d791d799d7aa d79cd796d799d7aa d792d791d799d7a0d794 d791d798d798d794 2 - בית לזית - מתכון חגיגי במיוחד

בית לזית – מתכון חגיגי במיוחד

d791d799d7aa d79cd796d799d7aa d791d798d798d794 d792d791d799d7a0d794 d7a0d79ed7a6d790 d791d791d7a6d7a7 d792d791d799d7a0d794 1 - בית לזית - מתכון חגיגי במיוחדאני טורחת ויוצרת והפתעה טעימה כבר בדרך…
והפעם? בית לזית מחודש ומדונדש.
ובבית נח לו הזית ממולא בגמבה וחם לו ונעים לו בעטיפה של גבינה ובטטה
מתובלת.

מצרכים :
24 זיתים ירוקים ממולאים בגמבה אדומה – לשים במסננת שלא יהיו ספוגי נוזלים
קונים במשקל או בקופסה
בצק בקערה:
200 גרם גבינה טוב-טעם או כנען (לשקול)
3/4 כוס שמן קנולה
חלמון ביצה
150 גרם בטטה מקולפת מבושלת ומעוכה
כף תבלין פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית מלח דק – לא טעים כשיש הרבה מלח ועדיף לטעום לפני שמוסיפים.
כף חומץ רגיל
2 כוסות קמח רגיל מנופה
שקית אבקת אפיה
ללוש לבצק רך בצורת כדור ולשים 20 דקות במקרר
להוציא ולקרוץ 24 כדורים שווים
לנעוץ בכל כדור זית ולכדרר לעיגול
להניח במרווחים על ניר אפיה
להבריש בחלבון מוקצף במזלג
לפזר שומשום
לחמם תנור לחום 175 ולאפות 25 דקות
להגיש מחומם קלות ולהנות
חג שמח

"טיפ"
אפשר להקפיא . לסדר בשכבות בקופסה כשבין השכבות מפריד ניר פרגמנט

כנסו ותהנו.

71 תגובות על “בית לזית – מתכון חגיגי במיוחד

  1. "ובבית נח לו הזית ממולא בגמבה וחם לו ונעים לו בעטיפה של גבינה……" מה אייל שני הזה עשה לנו……. ;)
    פירגה יקירתי אני כל כך אוהבת את ההמצאות שלך. :P
    דיווחים אחרי האפיה
    חיבוקים smile smile smile

    • ואואואואואוווו לא חשבתי על איל שני.סתם בא לי. חהחהחהחה
      מחכה לדיווח חם ואוהב. smile

  2. פירגה יצירתית,
    אני מבינה שניתן להקפיא אחרי אפיה.
    האם ניתן לחמם במיקרו ? או חייבים לחמם בתנור ?
    חג אורים שמח smile smile

    • מירי יקרה
      ברור שלהקפאה
      להוציא למיקרו על תכנית הפשרה ל-10 שניות
      חג אורים שמח smile

  3. פירגה בוקר טוב
    כרגיל, מאוד הייתי רוצה אחד כזה עם הקפה, רק אחד קטנטן……..
    האם יש אפשרות להחליף את הגבינה במשהו אחר שיהיה פרווה, בא לי להכין את זה לערב שישי.
    אולי מחמאה+קצת מים כדי לתת רטיבות או חלב סויה????
    עולה איזה רעיון במוחך היצירתי???? :twisted:

  4. פירגה היי
    וואווו איזו תשובה מהירה.
    הבנתי נכון?? מיץ תפוזים למתכון מלוח. בשק"מ לעוגיות גם אני ממירה למיץ תפוזים.
    אולי במקרה הזה עדיף 3/4 מיכל שמנת פרווה??

  5. תגידי גברת,מתי נספיק להכין את כל הדברים הנפלאים האלו?
    אני צריכה לעבור לחצי משרה……

    • אורנה ;) הכנתי כמות כפולה והקפאתי. עונג אמיתי.
      מתי להכין? לאט לאט ויש המון זמן.אנחנו לא ממהרים לשום מקום smile

  6. פירגה יקרה חג אורים שמח ותודה על המתכון המענין,כייף לנו שתמיד יש לך רעיונות חדשים תודה תודה !!! :lol:

  7. אייל שני היה אומר שחנקת את הזית האומלל, ולא די בזאת – גם תחבת לגרונו הפעור גמבה…

    סתם! המתכון קורץ לי וביום שישי יהיה אורח כבוד על שולחן החג. כיצד חש הזית – אדווח לך ביום ראשון.

    בברכת חג אורים שמח וטעים!

    • טובה בקר טוב
      צחקתי על הבקר חהחהחהחה
      מחכה לחוות דעתכם.
      חג אורים שמח וטעים לכם smile

  8. לפירגה ומשפחתה חג אורים שמח .מהממממממ. התפעלות מהיצירה המופלאה שבת שלום וחג שמח ציפי ותמשיכי לאתגר אותנו היום יום. :lol:

  9. Amazing! This was so easy to make. My 5 years old son helped me with the dough, and stuffed the olives in. The dough is so easy to work with! And the taste…just as it looks – Yummy!
    Thank you for another great recipe.
    Adi.

    • עדי יקרה תודה וחיבוק לך ולקטנצ'יק המדהים.
      שימחת אותי מאד smile תודה רבה :lol:

  10. הכנתי ,המתכון קל להכנה, טעים מאוד .קבלת הרבה מחמאות והמתכון והאתר כמובן הועברו הלאה. smile

    • עדינה יקרה
      תודה גדולה שחזרת לשתף אותי במחמאות.כיף שהעברת הלאה שכולם יהנו smile

  11. הבטחתי לעדכן אותך, ובכן: הבתים לזיתים נחלו הצלחה מסחררת, במיוחד לאור בעיות הנדל"ן.

  12. מה אכתוב לך לא אדע שיר סיפור או אגדה רק אכתוב כמה מילים
    שכל כך יצא טעים
    תודה על המתכון הכנו עם הילדים וכולם נהנו ממהכנה ומהטעם רק חבל שלא הכנו כפול
    אופק(הבן הבכור): הבית לזית ממש מעדן

    • מאיה יקרה
      כמו שכבר כתבו לי אחרי התכנית של מאסטר שף,נהיינו משוררים.חהחהחהחהחה
      חיבוק לאופק מסבתא פירגה.תכיני לו שיהנה,בכיף. וכיף שהילדים משתתפים בעשייה,כך יותר טעים. smile
      smile

  13. זה ניראה כל כך יפה בתמונה ובטח גם טעים טעים………
    רוצה להכין את זה עכשיו אך אין לי בטטה….מה התחליף לבטטה?????
    תודה על המתכונים הניפלאים שאת מביאה לכאן
    באהבה
    רחלי

  14. ערב טוף לך פרגה יקירתי
    עשיתי את מששלחת לי במתכון הזה
    http://www.pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/לחמניה-שבלול-בית-לזית

    את המתאבנים האלו הכנתי בעבר והיה ניפלא וטעים מאוד
    בעלי הלך במיוחד להביא לי במכולת בטטה
    הולכת להכין לפי המתכון החדש……..
    אגיד לך איך יצא
    אחרי שאכין
    אני כזאת עקשנית……..חחחחח זה משקורה שאני לא מוותרת ומכינה משהו חדש.

  15. שלום לך פירגה אני מכינה בחודש הבא אירוח לכ-30 איש ומכוון שקשה להכין הכל יחד אני מחפשת מתכונים אני יכולה להכין מראש ולהקפיא (למרות שאני לא אוהבת את זה) אז שאלתי האם מקפיאים ליפני או אחרי האפיה ,גם לגבי פשטידות באיזה שלב להקפיא .תודה

    • חנה בקר טוב
      אפשר להקפיא למרות שמאבד מעט מהפריכות בגלל הבטטה.
      אני הקפאתי אחרי האפיה,אחרי שהתקררו.
      אירוח מהנה וכייפי smile

    • שיר smile הבית לזית והמאפינס סופגניות שיחקו אותה החג. ים של מחמאות ושמחה אמיתית.
      תודה לך ותפנקי את בני הבית :lol: נשיקות

  16. פירגה שלום שוב,לא ענית לי לגבי הקפאה של פשטידות האם להקפיא אחרי האפיה או ליפני, אני מכירה גם אפשרות של אפיה חלקית עד לשלב של לפני ההזהבה ואז הקפאה ולאחר ההפשרה המשך האפיה, אשמח לקבל יעוץ מניסיונך,תודה.

    • חנה שלום
      אני אופה רגיל עד הסוף

      חימום:
      מחממת את התנור לחום 190 מעלות
      מכסה את הפשטידה בניר אפיה ובניר כסף
      מכניסה את המאפים ומורידה את חום התנור -50.
      כך ממשיכה לחמם עד להגשה.
      יש פשטידות שאפשר לחמם במיקרו.
      יום נעים smile

  17. פירגה בוקר טוב
    אני מכורה לאתר שלך. ולגבי ה"בית לזית" אני שנים מכינה אותו אבל בפשטות מירבית סה"כ עם בצק שק"ם ( שמנת קמח מרגרינה) וזה הכי פשוט ומעולה .יום טוב.

    • קרן תודה.הגירסה שאת מכינה היא הישנה והטובה.
      אני אוהבת לשדרג ולהכין דברים מיוחדים. כל הגירסאות (גם שלך כבר באתר שלי)
      יום נפלא smile וטעים smile

  18. אין לי מושג איך זה קרה לי,[אני כבר וותיקה מאד במטבח]אבל שכחתי מהגבינה שבמתכון.מה אומר ?יצאו עוגיות יפות מראה ,שמנוניות וטעימות. אין לי כוונות לחזור על הטעות אבל בסה"כ יצא מתכון פרווה…וזו גם מעלה לא קטנה.
    באותה הזדמנות הכנתי עם לא מעט חשש את קציצות הגזר שלך, יצא 10! תודה לך על המכונים הטעימים שמוחבאים עכשיו עמוק בפריזר …ש .ש..ש.. שאף אחד לא ישמע!
    נ.ב חתכתי גמבה למלבנים קטנים ומלאתי את הזיתים המגולענים.מה לעשות צריך להשתמש במה שיש בבית. נכןן?!

    • בקר אור דור
      ללא קשר לנסיון ;) גיל או תרגיל,דברים כאלה קורים.
      לא לקחת ללב בעיקר שהצליח.
      שיהיה טעים ובהצלחה בהמשך smile

    • יעל חמודה
      יופי וחכם להכין כמות כפולה. גם אחרי הקפאה יוצא נפלא.
      תהנו וחג שמח smile

  19. פירגה, יקירתי,
    תודה רבה רבה לך על המתכון.
    הכנתי לשבת – ומה אני אגיד לך, טרפו את זה.
    חבל שלא הכנתי כמות כפולה.
    היום ביקשו אותי לתת את המתכון – הוכחה שהיה להיט מאין כמותו.
    יבורכו חלומותייך וידייך♥

    • הי רותי,אני שמחה מאד שהכנת ושאהבתם.
      כיף אמיתי גם לי.
      את נהדרת שאת חוזרת לשתף אותי smile תודה

  20. הייי פירגה

    נאפה בשבת בכמות משולשת ונשלח לבסיס לבן לארוחת בוקר …..
    יצא טעים טעים טעים וגרם לכמה וכמה חיילים אושר גדול :lol:

    חג שבועות שמח לך ולבני ביתך ותודה על המתכונים הכיפים :P

    • מיה,איזה כיף שהכנת לבסיס כזה מטעם.
      שיהיו בריאים וחזקים.
      חג שבועות טעים לכם.

  21. יש אפשרות לוותר על החומץ??מה התפקיד שלו במתכון??אני לא אוהבת את הטעם שלו…

  22. יצאו עכשיו מהתנור,פשוט מעדן,כ"כ טעימים ועדינים!!!הבצק יצא בין פריך לשמרים,כך זה אמור להיות???
    אני שמה מהר במקפיא בשביל החג ,לפני שהכל יחוסל….
    תודה פירגה יקרה!!חג שמח!!

  23. פירגוש, בכל שבועות אנו נהנים מהמתכון שלך לזית בבית ועתה אני רואה שדרוג – הוספת בטטה smile
    ננסה ונדווח על תוצאות ותגובות smile smile

  24. תודה רבה עכשיו מוכן..והופ לתנור .עשיתי פעמים ספורים את בית לזית וזה חדש יותר רזה עם גבינה רזה…אך בכול זאת הוספתי עוד כמה סוגים של גבינות לטעם .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *