d7a9d795d79d d7a9d79ed799d7a8 - מאפינס גבינה שום ושמיר

מאפינס גבינה שום ושמיר

d7a9d795d79d d7a9d79ed799d7a8 300x225 - מאפינס גבינה שום ושמיר

מאפינס גבינה שום שמיר-פירגה

 

מאפינס גבינה שום ושמיר
הבזק של שנייה ויש לחמניות/מאפינס לכל שעה.
חדשות ולא שגרתיות,טעימות ומזמינות. 

 
שמים בקערה:
300 גרם גבינה לבנה בטעם טבעי מכל סוג
200 גרם גבינה צהובה קשקבל או אחרת מגוררת
250 גרם קוביות קטנות של גבינה בולגרית – אפשר לקנות מוכן גבינה בקוביות.
3/4 כוס שמן קנולה
2 ביצים
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
3 שיני שום
1/2 כוס שמיר טרי – לקצוץ במג'ימיקס ביחד עם השום
מלח מוסיפים רק אחרי טעימה הגבינות די מלוחות

אופן הכנה:
ללוש הכל ביחד תוך כדי הוספת קמח לבצק שנפרד מדפנות הקערה ונשאר קצת דביק.
רצוי בזמן הכנת הכדורים, מדי פעם לשטוף ידיים וזה יקל על הכנת הכדורים.
קורצים כדורים גדולים בגודל קלמנטינה
מניחים על ניר אפיה במרווחים או בתבניות מאפינס
מברישים בביצה טרופה+כף מים+כפית פפריקה (לערבב)
מפזרים קצת שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ-25 דקות.
ניתן להקפאה.
נהדר לבצוע ל-2 ולמרוח חמאה.

d7a9d795d79d d7a9d79ed799d7a8 d790d7aad7a8 300x225 - מאפינס גבינה שום ושמיר

מאפינס שום שמיר-פירגה

תהנו

49 תגובות על “מאפינס גבינה שום ושמיר

  1. בוקר טוב פירגה!
    עשית לי תאבון כבר על הבוקר.
    כשאכין כמובן שאעדכן בתוצאות.

  2. firga.keep up with your great work.wishing you a happy and healthy new year,with lots of new and yummy recipes.sharon ,miami fl :P

  3. תודה פירגה על המתכונים המענינים שאת שולחת.
    מבית אמא אני רגילה לאכולבואיקוס (יווני-בולגרי-טורקי=בלקני).
    והמאפינס שבמתכון הם למעשה בואיקוס קצת משודרגים בגלל התוספת של השום-שמיר.
    הוספה של טעם מעניין.
    שוב תודה, ושנה טובה. :lol:

    • הי עדה,בכיף.
      ואם את מכירה את קטגוריה לחמניות או מאפינס מלוחים תמצאי שם מגוון של בואיקוס בעוד טעמים כמו:
      פטריות,בצל,עשבי תיבול ועוד…..
      שנה מתוקה וטעימה smile

  4. פירגה נקרא טעים מאד וכמובן יוכנו.
    פירגה באתי לאחל שנה טובה ומתוקה
    בריאות אושר ושתהא לך שנה טובה יותר מקודמתה.
    המשך יצירה במטבחך העשיר בטעמים וריחות טובים.

    שנה טובה לך ולבני ביתך
    יהודית
    smile smile smile smile smile

    • יהודית,אשמח שתכיני כמובן ולקבל תגובה ממך.
      שנה מאושרת,בריאה וטעימה לכולכם smile

  5. שנה טובה וטעימה. מכירה את המתכון וגם מכינה ונהנית, רק בלי השידרוג של השום והשמיר, כדאי לנסות מתכון מנצח.

    • גאולה יקרה
      יופי ששיתפת בחוות דעתך.
      תכיני עם שום ושמיר ותגווני .
      שנה מתוקה לכם smile

  6. בוקר של חג, יש 3 ימים בלי לחם טרי או לחמניות… אז החלטתי לפנק את בני הבית לשנה החדשה.

    בתמצית: וואו!! יצאו מדהימים!! :lol:
    אפילו ככה, איך שיצאו מהתנור, בלי כלום! :lol:

    אפיתי בתבניות מאפינס, בעטרות נייר מס' 4, ויצאו לי בדיוק 30 לחמניות, למי שרוצה לדעת כמות.
    קצת נדבק לנייר, אז אולי עדיף בתבנית? או לרסס בשמן את הנייר? לא שזה בעייה לגרד בשיניים את הנייר, כי חבל "להפסיד" אפילו טיפה מהדבר הטעים-טעים הזה…

    עשיתי מעט שינויים:
    1. מאחר והגבינות שמנות, הפחתתי ל 1/2 כוס שמן, והוספתי עוד ביצה.
    2. לא היה לי שמיר (וגם לא אוהבת…) אז ריסקתי 2 תיבוליות של קנור (אחת בטעם בצל, ואחת שום-פטרוליזיה). יצא מעולה!!

    אגב- לא הייתי צריכה להוסיף עוד קמח, מעבר ל- 3 הכוסות שבמתכון.
    הבצק יצא רק ונעים, לא ממש דביק, והיה ממש קל לעבוד איתו.

    תודה על המתכון, ושנה טובה smile

    • פוליאנה יקרה
      מאז שיצא הסיליקון לעולם אני אופה רק בסיליקון ובעיקר מאפינס.אין סיכוי שמשהו יידבק והכל יוצא מושלם.
      תודה על כל התובנות והשידרוגים.
      תמשיכו להנות מהמטעמים
      חג שמח smile

    • שלום רב ,

      קראתי את התגובה שלך וכתבת שהשתמש בטיבוליות של "קנור" האם מותר לחולי צליאק להשתמש בהן
      עד כמה שזכור לי הן מכירות גלוטן לא?

      אשמח לעדכון ממך בעניין .

      תודה רבה
      הילה

  7. היי פירגה
    הכנתי את הלחמניות בתבנית מאפינס. יצא מ ע ו ל ה. לא הוספנו כלום כי זה טעים ככה.

  8. פירגה אני מציינת באהבה רבה כי מאז האתר שלך איני מסתכלת בשום אתר אחר של בישול אפיה וכו' פשוט המתכונים שלך מוצלחים, smile לעילא ועילא :P טעימים, laugh יפים , :? קלים להבנה,וכל מה שאפשר לבקש :lol: אלפי תודות לך smile smile המשיכי להפרות אותנו בידיעותיך ובכישורייך ;) ;)

  9. פירגה היקרה.אתמול שלחתי לך מייל ולא קיבלתי תשובה,אבל עכשיו אעדכן אותך.אתמול אירחתי להדלקת נר כ-20 איש כולל ילדים.הכנתי הכל ממך.המאפינס הנפלאים האלו והפוקצ'ה שלך היו גולת הכותרת,אך אלו במיוחד היו המדוברות ביותר.הכנתי פסטה בטטה,פסטה פטריות בשמנת,פסטה ברוטב אדום ויצא נפלא!לקינוח הכנתי עוגת בישקוטים שלך עם קרם וניל בציפוי גנאש,התעלפו עליה!!!הכנתי גם את עוגת הקוקוס הכהה,היא לא מספיק לחה אז אני לא אהבתי כ"כ וכדורי שוקולד שעשיתי אותם בצורת רולדה ופרסתי כמו עוגה,היו מאוד טעימים.בקיצור,אכלו,נהנו,לוקלוקו ת'אצבעות ולא יכלו לקום מהכיסא מרוב שהתפוצצו….
    תודה לך יקירתי ולכבוד לי היה לתת לך את הקרדיט למאכלים הנפלאים שהגשתי אתמול לאהוביי.

    • אורנה יקרה smile :x :oops:
      עכשיו אני התעלפתי.בכנות. כמה עושר ואושר שהכנת ואיזה מטעמים.
      והכל מהאתר שלי. אני גאה בך ובאמת מתרגשת.
      לגבי הקוקוס הכהה לא אוותר ;) לך ותכיני אותה שוב עם סירופ להרטבה ותצפי אותה בקצפת והיא תהיה עוגת השנה.חהחהחהחהחה.
      תודה ענקית ששיתפת אותי. אושר גדול.
      נשיקות smile

  10. קצת קטנוני אולי- אבל האם אפשר לוותר על הגבינה הבולגרית (לא אוהבים)
    או אולי להחליף אותה באחרת?!

    שבת שלום

  11. בעלי שוב אבא של השבת בעבודה ואני הולכת להכין להם את המאפינס שום שמיר, אני משוויצה עם מתכונייך הנפלאים וכמו בן מיידעת שהם של פירגה הנפלאה.

    כמו כן עם עוגת התפןחים וסילאן העוגה הבחושה.

    תודה על הכל מה הייתי עוחשה בלעדייך… שוב ושוב. אין עליך…………………… :lol: smile smile

    • ציפי,שמחתי מאד לקרוא שאת מכינה ומשוויצה במתכונים שבאתר.
      המשך טעים ושתקבלי המון מחמאות smile

    • ציפי בד"כ אפשר
      כיוון שלא הכנתי כך,אין לי תשובה מוחצת.
      יום נעים smile

  12. שלום. אני מאוד רוצה להכין את המאפינסים אלו רק יש לי שאילה – האם ניתן להשתמש בגבינה שום שמיר של 5% במקום גבינה לבנה?

  13. פירגה יום נפלא

    האם הכוונה לגבינה לבנה רגילה או גבינת שמנת בטעם טבעי

    תודה

  14. היי פירגה חשבתי להכין היום את הלחמניות אבל אז גיליתי שאין לי שמיר האם בסדר להכין רק עם השום ?

    ולגבי הגבינה הלבנה אפשר עם רגילה ?( 5/9 אחוז) בתודה וחג שמח

  15. פירגה צהריים טובים ! אני בדרך להכין את המאפינס האלה, אבל שאלה לי אליך בבקשה!
    אם שמים קוביות גבינה בולגרית ( קניתי במעדנייה) ולשים אותם בתוך כל יתר המרכיבים וללוש לבצק אני מניחה שהם נמעכים לגמרי או אולי אני טועה . ושנית אני לא מצליחה להינות מהתבניות סיליקון למינהן, כאשר אני עושה עוגות בחושות ואופה בהן תמיד יש לי פס בתחתית העוגה כאילו משומן או לא אפוי, לא יודעת להסביר את התופעה הזאת, זה לא קורה בתבניות רגילות. לכן אני פוחדת שאם אעשה את המאפינס האלה זה גם יקרה. אמתין לתשובתך לגבי קוביות הגבינה ואז אעשה. המון תודה !

    • מרים שלום רב,
      חלק מהקוביות נטמעות במאפינס ונשארות שלמות וזה מוסיף המון טעם.
      תקני תבניות תקניות בחנויות המתמחות ואז לא יהיו לך בעיות.
      המשך טעים ביחד smile

  16. פירגה ערב טוב ! תודה על המענה התבניות שלי הן הכי תקניות שיכולות להיות, תוצרת איטליה מהחברה עם תו תקן. כנראה שצריך לאפות בהן בחום מסויים. אעדכן אותך מחר, פשוט חיכיתי לתשובתך. ורק עכשיו נכנסתי לראות. תודה ולילה טוב !

  17. פירגה פירגה מה אני יעשה איתך ? אף על פי השעה המאוחרת לא יכלתי להתאפק. עכשיו הוצאתי את התבנית השנייה של המאפינס מהתנור. להתעלף מהמאפינס. בול כמו שנתת במצרכים, לא הייתי צריכה להוסיף קמח.
    והטעם גן עדן. איך אפשר לדעת אם הן מוכנות אחרי 25 דקות או שאולי צריך טיפה פחות זמן ?
    ע"י נעיצת קיסם ? ושוב טעימות טעימות.

    • מרים הי, אני מקווה שיצאו לך טעימים.
      הכי פשוט זה לבצוע אחד ולראות אם הוא מוכן מבפנים.
      תהנו smile smile

  18. בוקר טוב לך פירגה ! היו לי אורחים אתמול וירד ההלל על המאפינס.הטעם והריח שמתפשט מהם להתעלף.
    תענוג להכנה ולא נדבק כ"כ בידים, מומלץ ביותר למי שעדיין לא הכין. תודההה על מתכונים מוצלחים שכאלה.

    • מרים יקרה,
      אני כל כך שמחה שאת מכינה מתכונים שלי.
      בעיקר אני שמחה ותודה לך שאת מגיבה.
      לבריאות והמשך יום נפלא לך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *