d7a9d798d7a8d795d793d79c d791d798d798d794 d79ed7aad795d79a 3 - בצק פריך עם בטטה ממולא "פירה" ובצל

בצק פריך עם בטטה ממולא "פירה" ובצל

d791d795d7a8d7a7d7a1 d7aad7a4d795d797d799 d790d793d79ed794 d791d798d798d794 300x225 - בצק פריך עם בטטה ממולא "פירה" ובצלd7a9d798d7a8d795d793d79c d791d798d798d794 d79ed7aad795d79a 3 300x225 - בצק פריך עם בטטה ממולא "פירה" ובצל

כרוכית בטטה-פירגה

במתכון הבא הוספתי לבצק בטטה מה שהוסיף צבע וארומה אחרת.

1/2 2 כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה /מרגרינה
שקית אבקת אפיה
מיכל שמנת חמוצה 200 גרם
כף חומץ
חלמון ביצה
בטטה קטנה מקולפת -מבושלת ורכה –מעוכה לפירה
מלח לטעם
הכנת הבצק:
ללוש לבצק נעים
לחלק ל-3 כדורים
לשים שעה במקרר
מצרכים למלית תפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפה – לצנן לקלף
לשים בקערה ולהוסיף:
ביצה שלמה+חלבון
3 בצלים קצוצים מטוגנים ב-4 כפות שמן קנולה (להוסיף גם את השמן)
פטרוזיליה טרייה קצוצה
בצל ירוק טרי קצוץ
מלח ופלפל
2-3 כפות קמח רגיל
ללוש היטב ביד – אפשר להשאיר חתיכות רכות של תפוחי אדמה
(אפשר להוסיף חתיכות בטטה מבושלות).

אופן הכנה:
לרדד את הבצק בעזרת קמח (גם על המערוך)
למלא בנדיבות מהמלית לאורך שולי הבצק ולגלגל לכרוכית
לסמן מנות לפני האפיה . אין צורך לחתוך ממש
אפשרויות תיבול:
כורכום,פפריקה,אבקת מרק פטריות או בצל
להכין 3 כרוכיות.
"טיפים"
1. ניתן להוסיף למלית תפוחי האדמה גם:
טונה: פטריות:תירס:גרגרי חומוס מבושלים:אפונה וגזר:קוביות בטטה כבד מטוגן.
2. ניתן להכין את הכרוכיות בסוגי בצק אחרים כמו:
בצק שקם בתוספת חלמון וכף חומץ – את החלבון שומרים להברשה על הבורקס
בצק עלים
בצק פילאס
בצק פילו
תהנו

9 תגובות על “בצק פריך עם בטטה ממולא "פירה" ובצל

  1. אין על המתכונים שלך פירגה smile
    חייבת להכין :lol כבר יוצא ריר מהפה :lol:

  2. היי דליה
    לא צצינת מה לאחר הגלגול,האם מורחים ביצה ומפזרים שומשום?באיזה חום אופים ולמשך כמה זמן?תודה

    • הי אבי,
      די סטנדרטי.
      אפשר להבריש ביצה ולפזר שומשום ואפשר גם לא.
      חום 180 ולבדוק אחרי כ-30 דקות לפי הצורך.
      בהצלחה smile smile

    • אסתר הי, הנה בצק מתאים:

      כרוכיות בצק על בסיס שמן-מתוק/מלוח וממכר
      מי שמכיר את כיסוני הבצק המהירים שלי שהם הצלחה רבה, לא יהסס לרגע ויכין גם את הכרוכיות המדהימות האלה. השינוי היחידי שעשיתי הוא תוספת ביצה אחת לבצק.
      בצק משגע למתחילים, לותיקים וגם לילדים שרוצים לשחק בבצק וליצור מטעמים.
      קלי קלות ללישה ולרידוד, מתאים למליות מלוחות ומתוקות.
      בצק להכנה בקערה:
      מערבבים 1/2 2 כוסות קמח עם כף שמרים יבשים עד שייבלעו בקמח
      מוסיפים:
      1/2 כוס מים פושרים
      3/4 כוס שמן קנולה
      ביצה שלמה טרופה
      קורט מלח
      אפשר למליות מתוקות להוסיף לבצק 2 כפות סוכר דק.
      אופן הכנה:
      לשים הכל ביחד לבצק רך וגמיש
      אם הבצק רך מדי מוסיפים כ ף אחת של קמח ,לשים שוב ור ק אם צריך מוסיפים עוד כף.
      שמים את הבצק במקרר ל- 30 דקות. בינתיים מכינים את המליות.
      מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים
      מרדדים כל חלק על טיפונת קמח לצורת מלבן לא דק מדי
      מורחים בנדיבות רבה מליות לפי בחירה שלכם – כל מלית מתאימה.
      מגלגלים לכרוכיות ומניחים על ניר אפיה בתבנית שטוחה
      לפני שמכניסים לתנור מברישים ביצה ומפזרים או שומשום או סוכר וקינמון
      לסמן עם סכין חדה מנות (רק למעלה) ולאפות בחום 175 עד שישחימו.
      המליות שלי להיום: שילוב של בטטות+תפוח אדמה+בצל מטוגן+תירס
      ולמתוק: מחית אוכמניות+צימוקים+אגוזים+קינמון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *