעתי יקרה
      הבצק הזה לא דומה לבצק שמרים רגיל.אמנם יש בו שמרים אבל הוא דומה יותר לבצק פריך.
      יום אחד ניסיתי אותו וראיתי שיוצא מאד טעים מאז הוא בצק מועדף אצלינו.
      תכיני כמו שרשום . לפי המתכון.
      תכיני עם מליות מלוחות או מתוקות. את תאהבי אותו.הוא מאד מיוחד. טעים.
      אם את מכינה מליות מתוקות תוסיפי כף או לפי טעמכם סוכר. כשהמלית מתוקה לא צריך הרבה סוכר.
      אם למליות מלוחות אז קורט או שניים מלח מספיק.
      עוד בצק שמרים מומלץ בחום זה השמרים הקראנצ'ים שלי עם מלית השוקולד. מכירה?
      בהצלחה ותהנו :lol:

      • היי פירגה :P
        רציתי להבין יותר טוב, כתבת כך:
        "אם את מכינה מליות מתוקות תוסיפי כף או לפי טעמכם סוכר. כשהמלית מתוקה לא צריך הרבה סוכר.
        אם למליות מלוחות אז קורט או שניים מלח מספיק."
        הכוונה שלבצק אני הוסיף מלח או סוכר, או למיליות המתוקות/המלוחות?
        כיסוני השמרים ניראים טעימים מאוד :lol:
        ולגבי השמרים הקראנצ'ים לא ראיתי עדיין, יש כל כך הרבה מתכונים באתר שלך :lol:

        • יפעתי היייייייייייייייי
          הכוונה בבצק. את המליות תכיני כמו שאת מכינה לבצקים אחרים.
          אגב, יש לי גם קטגוריה מליות במגוון גדול וטעים. כנסי לקטגוריה להתרשם.

          לגבי השמרים תקישי בחפש את המילים: צמות שמרים קריספיות.
          תהני ובהצלחה בכל שתבחרי smile

          • וואי וואי פירגה, ראיתי את המתכון של צמות שמרים קריספיות, איזה יופי זה ניראה.
            כל הכבוד לך פירגה על המתכונים והתמונות, כל מתכון ניראה סוף הדרך.
            את בשלנית ואופה מעולה :lol:

  8. ידעתי שתתלהבי מהקריספיות. הבצק שלהם לא כמו בצק שמרים שתופח למימדים…הבצק הזה הוא שמרים פריך. נותנים לו לנוח רק 3 שעות והוא כמעט לא תופח העוגות יוצאות בדיוק כמו בתמונה קריספי מאד עם מלית עשירה.את המלית אפשר לגוון למלית שקדים,אגוזים,חלבה,פרג ועוד……
    אפשר להקפיא את העוגות לתקופה ארוכה ואפשר גם לאכול ישר מהפריזר.חהחהחהחהחה באמת.
    אז לאט לאט ויש לנו המון זמן ביחד.לא?
    בינתיים לילה טוב עם חיבוק

  9. היי פירגה,

    הכנתי את הכיסוני השמרים ואכן הבצק נפלא. הכיסונים יצאו קריספיים וטעימים מאוד.
    הבצק כל כך נוח לעבודה, גביש ונוח ברידוד . כזה בצק עדיין לא ניתקלתי. מדהים!!!!!
    הכפלתי כמויות של המתכון ומלאתי בתפוחי אדמה מבושלים ובצל מטוגן. יצא נפלאאאאאאאא!!!
    הכנתי אותם בעיצובים שונים, וכולם ממולאים באותה המלית.

    תודה על המתכון המושלם הזה :lol:

    כיסוני שמרים מהירים בבצק נהדר וקל לעבודה – הכינה וצילמה: יפעת
    [מרוב התהלבות של הכיסונים, צילמתי אותם בהרבה פוזות laugh ]

    http://picasaweb.google.com/yifat.zr/lPPRJI#

    • הייי יפעת יקרה
      תודה על התגובה הנהדרת
      בחרתי תמונה אחת למתכון.התמונות נהדרות. רואים שהתלהבת.חהחהחהחה
      יופי של עיצובים.
      הבצק אכן נוח לעיבוד צורות ולמליות שונות.
      גם אני מעדיפה להכין מלוח אבל אפשר גם מתוק.
      כל הכבוד smile

      • חחחח כן התלהבתי ונסחפתי. הם טעימות מאוד.
        הכנתי אותם במלית מלוחה [תפוחי אדמה עם בצל מטוגן] בגלל האורחים
        שיש לי לצהריים בעוד כמה ימים. הכנתי אותם, קיררתי והקפאתי על לארוחה.
        שמחתי שהוספת את התמונה שצילמתי, איזה כייף :lol:

        אני עוד מחפשת באתר שלך מתכונים נוספים למנות ראשונות ועיקריות.
        ובמיוחד אני גם מחפשת מתכון טוב לעוגת יום הולדת. אך יש לי בעיה קטנה! …
        ביתי ביקשה ממני שלא הכין ליום הולדתה עוגת שוקולד… לא ממש אוהבת חחחח
        אז אני בהתלבטות איזו עוגה להכין שתתאים גם ליום הולדת ….

        • יפעתי יקרה
          כנסי לקטגוריה: עוגות שונות
          יש שם עוגת לייקח של אמא.
          את יכולה לאפות אותה גם ב-3 פעמים (לחלק את הבלילה ל-3) לעוגות טורט נמוכות ואחר כך להרכיב אותה עם קרמים. עוגת שכבות עשירה ליום הולדת.
          תעייני בעוגות שלי יש מבחר גדול. בהצלחה.
          תהני עם האורחים ומקווה שתקבלי המון מחמאות על כל מה שתכיני
          smile :lol:

          • פירגה, את לא מתארת לעצמך שזאת בדיוק העוגה שהסתכלתי עלייה עכשיו – עוגת הלייקח!
            איזה צירוף מקרים חחח
            הבנתי שלא צריך אבקת אפייה, העוגה יוצאת רכה? עסיסית? או ספוגית?
            אין צורך להרטיב את העוגה לאחר אפייה?

            העוגה ניראת לי מאוד…

  10. ;) טלפטיה יפעתי.
    העוגה מושלמת.אין לי מילה אחרת להגיד עליה.
    כמו שכתוב מאמא.ללא אבקת אפיה וללא הרטבות.
    כמובן לצפות בין השכבות בקרמים.
    הקרמים שאני הולכת עליהם זה אינסטנט פודינג בטעמים+שמנת מתוקה+חלב.
    אם יש לך קרמים אחרים,אין בעיה.הכל הולך.
    בשמחות smile

    • תודה פירגה יקרה,
      הראתי לביתי את העוגת הלייקח והיא התלהבה. ואני מזה שמחה חחח
      סוף סוף מצאתי לה עוגה ליום ההולדת שלה.

      בקשר למתכון כתוב:
      להקציף במיקסר חלבונים עם סוכר לקצף קשה
      להוסיף בעירבול יותר איטי את החלמונים….

      האם הכוונה שיש להוסיף את החלמונים לתוך החלבונים המוקצפים? לשפוך את כל ה-8 החלמונים
      לתוך החלבונים, או להוסיף בזה אחר זה?

      ועוד שאלה שביתי שאלה:
      במקום להוסיף אגוזים, זה יתאים להוסיף 100 גרם קוקוס? או שזה כבר ישנה את הטעם של עוגת הלייקח?

      • יפעתי יקרה
        אי אפשר להוסיף קוקוס.אבל……….
        יש לי עוגת קוקוס גבוהה מאד וקוקוסית.רוצה???

        כן.מוסיפים את החלמונים ביחד במהירות הכי הכי נמוכה. smile

        • פירגה, אשמח לקבל מתכון של עוגת קוקוס, הבת שלי אוהבת מאוד קוקוס.
          תודה smile

          אני כבר הערב רוצה להכין את העוגה כך שאני צריכה להחליט כבר עכשיו איזו עוגה אני מכינה.
          חחח…. הלחץ של הארוע מתחיל :| חחחח

          • יפאתי אז ככה
            כנסי לחפש באתר ורשמי:
            עוגת שיש קוקוס בנגיעות שוקולדה
            את העוגה הזו את יכולה להכין כמו בתמונה בלי להפריש ממנה לשיש להכין את כולה כעוגת קוקוס.
            זו העוגה שהתכוונתי שיוצאת גבוהה.
            אם תפרישי ממנה חלק ותוסיפי שוקולדה תקבלי עוגת שיש קוקוס שוקולדה.

            בנוסף…
            אם תקישי באתר עוגת קוקוס תקבלי עוד מגוון של עוגות קוקוס נהדרות.אחת יותר טעימה מהשנייה.
            קשה לדעת מה להמליץ.
            מחכה לשמוע……..

  11. יפעתי , הארה/הערה
    לגבי עוגות בחושות שלי אם תקציפי את החלבונים והסוכר ואחר כך תשלבי את החומרים ,תקבלי עוגה יותר אווירירית .
    כפי שאת רואה כל העוגות הבחושות שלי ללא הקצפות כי כך אנחנו אוהבים ויש עליהן ביקורות נלהבות.
    אז לשיקולך smile

    • ערב טוב פירגה,

      כן אני יודעת לגבי עוגות בחושות, גם אני לא מקציפה ויוצא מצויין. כבר הראתי לך את עוגת התפוחים
      הבחושה שהכנתי עם הפירורים. יצאה מעולה.

      ועכשיו לגבי העוגה שדיברנו. אז ככה… הכנתי את עוגת הלייקח עכשיו. העוגה יצאה מהתנור וניראת
      מיליון דולר :eek: וואו איזה גובה ואיזה ריח ניפלא. הוספתי לבצק גרדת שוקולד.
      העוגה התקררה ואני מקפיאה אותה [רק את העוגה]. את המשך העוגה אני מכינה ביום חמישי.
      אני הוסיף לעוגה כפי שכתבת, קצפת עם פודינג וניל.

      הנה כך העוגה יצאה מהתנור… איזה גובה :eek: :eek: :eek:
      http://picasaweb.google.com/yifat.zr/xWKKpB#

      תודה פירגה על המתכון, חבל על הזמן smile

      • כן יפעתי,ככה בדיוק העוגה נראית גבוהה ומרשימה
        אחרי ציפוי הקרמים היא יותר גבוהה ויותר מרשימה.
        אני חושבת שהקצפות עם הפודינג וניל מאד עשירות ובהחלט מספיק טעימות לעוגה.
        תודה על התמונות המהממות.
        כשתכיני את "הפינלה" אנא, שימי את התמונות+חוות דעת במתכון המקורי.כל ההתכתבות שלנו עכשיו היא תחת כיסוני שמרים וזה נראה קצת מצחיק.
        אוהבת אותך smile לילה טוב

  12. הי פירגה
    הכיסונים האלה ממש מוצאים חן בעיני :P
    חשבתי להכין אותם למנה ראשונה ולמלא אותם בפיטריות ובצל.
    בהתחלה חשבתי להכין את ה"בורקס מבצק נהדר" שנתת בסוף שבוע שעבר (עם אותה מלית), אבל היות ואני רוצה להכין את זה כבר ביום רביעי אז נראה לי שעדיף את הכיסונים.
    במיוחד בגלל שכתבת שאפשר להקפיא אותם.
    אם אני מכינה ביום רביעי (זה מיועד לששי-שבת) אז כדאי להקפיא או רק לשמור במקרר?
    את הבוקרסים גם אפשר להקפיא/לשמור במקרר ואז לחמם?

    • ויני חמודה
      אחרי האפייה תקררי ותקפיאי
      תפרידי בין השכבות בניר אפייה שלא יידבקו זה לזה.
      לפני ההגשה מחממים את התנור וסוגרים.מכניסים לתנור המכובה את הכיסונים בתבנית גדולה על ניר אפיה,שיתחממו לאט לאט.
      בהצלחה לך smile

  13. יופי, תודה רבה פירגה!
    אז אני באמת אכין בעז"ה את הכיסונים עם מלית בצל ופיטריות.
    לחמם כמובן נחמם על הפלטה – וזה מתחמם בתבנית חד פעמית מכוסה, ועל זה יש כיסוי של הפלטה. זה מתחמם לאט (במיוחד אם זה "קומה שניה") כך שזה טוב :P
    את השאלה על בצק הבורקס אני אשאל במתכון שלו

    פיוווו מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך :shock:

  14. תגובה לבצה זה טוב פריגה אם אפשרי הדבר כדאי שתמיד תשתדלי להציג בפנינו אלטרנטיבה כגןן סוכר רגיל במקום הסוכר שציינת או פרי אחר למרשם עוגת אגסים או מרגרינה במקום שמן זה עוזר מאוד מאוד לפעמים רוצים להכין ואין מוצר אחד מהמרכיבים לכן מתעצלים ולא לןקחים סיכון כך שאם את מציינת את התחליף זה עוזר מאוד
    שבת שלום

  15. הכיסונים האלה נהדרים :!:

    כמו שהצעת לי פירגה, הקפאתי אותם (עם נייר אפייה שהפריד בין השכבות), חיממנו אותם על הפלטה בשבת בצהרים והם היו נפלאים :lol:

    המילוי היה בצל ופיטריות, והיות שכאשר הכנתי אותם ראיתי שיש לי הרבה מילוי, אז לא הססתי והכנתי מהר גם ה"בורקס מבצק נהדר".

    תודה רבה פירגה smile

    • ויני איזה יופי וכיף שצליח ושהיה טעים.התרגשתי מהתושיה שלך לעודף המלית.את משהו ;)

  16. בוקר טוב פירגה

    רציתי לעדכן אותך שהכנתי אתמול בערב כיסונים מתוקים מהבצק הזה.
    מרחתי על הבצק קרם וניל שהכנתי, ועל זה שזיפים (שהכנתי לפי המלית שלך), פיזרתי עוד טיפה סוכר עם קינמון ואגוזים קצוצים מעל.
    יצא פשוט נהדר. אני ממש אוהבת את הבצק הזה
    אני צריכה להחביא את הכיסונים כי אני רוצה אותם לסוכה בששי-שבת

    חיבוק גדול smile
    וויני

    • ויני יקרה
      איזה קרם וניל? האם לא יוצא דליל?
      אפשר פירוט הסבר ומתכון?
      תודה על התשבוחות לבצק הזה.אין כמוך.
      חיבוק smile

  17. הי פירגה

    בוודאי שאפשר מתכון לקרם וניל:
    2 כוסות חלב (אני כמובן השתמשתי בחלב סויה בטעם וניל)
    1 ביצה
    80 גרם סוכר (40 גר 2X)
    35 גר' קורנפלור
    תמצית וניל

    מרתיחים בסיר חלב, תמצית וניל ו 40 גר סוכר
    בקערה נפרדת מערבבים ביצה, 40 ג' סוכר וקורנפלור
    מאחדים את שתי הבלילות בהדרגתיות תוך כדי השוואת טמפרטורה (!) ומסירים מהאש
    מניחים על הקרם ניילון נצמד ומקררים בטמפרטורת חדר.

    שהקרם מתקרר הוא לא מאד דליל, אבל ליתר ביטחון פיזרתי מעל המלית גם שקדים גרוסים (לא טחונים, אבל גרוסים קטן)

    אני יודעת שמצאתי את המתכון באינטרנט, אבל לא זוכרת מאיפה
    השילוב בין הקרם לשזיפים יצא מאד טעים.

    smile

  18. האם עדיף להקפיא אחרי אפייה או לפני כדי שיהיה לגמרי טרי ביום ההגשה? (כמו בורקס שקונים קפוא ומכניסים לתנור לאפיה).

  19. היי פירגה,

    הכנתי לארוח שהיה לי בשבת, מילוי של פירה עם פטריות מטוגנות עם בצל. הכנתי והקפאתי, יצא מעולה. איזה בצק נוח, ממש כיף.

    גם כשאני לא כותבת אני ממשיכה לעקוב באתר ולהכין. גם בנותי הסטודנטיות אמצו את האתר ואנחנו מחליפות חוויות בכיף.

    המון תודות ;) ;) ;) ;)

    • ריקי הי חמודה
      הכיסוני שמרים האלה באמת אגדה של בצק .קל ונוח לעבודה וטעימים מאד.
      מרוב התרגשות הוספתי עוד תמונות למתכון באדיבותה של יפעתוש שלנו. ראית?
      כל יתר התמונות במצגת הנהדרת שהיא שלחה בתגובה.
      חיבוק לבנותייך המקסימות smile המשך חוויות משותף ובכיף אשמח להיות חלק מהשיתוף.תמיד smile

  20. לפירגה בוקר טוב, האתר שלך נפלא אני לא מפסיקה להכין דברים והכל יוצא מוצלח.
    אשמח אם תוכלי לעזור לי , הוספת פניה לא פעם לתמונות של יפעת, יש שם תמונות נפלאות של קוראסונים וסינרול ולא רשום מה המקור או מה המתכון.
    תודה ושבת שלום,

    • מיטל,עד כמה שידוע לי יפעתוש אופה מתכונים מהאתר שלי.
      בעיקר מאפי שמרים מהרטובה והטובה. או מהבצק של הכיסונים המהירים.
      זכור לי שאפתה סינרולים וקרואסונים מהבצק הזה.
      אני מקווה שהמקור רשום. לא בדקתי.
      smile
      תודה ויום נעים :lol:

  21. פירגה אני בהלם לא ציפיתי לתגובה כל כך מהירה, אלפי תודות ושבת שלום.

  22. פירגה אל תצחקי מה שאני רוצה לשאול אותך
    האם אפשר לעעשות את הבצק בלי מלח ובלי סוכר נטרלי כמו שזה ניקרא ככה שאני יואכל לעשות באותה רגע חצי מליות מלוחות וחצי מתוקות

    • את יכולה חגית אבל את יכולה לחצי להוסיף מעט סוכר ולמלוח להוסיף מעט מלח.איךשאת רוצה.
      smile

  23. היי פירגה אני עשיתי אתמול את הכיסונים כל המה בא ליד מילאתי שוקולד נוטלה+חלבה,תמרים+אגוזים,סילן+טחינה גולמית+קוקוס אי אפשר להפסיק לאכול
    אני קרצתי בכוס רגילה וסגרתי בידיוק צורה של בוריקטסוצביטות עם מזלג איך הצורה שלך ניראת שונה ממיל'ה מוזר ניראה כמו הניירות של הכדורי שוקולד החד פעמי
    יצא לי גם 40-37 חתיכות ופיזרתי אבקת סוכר למעלה

  24. פירגה יקרה, השתמשתי היום במתכון לבצק זה להכנת אזני המן. הוספתי לבצק 2-3 כפות סוכר. יצא נפלא, אך להבא אני חושבת להוסיף קצת יותר סוכר לבצק זה כאשר מיועדלמליות מתוקות.

  25. פירגה יקירתי
    אני יושבת ומחפשת באתר מתכון לבצק שמרים מה לאמר לך אני לא יודעת על מה ללכת איזה לדעתך הכי טוב? האם להמיס את החמאה קודם יחד עם החלב? והאם התפחה לילה זה טוב? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

    • ריקה הי
      כל מתכוני השמרים שלי מעולים. אחד אחד. הכל רשום בצורה מסודרת וברורה ביותר. להכין בדיוק כמו שרשום.
      תבחרי בצק אחד ותמשיכי להכין במשך הזמן את כולם עד שתאמצי את מה שאת הכי אוהבת.
      לגבי התפחה זה רשום בכל מתכון ותתנהגי לפי זה.

      smile

  26. פירגה היי אני באטרף לעשות קצת עוגיות אני רוצה לעשות את הכיסונים אבל יש לי בעיה לא הסקתי לקנות שמרים מפסח אני רוצה את המתכון הזה הוא קל לי להכנה איך אפשר להמיר במקום
    מה דעתך על איפיה ועל מיץ תפוזים במקום המים וכל השאר אותו דבר

  27. פירגה יקרה,

    הכיסונים נראים נפלא.
    איך את מכינה את הכיסונים העגולים? את יוצרת עיגול, מניחה מילוי, ומניחה מעליו עיגול נוסף, ומהדקת?

    בתודה,
    נועה

  28. פירגה שלום !!
    ניסיתי את הבצק והתוצאה הייתה נפלאה !!תודה !!
    בעלי כבר לא רוצה שאני אכין לו משהו אחר , כל כך התלהב!!
    במילוי שמתי נוטלה ואגוזים גרוסים –
    תודה לך!! כל מרשם שלך הצלחה גדולה – המשך יום נהדר!!

    • לידיה,אחלה.
      תנסי גם מליות מלוחות כמו פטריות או פירה ובצל מטוגן.
      שנמשיך להכין ולהנות בכיף smile

  29. היי פירגה, בא לי להכין את הכיסונים האלה…

    1. אפשר למרוח ביצה טרופה עם שומשום??? או שזה ייבש אותם??? או שחלמון??

    2. איזה מלית מתוקה מומלצת??? שיהיה עסיסי וטעים??? אני יודעת שזה שאלה של טעם אבל אני רוצה פרווה, אז משהו עם קקאו, או שוקולית, או ממרח…

    תודה :lol:

    • כרמית בקר טוב
      מה שאת רוצה או ביצה שלמה או חלמון וגם שומשום יתאים
      וגם שוקולד השחר יתאים.
      smile

  30. היי פירגה, עכשיו עשיתי את הבצק והוא במנוחה smile)

    האם אפשר לעשות אותם בצורת כרוכיות ולחתוך לצורת שושנים?? או שהבצק הזה מתאים רק לכיסונים??

    והסתכלתי במליות השונות שלך למילוי, האם אפשר לעשות שוקולית עם אגוזים לכיסונים האלו??

    • כרמית,אפשר להכין עם הבצק מה שרוצים ואיזה מלית שרוצים.חשוב שהמלית לא תהיה דלילה.
      בהצלחה smile

  31. היי פירגה,

    הנה, מיקמתי את התגובה שלי במקום המתאים…

    לכל מי שרוצה לדעת איך הבצק,אז רציתי לציין שעשיתי את הכיסונים שמרים ויצא במילה אחת

    מ-ד-ה-י-ם!!! פשוט, אין מילים לתאר…. צריך להכין כדי להבין!!!

    המשך ימים מקסימים וטעימים :P

    • כרמית יקרה,כל הכבוד.
      אני קשה אתכם.חהחהחהחהחהחה אבל זה כל כך חשוב לי שהתגובות יירשמו במקום המתאים שכולם יראו.
      כשיש תגובות חיוביות מתחת למתכון, לא מהססים להכין אותו.
      תודה מקרב לב והמשך נפלא ביחד smile

    • היי פירגה…חייבת לציין שאני באתר שלך שבועיים, וחדשה בעניין השמרים :oops: ועדיין ברגע זה הוצאנו אני ובתי בת הארבע מהתנור את הבורקס (כך היא כינתה את הכיסונים…) ויצא הורס!!! שבוע שעבר אירחתי עם חלת תלישות ועוגה רטובה…ואני חייבת לציין שהמתכונים מדויקים ומדהימים!!! תודה !!! רק חבל שאני תופחת עם השמרים יחדיו smile
      שבת שלום!
      מיכל

  32. פירגה יקרה,
    את צריכה להוסיף בהמלצות להכין כמות כפולה.
    הבצק מדהים! עדין ופריך,קל לעבודה וטעים טעים!
    הכל חוסל בשניות, מחר אכין כמות כפולה.
    שבת שלום אישה יקרה, ותודה תודה תודה.

  33. דחוף דחוף- לפירגה
    אם בבצק אני רוצה לשים סוכר במקום הסוכרה דיאט- מהי הכמות המומלצת?
    ואם כבר אני שולחת הודעה, אז מרגע שנחשפתי לאתר שלך אני לא מפסיקה להיככנס ולהתפעל… פשוט נפלא! smile smile

    • ביטון שלום רב וברוכה לבאה ולמחמיאה.איזה יופי smile
      שימי 2 כפות למלית מתוקה. בפעם הבאה כבר תחליטי אם להוריד או להוסיף.
      סוף שבוע נפלא וטעים לך :lol:

  34. פירגה שבת שלום
    כמידי שישי אחרי הנקיונות והבישולים אני נכנסת לאתר המדהים שלך ופשוט כיף לי smile , אני בודקת מתכונים וכמעט כל שבוע יוצא לי להכין מתכון שלך.
    רציתי לשאול לגבי הכיסונים, האם כאשר אני קורצת עיגולים, אני מכסה בעיגול נוסף ומהדקת נכון??
    למה התכוונת שהבצק לא תופח (הרי שמים שמרים…) :|
    האם יש מתכון לכיסונים שמרתיחים במיים? בכל מקרה אני אחפש עכשיו שוב
    אז שבת טובה לך ותודה על התשובה….

  35. שלום פירגה, קודם כל רציתי לומר שהמתכונים שלך מדהימים
    אני רוצה להכין את הכיסונים ויש לי שתי שאלות:
    אין לי כרגע שמרים יבשים, רק שמרים טריים בקוביה. באיזו כמות של שמרים אני צריכה להתשמש.
    ושלאה שניה, האם לדעתך אפשר להשתמש במילוי של בשר טחון וצנוברים.
    תודה

    • משמש ערב טוב ותודה
      ראיתי בגוגל שזה 24 גרם
      כל מלית מתאימה בתנאי שלא תהיה רטובה מדי
      בהצלחה smile

  36. עשיתי את הכיסונים עם מילוי גבינות. נגמרו בצ'יק.מעולים.
    מתכנן עכשיו לעשות עוד מנה עם מילוי קינמון.

    • אודי שלום
      תודה על המחמאות לכיסונים.
      אני שמחה שהתלהבת וחזרת לשתף אותי.
      המשך טעים ושבת שלום smile

  37. הכנתי את הכיסונים, מילאתי בבשר טחון וצנוברים
    יצא מ- ע-ו-ל-ה !!!!!
    בעלי מאוד התלהב.

    תודה רבה על המתכון הנפלא

    • משמש בקר טוב smile תודה לך ולבעל שהתלהב
      את יכולה להכין לפורים אזני המן ועוד מאפי פורים.
      תהנו smile

  38. בס"ד
    שלום פריגה!
    ראשית תודה רבה על האתר הנפלא שלך .
    יש לי כמה שאלות לגבי המאפים
    1. איך עושים להם צורה של רוגלך והאם צריך לשים לזה בסוף סירופ ואם כן מהו ?
    2. מילוי שוקולד אני רוצה מילוי שוקולד שמתאים גם לאוזני המן שלא כולל הקצפה או מיקסר

    תודה רבה מראש
    :P

    • שלום אראל
      האתר שלי ממני אליך באהבה גדולה.

      מרדדים עיגול וחותכים אותו למשולשים (את הגודל אתה קובע) קטנים זה לרוגעלך קטנים וגדולים זה לגדולים)
      גם גודל העיגול קובע….

      המלית שאני ממלאה בד"כ היא ממרח שוקולד השחר או נוטלה .צריך ל"חזק" אותו עם אגוזים/שקדים או פירות יבשים שלא יצא דליל. אפשר ל"חזק" עם עוגיות/ביסקוויטים מכל סוג.
      כנ"ל אני ממלאה גם אזני המן או עוגיות.

      לא צריך סירופ.
      אפשר להבריש ביצה/חלבון ולפזר שומשום או שקדים

      בהצלחה smile

  39. הכנתי את הבצק מילית עם מלית התמרים שלך ובחלק השני של הבצק עשיתי קרןסןני שוקולד! נפלא!!! :lol:

  40. פירגה יקרה
    הרבה זמן לא נהנתי מאתר כל כך מענין ומרתק;
    הכנתי את כיסוני השמרים ןאין מילים בפי לתאר כמה הם טעימים השאלה שלי היא האם ניתן להמיר קמח לבן בקמח מחיטה מלאה והאם היחס של 2/1 2 כוסות נשאר אותו דבר
    ישר כח
    המשיכי למלא את האתר במתכונים נפלאים
    תודה רבה

    • הי לימור
      כיף לשמוע פירגון כל כך חם על האתר שלי (שלנו ;) )
      לא מוכר לי ענין ההמרה.
      המשך טעים smile

  41. האם אפשר למלות עם ממרח פרג מוכן ? האם אפשר לקבל מתכון למילוי גבינה ותפוחים שיתאים לכמות הזאת של כיסוני השמרים.
    תודה רבה מראש.

    • אילנית אין לי כמויות אני מכינה לפי העין.
      תכיני בערך 4 תפוחים ולמלית הגבינה 1/2 קילו.

  42. שאלות נוספות:
    1) מה המילוי שמופיע בתמונה?
    2) מה להוסיף לתפוחים בבישול?
    3)מה להוסיף לגבינה?
    תודה מראש .

  43. היי פירגה…חייבת לציין שאני באתר שלך שבועיים, וחדשה בעניין השמרים ;) ועדיין ברגע זה הוצאנו אני ובתי בת הארבע מהתנור את הבורקס (כך היא כינתה את הכיסונים…) ויצא הורס!!! שבוע שעבר אירחתי עם חלת תלישות ועוגה רטובה…ואני חייבת לציין שהמתכונים מדויקים ומדהימים!!! תודה !!! רק חבל שאני תופחת עם השמרים יחדיו smile
    שבת שלום!
    מיכל

    • מיכל יקירתי ברוכה הבאה לאתר שלי. עונג גדול גם בשבילי.
      אין סיבה שלא יצליח אם נצמדים למתכון ומכינים כמו שרשמתי.
      שימחת אותי מאד שהתחלת להכין מהמתכונים שבאתר ושהכל מצליח לך. זה באמת אושר גדול.
      חיבוק לקטנה מסבתא פירגה smile
      שבת שלום smile

  44. פירגה היקרה שלום.
    מאוד שמחתי למצא את האתר שלך, תודה רבה לך על כל המתכונים הנפלאים.
    עשיתי כמה פעמים את המאפים שיצאו מעולים, אך ברוב הפעמים הם ניפתחו לי למרות שגם גלגלתי את הקצוות ולאחר מכן הדקתי עם מזלג .
    אשמח לקבל ממך טיפ איך לסגור את המאפים היטב.
    תודה רבה ויום נפלא. :lol:

    • נעמה תודה חמודה
      תברישי בדופן ביצה ותהדקי היטב.אין פה סודות.
      יום נפלא ובהצלחה smile

  45. הצילו! :eek: זה ממש מסוכן מרוב שזה טעים!
    האמת שכשראיתי את המרכיבים של הבצק, ובמיוחד את כמות השמן הדרושה לא היה לי ספק שזה יהיה יותר מדי טעים…
    לא היה לי ברור אם אני עושה מלוח או מתוק, אז ליתר בטחון הוספתי גם קורט מלח וגם כף סוכר ;) .
    בסוף באמת את הרוב מילאתי בקינמון וסוכר דמררה (ככה סתם, לא היה לי זמן למליות) וקצת השארתי בצד למלוח. לא היה לי זמן, אז פשוט שמתי זית ואספתי את הקצוות.
    שניהם יצאו מדהימים! :lol:
    יש דרך לשלוח לך תמונות של התוצאות?
    בכל מקרה, ממש תודה, מתכון מנצח!

    • אנה תודה רבה.
      לגבי תמונות לאתר אני לא יודעת איך שולחים מהצד שלכם.
      את יכולה לשלוח לי למייל או לאחד הפורומים בתפוז.אוכל חלבי….בישול ילדים….מתכונים.

      תודה על ההמלצות החמות והטעימות smile

  46. שלחתי תמונות בפורום אוכל חלבי בתפוז. מוזמנים לצפות. ודרך אגב שכחתי לעדכן שהכנתי אותם עם קמח מלא 70% שאיתו אני עובדת תמיד. הוספתי עוד מעט מאד מים ויצא מעולה כמו שכתבתי כבר קודם.
    פירגה – תודה וקבלי smile

    • אנה :lol: תודה רבה על התמונות בחלבי.
      הוספתי את ההערה שלך לגבי הקמח 70% יש כאלה שזה חשוב להם.
      הוספתי בחלבי את המתכון כי בנוסף לקישור מתחתיו הם מבקשים לרשום גם את המתכון.
      שיהיה סופ"ש טעים לכולכם ואת נהדרת smile :lol:

  47. לא התאפקתי והכנתי לשבת שוב, עם שני מילויים שונים:
    ברוב הבצק (שהפעם הכנתי על בסיס מלוח) שמתי טונה + רסק עגבניות + ביצה. כנגמרה המלית של הטונה ונשאר עוד קצת בצק שמתי בשאר קוטג', אבל הוא 'ברח' ויצא מהבצק ולא כ"כ מצאנו את המילוי. היה טעים גם ככה, אבל עם הטונה היה יותר מוצלח!
    כיון שזה היה רגע לפני שבת, ועד שהיא הסתיימה כבר נגמרו כמעט כל המאפים לא הספקתי הפעם לצלם… פשוט תאמינו לי שהבצק הזה עושה נפלאות!
    שוב תודה לך פירגה. גם בשם כל המשפחה… smile
    והפעם למדתי ופרסמתי את התגובה גם בפורום אוכל חלבי. שיהיה בטוח… ;)

    • בכיף ובאהבה אנה. תודה על השיתוף וההמלצה בפורום אוכל חלבי.את נהדרת.
      תהנו smile

  48. פירגה , שאלה.
    במתכון של כריכוני בשר – יש ביצה בבצק.
    ואילו במתכון הכיסונים – אין ביצה.

    למה ההבדל ? במה תורמת הביצה לבצק ?

  49. אני רוצה להכין היום את הכיסונים האם מתאים למלא אותך בפרג????
    ראיתי את המתכון למילוי הפרג שכתבת יש לי גרגירי פרג האם לטחון אותם במכונת קפה??? או להשאירם כך יש לי 170 גרם איך אחשב את שאר המצרכים כלומר כמה חמאה? כמה חלב? וכו'

    תודה
    בלבל

    • בלבל יקרה
      אנחנו טוחנים את הפרג במעדניות או בסופרים הגדולים.שם טוחנים על המקום למירקם כמעט אבקתי.
      אני לא יודעת איך מכונת קפה טוחנת,כלומר האם מספיק אבקתי?

      במלית הפרג שימי כוס חלב להתחלה. הפרג צריך ל"היבלע" בחלב. תוסיפי לאט לאט כמה שצריך.
      הפרג "סופח" הרבה נוזלים.
      חמאה —מספיק להוסיף כף וחצי.
      המירקם הסופי צריך להיות סמיך ולא נוזלי.
      בהצלחה smile

  50. וואהו וואהו וואהו וואהו יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! האוסטרלים הולכים להשתגע smile

    הכנתי עם מילוי הפרג שלך וחלק עם נוטלה ואגוזים בסוף מרחתי מעל ביצה וראיתי שלא הייתי אמורה לעשות זאת אבל יצא גם טעים.

    רצתי לומר לך 2 דברים:
    1. כאשר אני שומרת מתכון במועדפים זה לא נשמר זה תמיד חוזר לדף הבית.
    2. למה שלא תאפשרי לנו להעלות תמונות בפייסבוק בדף שלך ולהשוויץ במה שלימדת אותנו להכין? smile
    תודה רבה לך

    • smile אני שמחה שאהבת.כיף לאוסטרלים ;)
      לגבי התמונות מנהל האתר שלי רואה את התגובות שלכם ומחליט מה טוב לאתר.

      אני הכנתי ספריה בוורד וחילקתי לקטגוריות. מה שאני רוצה לשמור אני מכניסה לפי קטגוריות לשם.

      לבריאות והמשך טעים smile

  51. אני רוצה להכין את הכיסונים האלה עם המילוי שלך
    לבשל 5-7 תפוחי אדמה בקליפה
    לקרר. לקלף.
    למעוך כמו ל"פירה"
    לטגן בנפרד 4 בצלים קצוצים להזהבה
    ניתן להוסיף 200 גרם פטריות חצויות ולטגן ביחד – אבל לא חובה
    מערבבים עם ה"פירה"
    אני אוהבת להוסיף 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות.
    מתבלים במלח ופלפל –טועמים ומשפרים……
    אופים בחום 175 עד הזהבה.

    האם זה מתאים? מה הכמויות? אני אכין את הבצק של כיסוני השמרים מהירים בכמות מוכפלת
    יש לך עוד בצקים שאוכל למלא כמו סמבוסק אבל בצק רק עם שמן ללא מרגרינה או חמאה?
    ושאלה אחרונה בעיית אוסטרליה הגבינות כאן לא משהו אבל יש אחלה פטה אם ארצה למלא בפטה מה אני צריכה לשים? ובאיזו כמות? (לכמות מוכפלת של הבצק)
    מקווה שלא בלבלתי אותך יותר מידי smile
    תודה רבה

    • הי אוסטרליה
      את יכולה להכפיל את הכמות של הבצק ולהכין את הכמות שרשומה למלית שרשמת.

      לגבי עוד בצקים יש המון באתר. חפשי בקטגוריות המתאימות. או במאפים מלוחים או תרשמי סמבוסק בחיפוש באתר.
      פטה זה נהדר למלא.אם היא מלוחה מדי תוסיפי כמה כפות שמנת מתוקה. אפשר להוסיף עגבניות מיובשות,זיתים,גמבות,בצל ירוק,מה שבא לך,אין חוקים.מה שנראה טעים , שימי.
      תקני קובית פטה במשקל של 300 גרם ואם יישאר לך,תשתמשי למאפים אחרים.לא חסר…….אין לי כמויות בראש. את יכולה להקפיא.
      בהצלחה smile

  52. לפריגה. המתכונים שלך מעוררי תאבון וזו הפעם הראשונה שאני נחשפת אליהם. עשיתי לי חשק עז להכין את המתכון של הכיסונים. רק רציתי לשאול לגבי הכיסונים האם אחרי שאני קורצת לעיגולים אני מוסיפה עיגול נוסף ומהדקת של או שאני "מקפלת "את הבצק? והאם מילוי של בשר טחון מתאים או שזה מתפרק? תודה.

    • רחל תודה רבה. המשך טעים ומהנה.
      אני יודעת שכבר הכינו עם בשר/כבד ואין בעיה. יש קטגוריות מליות מלוחות/מתוקות. המלית צריכה להיות יחסית יבשה וללא נוזלים מיותרים.
      קורצים עיגול די גדול כדי שאפשר יהיה לקפלו לחצי ולהדק.למרות…שאפשר לעשות עיגול , למלא , להניח מעל עוד עיגול ולהדק היטב עם מזלג.כמובן למרוח ביצה/שומשום. תנסי גם וגם ותחליטי מה טוב יותר.
      בהצלחה. smile

  53. הי פירגה,
    כמו תמיד גם המירשם של הכיסונים זאת הצלחה אדירה!
    כרגע גמרתי לאפות גם במילוי בשר עם צנוברים וגם עם תפוחי אדמה.
    הכפלתי את כמות הבצק.
    ממני ומשפחתי המון תודה,
    נאוה מלוס אנגלס

    • הי נאוה יקרה
      תהנו מהכיסונים.יופי של מליות הכנת ובטוח שיהיה טעים מאד.
      המשך נפלא ומתוק ביחד

  54. אני חוזרת שוב ושוב למתכון הזה. כמובן תמיד עם קמח 70% מלא. פשוט פצצה.
    לראש השנה הכנתי עם מלית סלק עלים בשביל ה'יהי רצון' וגרף מחמאות רבות, גם ממארחים שהבאתי להם לטעימה.
    אתמול, כשקלטתי בהתראה קצרה שמגיעים הרבה אורחים לסוכה הכנתי כמות כפולה, חצי עם מלית טונה (2 קופסאות טונה + קופסא רסק עגבניות + ביצה), ועוד חצי עם בצל מטוגן מעורבב בביצה. כשהגעתי למלא את הבצלים כבר לא נותר לי כח, :| אז פשוט רידדתי את כל העלה דק, שטחתי את הבצל עם הביצה, גילגלתי לרולדה וחתכתי לשבלולים. יצא מדהים! :lol:
    שוב תודה על מתכון אלוף, שכבר מככב אצלי גם בקובץ המתכונים האישי. ;)
    שנה טובה וחג שמח!
    smile

  55. פירגה שלום,

    רציתי לשאול אם את עבודת הלישה ניתן לעשות ידנית?
    האם הבצק ייצא אחיד וקל לעיבוד גם בלישה ידנית וללא שימוש במיקסר?

    תודה על תשובתך.

  56. אני הכנתי היום עם קמח מלא 80% ויצא פצצה!
    פירגה – כדאי גם לך לנסות ולשתף אותנו בתובנות.

  57. לפירגה שלום רב. אני די חדשה באתר שלך.אבל מה שעשיתי עד עכשיו יצא מעולה .את ממש נכס להרבה עקרות בית.רציתי לשאול בקשר לבצק השמרים המלוח.אצלי אוהבים את המאפים שוחמים וקריספים לאחר האפיה.מה ניתן להוסיף או שפשוט לאפות יותר זמן.אודה לך על תשובתך.אני מתכננת לאפות השבוע את המאפים .

      • לפירגה שבת שלום הכנתי את הבצק לפי המתכון שלך ויצא מעולה.עשיתי עם סלק ירוק ובצל ירוק וגבינה בולגרית ויצא ……גמרו את התבנית ברבע שעה המלצתי לחברותיי על האתר שלך ןעל המתכונים שעשיתי אומנם לא הרבה אבל מה שעשיתי עד עכשיו יצא 10 כמוך בדיוק שתיהי לנו בריאה ונמשיך להנות מהמתכונים שלך.

        • רויטל,תמשיכי להכין את המתכונים מהאתר שלי.
          הכל באמת קל הכנה וטעים מאד.
          בהצלחה ותהנו

  58. היי פירגה,

    לאור כל ההמלצות על כיסוני השמרים אני רוצה לעשות אותם.
    יש לי שמרית בשקית. איזה כמות אני צריכה כדי להשוות לכף שמרים יבשים שבמתכון.

    בתודה מראש, מירב :P

  59. שאלה:

    לבצק לא צריך להוסיף ביצה? במתכון דומה שלך גם לזה כתבת ביצה שלמה אחת.

    תודה.

    • פריגה שלום

      יש לציין שהמתכונים והאתר שלך פשוט מעולה ואני נהננת כל פעם מחדש אז תודות לך
      ושאלתי למתכון הזה איזה מרקם אמור להיות הבצק תודה

      • אופירה יקרה
        קודם כל תודה. המשך טעים ביחד.

        שנית,אנא,כתבי את התגובות אחרי כולם למטה.בקושי מצאתי אותך.

        הבצק הוא שמרים פריך.

        כדאי לך גם להתרשם מעט מהתגובות של מי שכבר הכין. smile בהצלחה.

  60. היי
    הכנתי את הבצק, אבל הוא יצא מאוד קשה ולא אחיד למרות שלשתי הרבה, מה אפשר לעשות?

  61. האם הוא משחים ללא מריחת חלמון ביצה מלמעלה? יטופל בשבת עם תרד ובולגרית

  62. :lol:
    פירגה, איך יוצרים את הכיסונים העגולים שבתמונה שדומים ללחמניות?
    בתודה לך.

    • תכיני עיגול,תמלאי אותו ותסגרי אותו עם עוד עיגול. (אחד עם השני) . תהדקי את הקצוות עם מזלג שלא יפתחו באפייה. אחרי האפייה,הם יתנפחו ותקבלי צורת עיגול.

  63. הי פירגה הבצק נראה נהדר ומקווה גם להגיע אליו יש כל כך הרבה מה לנסות נגיע גם אליו
    האתר שלך – ממש מעיין שופע של הנאה צרופה של מזון נהדר
    לגביי השחמת הבצק אני בדרך כלל מערבבת בחלמון הביצה פפריקה מתוקה ומעט שמן ואז זה יוצא שחום יותר (ניתן גם לערבב בחלמון מעט קטשופ ואז זה גם יוצא מתקתק יותר וכמובן לגרר מעט צהובה למעלה גם יוסיף להשחמה במילוי חלבי כמובן)
    זה הטיפ שלי להשחמת הבצק קצת יותר
    מקווה שיעזור
    רחלי

  64. ויש לי גם תגובה לגבי אפייה עם קמח מלא במאפים כמו סמבוסק או בורקסים וגם לחמים בדרך כלל אני מערבבת 50 אחוז קמח לבן בדרך כלל של שטיבל מספר 2 ומוסיפה עוד 50 אחוז של קמח מלא ויוצא נהדר לפעמים צריך להוסיף קצת יותר שמרים או אבקת אפייה (תלוי מה מצויין במתכון) ועוד קצת נוזלים כי קמח מלא "שותה קצת יותר נוזלים",אך סה"כ זו לא בעייה ומי שרוצה להכין בצק קצת יותר בריא מוזמן לנסות ברשותך פירגה כמובן,ולא לשכוח שאם צריך להתפיח בצק שהוא 50\50 אז קצת יותר זמן לתת כי קמח מלא הוא קצת יותר כבד ,וכמובן לנפות את הקמח מלא עוזר לאוורר ולעשותו קליל יותר
    יש לי נסיון עם קמח מלא ולכן הרשיתי לעצמי לתת טיפ לגבי אפייה עם קמח מלא
    מקווה שעזרתי
    רחלי

  65. היי פירגה בלי נדר אני רוצה להכין את זה לשבת השאלה שלי אם אחמם על הפלטה הם לא יתייבשו?ודבר נוסף נועה שאלה איך מכינים את הבורקסים עגולים? אני חושבת אולי כדאי ללוש לכדור קטן כמו לקובה למלות במילוי לסגור ולשטח על פניו נשמע יותר פשוט מה דעתך שהיה לך שבת שלום ואחרי שאכין בעזרת השם אכתוב לך איך יצא רוב תודות

    • תעשי איך שיצא לך טוב.אין כללים.
      אין לי פלטה ואין לי מושג איך משתמשים בפלטה.

    • ורד יקרה,
      אין שום בעיה לחמם על הפלטה. יוצא מעולה ולא התייבש. הבצק הזה די שמן, כך שאין איתו בעיות.
      בהצלחה.

  66. היי פירגה נראה מעולה!!!!

    לא ברור לי דבר אחד לפני האפייה אני מורחת ביצה על הקרואסונים? לא משנה אם זה עם מלית מתוקה או מלוחה?

    תודה smile

  67. נראה לי מעולה
    כמה כיסוני בשר יצאו לי לדעתך
    ואיך לדעתך אוכל לשלב בשר עם חומוס לאמפדס
    תודה רבה laugh

    • צביה ערב טוב
      הכמות רשומה במתכון.
      תכיני את הבשר כמו שמכינים לקובה ותוסיפי מעט חומוס גרגרים מבושל וטחון.תבלינים מזרחיים כמו:קינמון, כמון כורכום,בהרט.
      אני בטוחה שתתלהבי מאד מהמתכון הזה.לבריאות.

  68. תודה על התגובה המהירה איזה כיף!!
    אם אקפיא מראשון ליום שלישי אחה"צ
    יישארו פריכים?

    :cry:

  69. פירגה בוקר טוב . האם ניתן להכין כרוכיות מבצק זה ? או שהוא מתאים רק למאפים קטנים? תודה ויום טוב.( כמובן שזה נובע מקוצר זמן ולא מעצלנות)

      • תודה עבור תשובה מהירה . כרגיל אין עלייך . הספקתי כבר להכין 3 כרוכיות עם מילויי מלוח. זה לא יאמן איזה בצק . קריספי ופריך מבחוץ ונימוח מבפנים אני אמצתי את הבצק הזה, בד"כ אני מכינה מבצק פריך אחר( כמו שק"מ )אבל אין מה להשוות . תודה תודה ולכל שאר האופים והאופות בקירבנו מהרו והכינו , לא תתחרטו.

        • הי קרן יקרה
          הבצק מעולה ואפשר להכין ממנו מאפים מתוק/מלוח וההנאה גדולה.
          תודה על ההמלצה שהוספת.

          • אכן יצא נהדר.
            עשיתי בכיף עם הילדים שנהנו מהיצירה וגם מהטעם הנפלא.

            והבצק המלוח-הוא ממש תחליף ראוי לבורקס שכל מחרימי המרגרינה כ"כ מחפשים..

            תבורכי!

            שבת של שמחה ונחת!

  70. בס"ד

    פירגה שבוע טוב .

    הכנתי ביום שישי בצהריים

    לכבוד שבת קודש את הכיסוני שמרים עם מילוי של בטטה+ בצל מטוגן + ביצה קשה .

    יצא נפלא . כרגיל כמו כל המתכונים המעולים והנפלאים שלך .

    אז שוב תודה על הכל . תבורכי . :P :P :P

    • שריתה ערב טוב
      תודה על המחמאות לכיסוני השמרים . עשית מלית נפלאה. אכין בקרוב את המלית שלך.
      שבוע נפלא והמשך טעים לכולנו.

  71. בס"ד

    פירגה שלום .

    אכן המלית הייתה נפלאה והגשתי אותה יחד עם רוטב מעל (כמו בורקס) היה מעולה .

    המלית היא שלך מהאתר ואכן היא טעימה מאוד

    תודה והמשך יום מקסים . :P

  72. לא מפסיקה לחזור למתכון הזה. אי אפשר להפסיק. חוזרת רק לעדכן, שכיון ששמרים מרובים לא עושים לי טוב, הפחתתי את הכמות לכפית במקום כף ויצא מעולה גם ככה! שווה לדעת!
    ושוב תודה לך פירגה על הבצק הנפלא הזה. smile
    ושנה טובה כמובן! :lol:

  73. שלום רב
    רציתי לברר האם ניתן למלא את הכיסונים בפיסות של חזה עוף בצורה כל שהיא? יש לי אורחים בשבת בצהריים, ואני מחפשת גיוון לשניצלים.. אנחנו לא נוהגים לחמם אוכל עם הרבה רוטב על הפלטה, ולכן צריך למצוא איזון בן אוכל עם טעם טרי ופריכות נעימה.
    אחרי כל כך הרבה המלצות במדור נראה לי שהכיסונים האלה הם פתח לפרק קולינרי משודרג אצלינו…

    • יונה בקר טוב
      הכיסונים האלה באמת מעולים לכל מלית.
      תמלאי במה שנראה לך ובמה שאתם אוהבים.
      בהצלחה ולבריאות ושיהיה כיף עם האורחים.תהנו.

  74. שלום פירגה,
    רוצה להכין עם מלית חומוס (כמו סמבוסק ). האם ניתן להכין ואז להקפיא? יש לי אורחים עוד שבוע ואני רוצה להתחיל להערך מראש…
    תודה רבה מראש
    ותודה ענקית ממני ומכל המשפחה שלי על כל המתכונים הנפלאים והמוצלחים שלך! :lol:

  75. פירגה שלום,
    אתמול בערב ניסיתי בפעם הראשונה בחיי להתעסק עם בצק שמרים וראה זה פלא העולם לא התמוטט, אבל…
    מלאתי את הבצק בבשר טחון כפי שהמלצת.
    רידדתי את הבצק וקרצתי עיגולים בעזרת כוס קטנה ואחרי ששמתי את מילוי הבשר שמתי עיגול על עיגול וחיברתי.
    בני ביתי אמרו שהיה מעט מדי בשר, יותר מדי בצק.
    רידדתי את הבצק הכי דק שאפשר, שמתי כמה שאפשר ונכנס בשר.
    מה עלי לעשות בפעם הבאה על מנת שיצא מוצלח יותר?
    תודה.

    • כשממלאים בשר עדיף להכין כרוכיות.

      למלא צד אחד של הכרוכית בכמות נכבדה של בשר ולכסות עם הצד השני. לסמן את פני הבצק לפני האפייה.

      למנות אישיות:
      לרדד עיגולי בצק יותר גדולים ולשים כמות נדיבה של בשר.
      לרדד כמובן דק. smile

  76. היי פירגה
    הכנתי ככרוכית, עם מילוי שלך: טחינה, סילאן ומעט קקאו. יצא פשוט מעולה.
    הבצק כל כך קל ונוח לעבודה.
    ביום שבת יש לי אורחים, אני מתכוונת להכין עם מילוי בשר ולהגיש עם רוטב פיטריות. גם מתכון מהאתר שלך.
    אני בטוחה שיהיה פשוט מושלם, כמו יתר המתכונים שלך.

    • נאוה,נהדר ומרגש אותי שהמתכונים קלים וכל כך מוצלחים. אני משתדלת שזה יהיה המוטו והכיוון באתר שלי שכולם יכינו ויהנו.
      תהני מהאירוח smile

  77. שבת שלום פירגה יקרה
    סיפרתי לך שהכנתי עם מלית סילאן וטחינה.
    היום הכנתי למשפחה ואורחים, עם מילוי בשר (מילוי שלך) ורוטב פיטריות (גם שלך).
    הצלחה מדהימה. ממש טעים וקל הכנה
    תודה
    נאוה

    • רינה הי,
      לא ניסיתי לטגן
      אם את רוצה סמבוסק כנסי לחיפוש.יש סמבוסק אפוי וגם מטוגן.
      בהצלחה smile

  78. וואו וואו וואו!! נעלמו תוך כמה דקות!!!
    כמה פשוט ככה טעים smile
    חייבת לציין שבנגלה השנייה שהכנתי הוספתי לבצק קצת כורכום וקצת פפריקה בשביל הצבע השזוף (היה חיוור קצת המסכן ;-) )
    תודה גדולה מכל הלב על המתכון!
    שבת שלום smile)

  79. פירגה יקירה שלום!
    בא לי לגוון השאלה בכיוון המתוק
    על איזה מילויים את ממליצה?? :| :|

  80. שלום לך וצהרים טובים. איזה מלית גבינה מלוחה אפשר להכין?
    וכמה זמן לדעתך אפשר להקפיא
    ז"א אם אני אקפיא ואוציא כל יום אחד סביר להניח שישאר לי עוד שבועיים במקפיא
    זה בסדר? laugh

    • יעקב שלום
      כל שילוב של גבינות מתאים .מכל סוג.כל מלית של בורקס תתאים וכו'….
      אפשר להקפיא הרבה יותר משבועיים,אין בעיה.
      בהצלחה smile

  81. הכנתי
    תשמעי היו אצלי כמה חברים שנהנו מכל ביס
    עשיתי סוג של בורקס עם גבינה כיסונים
    מעולה
    יצא בצק פריך פריך הרבה יותר מכל המתכונים שאני מכיר smile

    • יעקב הי,
      מי שמכיר את הבצק הזה ממש מתלהב כמוך.
      תודה לך, שימחת אותי והמשך הנאה smile

  82. בס"ד
    שלום לך, רציתי לשאול כמה מלח צריך למילוי מלוח ומה את ממליצה למלות? תודה ויישר כח על המתכונים הנפלאים שלך, חורף בריא ויום טוב.

    • ברכה תמלאי כל מלית מלוחה שאת מכירה כמו לבורקס .כמות המלח עלייך.
      תכנסי למליות ותמצאי שם מגוון ענק . באתר שלי כמובן

  83. אפשר להחליף את הקמח או חלק ממנו בקמח מלא? אם כן האם זה ישנה את כמות הנוזלים?

  84. היי וסליחה על הבורות זו פעם ראשונה שלי, להכנת הבצק ממש ללכת לפי הסדר שכתבת.? כי

  85. שלום פירגה
    אני רוצה להכין עוגיות מתוקות מהבצק הזה
    מישהו כבר ניסה? זה יצא טעים ?
    ורד :cry:

  86. בוקר טוב פירגה
    אם יש לי ארוחה מחר בצהריים ואני מכינה את הכיוונים ומאפה הגבינות הסגור עכשיו. כדאי לי להקפיא אותם ולהפשיר מחר או שהם ישמרו על הטריות גם כך?
    תודה על כל המתכונים הנפלאים
    ערבה

    • ערבה,תמיד כדאי להקפיא כדי שהטריות תישמר.
      החימום בתנור לפני הארוחה.
      בכיף smile בילוי נעים וטעים לכם

  87. פירגה שלום,
    ראשית, מבקשת להודות לך על מתכונייך הנפלאים, נהנית לאכול ולקבל מחמאות smile
    לגבי המתכון הנ"ל, האם ניתן להשתמש בשמרים טריים? שמרית או קוביה? ואם כן מה לדעתך הכמות המתאימה?

    • תודה מירה,אני מאחלת לך להמשיך בעשייה פוריה ומהנה.
      אישית, אני משתמשת לרוב בשמרים יבשים. את יכולה לבדוק בהמרות לגבי הכמות. למעשה אפשר כל סוג של שמרים.
      בהצלחה smile

  88. בוקר טוב,
    האם תוכלי לרשום מהי הפירמה של ה"אופה לחם" שלך? המגוון בחנויות ענק, מעדיפה פירמה שאת משתמשת,
    תודה !!!

    • אין לי כבר המון זמן אופה לחם. smile אני אשאל חבר שלנו שאופה לחמים באופה לחם ביתי. :lol:

      • מליסנדה יקרה,
        החבר טוען שהכי טוב זה קנווד.
        אם את רוצה פרטים אז שילחי לי הודעה למייל ואני אקשר ביניכם smile

  89. smile פירגה ניסיתי את
    הבצק ולא להאמין
    בצק פריך ומדהים רק בעיה קטנה היתה
    שמתי קצת גבינה צהובה ביחד עם גבינה מלוחה וקוטג' שלם
    המילוי לא היה דליל בכלל…
    רק באפייה הכל ברח החוצה
    למרות בריחת הגבינה הילדים עטו על הכיסונים וסיימו הכל לא הספקתי להקפיא כלום.

    לפעם הבאה מה להוסיף שהגבינה לא תברח ביצה? גבינה צהובה?

    • מיכל ערב טוב,
      הכלל מאד פשוט לכל הכיסונים והבורקסים.
      לעשות מלית סמיכה ולא דלילה. (עדיף לשלב גבינות קשות כמו בולגרית וצהובות.)
      להדק היטב את הבצק .
      בהצלחה והמשך הנאה smile

  90. היי פירגה יקרה,
    אני רוצה לנסות את הבצק הזה, האם לדעתך זה יילך טוב עם מילוי גרגרי חומוס מעוכים, כמו סמבוסק חומוס? (במקום סמבוסק חומוס שכבר עשיתי ויצא מצויין, אבל דורש ממני המון זמן עם ההתפחה).
    אשמח לשמוע את דעתך.

    • אורני,לדעתי יצא יבש,אבל אני לא בטוחה כי לא ניסיתי .
      את יכולה להכין חלק עם חומוס,כך שתדעי להבא.
      תודה ובהצלחה smile יקירתי

  91. בצק מעולה. הצעה לגיוון: כאשר מכינים מילוי מלוח: להחליף לפחות חלק מהשמן בשמן זית.(אפשר גם את הכל , אבל אז הטעם דומיננטי ולא רק מרומז ומעשיר)

  92. היי פירגה יקרה, קודם כל חג שמח ושנה טובה.
    כמו שהבטחתי מעדכנת, הכנתי את הכיסונים במילוי של חומוס בסגנון סמבוסק, והוספתי למילוי כף שמן זית כמו שבלהה המליצה.
    אני רוצה להגיד לך, שמכל השולחן שהיה מלא בכל טוב, הסמבוסק זכו להכי הרבה הצלחה והתפעלות.
    יצא פשוט מהמם, הבצק פשוט נפלא!! כמעט כולם ביקשו את המתכון של הבצק, וכמובן שהעברתי להם בצרוף הקרדיט עבורך.
    אז שוב תודה ותמשיכי להפתיע אותנו עם חלומותייך והמתכונים הנפלאים שלך.

    • תודה אורני יקרה
      שימחת אותי שיצא טעים.
      המשך חג נפלא ושנה טובה לך ולבני ביתך.

  93. איזה מילוי של בשר את ממליצה להכין?
    מה דעתך על בקר טחון מטוגן עם בצל ? להוסיף לזה עוד משהו שיאחד אותו? תפוח"א? ביצה?

    • חיה בקר טוב
      אני מטגנת הרבה בצל ובקר טחון.
      תיבול שלי:
      פטרוזיליה קצוצה,מלח,פלפל וכורכום.
      לדעתי,כל תוספת תגרע.
      smile
      גמר חתימה טובה.

  94. פירגה זה מעולה!
    הכנתי את זה כבסיס לפשטידה במילוי בשר
    חילקתי את הבצק ל 2. חלק אחד הידקתי לתחתית
    התבנית מילאתי מעל במילוי בשר ואת החלק השני
    רידדתי והידקתי מעל הבשר ולתנור!
    יצא פשוט מעדן זה נגמר כבר בערב שבת!
    בעלי והבן שלי ממש השתגעו על זה.
    תודה רבה לך!!!

    • שיר ערב טוב
      מאד ריגש אותי שהכנת את מאפה הבשר מהבצק הנפלא הזה.
      תודה לך,לבעל ולבן שאהבו.
      המשך טעים ותמיד ביחד smile

  95. פירגה שלום
    אם אין לי זמן לחכות חצי שעה לבצק זה בסדר להשתמש בו אחרי פחות מחצי שעה?

    • הי חגית
      תודה רבה ואני מאחלת לך המשך פורה,עשייה נעימה וטעימה גם בהמשך.
      שבת שלום

  96. פירגה,
    תודה רבה על המתכון. יצא נהדר.
    הכנתי לחברה יולדת והיא ובעלה שיבחו עד מאד.
    הכנתי עם 1/3 קמח מלא ו-2/3 קמח לבן – ויצא עדין ולא כבד.
    מיליתי בפירה בטטה עם בצל מטוגן וטפנד זיתים ויצא מדהים!
    תבורכי.

    • ערב טוב תמר,
      שמחתי לקרוא שבחרת להכין את הסהרונים הטעימים ובמיוחד לשמח יולדת טרייה.
      מזל טוב.
      המלית שעשית ממש טעימה,יאמי.
      לבריאות smile

  97. אהלן וסליחה על השעה המאוחרת פירגלוש הכנתי פעם את הבצק לכיסונים שלך בגרסה המלוחה נתתי לבצק חצי שעה ושאכלתי ממנו משום מה יצא בצק פריך ולא בצק שמרים כמו אצלך (אבל היה טעים

  98. אני רוצה לעשות עם מילוי כבד.
    הכנתי את הבצק עכשיו ואת הכבד עם הרבה בצל מטוגן.
    עכשיו אני צריכה לטחון את הכבד לפני מילוי?

    • הי ענבר,
      אני מעדיפה לטגן את הכבד ולחתוך קטן.

      אם את אוהבת טחון משחתי? תכיני כפי שאת אוהבת. לשיקולך.
      תהנו ושבת שלום smile

  99. שלום פירגה וחג שמח!
    תודה רבה על המתכון-הבצק יצא מעולה.הכנתי כבר פעמיים-כיסוני תפוח עץ ופאי תפוחים.תבורכי.
    אנסה להכין גם קרואסונים עם שוקולד.
    פירגה יקרה יישר כח!

  100. כרגיל, חזרתי שוב למתכון הזה, ביום שישי, כשבתי ביקשה רוגעלך מהירות לפני שנסעה לשבת. הכנתי מקמח 70% מלא ברוח ט"ו בשבט: רידדתי ומרחתי ממרח שוקולד חרובים (של B&D), פיזרתי קוקוס ואגוזים טחונים, ויצרתי צורת רוגעלך. יאמי… :lol:

    • אנה,תודה רבה שחזרת לשתף אותנו.
      תמשיכי להכין ולהנות את כל משפחתך.
      בריאות ואהבה smile

  101. הי לכן, תודה על המתכונים והעצות הנפלאות.
    מחפשת מתכון למילוי תפוחי עץ וקינמון.
    משהי יכולה לעזור לי ?

  102. שאלה לי . עשיתי אתמול את הכיסונים. יצא מדהההההים.
    עטפתי אותם היטב ועכשיו הטעם שלהם אחר. טיפה התייבשו. בכל האתרים לא הצלחתי להבין איך שומרים מאפה שמרים מלבד הקפאה. לתקופה ארוכה יותר ברור שעדיף הקפאה אבל מה לגבי יום יומיים ???? אודה לך למענה. שתהיה לך שבת מבורכת

    • הי גל,תראי,מאפי שמרים עדיף מיד אחרי האפיה לקרר לטמפרטורת החדר ו מ י ד להקפיא.
      החימום נעשה רק באובן או תנור.
      שבת שלום smile

  103. הכנתי את הבצק עם לישה ידנית קצרצרה כמו לבצק פריך ויצא מצוין.רק אח״כ שמתי לב שבמתכון מומלץ על לישה של כ 3 דקות . אני רוצה כעת להכין ממנו אוזני המן מלוחות .האם מומלץ ללוש במיקסר כמו בצק שמרים או ערבוב קצר?

    • יעל בקר טוב
      הלישה ממש רגילה.כפי שעשית ויצא לך טוב.
      אני לשתי באופה לחם,אבל זה ממש לא משנה.
      בהצלחה smile

  104. פירגה יקרה אני רציתי מאוד להכין כיסוני בצק מתוקים בבישול במים אשמח לקבל מתכון טעים ומתוק ;)

    • מיכלי,אני לא יודעת מה זה?

      יש באתר מלוחים,אולי תחליפי את המלח לסוכר?

  105. הי פירגה יקרה,
    האם אוכל להכין את הקרואסונים יום לפני ולאפות רק לפני הארוע ?
    שאלה נוספת, האם לקרואסונים זה זמן אפיה אחר ?
    תודה רבה לך.

  106. הכנתי את הכיסונים עם קמח מלא (70%) יחד עם קמח לבן, במילוי פירה בטטה עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט והוספתי בצל מטוגן (מוזהב), וקוביות גבינה צפתית עדינה. חלק מהכיסונים מילאתי בפסטו עם גבינה או בצל וזה קצר מחמאות מכל פה שאליו הם הגיעו. תודה על מתכון נהדר! :lol:

    • תמר ערב טוב,
      נקרא מאד טעים ומזמין.
      כיף שחזרת לעדכן שיצא טעים ושכולם נהנו.
      תודה רבה ולבריאות smile

  107. הי פירגה, שבת שלום

    האם המתכון לבצק הסה הוא מה שנקרא בישראל בצק שמרים קר?

  108. בצק מוזר ומרתיע עד …
    שלב הרידוד ואז…
    נוח מאד מאד לעבודה.
    מולא בגבינה מתוקה..
    אין מילים…
    טעים.יפיפיה.
    קצרתי מחמאות אין סוף.
    תודה לך.

    • ערב טוב אסתי יקרה,
      כן, יש מחמאות רבות על המתכון וכיף לעבוד עם הבצק הטעים ולגוון את המליות.
      אני מאחלת לכם סופ"ש רגוע ונעים ושיעבור בכיף.תהנו מהמאפים blum

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *