d797d7a6d799d79cd799d79d d791d7a9d7a810 - גלילות חצילים עם בשר ועוד...אפוי

גלילות חצילים עם בשר ועוד…אפוי

d797d7a6d799d79cd799d79d d791d7a9d7a8101 - גלילות חצילים עם בשר ועוד...אפויגלילות חצילים עם בשר ועוד… –אפוי
מתכון נהדר בלי הרבה פיצ'יקראי
ויש גם "טיפ" למטה למי
שלא בא לו לאפות או לטגן את החצילים.
מזהירה.. שהמתכון ללא ספק ותהיות….ממכר כמו כל מתכוני הנוסטלגיה שלי.

מצרכים והכנה:
חציל או שניים מקולפים "שתי וערב"  – משמע לקלף לסירוגין ולהשאיר חלק מהקליפה

לפרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
להבריש שמן ולקלות על ניר אפיה עד הזהבה חומית.
מלית:
1/2 קילו בשר טחון
1/4 בטטה מקולפת מגוררת
2 כפות פירורי לחם או בפסח קמח מצה
כפית רסק עגבניות
כף דבש או סילאן
בצל קצוץ מגורר
שן שום קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
ביצה
מלח,פלפל,פפריקה,קינמון,ומעט כורכום וכמון
מערבבים ומכינים כדורים ג ד ו ל י ם ומניחים בצד.

רוטב בסיר:
בצל גדול קצוץ מטוגן מוזהב
מוסיפים שן שום
וטבעות גזר
כוס גרגרי חומוס מבושלים או פטריות ומטגנים ביחד
מוסיפים:
קופסה עגבניות מרוסקות כ-300 גרם
כף רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
כף סוכר או סילאן
פלפל שחור,מעט קינמון ,פפריקה רצוי הונגרית שיש בה טיפונת חריפות ומלח אחרי טעימה
פטרוזיליה קצוצה
כ-4 כוסות מים רותחים
לבשל עד רתיחה ולטעום כדי לשפר טעמים
מניחים בקצה של כל פרוסת חצילים כדור בשר ומגלגלים לרולדה צפופה .
מניחים אחד ליד השני בתבנית מתאימה -אין צורך בכיסוי
יוצקים את כל הרוטב ואופים כ-30 דקות
אני מכסה את החצילים עם הרבה רוטב.
חשוב שיישאר רוטב ללחם או לחמניות,או בגט או הכל מתאים….
"טיפ"
את החצילים הפרוסים להניח בצלחת אחד חופף לשני ולאפות במיקרו עד לריכוך (ללא שמן) כ-3 דקות או לפי הצורך.
למלא לגלגל ולהניח בתבנית אפיה. להבריש או למרוח שמן על הממולאים.
לאפות בחום 200 מעלות עד שישחימו ורק אז לצקת את הרוטב.
להוריד חום תנור ל-175 ולהמשיך כמו במתכון.
תהנו

72 תגובות על “גלילות חצילים עם בשר ועוד…אפוי

  1. הי, בהחלט שווה לנסות אם הבת שלי תחזור מהבסיס השבת אני יעשה לה היא מאוד אוהבת חצילים ממולאים.
    תודה

    • רבקה,גם אני אוהבת מאד חצילים ולכן יש המון מאכלי חצילים באתר שלי.
      אשמח לשמוע איך יצא ואם אהבתם?
      תודה

  2. נפלא! טעים מאד, אני משתמשת רק בבצל וכוסברה. לילדי יד בעיה עם תבלינים אז הורדתי את הקינמון והכמון, למרות השינוים הקטנים הבית התבשם בריח משכר ! תודה פריגה

  3. יווו, פירגה הזכרת לי נישכחות.

    אני זוכרת שסבתא שלי היתה מכינה לנו את המעדן הזה!!

    עכשיו אני יודעת גם איך להכין בזכותך, עשית לי חשק ואני הולכת להכין כבר היום!!!

    תודה יקירה,

    רחלי

  4. הלך עלי…הפה מתמלא רוק כשאני רואה וקוראת..מהמם. ובכלל,האתר שלך מדהים! ממש תענוג להיכנס.
    אוהבת,
    טליה :!:

  5. שלום פירגה ומזל טוב לאתר החדש שלך
    את פשוט נהדרת כל הכבוד על המתכונים הנהדרים קלים פשוטים ומחומרים זמינים ולא יקרים ופלצניים.
    עשיתי את המתכון של החצילים הממולאים יצא ממש מדהים וטעים פשוט .
    טיפ לקלית הפרוסות
    ———————-
    אני שמנתי את הפרוסות במעט שמן וטגנתי אותם על מחבת פסים מרובעת ויצא נהדר ללא צורך בתנור.

    תודה על הכל היי ברוכה.
    שרה אורן תל מונד :P

  6. פירגה הכנתי יצא סוף הדרך כולם התלהבו ונהנו כל הקרדיט מגיע לך ואמרתי את זה לכל מי ששאל מאיפוא המתכון אוהבת :x :P לאה

  7. פירגה יקרה!
    כמו שהבטחתי לעדכן אחרי שבת ובכן..יצא מעדן! וגם לי יש "טיפ" :אני מניחה את פרוסות החציל ב-2 תבניות מברישה במעט שמן ואופה כעשר דקות בטורבו על חום גבוה[190+]לאחר מכן הופכת את התבניות כלומר:מה שהיה עליון מורידה למטה וכן להיפך,ואז יוצא שאין לי צורך להפוך את החצילים הם פשוט משחימים מעצם שנוי מקומם בתנור. בהפוך התבניות שוב אופים כרבע שעה.מקווה שתהנו מה
    רעיון .כך תמיד אני אופה פרוסות חצילים ואח"כ מחמיצה ,או מתבלת ,
    או פשוט משאירה כך.
    יום טוב.

  8. הי פירגה,

    המתכון פשוט מ-ע-ו-ל-ה, הרצתי היום מנה שניה ממנו מאחר שהראשונה נזללה מיידית :P
    האם ניתן להקפיא לאחר הבישול?

    תודה על הכל smile
    דפנה

  9. שלום פירגה
    אז ככה בעצם השבת יונח על שולחן השבת ממטעמי פירגה החל מהעוגות שהכנתי והתבשלים :
    צלי עוף, קדרת בשר חגיגית החצילים כרגע בתנור ועוד ועוד , החיים פשוט נעשו קלים אין עליך
    אגב הפנתי רבות מחברותי לאתר מחכה לתגובות מהן לאחר השבת.
    כל הכבוד לך – השבת אני יושבת בגאוה מסביב לשולחן ומשוויצה על חשבון.בכייף.
    שבת שלום לך יקירתי – עשי חיל , הרבה בריאות .
    שלך – ענת

  10. הי פירגה !!!!
    יופי של אתר מקסים
    מאוד אוהבת את המתכונים והתמונות המגרות!
    תודה רבה :lol:

    • הי ללי יקרה
      תודה רבה smile
      נהדר שהצטרפת אלינו
      בילוי נעים ושהייה נעימה smile :lol:

  11. רציתי לומר שאני כבר די הרבה זמן מסתכלת על האתר שלך,
    אתר מהמם, ברור, יפה ומושך
    ישר ולעניין. לכבוד שבת הכנתי את החציל ההמולאה, מעדן.
    תודה רבה וישר כח,
    להסתכל כאן באתר… להתגרות ולרוץ להכין
    אלפיי תודות באמת, וכל הכבוד לבן שלך, שהקים לך אתר משלך :lol: smile

      • הייי אסנת .תודה שאת באתר שלנו
        תודה שהגבת.
        תודה על ההמלצה לחציל הממולא.
        הבן כמובן רואה את המחמאות ובטוח נהנה.תודה.
        המשך טעים וביחד אתנו smile

  12. פירגה יקרה!
    כ"כ טעים שהכנתי שוב… אבל הפעם אפיתי בתוך תבניות אנגליש קייק, החצילים הממולאים יושבים בצורה מסודרת אחד אחרי השני בתבנית [כמו טור בכיתה…] וכך אפיתי 3 תבניות אחד אכלנו בשבת והשאר הוקפאו ל….ראש השנה!!!! צורת האפיה הפיקה יצירה אסטטית מאד להגשה והמון אוכל טעים במקפיא.מקווה לזכור לעדכן איך יוצא ,לאחר הקפאה ארוכה…
    יום טוב לכולם!

    • דורית חמודה
      תודה ואיזה "טיפ" נהדר להכין בתבנית ארוכה.
      מקווה שגם אחרי הקפאה יערב לכם ותקבלי את המחמאות שיגיעו לך.
      :lol:

  13. בקר נפלא פירגה יקרה
    המתכון נראה נהדר ואני אעשה אותו בראש השנה ( בלי נדר), רציתי לקבל ייעוץ איך לבחור
    את החצילים? ישנן סברות רבות: לפי משקל, לפי צבע , כהה יותר בהיר יותר ???
    הרבה פעמים יוצאים לי חצילים עם הרבה גרעינים….
    בברכה :?

    • סימה יקרה בקר נפלא גם לך
      חצילים קונים כשהם מבהיקים ומבריקים וקלים מאד. בדרך כלל הצבע שחור או כהה מאד.
      חצילים בעלי משקל הם חצילים עם גרעינים ויש להמנע מלקנות אותם.
      המתכון טעים,מקווה שתהנו ותבלו בכיף :lol:

  14. תודה רבה פירגה על תגובתך המהירה.. מקווה שייצא טעים גם אצלי. smile
    ובבקשה "תמציאי " לנו מתכון טעים לשוארמה :P

    • בקר נפלא, פירגה יקרה
      האם סיפרתי לך כבר כמה טעים ומיוחד, וגרף תשבוחות מתכון זה שלך??
      ובכן רציתי שכווווולם ידעו -שווה עבודה-טעים בטירוףףףףף
      תודה ושבת שלום. :P smile smile

      • סימה יקרה את נהדרת ותודה על ההמלצה החמה הטעימה והמשובחת.
        עכשיו כוווווולם יודעים ;) smile
        לבריאות ושבת שלום :lol:

  15. היי פירגה,

    הכנתי לערב החג, יצא מעולה ועוד נשאר רוטב שהתאים לקוסקוס (אינסטנט) בארוחה אחרת.
    בכלל ארחתי הרבה בסוכה והמתכונים שלך כיכבו. פטריות מוקרמות בטחינה, ביצה רוסית, חצילים מגולגלים, מקפא יוגורט, פוקצ'ות, מאפינס פיצה, כרובית בטחינה, סלט חצילים אפויים , מאפינס שוקולד ועוד. פשוט חגגתי עם האתר שלך ונהניתי מכל רגע.

    תודה רבה רבה :lol: :lol: :lol:

    חג שמח ועוד בשולים ואפיות רבים
    ריקי

    • ריקי מקסימה,כ"כ כיף לקרוא אותך.
      הלוואי שימשיך כך ושיהיה תמיד טעים
      המשך חג שמח והמשך נעים וטעים smile תודה

  16. היי פירגה,
    זה נראה ונשמע משהו משהו :lol:
    האם את פורסת את החצילים לאורך או לרוחב? :P פשוט נראה יותר נוח למלות אותם אם הם פרוסים לאורך — מה את אומרת?

  17. שבת שלום! :!:
    עשיתי ויצא משהו משהו — אני ובעלי ליקקנו את האצבעות:lol:
    לבנים הכנתי את הקציצות מחזה עוף ותירס (הם לא אוהבים חצילים) ומאוד מאוד אהבו :lol:
    שיהיה המשך שבת שלום smile

  18. בוקר טוב – דיווח מהשבת האחרונה:
    הכנתי את גלילות החצילים, באופציה האפויה, ויצא פשוט נפלא :!:
    אוכלי הבקר נמנעו, אבל הטועמים אהבו נורא ולקחו תוספת.
    מתווסף לרשימת "המתכונים של פירגה" המצויינים שהתקבלו בהנאה רבה :lol: ובהחלט אכין שוב בעתיד.

    • פוליאנה,נפלא .
      זה אחד המאכלים האהובים אצלינו בבית. ממש מתרגשים כשאני מכינה את גלילות החצילים בבשר.
      בהחלט נכין גם אני וגם את שוב ושוב ;) :lol:

  19. אז ככה…

    איך מגלגלים? החציל מספיק רך כדי שיתגלגל?

    ועוד שאלה:

    ראיתי בסופר חצילים בצבע סגלגל בהיר, זה משהו אחר?

    אצלי הם כבר מחכים למתכון הזה …הבטחתי את פסח בשבילו laugh

    • ברבורה ערב טוב
      אחרי קלייה והזהבה בתנור הם גמישים מאד . את יכולה בקלות לגלגל כמו בלינצ'ס/כרוכית
      לא מכירה סגולים.
      בטוח שיהיה לכם פסח נפלא ;)

  20. הכנתי את החצילים לשביעי של פסח בפעם הראשונה למשפחתי ואורחים נוספים.
    היה פשוט מעדן!!!
    בכלל מאז שהכרתי את האתר שלך , כל מתכון שאני לוקחת ממנו- מנצח.

    • עירית מקסימה
      אני מתרגשת ומאושרת לקרוא את התגובה שלך. הלוואי ותמשיכי להפתיע את בני ביתך ותקבלי המוני מחמאות.. תכיני הכל באהבה ותנצחי בגדול smile
      שבת שלום smile

  21. פירגה, אני לא מוצאת כאן (ואולי אין) גלילות חזה עוף ממולא
    יש משהו? יהייה משהו?

    אגב , החברה של הבן הצעיר אמרה שהיא נורא אוהבת את הבישולים שלי
    אז אני מעבירה לך את המחמאות שלה….כי זה (חלק מזה ) לא אני זו את ;)
    וחוץ מזה…מזל שהיא לא הכירה אותי לפני שפגשתי בך…אחרת היא הייתה נחנקת משניצלים פולניים בלבד laugh laugh laugh

    • ברבורה יקרה בקר טוב
      תראי איזה מחמאות שאת מקבלת. ואואואואואו..התחלת לעשות אוכל עם… ;) אהבה.
      חמודה יש לי משהו טעים בשבילך,אולי כבר הכנת

      בשביל לראות תמונה, ולראות מחמאות בתגובות, רשמי בחפש:

      קציצות עוף ותירס "שניצל תירס"

      קציצות עוף ותירס "שניצל תירס"
      תראו ממצרכים כל כך פשוטים מה הכנתי
      נאה לעין בעיקר טעים .
      כנסו לתגובות של חברתינו לאתר יפעתי .
      היא הכינה למתכון תמונות מדהימות שוות.
      תודה יפעתי.
      בקערה:
      1/2 קילו בשר עוף טחון
      1/2 1 כוסות תירס
      כף רוטב צ'ילי
      ביצה גדולה
      1/4 כוס פירורי לחם
      מלח,פלפל
      לערבב
      להכין קציצות גדולות ולהניח בצלחת עם ה ר ב ה פירורי לחם
      להפוך את הקציצה.
      לטגן בשמן חם (לא עמוק) משני הצדדים
      תהנו

  22. את הקציצות האלה אני מכירה כבר laugh

    עכשיו אני מוכנה לעשייה מתקדמת יותר ;) התכוונתי לחזה עוף שלם מגולגל שבתוכו יש מילוי כל שהוא

    • ברבורית,
      הרי לך והמליות עלייך……כיד הדמיון ואני בטוחה שכזה יש לך הרבה

      אז למשל כדוגמא הקישי בחפש:

      כיסי חזה עוף ממולאים בפירות ופטריות

      ת ה נ י smile

    • הי לכולם,
      מתכון מומלץ ביותר, הכנתי את הגלילות לארוחת ערב חג שני, חיפשתי מתכון שונה ממה שרגילים במתכונים המסורתיים של המשפחה, אני הכנתי ללא חומוס כי אנו לא אוכלים קטניות בפסח, לא לוותר על הקינמון מוסיף ארומה מטורפת… השוס הוא שבעלי לא אוכל חצילים וביקשתי ממנו לטעום ואם הוא החמיא על הטעם אז אכן זכיתי… שאפו פירגה, את עוזרת לכולנו להפתיע את אורחינו ולקצור מחמאות, הכנת מאכלים טעימים ומוצלחים אינו ענין של מה בכך אז תודות לך…smile

      • אורנה יקרה כמה מרגש לקרוא את התגובה שלך. שמחתי מאד בעיקר שהפתעת את בעלך ;)
        תמשיכי להכין ולגוון,להפתיע ולקבל מחמאות. זה שווה הכל.

        נ.ב.להבא,אנא רשמי את התגובה למטה אחרי כל התגובות שכולם יראו….תודה ענקית ויום מתוק לכם
        smile

  23. היי פירגה-
    פעם שנייה שאני עושה את המתכון הזה. זה אפילו יותר טעים אחרי יום במקרר. משהו משהו!.
    דרך אגב- במקום קופסת עגבניות מרוסקות, לקחתי 5 עגבניות בשלות ושמתי אותם במים רותחים ואחר כך קילפתי וחתכתי אותן. קצת יותר חסכוני וגם הטעם מצויין.

    תודה על אתר נפלא!!!

  24. היי פירגה
    בעלי חולה חצילים מושבע, אז אני תמיד מחפשת לו מתכוני חצילים.
    הטיפ של דורית של להפוך את התבניות נשמע טוב ושימושי גם למתכונים אחרים שמכילים חצילים, אולי כדאי שתוסיפי את הטיפ למתכון שלמעלה עבור אילו שלא קוראים את כל שרשרת התגובות.
    אנסה אותו בשישי ואעדכן
    :lol:

  25. פירגה היקרה, המתכון נוסה היום , פשוט ללקק את האצבעות!! כשבעלי טעם הוא אמר" ידעתי למה התחתנתי איתך" שוב תודה על מתכונים נהדרים!!!!!!!!! :P

    • הילה,אני גאה בך וגאה בבעל המפרגן.
      כל הכבוד לכם. תודה שחזרת לשתף אותי.
      תמשיכי להכין,להנות את הבעל ולא לשכוח לשמח אותי גם ;)

  26. פירגה שלום ,

    המתכון נוסה בערב חג…. אין לי מילים לספר לך כמה פירגונים קיבלתי , ועוד באתי להתארח אצל חמתי …

    פשוט טעים , קל להכנה ומעולה …

    גם עוגת התפוזים ועוגת הקרמבו נטרפו

    תודה על המרשמים

    חג שמח

    טל

    • הי טל יקירתי
      אם יבוא לך רשמי בתגובות של המתכונים את חוות דעתכם. ואם לא,אז זה גם בסדר.
      העיקר שנהניתם ושהיה טעים.כיף שחזרת לשתף
      חג שמח והמשך חג מתוק smile

    • יפה,עוד מתכון מנצח מבחינתי ובעיקר לאור התגובות הנלהבות.יישר כח והמשך נהדר smile

  27. היי פירג'וש,
    האם לדעתך יפגם המתכון אם לא אוסיף דבש/סילאן. כי פשוט אני לא אוכלת מתוק.. והמתכון הזה כ"כ קורץ לי!

    תודה.

    • לירז הי,אין בעיה לוותר.גם כך תהני ממתכון טעים מאד.
      בהצלחה smile

  28. יצא מעולה חבל"ז יש לך מתכונים סוף הדרך אני ממש נהנית מהם

  29. היי פירגה,
    הכנתי וכמו שאר מתכונייך,יצא מעולה!
    נשאר לי בשר טחון, עשיתי כדורים והנחתי בתבנית יחד עם החצילים והרבה רוטב.
    תודה לך! smile

  30. הי פירגה
    לפי עצתך מילאתי בפירה עם בצל מטוגן. יצא מעולה.
    תודה ושבת שלום

  31. הכנתי את התבשיל עם כמה שינויים קטנים ויצא מעולה!!!!!!!!!
    טיגנתי את החצילים ופרשתי שכבה בתבנית פיירקס, לבשר הוספתי בצל מטוגן, ולא הוספתי בטטה, וכיסיתי את הבשר בשכבת חצילים וברוטב.
    מ ע ו ל ה !!!
    תודה רבה smile

  32. הי פירגה, לאט לאט אני מגלה את האתר הנפלא שלך!

    שאלה בנוגע למתכון – בעת הכנת המילוי של הגלילות לא צריך לטגן את הבצל, השום והבשר הטחון, לפני הערבוב עם שאר מרכיבי המלית?
    או שמכינים את המילוי בלי השלב הזה, אלא עם הבשר "החי"?

    • נועה,יש כמה סוגי חצילים ממולאים בבשר.
      המתכון הזה לא מבושל כי הבשר הוא כמו קציצה ומבושל /אפוי בהרבה רוטב.

      יש מתכונים שרק ממלאים ואופים בלי רוטב ואז המלית מטוגנת מראש.
      בהנאה גם בהמשך ו smile חג שמח.

  33. מסתבר …לפי הרישומים כאן … שלפני ארבע שנים תכננתי להכין את זה :oops: :oops: :oops:

    ארבע שנים
    ארבע שנים עברו וסוף סוף קיבלתי אומץ להתעסק עם קליה/טיגון/גלגול חצילים

    פירגהההה !!!!! היה מעולה !!!!!
    התענגו על זה , נלחמו על זה , שרדו שני גלילים שעכשיו הבעל מצלצל מהדרך שאחמם לו אותם כי כל היום הוא פינטז עליהם ;)

    מתכון שווה ביותר
    וקלי קלות :lol:

    • ברבורית, איזו שמחה היתה לי לראות אותך כאן.
      אהבתי כרגיל את מה שכתבת ואני תמיד מחייכת בגללך,וזה טוב.
      שיערב לבעל,ותכיני שוב כדי שתהנו בשיחזור.
      לילה טוב ומחובק smile

  34. פירגה רק ליתר ביטחון :P
    לקלף את החציל כמו שמקלפים מלפפון? שנשאר חלק עם קליפה וחלק בלי?
    או לקלף את כל החציל? פשוט מוזר לי שצריך להשאיר קצת קליפה בחציל… פעם ראשונה שאני מכינה תבשיל כזה ואני לא רוצה לעשות בושות לעצמי עם האורחים ;)

    תודה מראש

להגיב על luly4 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *