d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d791d7a9d7a8 d79ed799d79bd79c d7a9d79cd799 - לחמניות ממולאות בשר

לחמניות ממולאות בשר

בשר - לחמניות ממולאות בשר

לחמניות שהכינה הבת הצעירה שלי.

מצרכים:  הבצק במקור של הלורד

ו קג´ קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
6 כפות שמן קנולה
1/2 2– 3 כוסות מים חמימים -לפי הצורך

לציפוי:
ביצה טרופה להברשה ושומשום לפיזור

אופן הכנה:

ללוש את המצרכים לבצק נעים ולהתפיח במקום חמים (בערך 1/2 שעה)

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון נצמד למשך כחצי שעה במקום חמים.

המלית:

350 גרם בשר בקר /פרגיות/עוף טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים ב-3 כפות שמן
בטטה מקולפת חתוכה לקוביות (לא חובה)
200 גרם פטריות קצוצות — אפשר להמיר לקוביות חצילים שנאפו מראש
כף סילאן
כף טחינה גולמית
כפית תערובת תיבול לקציצות
מלח ופלפל בד"כ רצוי אחרי טעימה
3 כפות קטשופ
כפית או כף רוטב צ'ילי מתוק ואפשר גם ירק קצוץ דק.
כשהתבשיל מוכן ברגע האחרון מערבבים לתוכו 1/4 כוס  צנובר קלויים

אופן הכנה:
במחבת גדולה ו ע מ ו ק ה מטגנים בשמן את הבצלים ו מ ז ה י ב י ם
מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שיהיה פירורים ומשנה את צבעו.
מוסיפים את הבטטה והפטריות ומערבבים כ-2 דקות
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים . סוגרים במכסה תואם.
ממשיכים לערבב ע ל ל ה ב ה ק ט נ ה ע ם מ כ ס ה כ-5 דקות
עד שהכל מקבל צבע מקורמל שחום ויפה.
כמובן לא לשכוח לערבב מדי פעם. חשוב גם לטעום ולהוסיף מלח ופלפל אם חסר.
בתחתית של המחבת אין נוזלים אבל המלית נראית מאד עסיסית ו"רטובה"

הכנה:

לרפד תבנית גדולה בניר אפיה

לקרוץ כדורים בגודל קלמנטינה לשטח ביד לצורת עיגול.לשים כף גדושה מלית  באמצע העיגול ולסגור לצורת לחמניה.

להניח כל לחמניה כשהתפר למטה. להבריש ביצה ולפזר שומשום.

לאפות בחום 175 עד שהלחמניות שזופות.

להגיש חם עם סלט חסה ברוטב הבית של פירגה

תהנו

25 תגובות על “לחמניות ממולאות בשר

  1. מאוד טעים! השבוע עשיתי גם משהו דומה רק שהתעצלתי והכנתי עם בצק מלאוואח. נגמר מהר ..

        • הי זיוה smile תודה .
          מרגש לקרוא את המחמאות והפירגון. כיף לקבל המלצה.

          מבקשת :oops: להבא,אנא כתבי את התגובה אחרי כל התגובות אחרונה בשורה,כך יהיה לי קל למצוא אותך.
          תודה smile

  2. בוקר טוב פירגה

    נקרא מעולה
    בבקשה, מה זה התערובת תבלינים לקציצות?
    תודה מראש smile

  3. הי פירגה, שמרים יבשים זה גם "שמרית"? סליחה על הבורות אבל שמרים זה מושג מפחיד אצלי.
    תודה
    מירי

    • מיריגולד,כן . זה אותם שמרים. גם כדאי לקרוא על השקית את הכמויות המדוייקות.
      בהצלחה חמודה smile

  4. ניראה טעים ו טעים :lol:
    זה הולך טוב עם סלט קצוץ וטחינה בצד ;)
    תודה למתכון :P
    ינוסה בהמשך הימים ;)

  5. בוקר טוב לפני כמה שבועות הכנתי יצא נפלא רצתי לשאול לארוחה שישי מתי להכין אותם אפשר כבר בבוקר ובערב לחמם שוב זה לא מיבש ? תודה צביה

    • צביה,אפשר לחמם בתנור,אין בעיה.תכניסי לתנור חם מאד מכוסה בניר כסף,ממש לכמה דקות. smile
      שבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *