בצל שמנת 730x410 - מאפינס בצל חלבי

מאפינס בצל חלבי

בצל שמנת - מאפינס בצל חלבי

(12 מאפינס)

מצרכים לבצק בקערה:

100 גרם חמאה /מחמאה בטמפרטורת החדר

כף חומץ+כפית מים

חלמון ביצה

קצת מלח לטעם

כוס קמח ת ו פ ח ולהכין עוד קמח בצד לזמן לישה

לשים בצק תוך הוספת קמח עד שמקבלים בצק נעים וכדורי

מרפדים בבצק תבניות אישיות מסיליקון . מרפדים עד למעלה

דוקרים במזלג ומשהים שעה במקרר.

אופים את המאפינס בחום 175 כ-10 – 15 דקות עד שיזהיבו קלות .

מקררים ומכינים את המלית.

 

מצרכים להכנת  בלילת הבצלים במחבת:

4 בצלים עם קליפה אדומה פרוסים

כף שמן זית

כף ריבת משמש (מוסיף המון)

כף רוטב צ'ילי

כף חומץ בלסמי

מעט מלח,פלפל שחור לשיפור הטעם הסופי

מטגנים עם מכסה סגור כ-15 דקות ומדי פעם מערבבים .

כשהבצלים מזהיבים מוסיפים 1/4 מיכל שמנת מתוקה מכל סוג.

70 גרם גבינה צהובה מגוררת . אפשר יותר גבינה אבל להתחיל עם 70 גרם . הבלילה צריכה להיות דלילה.    לערבב כדקה.

ממלאים כל מאפינס בתערובת הבצלים 3/4 גובה התבניות.(הם תופחים)

אופים כ-25 דקות בחום 175 עד הזהבה.

מגישים חם.

תהנו.

4 תגובות על “מאפינס בצל חלבי

  1. האם ניתן לאפות את המאפינס האלה גם ללא תחתית הבצק?
    כלומר להכניס את תערובת הבצל לתבניות סיליקון ?

    • הי נורית, קחי כל מתכון של פשטידת בצל מהאתר שלי , ותכיני בלי בסיס. בתבניות מאפינס.
      בהצלחה kiss

      • תודה רבה. למתכון הזה, להערה החשובה שניתן להכין ללא בסיס של בצק ( טוב לדיאטה ) ובכלל על כל מתכונייך
        אתי

        • אתי יקרה, חן חן על ה"טיפ" שבוודאי הרבה מהקוראים ישמחו עליו.
          תכינו ותהנו kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *