d79bd793d795d7a8d799 d791d7a9d7a8 d7a0d795d793d79cd7a1 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d7a4d798d7a8d799d799 - כדורי בשר עם נודלס ברוטב שעועית ופטריות

כדורי בשר עם נודלס ברוטב שעועית ופטריות

 d79bd793d795d7a8d799 d791d7a9d7a8 d7a0d795d793d79cd7a1 d7a9d7a2d795d7a2d799d7aa d7a4d798d7a8d799d7994 300x225 - כדורי בשר עם נודלס ברוטב שעועית ופטריות

 

קודם כל רצוי שיהיו בבית חלות של שבת טריות ונאות, כי לדעתי זו התוספת ש"תופסת".  

כל העסק מטוגן ומבושל "טיק-טאק" במחבת ג ד ו ל ה עמוקה ורחבה (לא בסיר) שיש לה גם מכסה תואם.

מצרכים בקערה לכדורי הבשר:
1/2 קילו בשר בקר
ביצה שלמה
3 עלי פטרוזיליה קצוצה
שקית של 50 גרם נודלס אטריות מסולסלות ללא צורך בבישול(תמונה והערה למטה)
כף סלט חומוס
מלח,פלפל שחור, כמון,פפריקה,כורכום.

מצרכים לרוטב:
קופסה שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות – כולל הרוטב
פטריות קצוצות במשקל בערך של  200 גרם

קופסה עגבניות מרוסקות במשקל 260 גרם
ממלאים פעמיים את הקופסה הריקה של העגבניות המרוסקות במים
בצל גדול ח צ ו י ופרוס דק
כפית סוכר
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות שמן זית
כף אבקת פטרוזיליה יבשה
מלח (אבקת מרק עוף)
פלפל שחור
פפריקה אדומה מתוקה וחריפה
כורכום
כמון

אופן הכנה הכדורים:
את הנודלס (הם קשים) שמים בניילון ומפוררים בעדינות בעזרת כותש השניצלים.
מערבבים אותם עם יתר המצרכים ומכינים 11 כדורים נאים ומהודקים
שמים במקרר לחצי שעה , מוציאים ומטגנים מ כ ל הצדדים עד להשחמה.
מוציאים את הכדורים על ניר סופג.

אופן הכנה הרוטב:
באותה מחבת בשאריות השמן מטיגון הכדורים מטגנים את הבצל והפטריות עד שיזהיבו היטב.
מוסיפים את יתר המצרכים ו מ ר ת י ח י ם. טועמים ומשפרים טעם.
מחזירים בזהירות את הכדורים ומכסים במכסה תואם
מבשלים על להבה קטנה כ-40 דקות.
מדי פעם מרטיבים את הכדורים ברוטב.
אמרנו חלה? למה מחכים?

בסוף הכנתי גם קוסקוס מהיר. השתלב נהדר.

 

d7a2d792d791d7a0d799d795d7aa d79ed7a8d795d7a1d7a7d795d7aa d798d791d7a2d799 d799d79bd799d79f 300x225 - כדורי בשר עם נודלס ברוטב שעועית ופטריות
תהנו

נודלס: אפשר לקנות את הנודלס בשקיות קטנות ואפשר לקנות בקופסאות של מנה חמה או מג'יק שנראים ב ד י ו ק   כמו  בתמונה. כל סוג/טעם של נודלס מתאים להכנת הקציצות. בעיקרון נודלס,הם אטריות ללא צורך בבישול ארוך.   בד"כ כתוב בהוראות לצקת עליהם מים רותחים ,לחכות קצת וזהו. אני מכניסה אותם למרכיבים של הקציצות ישר מהקופסה. (שוברת קצת) –  לא מרטיבה בשום נוזל.   הם מתרככים תוך כדי בישול.

d7a0d795d793d79cd7a1 - כדורי בשר עם נודלס ברוטב שעועית ופטריות

55 תגובות על “כדורי בשר עם נודלס ברוטב שעועית ופטריות

  1. פירגוש בוקר טוב:
    לאחר שמפוררים את הנודלס הם צריכים להיות כאבקה או בגודל פירורים לא אחידים
    בתודה ובחיבוק אלונה smile

    • את כבר תראי הנודלס לא ממש מתפוררים דק . גם אחרי שמפוררים אותם (את למעשה שוברת אותם לתוך הקערה בעזרת האצבעות) יש להם גדלים שונים.
      כל גודל שיוצא לך הוא טוב.
      בהצלחה ותהני. smile

  2. איך את מוצאת בשבילי מתכונים קלים כאלו לאמצע השבוע כשאין זמן לבשל……
    אין לי נודלס בבית אפשר להחליף באטריות סבתא או בפסטה דקה מאוד?

    • נורית בקר אור
      את יכולה באטריות דקות ואם אין לך דקות את יכולה לעשות כתישה קלה במג'ימיקס.
      בהצלחה ותהנו smile

  3. hi pirga that look so yummy sov sov yesh masho shone after so many gvinot i am going to cook it for my little kids at my school i hope they going to like it for sure i am going to like it it s look so good thank y so much for all y recipes they allways good smadar

    • סמדר יקרה בקר טוב
      תכיני ואני בטוחה שהילדים י ת ל ו ק ק ו ;)
      יום נפלא לך smile

  4. תודה לך פירגה,
    כל פעם מתכון מעניין יותר מהשני
    והפעם קציצות עם נודלס נשמע מעניין במיוחד
    פירגה ,
    כרגיל את מדהימה
    שבוע נפלא :lol:

    • שולי,תודה והמתכון גם מדהים בקלילותו וטעימותו :lol:
      תודה ובכיף smile

  5. פירגה יקירתי!
    טוב שהסכמת שאכין עם אטריות דקות…. laugh אני מיישמת את התורה שלך שמשתמשים במה שיש בבית. אז ככה, את זוכרת את הכדורי בשר עם שעועית בשלושה צבעים? קיבלתי בחום את העצה שלך להכין כמות גדולה של שעועית ולהקפיא בשקיות קטנות, :lol: והנה הפעם היה לי למה להשתמש. אז במקום שעועית מקופסא, לקחתי את אחת השקיות והכפלתי את כמות העגבניות המרוסקות.
    לגבי הבשר, כהרגלי, אני תמיד עושה כמות כפולה, אז השתמשתי בבשר טחון חצי קילו בקר וחצי קילו הודו וערבבתי. יצאו לי 24 כדורים. תיבלתי כרגיל בעשבי תיבול שאני אוהבת ומגדלת.
    הריח פשוט משגע ואני כבר יודעת מה יקרה בארוחת ערב היום, :P נקווה שישאר משהו למחר בצהריים…..
    חיבוקים לעוד הצלחה smile smile smile

    • נורית,את נהדרת ותראי כמה חשוב לשמור בפריזר קטניות לשעת הצורך.
      תהנו מהארוחה.
      שולחת חיבוק smile

  6. פירגה
    בא לי לאכול מהתמונה
    מדהים ובטוחה שטעים
    בהחלט ינוסה
    תודה לך על עוד מתכון נפלא smile smile

    • ענת יקירה,
      אני בטוחה שתכיני בקרוב וגם אתם תתמוגגו smile
      בהנאה ובשמחה smile

  7. מעבירה את שלי…

    הכנתי , ומכיוון שאני יודעת שאני לא עומדת בריחות של המתכונים שלך הכנתי קציצה אחת קטנה קטנה רק כדי להרגיע את הרעב שלי תול כדי הבישול כשהרעב משתולל תוך כדי בישול דברים שלך ;) )

    היה מעולה (הכנתי מהודו ועוף ונראה לי שעם בקר זה יהייה בכלל גן עדן )

    הרוטב זה בכלל עונג גדול גדול (אין כאן אייקון של אורגזמה…אופס…מותר להגיד כאן? :oops: )

    אני כל פעם מופתעת מחדש כמה רעיונות יש לך עבור קציצות :lol:

    הגיעה קריאת התפעלות מהסלון, גם הבן הצעיר לא עמד בפיתוי וגנב מהסיר במטבח מוסר שזה מעולה !!!!

    • הי ברבורית smile
      כיוון שאני צמודה למייל,"תפסתי" אותך על חם ;)
      אאחל לכם שבת נפלאה וטעימה.
      זהירות,אם כל אחד יגנוב רק קציצה אחת לא יישאר לארוחה.חהחהחהחהחה
      חיבוק לשבת שלום smile

  8. מעצבן :twisted:
    כבר כמעט לא נשאר,
    בא הבכור הריח אמר רק קציצה אחת לקח אחת עוד אחת ועוד אחת ולקח קופסא מלאה גם לחברה שלו

    את מבינה…הכנתי מקילו שלם

    פעם הבאה אני מחביאה במקומות שונים במקרר ובפריזר

    לא יקלקלו לי את ספירת המלאי לשבוע ;)

    • ידעתי smile :lol:
      חהחהחהחהחהחהחה
      הייתי אומרת לשים את הסיר אצל השכנה….אבל גם זה לא בטוח.חהחהחהחהחה
      נהדר.
      smile

  9. פירגה,
    הקציצות עכשיו על האש ,איזה ריח טוב בבית..
    .
    יש לי שאלה לגבי עגבניות מרוסקות מקופסא ,ילדי לא אוהבים את חתיכות העגבניות הגדולות ( זה עגבניות חתוכוות ולא מרוסקות , סתם ) שיש בקופסאות , ואני צריכה לסנן אותם :twisted: , האם את מכירה חברה שהעגבניות באמת מרוסקות ואין להם חתיכות גדולות ???

    שבת שלום ,

    • מלכי שלום
      יש עגבניות מרוסקות שהעגבניות מרוסקות לגמרי.
      אם אתם משתמשים הרבה עדיף לקנות את הקופסה הגדולה ולכתוש אותה במגי'מיקס . כתישה עדינה שלא יורגשו.
      לשמור כמובן במקרר או בפריזר לשימוש חוזר.
      שבת שלום smile

  10. תודה על התשובה המהירה ,

    ניסיתי כמה חברות והיו חתיכות גדולות של עגבניה יחד עם הקליפה , לאיזה חברה י ש עגבניות מרוסקות לגמרי ?

    • מלכי
      תסתכלי במתכון שוב
      הוספתי למטה תמונה של הקופסאות.

      יש 2 קוספאות שמחוברות כמ שכל הרסקים באים בדרך כלל בקבוצה של 4 יחידות
      שימי לב גם שיש בעגבניות המרוסקות שאני קניתי תוספת של בצל רואים בתמונה רשום למטה.
      יש עגבניות מרוסקות כאלה בלי טעם ויש אפשרות לקנות עם טעם: בצל , שום, בזיליקום, לשקשוקה ועוד….
      החברה היא יכין.
      אני מקווה שהתמונה תעזור לך ולא תצטרכי יותר לסנן. בבישול המרוסקות לא מורגשות בכלל.
      שבת שלום smile

  11. מלכי, אני מצטרפת גם לשיחה ;)

    אצלי גם לא אוהבים את העגבניות המרוסקות
    אני משתמשת גם באלה שפירגה הציגה
    וגם במשהו שנקרא טומטו (שזה יותר רוטב סמיך מעגבניות מרוסקות)

    זרקתי את הפח (היום הכנתי) אז אין לי את שם החברה ואיך זה מאויית באנגלית על גבי האריזה השם טומטו (אם אני לא טועה זו החברה שרואים בה את הבחור המשופם עם ארגז עגבניות…אולי חברת טל?

    • אכן,טומטו מקס של טל.מעולההההההההההה
      אין בעיה להשיג בסופר איפה שכל הרסקים.
      תודה smile

  12. בוקר טוב פירגה יקרה
    תודה על המתכון שהוא מצויין מעדן אמיתי !!
    הכנתי לשבת מבלי לשנות דבר במתכון ובתגובה קיבלתי שבחים מבני המשפחה
    פירגה נפלאה
    אני מברכת אותך על האתר הנפלא ועל השינוי שאת תורמת להרבה מטבחים
    יישר כח

    • שרה חמדתי
      תודה על המחמאות המחממות את הלב. מרגש.
      שמחתי מאד מאד לקרוא ואני מאחלת לך שימשיך להיות לך שבוע נפלא וטעים smile

  13. בוקר טוב,

    אני הכנתי עם כמה שינויים- בקציצות לא שמתי ביצה (אלרגיה) ושמתי תפוח אדמה וקישוא. לא טיגנתי את הקציצות אלא ישר זרקתי לרוטב ובמקום נודלס (אלרגיה לביצים) שמתי אורז.

    יצא מעולה, פשו מעולה, אין… את לא אמיתית !!! ;)
    הרוטב סמיך והריח משגע…. הולכת להכין עכשיו קוסקוס כפי שהמלצת…

    תודה על מתכון שימשיך לככב אצלי..
    שבת שלום…

    • שחר מקסימה
      כל כך שמחתי שאהבתם מאד את התבשיל.
      הידד לשידרוגים הטעימים.
      שבוע נפלא והמשך טעים ובעיקר שיתוף כזה נפלא smile

  14. פירגה שבת שלום
    טוב שלקחת לך הפוגה קצרה מהמטבח,מקווה שנהנית.
    הכינותי את הקציצות לנכדות ולנכד שהתארחו אצלי לשבת,אין לי מילים טרפו הכל
    רציתי לאודות לך על מתכון מוצלח כל כך.
    חופשה נעימה ממני אנטה smile

    • אנטה יקרה,נהניתי מאד בחופשה הקצרה,וכמו שכתבתי , ממליצה לכל אחד לקחת חופש ואפילו ליום אחד.
      שתמשיכי להכין ולהנות את הנכדים במתכונים נפלאים ותמשיכי לשתף אותי שיעשה לי גם טוב ;)
      שבוע נפלא smile

  15. מ ד ה י ם !

    בוקר טוב פירגה ותודה על מתכון מעולהsmile .
    לא היו לי נודלס ולכן השתמשתי באטריות דקיקות למרק
    והתוצאה נהדרת.

    יום טוב ומבורך,
    ציפי

    • מיכאל בקר טוב
      הוספתי למתכון למטה תמונה+הסבר.
      תכין ותהנה
      יום נפלא לך smile

  16. איזה כיף להכין ולקבל מחמאות חמות מהבעל! (הילדים עדיין לא טעמו..) יצא מצויין!!
    במקום השעועית שמתי חומוס מבושל מהמקפיא, ולא שמתי רוטב צ'ילי. ועגבניות מרוסקות עם שום במקום עם בצל (לא היה בסופר…)
    יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!

    תודה!!

  17. אתמול הכנתי,בשינויים קלים לפי מה שהיה בבית ויצא פשוט מעולה! אפילו הבנות הבררניות שלי אכלו אז זה אומר הכל! תודה!

    • שרונה יקרה
      בגלל שהמתכונים שלי שפויים וביתיים,תמיד אפשר לשדרג אותם כפי יכולתך ולפי המצרכים שיש בבית ,ועדיין תמיד יצא מושלם וטעים.
      תודה על כל הפירגוניישן
      חג שמח smile

  18. פירגה בוקר טוב,
    הקציצות יצאו נפלא. נטרפו בשניה ובערב נאכלו אפילו בלי לחמם….
    שילוב מפתיע ומעניין. איזן כיף להתחדש דרכך ולהביא
    למשפחה יצירות מרעננות
    שבוע נעים ותודה רבה.  

    • דפי בקר טוב
      מאד שמחתי לקבל את התגובה שלך שיצא טעים ומחודש ;)
      בכיף,אמשיך להביא ולשתף אתכם smile
      תודה רבה לך smile

  19. גם אני מפרגן..המתכון היה מודפס והמתין לילדים שיבואו .אתמול זה היה היום.את הנודלס החלפתי בספגטי ויצא ממש חלום ! ממליץ ביותר,5 כוכבים.

    • ניר תודה על הפירגון ואיזה כיף שאתה נכנס לשתף אותי.שימחת אותי מאד.
      תודה על הכוכבים ;) :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *