עוגת גבינה בלי שמרים - קראנץ'

25 ביוני 2010 מאת: פירגה

קראנץ' גבינה בלי שמרים-פירגה

קראנץ' גבינה בלי שמרים-פירגה

 

קראנץ' גבינה בלי שמרים
באתר שלי פלאי פלאים ומיטב חלומותי מתגשמים ביצירתיות במטבחי הקט.
כולנו כבר יודעים שאני מכינה קראנצ'ים ב ל י שמרים במגוון טעמים.
אחרי הקראנץ' שוקולדה בלי השמרים שכל כך אהבתם והחמאתם
ואחרי הקראנץ' טחינה וסילאן הנפלא והמיוחד במינו,
הכנתי קראנץ' גבינה שיתווסף למשפחה המתוקה.

מכינים 3 תבניות אינגליש קייק מקרטון או מרופדות בניר אפיה -משומנות

מצרכים בקערה להכנת הבצק:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
חלמון ביצה (את החלבון שומרים לציפוי)
2 כפות אבקת סוכר
מיכל שמנת חמוצה (או שמנת מתוקה פרווה)
1/2 2 כוסות קמח תופח מ נ ו פ ה
לשים בצק נעים ואם צריך מוסיפים עוד קמח
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים
כ ל  ח ל ק  מרדדים על משטח מקומח לעלה מלבני ל א דק.

מצרכים למלית:
600 גרם גבינה לבנה 5%
שקית אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
4 כפות צימוקים
לערבב

אופן הכנה:
מורחים כל מלבן בחלק מהגבינה (בשוליים לא מורחים) ומגלגלים לכרוכית שמנה .
בוצעים את הכרוכית באמצע לאורכה ומפרידים בעדינות ל-2 חלקים שווים.
מניחים את 2 החלקים לאורך אחד ליד השני ומתחילים לשזור כמו בורג חלק על חלק כשהגבינה פונה כלפי מעלה
מניחים כל חלק בתבנית אינגליש קייק כשהגבינה פונה כלפי מעלה.
מקציפים בעזרת מזלג את החלבון שנשאר ומברישים את פני העוגות
מפזרים סוכר. מי שאוהב קינמון שיפזר גם קינמון.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות עד שהכרוכיות יקבלו גוון זהוב חום עדין כ-35 דקות

קראנץ' גבינה בלי שמרים-פירגה

קראנץ' גבינה בלי שמרים-פירגה

תהנו.            כדאי ללחוץ על התמונה להגדלה.

VN:F [1.2.3_620]
ציון: 4.3 מתוך 5 (סה"כ 25 הצבעות)
 
שתף עם חבריך בפייסבוק     הדפס מתכון זה הדפס מתכון זה     שלח לחבר שלח לחבר



תגובות

176 תגובות על ”עוגת גבינה בלי שמרים - קראנץ'“
  1. מאת שירה:

    פירגה הכנתי יצא מדהיייייייייייייייייים וטעייייייייייייייייייייייייייייים עשיתי עם חפיסת טוב טעם ועם גבינת פילדלפיה { מאוד משמין אבל לא אכפת לי חג שבועות } ימאו ממש דוגמניות והגבינה לא נזלה. עשיתי רולדה וחתכתי לפני האפייה לעוגיות.
    מתכון שהולך להיות לי לכל החיים הבצק מדהים .
    תודה רבה רבה לך על המתכונים הנהדרים שלך יותר טוב מקונדטוריה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    שירה,מצויין.
    עכשיו נותר להנות.
    תודה על השיתוף והמחמאות וחג שמח וטעים לכולכם.

    [הוספת תגובה]

    איילה Reply:

    היי שירה. מה טוב טעם וכמה גבינת פלדלפיה שמת? האם זה במקום הגבינה הלבנה? :)

    [הוספת תגובה]

  2. מאת מיכל:

    האם הבצק מתאים גם למליות אחרות לא רק גבינה? תודה חג שמח (ההסבר עם הגלגלולים לא כ"כ מובן לי…)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מיכל,הבצק מתאים לכל המליות המתוקות. יש קטגוריה באתר למליות מתוקות.

    לעצם הגלגול, נתחיל מהתחלה.
    תכיני 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
    תלושי את הבצק ותחלקי אות ל-3 כדורים שווים.
    כל חלק תרדדי,תמלאי ותגלגלי לרולדה/כרוכית.
    את הכרוכית הממולאה תחתכי באמצע לשניים לכל האורך (אחרי שהיא ממולאת) ותלפפי את 2 החלקים שחתכת זו על זו.
    בזהירות תעבירי את ה"צמה" לתבנית האינגליש קייק. תיעזרי במרית גדולה וביד. גם אם לא מונח יפה בתבנית,אחרי האפיה זה מסתדר.
    מקווה שעכשיו ברור.
    בהצלחה ובאהבה.

    [הוספת תגובה]

    תודדדההה.. עכשיו הבנתי (-: Reply:

    חג שמח

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    חג שמח

    [הוספת תגובה]

  3. מאת מיכל:

    אני בדיוק מכינה את הבצק, הוא יוצא מאוד דביק, הוספתי המון קמח… )-:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תוסיפי עד שיהיה בצק גמיש ונוח לרידוד

    [הוספת תגובה]

    מיכל Reply:

    כן הוספתי… זה יצא הרבה יותר מ 2.5 כוסות.. אבל העוגה בסופו של דבר יצאה טעימה… תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יופי ,העיקר שיצא טעים.
    תהנו ממנה.

    [הוספת תגובה]

    נעמי שכטר Reply:

    הבצק הזה ללא החלמון וסוכר נקרא בצק שקם. וכשאני רוצה שיצאו לי 4 רולדות אני מוסיפה חלמון 2 כםות סוכר, אבל גם חצי כוס קמח יותר. כלומר 3 כוסות קמח. ואז הוא לא יוצא דביק.
    אני גם מוסיפה 2 סוכר וניל.

  4. מאת רונית:

    עשיתי.יצא מדהים.הצטערתי שלא עשיתי יותר..אני אאמץ המתכון לקבועים שלי.
    תודה לך
    :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    רונית,תמשיכי להכין ובפעם הבאה תגדילי כמויות.
    תהנו חמודה.

    [הוספת תגובה]

  5. מאת יעל נ:

    ערב טוב פרגה תגידי אפשר להוסיף משהו אחר במקום הצימוקים פשוט לא אוהבים אצלי צימוקים ??? או שפשוט לוותר ולא להוסיף כלום במקום ???

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    יעל הי,
    אפשר לוותר או להוסיף כיד הדמיון והטעם האישי שלך.

    [הוספת תגובה]

    יעל נ Reply:

    וואוו חזרת אלי מהר תודה רבה רבה כיד הדמיון זה אומר שאפשר גם שוקולדצ׳יפס ??? ואם כן אז מריר או לבן ???

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מעדיפה לבן.

    [הוספת תגובה]

    יעל נ Reply:

    פירגה עכשיו סיימתי תבצק ורוצה להכין תמלית גבינה את רשמת לערבב איפה לערבב במיקסר ??? או בקערה עם כף ??? מחכה לתשובה בהקדם ???

    פירגה Reply:

    אם רשום מיקסר? אז מיקסר.ואם לא אז לא.
    לילה טוב.

  6. מאת רחל:

    שלום פירגה
    הכנתי את הקראנצ' עם שמן וחצי מכמות הקמח הלבן החלפתי בקמח מלא,הכפלתי כמויות ועל חלק מהקראנצ'ים מרחתי ממרח שחר פרווה, מה אומר לך?
    פשוט מעולללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללה
    תודה ענקית על כל המתכונים . :) :) :) :)

    [הוספת תגובה]

    משתמש אנונימי (לא מזוהה) Reply:

    באהבה ו :) תודה

    [הוספת תגובה]

  7. מאת מירה:

    פירגה שלום, רוצה לנסות את המתכון, אבל לא כ"כ הבנתי את ההסבר של הרכבת הכרוכית מהחלק שלאחר הבציעה לאורך? אודה מאוד להסבר נוסף… תודה מראש וחג שבועות שמח וטעים.
    מירה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מירה,תכיני רולדה ממולאת.
    תחתכי אותה לאורכה לשניים .כך תקבלי 2 חצאים ממולאים
    את 2 החצאים תשזרי זה בזו בליפוף. (אחד על השני)
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]

    מירה Reply:

    עכשיו הבנתי… תודה :)

    [הוספת תגובה]

    מירה Reply:

    מעדכנת שיצא מדהים!!! וכבר מכינה "נגלה" שניה. תודה רבה! ד"א- מה דעתך על הוספת מעט קוביות תפוח עץ ירוק? האם ירטיבו מידי את העוגה לדעתך?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    תודה מירה.
    לי אישית לא נראה אבל מי יודע? צריך להכין ולבדוק את התוצאה.
    אבל למה לקלקל? ;) :lol:

  8. מאת אהובה:

    עדיין לא עשיתי את העוגה שאלתי האם אפשר להקפיא את העוגה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    אהובה,אני לא בטוחה לגבי הקפאה.

    [הוספת תגובה]

  9. מאת ביאטריס:

    היי שאלה לי, אם אני יכין את העוגה בצורת פרח המפורסמת ולא בתוך תבנית אינגלישקיייק? תודה :)

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ביאטריס,
    אם את מכינה צפוף,אין בעיה.
    התבנית של האיגליש קייק מהדקת את הגבינה והיא לא נשפכת לצדדים.
    אז לשיקולך :)

    [הוספת תגובה]

  10. מאת יערית:

    היי
    כוון שערב שבועות יוצא השנה במוצאי שבת.. האם אני יכולה להכין את הקרנץ ביום שישי לאחסן במקרר , ולמחרת לאפות? :P

    [הוספת תגובה]

    יערית Reply:

    עוד שאלה אם אני אופה את הקרנץ צריך לשים במקרר ? :lol:

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    הי יערית,לצערי,אני לא מכירה את השיטה הזו. בכל אופן,לשים במקרר כי יש במתכון גבינה.
    בהצלחה והנאה :)

    [הוספת תגובה]

  11. מאת פנינה:

    הייי
    הקראנץ חייב להיות במקרר ?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    ברור,יש גבינה. :)

    [הוספת תגובה]

  12. מאת עליזה:

    פירגה שלום אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    רוצה לדעת כמה שמן צריך לשים במקום 200 גרם חמאה
    תודה

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    עליזה,תודה רבה לך.
    לא הכנתי את המתכון הזה בהמרה לשמן.אני לא יודעת איך יצא.
    בכל אופן ההמרה שלי היא : על 200 גרם מרגרינה או חמאה=3/4 כוס שמן
    בהצלחה :)

    [הוספת תגובה]

  13. מאת אפרת:

    אפשר לשים מיכל שמנת מתוקה חלבי ולא פרווה?
    מה הכוונה לשמנת חמוצה?

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    עדיף לשים שמנת חמוצה. כתוב על המיכל שמנת חמוצה.

    [הוספת תגובה]

    אפרת Reply:

    תודה רבה

    [הוספת תגובה]

  14. מאת מרים:

    פירגה יקרה היי ! המתכון נראה ונקרא משגע ! הולכת לקנות את המצרכים להכנתו. רק שאלה לי אלייך
    בבקשה, אצלנו במעדנייה יש גבינת טובורג מצויינת שאני מאוד אוהבת להשתמש בה, את חושבת שזה
    יתאים למתכון ולא יהיה כבד מדי, אולי להוריד קצת מהכמות הכללית של הגבינה, אשמח לדעת מה דעתך
    ואם זה יעבוד ?? תודה על המענה שלך.

    [הוספת תגובה]

    פירגה Reply:

    מרים ערב טוב יקירתי,
    אפשר לשלב את הטובורג עם קצת שמנת שלא תהיה יבשה . לא ניסיתי אותה,אני מקווה שיהיה טעים.
    בהצלחה. :)

    [הוספת תגובה]

  15. מאת כוכבה:

    ףהכנתי את המתכון וביפנים לא אפוי חלק עשיתי שושנים והם יצאו טעימים

    [הוספת תגובה]


הוספת תגובה



תגובה:
Emoticons
Smile Grin Sad Surprised Shocked Confused Cool Mad Razz Neutral Wink Lol Red Face Cry Twisted