d792d795d79cd7a9d7a9d7a91 800x600 - גולש הונגרי טיפוסי עם "אלקה"

גולש הונגרי טיפוסי עם "אלקה"

d792d795d79cd7a9d7a9d7a91 800x600 300x225 - גולש הונגרי טיפוסי עם "אלקה"

גולש-פירגה

 

גולש הונגרי טיפוסי עם "אלקה"

נורא פשוט להכין. חובה להכין. כל כך טעים ומזמין. מי שמכיר מבין אותי ומי שלא,יבין אותי אחרי שיכין ויטעם.
מצרכים:
סיר שטוח ורחב
2 בצלים קצוצים
5-6 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות
800 גרם בשר לגולש שהקצב יחתוך לקוביות גדולות
20 – 30 יחידות עגבניות שרי קצוצות קטנטן
6 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
2 כפות מלאות פפריקה מתוקה , מעט מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:
לטגן את הבצל והשום וברגע שמתחיל להזהיב להוסיף את העגבניות.
לטגן עם העגבניות 5 דקות על להבה קטנה בסיר מכוסה. לערבב מדי פעם.
להוציא לקערה.
לטגן את קוביות תפוחי האדמה שיזהיבו קצת ולהוציא לקערה של העגבניות.
לטגן ב נ פ ר ד את קוביות הבשר תוך ערבוב עד שישחים מכל הצדדים.
להחזיר הכל לסיר.
לשים 2 כפות גדושות פפריקה מלח ופלפל.
להוסיף רק 2 כוסות מים ולהרתיח.לטעום ולשפר טעמים.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל  מכוסה היטב במכסה תואם עד 3 שעות או עד שהבשר יהיה רך כחמאה.
לפני תום הבישול תכינו בסיר נפרד אלקה או קניידלך ותגישו ביחד עם הגולש והרוטב הסמיך.

מתכון לאלקה:
שמים בקערה 70 גרם מרגרינה רכה+ביצה+בצל שלם מגורר+מלח ופלפל ומתחילים להוסיף קמח רגיל תוך כדי לישה עד שנהיה גוש בצק שאפשר לקרוץ ממנו כדורים. לבשל את הכדורים במים רותחים כ-15 דקות.
אפשר להמיר את המרגרינה ב1/2 כוס שמן.

איך מכינים קניידלך ?
קישור:

http://www.pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/קניידלך-שמנמנים-רכים-מאד

תהנו.

74 תגובות על “גולש הונגרי טיפוסי עם "אלקה"

      • {הונגריה אמיתית} ועוד איך שאפשר, יוצא מעולה! יש להבדיל בין מרק גולאש, ובין תבשיל בשר גולש-למרק מוסיפים את התפ"א ,לתבשיל בשר-מוסיפים תוספות לפי טעם{פירה, איטריות, אורז, "ביצקיות" מי שמכיר-מאוהב!!! הונגרים "אמיתיים" אוכלים ליד סלט מלפפונים חמוץ\מתוק! בתאבון

  1. שלום פירגה
    השאלה שלי לא קשורה למתכון אך אם תוכלי לענות לי איפה את מאחסנת קמח סגור ואיפה קמח שפתחת אותו והשתמשת כבר……..?.?
    תודה ושבת שלום :x :x

  2. היי שוב אני
    אני אופה הרבה מהעוגות הבחושות שלך ובדכ הן יוצאות יאמממי אך לעיתים רחוקות האמצע לא נאפה מספיק וזה קצת רוקד לי………למה זה קורה??????. :lol:

    • גנט,ה"טיפ" הוא פשוט ומתאים ל כ ל העוגות הבחושות.

      אחרי 40 דקות תחדירי סכין רגילה קטנה באלכסון ועד ל מ ט ה. עדיף ב-2 מקומות שונים
      זה ייתן לך את התשובה.

      לפעמים כשלא בטוחים, עדיף לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפייה כמה זמן שצריך.לא קורה כלום לעוגות.

      תכתבי לי אחרי שתכיני את העוגות הבחושות שאת מכינה אם ה"טיפ" שלי עזר לך.
      תודה ובהצלחה חמודה.
      smile

  3. אף פעם לא הכנתי גולש, הייתי אוכלת אצל חברים ומשפחה
    אבל לא הכנתי, חששתי מהכנת הגולש שהבשר לא יצא מסטיקי………….. :x
    אבל איתך פירגה ועם הוראות ההכנה שאת נותנת, זה ניראה לי ממש פשוט ולא מסובך
    בהיזדמנות הקרובה אני אקנה בשר גולש ואכין.

    תודה אישה יקרה!

    רחלי.ג. smile

  4. לטעמי ולידיעתי גולש הונגרי חייב להכיל פלפלים ירוקים טריים ומעט קימל ורצוי גם פפריקה חריפה, אבל זה כבר עניין של טעם.
    זה בכל אופן מה שלמדתי מהורי ההונגרים.
    תודה שהזכרת לי, בחורף אני תמיד מכינה. אבל בקיץ זה מעט כבד.
    שבת שלום :P

    • אולי יש מגוון סוגי גולש הונגרי.
      בכל אופן,תכיני לטעמתכם,כדי שתהנו :lol:
      אצלינו אוכלים אפילו חמין בקיץ. ;) :lol:

    • צודקת לחלוטין! אלו התבלינים האמיתיים! חובה גם פלפלים ירוקים עם העגבניות {מספיק עגבניה אחת גדולה, החריפות לא מחייבת, איך שאוהבים{כמובן פפריקה מתוקה באדיבות! והקימל {טחון} נפלא!מי שמכיר אוכל הונגרי-מתאהב בקלות!

  5. תודה פירגה. הרבה זמן שאני מחפשת מתכון טוב לגולש. ועוד עם אלקה?
    נשמע ממש טוב.
    אני אשמור לימים הקרים של החורף. smile

  6. :oops:
    שכחתי לשאול אותך…
    ניסית להוסיף לגולש קימל?
    האם כדאי או שזה רק גורע?

    • לא הייתי מוסיפה קימל כי הוא מאד דומיננטי. בכלל,אני מעדיפה אותו בלחם.
      שוב, שאלה של טעם.

      smile

  7. היי פירגה
    אילו תבלינם את שמה בגולש . מה עם אבקת מרק עוף?
    אשמח אם תפרטי היות ואני צימחונית , אך מבשלת בשרים לילדי ובני ביתי ,
    היות ואינני טועמת ,אשמח לרבל כמויות של התיבול

    בהמוןןןןןןןןן הערכה

    אור :lol: :l :cool:

    • אור הי
      תוספת תבלינים תמיד בזהירות ולאט לאט.
      כל פעם לטעום ולשבח.
      בגולש מתאימה הפפריקה האדומה מתוקה כ-2 כפות גדושות לסיר
      עדיף לתבל עם תוספת מלח ופלפל שחור.
      אם את אוהבת אבקת מרק עוף את יכולה לשים כף ולהישמר מתוספת מלח לפני הטעימות.
      אין בעיה לשפר עם תבלינים,רק במחשבה תחילה.
      לבריאות smile

  8. צר לי זה אולי גולאש אבל בטוח לא גולאש הונגרי כי
    בגולאש הונגרי אין עגבניות וגם לא רסק עגבניות או כל דבר שקשור לעגבניות ובארץ נוטים להוסיף, לעומת זאת בגולאש הונגרי יש פלפל ירוק חובה ובצל, אלה בעצם 2 הירקות והמון המון פפריקה
    ככה רק לידיעה

  9. הי פירגה אני מאוד גרועה בכמויות כשמדובר בבשר (עוף זה פשוט : :P פשוט שמים חתיכה לכל סועד) הכמות שרשמת כאן 80 גרם לכמה מנות זה ?

  10. פירנגה יקירה
    האם יש לך מתכון לביגלה ירושלמי דל שומן ??
    היכן אני יכולה להשיג קמח קל .
    יש בכלל דבר כזה לצריכת הציבור?

    אור

  11. הי פירגה! יש אפשרות לרסק עגבניות במקום עגבניות שרי? לכמה מנות בערך זה אמור להספיק? מזמן רציתי ללמוד להכין גולש כמו שצריך :lol: תודה רבה!!

    • לא הכנתי עם רסק ואני לא יודעת.
      אולי עם עגבניות קוביות? נדמה לי שיש לקנות קופסה כזו אבל אני לא בטוחה.

  12. היי פירגה
    אני נכנסתי ללקט כמה מתכונים לנסות לגוון לילדים בתקווה שזה יצליח כמה אפשר לאכול שניצל וספטה לבנה smile
    שאלה אולי טפשית אבל מה זה "אלקה"
    תודה
    יום מקסים
    סילבי

  13. הכנתי את הגולש עם הקניידלך מהמתכון השני. לא הוי לי עגבניות שרי אז השתמשתי בשתי עגבניות גדולות שהוי לי וקיויתי לטוב…
    בסוםו של דבר בעלי הספרדי וילדיי (הספרדים, ברור) אכלו ונהנו ואני שמחתי שסוף סוף אוכלים משהו עם טעמים שאני מכירה מילדות…… :P

  14. הי פירגה,

    הכנתי גולש עם 1 ק"ג בשר כתף והרבה תפוחי אדמה, אבל רק אישתי ואני אכלנו (הילדים התעקשו על העוף)
    מה עושים עם השאריות? זו כמות לא קטנה :twisted:

  15. פירגה היי שוב,

    עשיתי היום את הגולש הזה לקראת יום שישי
    ואין מילים… פשוט נפלא.
    נתתי לבעלי לטעום כדי לוודא שזה טעים
    והוא כמעט חיסל לי את הסיר smile

    אז תודה על הכל!

    אודליה

  16. בוקר טוב פירגה
    אתמול הכנתי את הגולש עם בשר "פלש פילה" והוספתי לקראת הסוף קניידלך ויצא טעים ביותר.
    בישלתי כ-5 שעות על אש קטנטנה. הבשר יצא קצת יבש והתרכך אך לא כפי שהייתי מצפה.
    לדעתי צריך בשר יותר שומני -באיזה סוג בשר את משתמשת ?
    המשך יום נעים וקריר ושבוע טוב. smile smile smile smile

      • תודה פירגה, עפ"י הוראותייך הנפלאות, אני משתמשת בבשר זה לצלי, ובאמת הצלי יוצא רך.
        אוקיי אשתמש בבשר זה גם לגולש. :lol: :lol:

  17. נתקלתי במתכון בחיפוש אחר מתכון למנה אחרת
    התפתיתי והכנתי ,המנה היתה מוצלחת מאוד
    מחר אכין שוב לארוח אבל חשבתי להמיר את המיים
    ביין אדום
    תודה

    • אייל,הי
      באהבה גדולה ואני מקווה שכולכם תהנו
      יין זה מעולה,משבח.
      שבת שלום smile

  18. יצא מדהים! כמו כל מתכון שאני לוקחת ממך!
    מומלץ מאוד!!!! שבת שלום!

  19. הכנתי לשבת יצא טעים על אורז לבן פשוט
    אין ושוב אין על המתכונים שלך!! הוראות ברורות קל להכנה ומצרכים שתמיד יש בבית
    שתהיה בריאה ותמשיכי לפנק אותנו במתכונים ושבוע טוב smile

    • אורלי יקרה,תודה על הפירגון.
      העונג שלי ובאמת התמוגגתי לקרוא את התגובה הטעימה smile
      בשמחה והמון אהבה smile

  20. היי,
    הרעיון להשתמש ביין נשמע מוצלח.
    במידה ואשתמש ביין אדום, כמה לדעתך מכמות המים להמיר ביין ?

  21. היי יצא פצצה האלקה מזכיר לי את המילוי של האלזלה שאמא היתה מכינה smileאני מקווה שהיום בארוחת שישי ילדי ונכדי יואהבו .שבת קסומה ותודה kiss

    • הי שוש,שימחת אותי מאד שיצא לך טעים ושעשית כמו אלזלה. מקווה שכולכם תהנו בארוחה.
      שבת שלום ומבורך והרבה נחת smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *