מאפינס גבינה שום ושמיר

6 בספטמבר 2010 מאת: פירגה

מאפינס גבינה שום שמיר-פירגה

מאפינס גבינה שום שמיר-פירגה

 

מאפינס גבינה שום ושמיר
הבזק של שנייה ויש לחמניות/מאפינס לכל שעה.
חדשות ולא שגרתיות,טעימות ומזמינות. 

 
שמים בקערה:
300 גרם גבינה לבנה בטעם טבעי מכל סוג
200 גרם גבינה צהובה קשקבל או אחרת מגוררת
250 גרם קוביות קטנות של גבינה בולגרית – אפשר לקנות מוכן גבינה בקוביות.
3/4 כוס שמן קנולה
2 ביצים
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
3 שיני שום
1/2 כוס שמיר טרי - לקצוץ במג'ימיקס ביחד עם השום
מלח מוסיפים רק אחרי טעימה הגבינות די מלוחות

אופן הכנה:
ללוש הכל ביחד תוך כדי הוספת קמח לבצק שנפרד מדפנות הקערה ונשאר קצת דביק.
רצוי בזמן הכנת הכדורים, מדי פעם לשטוף ידיים וזה יקל על הכנת הכדורים.
קורצים כדורים גדולים בגודל קלמנטינה
מניחים על ניר אפיה במרווחים או בתבניות מאפינס
מברישים בביצה טרופה+כף מים+כפית פפריקה (לערבב)
מפזרים קצת שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ-25 דקות.
ניתן להקפאה.
נהדר לבצוע ל-2 ולמרוח חמאה.

מאפינס שום שמיר-פירגה

מאפינס שום שמיר-פירגה

תהנו

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.7 מתוך 5 (סה"כ 14 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

40 תגובות על ”מאפינס גבינה שום ושמיר“
  1. מאת מיכל:

    בוקר טוב פירגה!
    עשית לי תאבון כבר על הבוקר.
    כשאכין כמובן שאעדכן בתוצאות.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מיכל, בקר טוב
    תכיני ותהנו
    שנה מתוקה :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת sharon:

    firga.keep up with your great work.wishing you a happy and healthy new year,with lots of new and yummy recipes.sharon ,miami fl :P

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שרון,שנה טובה ומתוקה גם לכם :)

    [הוספת תגובה]

  3. מאת עדה:

    תודה פירגה על המתכונים המענינים שאת שולחת.
    מבית אמא אני רגילה לאכולבואיקוס (יווני-בולגרי-טורקי=בלקני).
    והמאפינס שבמתכון הם למעשה בואיקוס קצת משודרגים בגלל התוספת של השום-שמיר.
    הוספה של טעם מעניין.
    שוב תודה, ושנה טובה. :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי עדה,בכיף.
    ואם את מכירה את קטגוריה לחמניות או מאפינס מלוחים תמצאי שם מגוון של בואיקוס בעוד טעמים כמו:
    פטריות,בצל,עשבי תיבול ועוד…..
    שנה מתוקה וטעימה :)

    [הוספת תגובה]

  4. מאת יהודית לוי:

    פירגה נקרא טעים מאד וכמובן יוכנו.
    פירגה באתי לאחל שנה טובה ומתוקה
    בריאות אושר ושתהא לך שנה טובה יותר מקודמתה.
    המשך יצירה במטבחך העשיר בטעמים וריחות טובים.

    שנה טובה לך ולבני ביתך
    יהודית
    :) :) :) :) :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יהודית,אשמח שתכיני כמובן ולקבל תגובה ממך.
    שנה מאושרת,בריאה וטעימה לכולכם :)

    [הוספת תגובה]

  5. מאת אילנית12:

    נראה נפלא !

    חג שמח ושנה טובה :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חג שמח אילניתי
    טעים טעים :) כיף שיש בפריזר לכל שעה . :)

    [הוספת תגובה]

  6. מאת גאולה:

    שנה טובה וטעימה. מכירה את המתכון וגם מכינה ונהנית, רק בלי השידרוג של השום והשמיר, כדאי לנסות מתכון מנצח.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    גאולה יקרה
    יופי ששיתפת בחוות דעתך.
    תכיני עם שום ושמיר ותגווני .
    שנה מתוקה לכם :)

    [הוספת תגובה]

  7. מאת פוליאנה:

    בוקר של חג, יש 3 ימים בלי לחם טרי או לחמניות… אז החלטתי לפנק את בני הבית לשנה החדשה.

    בתמצית: וואו!! יצאו מדהימים!! :lol:
    אפילו ככה, איך שיצאו מהתנור, בלי כלום! :lol:

    אפיתי בתבניות מאפינס, בעטרות נייר מס' 4, ויצאו לי בדיוק 30 לחמניות, למי שרוצה לדעת כמות.
    קצת נדבק לנייר, אז אולי עדיף בתבנית? או לרסס בשמן את הנייר? לא שזה בעייה לגרד בשיניים את הנייר, כי חבל "להפסיד" אפילו טיפה מהדבר הטעים-טעים הזה…

    עשיתי מעט שינויים:
    1. מאחר והגבינות שמנות, הפחתתי ל 1/2 כוס שמן, והוספתי עוד ביצה.
    2. לא היה לי שמיר (וגם לא אוהבת…) אז ריסקתי 2 תיבוליות של קנור (אחת בטעם בצל, ואחת שום-פטרוליזיה). יצא מעולה!!

    אגב- לא הייתי צריכה להוסיף עוד קמח, מעבר ל- 3 הכוסות שבמתכון.
    הבצק יצא רק ונעים, לא ממש דביק, והיה ממש קל לעבוד איתו.

    תודה על המתכון, ושנה טובה :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    פוליאנה יקרה
    מאז שיצא הסיליקון לעולם אני אופה רק בסיליקון ובעיקר מאפינס.אין סיכוי שמשהו יידבק והכל יוצא מושלם.
    תודה על כל התובנות והשידרוגים.
    תמשיכו להנות מהמטעמים
    חג שמח :)

    [הוספת תגובה]

    הילה Reply:

    שלום רב ,

    קראתי את התגובה שלך וכתבת שהשתמש בטיבוליות של "קנור" האם מותר לחולי צליאק להשתמש בהן
    עד כמה שזכור לי הן מכירות גלוטן לא?

    אשמח לעדכון ממך בעניין .

    תודה רבה
    הילה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אשאל את אפרת.
    תודה רבה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    המתכון הוסב למתכון רגיל.
    תודה רבה. :)

    [הוספת תגובה]

  8. מאת פירגה:

    :) :lol: הגיוני.

    [הוספת תגובה]

  9. מאת טליה:

    הכנתי והם פשוט נחטפו.
    מתכון קל וטעים.
    תנסו כדאי.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    טליה, לבריאות ותודה ששיתפת :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת אביטל:

    כמה יחידות יוצאות מכמות כזאת?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    16 מאפינסים

    [הוספת תגובה]

  11. מאת סיון ו.:

    היי פירגה
    הכנתי את הלחמניות בתבנית מאפינס. יצא מ ע ו ל ה. לא הוספנו כלום כי זה טעים ככה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    סיון,זה נהדר וכיף ששיתפת ועדכנת :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת zipi:

    פירגה אני מציינת באהבה רבה כי מאז האתר שלך איני מסתכלת בשום אתר אחר של בישול אפיה וכו' פשוט המתכונים שלך מוצלחים, :) לעילא ועילא :P טעימים, :D יפים , :? קלים להבנה,וכל מה שאפשר לבקש :lol: אלפי תודות לך :) :) המשיכי להפרות אותנו בידיעותיך ובכישורייך ;) ;)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ציפי יקרה,תודה
    תודה על המחמאות לאתר שלי.
    הלוואי שימשיך כך תמיד.
    באהבה :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת אורנה לזריאן:

    פירגה היקרה.אתמול שלחתי לך מייל ולא קיבלתי תשובה,אבל עכשיו אעדכן אותך.אתמול אירחתי להדלקת נר כ-20 איש כולל ילדים.הכנתי הכל ממך.המאפינס הנפלאים האלו והפוקצ'ה שלך היו גולת הכותרת,אך אלו במיוחד היו המדוברות ביותר.הכנתי פסטה בטטה,פסטה פטריות בשמנת,פסטה ברוטב אדום ויצא נפלא!לקינוח הכנתי עוגת בישקוטים שלך עם קרם וניל בציפוי גנאש,התעלפו עליה!!!הכנתי גם את עוגת הקוקוס הכהה,היא לא מספיק לחה אז אני לא אהבתי כ"כ וכדורי שוקולד שעשיתי אותם בצורת רולדה ופרסתי כמו עוגה,היו מאוד טעימים.בקיצור,אכלו,נהנו,לוקלוקו ת'אצבעות ולא יכלו לקום מהכיסא מרוב שהתפוצצו….
    תודה לך יקירתי ולכבוד לי היה לתת לך את הקרדיט למאכלים הנפלאים שהגשתי אתמול לאהוביי.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אורנה יקרה :) :x :oops:
    עכשיו אני התעלפתי.בכנות. כמה עושר ואושר שהכנת ואיזה מטעמים.
    והכל מהאתר שלי. אני גאה בך ובאמת מתרגשת.
    לגבי הקוקוס הכהה לא אוותר ;) לך ותכיני אותה שוב עם סירופ להרטבה ותצפי אותה בקצפת והיא תהיה עוגת השנה.חהחהחהחהחה.
    תודה ענקית ששיתפת אותי. אושר גדול.
    נשיקות :)

    [הוספת תגובה]

  14. מאת מיכל:

    קצת קטנוני אולי- אבל האם אפשר לוותר על הגבינה הבולגרית (לא אוהבים)
    או אולי להחליף אותה באחרת?!

    שבת שלום

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מיכל,לא בגלל הקוביות.
    יש באתר אחרים . כנסי להתרשם. :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת zipi:

    בעלי שוב אבא של השבת בעבודה ואני הולכת להכין להם את המאפינס שום שמיר, אני משוויצה עם מתכונייך הנפלאים וכמו בן מיידעת שהם של פירגה הנפלאה.

    כמו כן עם עוגת התפןחים וסילאן העוגה הבחושה.

    תודה על הכל מה הייתי עוחשה בלעדייך… שוב ושוב. אין עליך…………………… :lol: :) :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ציפי,שמחתי מאד לקרוא שאת מכינה ומשוויצה במתכונים שבאתר.
    המשך טעים ושתקבלי המון מחמאות :)

    [הוספת תגובה]

  16. מאת zipi:

    בוקר אור :cool: האם אפשר להכינה גם בתור פשטידה ? ;) ;)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ציפי בד"כ אפשר
    כיוון שלא הכנתי כך,אין לי תשובה מוחצת.
    יום נעים :)

    [הוספת תגובה]

  17. מאת שיר:

    פירגה שלום.
    מאפינס טעימים מאוד.
    הם יצאו יפה גם במראה.
    תודה.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי שיר
    תודהההההההההה והמשך עשייה משותפת וטעימה
    חג שמח

    [הוספת תגובה]

  18. מאת דניאל:

    שלום. אני מאוד רוצה להכין את המאפינסים אלו רק יש לי שאילה - האם ניתן להשתמש בגבינה שום שמיר של 5% במקום גבינה לבנה?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ברור שכן.בהצלחה.

    [הוספת תגובה]

  19. מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):

    פירגה יום נפלא

    האם הכוונה לגבינה לבנה רגילה או גבינת שמנת בטעם טבעי

    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    כתבתי מכל סוג,אז מה שיש בבית.
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted