d791d795d7a8d7a9d79877 - בורשט (חמיצה) של אמא של פירגה

בורשט (חמיצה) של אמא של פירגה

77 - בורשט (חמיצה) של אמא של פירגה

מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה.
אם לא רוצים קציצות מכינים עם בשר שפונדרה או כתף בקר (ראו למטה)
אפשר להכין בלי בשר ובלי עצמות כצמחוני.

מצרכים:  למי שרוצה להכין עם קציצות בשר
1/2 קילו בשר בקר או מעורב
ביצה
1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה
כף ממרח חומוס ביתי או קנוי
כוס קוביות כרישה שטופה היטב ונקייה – רק החלק הלבן – מבושל ומעוך היטב
בצל מגורר
שן שום מגורר
1/2 כוס פירורי לחם
פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מלח,מעט כורכום:
אופן ההכנה:
לערבב היטב עד שהכל יתמזג לעיסה רכה.
להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ולשים במקרר שעה
לטגן מ-2 הצדדים ולהניח על ניר סופג

מצרכים לחמיצה (בורשט): הכמות ממש גדולה אפשר להוריד כמויות.
סיר גדול למרק גדול:
12 כוסות מים
4 עצמות מח
3 גזרים מגוררים גס
בצל גדול
קילו וחצי עגבניות טריות מגוררות ג ס בלי הקליפה.
רסק עגבניות כ- 200 גרם
מלח פלפל שחור לטעם
כרוב קטן חתוך רצועות
6 סלקים מקולפים מגוררים גס
קוביות מ-4 תפוחי אדמה מקולפים
2 תפוחי עץ חמוצים מגוררים גס
בסוף להוסיף:
מיץ לימון לפי הטעם שייתן את החמיצות הדרושה
סוכר לפי הטעם (לא לקמץ) חשוב לאיזון
אבקת מרק עוף לטעם- אני ממש לא מוותרת ומוסיפה לפחות כף גדושה.
לטעום כדי לשבח את הטעם.

אופן הכנה:
מטגנים בצל ומזהיבים
מוסיפים לטיגון את יתר המצרכים ומערבבים
מוסיפים את המים ומבשלים על להבה קטנה אפילו כשעתיים.
חצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים למרק הרותח את הקציצות ולא חובה לכסות אותם ברוטב
מספיק לסגור את המכסה והם ימשיכו להתבשל ולהתבשם מעצמן.

הכנה עם כתף בקר/שפונדרה
לבשל את הבשר פעמיים במים ולזרוק את המים המלוכלכים
לבשל את הבשר במים נקיים חצי בישול (כשעה) ולהוסיף אותו לסיר להמשך בישול ארוך כמו שרשום במתכון.
תהנו

26 תגובות על “בורשט (חמיצה) של אמא של פירגה

  1. קראתי כתבה שלא כדאי להכין קציצות ולשים במקרר כי אח"כ הן מתכווצות…..
    מכינים את הקציצה עצמה ממש לפני הטיגון.

  2. שלום פירגה

    אצלנו חמיצה (בורשט) זה עשוי מסלק, משקה לארוחה שחמותי היתה מכינה.
    וזה טעים מאד.

  3. פירגה
    את לא יודעת מה עשית לי… איך זה מזכיר לי את בית אמא…
    אנחנו בבית ליד הבורשט היינו מורחים את הקשה של פרוסת הלחם בשום ,ואוכלים צמוד,צמוד לקערת המרק החם והמהביל.
    תודה פירגה. :lol:

  4. בורשט בסגנון זה, נקרא "בורשט אוקראיני" ץ אצלנו נהגו להוסיף גם שעועית לבנה (אפשר משומרת),

    אולם פחות עגבניות וסלק, מאחר וכל אלה פלוס כרוב ולימון יוצרים חמיצות רבה, לא מדי חמוץ???

    • אז לא. בטח שלא נתווכח.
      תכינו איך שאתם מכירים ותהנו בכיף שלכם. גם תקראו לזה איך שאתם רוצים.

      זה הבורשט שמצאתי במחברות הנוסטלגיות של סבתא ואמא וכך היה כתוב.
      אז בשבילי זה קדוש.
      שנעבור הלאה?
      תודה

  5. ווי פירגה תודה ענקית. אני הולכת לעשות מיזוג גלויות – כלומר את הבורשט של אמא שלך (ששונה קצת מזו של אמא שלי) ובמקום הקציצות יהיו שם קובות עירקיות רכות ושמנמנות אך איזו ארוחה….

  6. זה דווקא כן בורשט אמיתי שמאוד מפורסם ברוסיה. אם אין אותו בבית אבא כועס שאין מה לאכול. אוכלים עם לחם שחור ושום. והרבה פטרוזיליה ושמיר. אני הולכת עכשיו להכין גירסה פרווה כי אוהבת להוסיף שמנת חמוצה בצלחת.
    שיהי לכולם יום בהיר ושבוע מקסים!!! :lol:

    • ברור אידה,תודה לך.
      אני סומכת על המחברות נוסטלגיה שלי. לא הססתי לרגע.
      גם אני מעדיפה את הבורשט צמחוני עם שמנת.
      פשוט ונפלא.

  7. זה הבורשט האמיתי הרוסי אוקראיני. הבורשט רק מסלק הוא חמיצה ותו לא.
    אכן מכינים אותו מעצמות , בשר שפונדרה, כרוב חתוך, גזר וסלק מגורד. מעורר נוסטלגיה של ראשית המדינה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *