d79cd796d7a0d799d794 d791d795d79cd795d7a0d799d796 d7a9d79cd799 d7a9d794d79bd799d79f d795d7a6d799d79cd79d etemal halo - לזניה בשרית

לזניה בשרית

dscf8475 300x225 - לזניה בשרית

לזניה בשר-פירגה

dscf8477 300x225 - לזניה בשרית

לזניה בשר-פירגה

לזניה בתוספות שאנחנו אוהבים . משודרגת וטעימה במיוחד.

"טיפ"    הרוטב משמש גם כרוטב בולונז לארוחת ספגטי.

המצרכים וההכנה:

קופסה 500 גרם דפי לזניה ללא בישול מוקדם .תבנית 27X33 .בכל שכבה נכנסים בדיוק 8 דפי לזניה.צריך כמות ל-3 שכבות.
לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים ב-3 כפות שמן זית ולהזהיב.
להוסיף 3 שיני שום פרוסות ולטגן עם הבצל דקה.
להוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר בעזרת מזלג תוך כדי טיגון
כשהבשר משנה את צבעו והופך פירורים להוסיף לסיר:
2 כפות פטרוזיליה או כוסברה טריה קצוצה
כוס גזר קצוץ קוביות קטנות
אפשר להוסיף מקלות של פלפלים צבעוניים טריים
לטגן ביחד כמה דקות תוך בחישה.
ולהוסיף:
קילו עגבניות טריות מגוררות ללא הקליפה
קופסה קטנה רסק עגבניות
3 כפות צ'ילי חריף – לשים לב לחריפות (אפשר לשים צ'ילי מתוק)
2 כפות קטשופ
כפית סוכר
פלפל שחור
כף גדושה מרק עוף —מלח להוסיף רק אחרי טעימה.
כוס מים רותחים או יותר לפי סמיכות הרוטב.
לערבב ולבשל ביחד כרבע שעה.
לטעום ולשפר טעמים.

לסדר שכבות של דפי לזניה ללא בישול מוקדם.
להציף כל שורה בהרבה רוטב.
בעיקר את השכבה העליונה שלא תתייבש.
לאפות בחום 175 מכוסה בניר כסף כ-30 דקות עד שרך ומוכן.
ציפויים אופציוניים:טחינה:בשמל

Etemal Halo הוסיף לטיגון הבצל גם 300 גרם פטריות טריות.
תודה לEteml Halo על התוספת הטעימה.
תהנו

51 תגובות על “לזניה בשרית

  1. פירגה המתוקה יש לך אתר עם מתכונים מהממים ומוצלחים מאוד כול השבת ישבתי ונהנתי מלעיין תבורכי והמשיכי לעדכן אותנו במתכונים טובים שיהיה לך חג זשמח

    • רוחמה תודה רבה
      וגרמת לי להיות גאה באתר שלי.
      אמשיך בהחלט לשתף ולהרחיב את דפי האתר.
      לילה טוב :lol:

  2. קודם כל, תודה רבה!
    הבן שלי (בן 4) מסכים לאכול בזמן האחרון לארוחת צהריים רק פסטה ברוטב בולונז. לא שום דבר אחר, כך שאני מחפשת חידושים גם בזה. היה לו טעים מאוד (וגם לי) וזה נהדר שהמכון מבוסס על עגבניות טריות, כי כך הוא מקבל גם ירק בארוחה הזו.
    תודה שוב, ובכלל הבלוג שלך כל כך מקסים שאני לא מפסיקה לדפדף בו… :lol:

    • ורד מקסימה בקר אור יקירתי
      את מחמיאה לי מאד ואני "משמינה" מנחת. תודה.
      המשך בכיף וביחד smile :lol:

  3. אין דברים כאלה!
    לזניה מ-ע-ו-ל-ה.
    אני נעזרת המון במתכונים המשובחים שלך לכל ארוע ותמיד מרוצה אבל…
    המתכון הזה מנצח.
    ללקק את האצבעות.

    • ואואואו דפנה
      מחמאה כמו ……אין דברים כאלה….זה כבר יותר מדי בשבילי.חהחהחהחהחהחה
      שמחה שאהתם את הלזניה הבשרית. הכנסתי בה את הנשמה.
      יש ביקורת טובה גם על לזנית הגבינות שלי.את מוזמנת להכין ולהנות את בני הבית.
      את נהדרת smile

  4. פירגה,
    לכבוד יום ההולדת של אמא שלי הכנתי את לזניית החצילים המעולה.
    בנוסף גם את אחד ממתכוני הדגים, סלט הקוסקוס ועוד ועוד.
    היה טעים (ונעים).
    ארוחה שלא תשכח.

    אגב מאז הארוחה, הגוזלים (בני 4 ו – 3) כל הזמן מבקשים לזניה… smile

    • דפנה מה שהכנת זו פשטידת לזניה?שהכל מעורבב?
      חבל שאתם לא כותבים מתחת למתכון עצמו את חוות דעתכם.זה ממש יעזור לי ולכולם לדעת במה מדובר.
      לי אישית זה מאד חשוב.
      תודה מראש וכמובן איך לא?שולחת חיבוקים חמים לילדודוס הנפלאים שלך.
      בגיל כזה וכבר אוהבי לזניה.חהחהחהחה מתוקים smile

  5. הי פירגה,

    זה עוד מתכון שלך שאני רוצה לנסות…. :lol:
    כמה עגבניות זה קילו? בנוסף, האם טחינה מתובלת, כלומר כבר מוכנה לשים על השכבה העליונה?

    יום מקסים

  6. שלום פירגה,אם ברצוני להכין את הבשר בתור מילוי לקנלוני,מה עלי לעשות?
    תודה :!: :!:

    • טל הי
      יש באתר : מאפה קנלוני ראי בחפש….

      מאפה קנלוני בבשר ורוטב אדום

      פורסם בתאריך 4 ביוני 2008 @ 05:24
      מופיע בקטגוריות: בשר, ממולאים, פסטה

      עוד מתכון מנצח קליל וטעים ובעיקר קל מאד להכנה

      מתאים למנה ראשונה או למנת ביניים קלה.

      המצרכים :
      חבילה פסטה צינורות לקנלוני
      מלית:
      חצי קילו בשר טחון –מופשר היטב
      100 גרם פטריות שמפיניון חצויות
      3 בצלים קצוצים + 2 שיני שום קצוץ
      מלח
      פלפל שחור
      פפריקה
      כמון וקורט קינמון
      פטרוזיליה קצוצה
      כ-50 גרם צנובר קלוי על מחבת מוברשת בשמן
      אופן ההכנה:
      מטגנים ב-4 כפות שמן את הבצלים והשום ומזהיבים
      מוסיפים את הבשר ומטגנים.כל הזמן מפוררים אותו בעזרת מזלג
      עד שיהיה פירורי.
      מוסיפים את יתר המרכיבים מערבבים וסוגרים להבה.
      אפשר להוסיף בשלב זה כף קטשופ או רוטב צ'ילי.
      מצננים.
      מורידים את הבשר המוכן לקערה. שיצטנן לו בינתיים.
      ובאותו סיר (בלי לשטוף) מכינים את הרוטב:

      רוטב אדום :
      בצל או שניים קצוצים
      3 שיני שום כתוש
      פטרוזיליה טריה ו-2 עלי סלרי
      3 כפות שמן זית
      מלח או אבקת מרק עוף לטעם
      פלפל שחור
      3 כפות או קופסה קטנה רסק עגבניות

      קופסה של 800 גרם עגבניות מרוסקות קלופות
      כפית שטוחה סוכר
      כף גדושה מרק עוף
      כפית בזיליקום
      חצי כפית אורגנו
      כוס וחצי מים רותחים
      מטגנים בצל בשמן עד להזהבה . מוסיפים את השום .
      ומערבבים 2 דקות.. מוסיפים את קופסאות העגבניות ואת שאר המרכיבים
      מרתיחים פעם אחת וסוגרים להבה.
      רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם.
      ממלאים את הקנלונים ומסדרים בשכבה אחת לא צפופה בתבנית משומנת.

      את המלית שנשארה,אני מפזרת בשלב של לפני ההגשה על הקנלוני (רק באמצע) כמו בתמונה ומחממת בתנור. אם לא נשאר בשר אפשר להשחים שקדים מולבנים במקום.

      לצפות את הקנלונים היטב בכל הרוטב. אפשר להוסיף מעט מים רותחים.

      (מי שלא שומר כשרות,יכסה את הקנלונים בגבינה צהובה מעל לרוטב האדום ויקרים ממש לפני הארוחה.)

      לכסות היטב בניר כסף .
      לחמם תנור מראש לחום 180.
      להכניס לאפיה של 40 דקות עם ניר כסף ועוד 10 דקות בלי הניר.

  7. שבוע טוב,

    הכנתי את הלזניה בסוף השבוע ויצא ממש טעים… חוסלה כליל…

    • שחר תודה ואין כמוך שמצאת זמן להגיב ולשתף אותי.
      המשך שיתוף טעים smile

  8. פירגה שלום,
    הכנתי את הלזניה היום לילדים ,וכרגיל יצא משהו משהוווווווו.
    תודה ולילה טוב

  9. :lol: היי פירגה רציתי להכין ספגטי ברוטב בלונז עכשיו יש לי בשר טחון אבל איך אני עושה את הרוטב בלונז ספציפי לספגטי ולא לזניה האם אפשר לקבל איזה מתכון קליל וטעים תודה מראשששששש אחלה אתר

  10. פירגה הכנתי את הלזניה בשרית שלך ויצא מעולה!!!ו חדשה כאן 123 ו 08:52 | 08/03/11

    המחמאה נאספה מתוך פורום בישול ילדים בתפוז.

  11. האם ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת למעלה? או שלדעתך זה יהרוס את הלזניה?

  12. חבל על הזמן כמה אני נעזרת במתכונים שלך. אין יום שאני לא נכנסת לאתר.
    האם ישנה אפשרות להכין את הלזניה בשר עם חצילים ואם כן תוכלי לומר לי איך :lol: ?

  13. בוקר טוב פירגה ,
    אני רוצה להכין לארוחת הצהריים..
    וניגמרו לי הדפי לזניה.
    אפשר לשים אטריות רחבות במקום?

    • ירדן,אין בעיה,רק שאטריות רגילות צריך קודם לבשל. אולי פחות דקה או שתיים שלא יהיו מדי סמרטוטיות.

  14. פירגוש מה עדייף פטרוזיליה או כוסברה ?
    ועוד שאלה התבנית 27*33 זו החד פעמית הבינונית נכון לא הגדולה?
    ולגבי הצילי כדי לערבב ולשים קצת חריפה וקצת מתוקה ?
    ממש בא לי להכין לשבת ואחרי שקראתי פה את התגובות יש לי עוד יותר חשק להכין.
    שבת-שלוםsmile

    • אילנית בקר טוב
      ירק זה שאלה של טעם
      התבנית בינונית
      צ'ילי מתוק והוא קצת חריף באופן טבעי
      לבריאות

  15. הי פירגה
    יש אפשרות להמיר את העגבניות הטריות בקופסא-? 1 ק"ג עגבניות מרוסקות? אין לי מספיק עגבניות בבית …

  16. ועוד שאלה: הטחינה בשכבה העליונה: באיזו דרגת סמיכות היא צריכה להיות?ומתי לשים אותה- לפני האפיה או אחריה?

  17. הי פירגה.האם תוכלי לפרט מתכון לרוטב בשמל והטחינה למטרת ציפוי הלזנייה?תודה מראש ושבת שלום לך.את נהדרת וגואלת אותי כל שבת מחדש עם מתכונייך.

  18. היי פירגה בתבנית 37 על 23 נכנס לי רק 4 דפי לזניה וזה לא תבנית קטנה משלך איך נכנס לך 8 דפי לזניה לא הבנתי

  19. היי פירגה!

    יש לך רעיון לרוטב (פרווה) שניתן לשים מעל הלזניה כדי שתראה יפה?
    מה דעתך על הרעיון הבא? (מצאתי את זה באיזשהו אתר אבל אני חשדנית…)
    הכנת רוטב ללזניה:
    1. מחממים מרגרינה בסיר.
    2. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל.
    3. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
    4. מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומקררים.
    5. מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

  20. היי פירגה,
    המתכונים שלך מככבים אצלנו – כרגיל והכל טעים, טעים, ונראה גם טוב.
    מהרשום במתכון הבנתי שהרוטב מתבשל בסיר ביחד עם הבשר הטחון ושאר המצרכים.
    את כותבת שצריך להציף את השכבה העליונה ברוטב.
    האם כוונתך, שלוקחים את הרוטב מתוך הסיר עם הבשר ?
    מה את שמה בתבנית – מתחת לשכבת עלי הלזניה הראשונה ?? האם גם רוטב או כלום ???
    המשך שבוע נפלא , שיהיה שקט ורגוע וללא אזעקות….. smile smile smile smile

    • מירי חמדתי,
      צהריים טובים ואיחולי המצטרפים אליך שיהיה כבר שקט ושלווה.

      את התבנית לשמן היטב רק כדי שלא יידבק.

      הרוטב שבסיר,אכן כן, כבר כולל את הבשר.
      שימי אותו בין שכבות דפי הלזניה ,כשאת השכבה העליונה תציפי בהמון רוטב.

      "טיפ"
      כלל בכל סוג של לזניה…..תמיד את השכבה העליונה (האחרונה) להציף בהרבה רוטב. כך הלזניה תהיה עסיסית ורכה ולא יבשה.

      בקיצור,כתבתי ברור והבנת נכון ;) :lol:

      • תודה על תשובתך המהירה – כ.. ר… ג.. י …ל. :lol: :lol: :lol:
        אכין את הלזניה ליום שבת הקרובה.

        • מירי,כרגע החלטתי שגם אני אכין לשישי בערב למשפחה.
          אולי גם בהזדמנות שאכין,אכין תמונות חדשות.
          תהנו ותעדכני אותי בתוצאה smile smile

  21. היי פירגה,
    הכנתי את הלזניה, אבל החלק העליון כנראה התייבש לי, למרות ששמתי למעלה די הרבה רוטב (כנראה שלא מספיק).
    מה אפשר לעשות? ראיתי שכתבו רוטב בשמל פרווה.. יכול להועיל?
    אשמח למתכון או הסברים מה לעשות.

    תודה רבה!

    • אודליה הי,
      אחרי שיוצקים הרבה רוטב על השכבה העליונה, לכסות בניר כסף ולאפות 20 דקות.
      להשאיר כך עד לארוחה. לפני הארוחה לחמם שוב עם ניר הכסף,
      להוריד את ניר הכסף ולהשחים 2-3 דקות.
      להגיש חם.
      שבת שלום

  22. פירגה יקרה.
    אני מכינה את הלזניה והיא יוצאת מעולה. אבל תמיד שכבת הלזניה העליונה יוצאת גלית….
    למה זה ??? כשמזמינים במסעדות מקבלים את הלזניה ישרה לגמרי. למה אצלי ואני רואה שגם אחרים שמפרסמים תמונות מלזניה שהכינו, עלי הלזניה למעלה גלים ??? כשמגישים – זה לא כל כך יפה !!!
    תודה מראש על תשובתך אשה יקרה… smile smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *