dscf8801 - מאפה פירה ובשר משודרג

מאפה פירה ובשר משודרג

DSCF8801 - מאפה פירה ובשר משודרג

הכנתי פשטידה בנוסח פאי רועים בתוספת של פטריות,ערמונים וצנוברים.

לבצק ולכיסוי:
10 תפוחי אדמה גדולים-לבנים
2 בצלים גדולים+ 2 ביצים + 3 כפות פירורי לחם /קמח מצה+פלפל שחור ומלח + מעט אבקת מרק עוף
לקלף ולבשל את תפוחי האדמה למרקם של "פירה"
לטגן את הבצלים ולהוסיף אותם לפירה עם הביצים והתבלינים .

לשמן תבנית 27X33 ולשטח חצי מכמות הפירה. לאפות בחום 180 מעלות עד שיזהיב .
לשמור בצד את החצי שנשאר לכיסוי.

למלית:
750 גרם בשר בקר בקר טחון (צוואר)
2 כוסות פטריות (לפני טיגון) קצוצות.
שקית ערמונים (בערך 8 ערמונים מבושלים) קצוצים.
1/2 כוס צנובר (בערך 50 גרם) אפשר פחות ואפשר להמיר לשקדים.
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
ביצה
כף גדושה סלט טחינה או חומוס-לא חובה
3 כפות פירורי לחם/קמח מצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום,קורט קינמון,כמון.

הכנה למלית:
מטגנים בצל ושום , מזהיבים ומוציאים לקערה.
באותה מחבת מטגנים את הפטריות עד שאין נוזלים ומוסיפים גם אותם לקערה.
באותה מחבת בלי להוסיף שמן מטגנים את הבשר תוך כדי הקפצה כדי ליצור פירורים.
כשהבשר משנה את צבעו ומוכן מוסיפים אליו את יתר המצרכים ומערבבים.
טועמים ומשפרים טעם.
יוצקים את הבשר על תחתית הפירה האפויה ומסדרים מעליו את יתר הפירה בצורה שווה וישרה.
עם מזלג חורצים קווים לפריזורה…(צורה יפה)
אופים בתנור חם 180 מעלות רק עד שהפירה מקבל צבע זהוב וניקודים חומים.
מגישים חם.
"טיפ"
כדי להוציא מנות נאות ולא מתפרקות, חותכים עם סכין חדה למנות ומוציאים אותן עם תרווד הישר לצלחות.
תהנו.

23 תגובות על “מאפה פירה ובשר משודרג

  1. פירגה יקרה, כרגיל במתכונייך – חגיגת טעמים! נהדר ! תודה לך! מה דעתך, מתאים גם עם פירה בטטה? או להעשרת הצבע, שכבת פירה תפ'א ושכבת פירה בטטה? חג פורים שמח שמח !

  2. פירגה יקרה, תודה תודה. השילוב בפרוסות בטטה ותפ'א נראה הרבה יותר יפה, ממה שדמיינתי לעצמי. איזה צבע! WOW בזכותך זה הופך למציאותי.

    • שרי יקרה
      פירה פרווה מכינים עם מחמאה או עם המים של הפירה או עם חלב סויה.
      בכל הצורות הוא יוצא נפלא.
      smile שבוע טוב חמודה

  3. בוקר טוב! כרגיל אוצר בלום של מתכונים. בגיל 18 קיבלתי במתנה את הספרים הראשונים של רות סירקיס וזה היה לפני כ 35 שנה ומהם למדתי לבשל. אין ספק שאת מעשירה את המטבח במתכונים נפלאים ובאמת מאוד קלים להכנה
    תודה רבה
    מירי

    • הי מירי,גם אני אוהבת מאד את רות סירקיס.גם אני גדלתי עליה.
      אני ממשיכה מסורת של משפחה ,מעבירה מתכונים מהילדים לנכדים והכל בקלות,נגיש,וטעים. כמובן שהכל עובר אליכם אוטומטית ;) כיף לי שאת מתחברת,מכינה ונהנית.
      תהנו smile

  4. :lol: :lol: יקירתי!ל מתכון – פצצה! קל להכנה-טעים-ומהנה את כל המשפחה כולל הילדים הבררנים.
    תודה על :lol: מאמציך – התוצאות מדברות בעד עצמן.

    • ליאורה יקרה, מה זה אני מאושרת :lol: :lol:
      תמשיכי לפנק את בני ביתך המקסימים.
      חיבוק smile

  5. פירגה יקרה
    מה שלומך?
    את המתכון הנ"ל אמא שלי ז"ל הייתה מכינה, קוראים לזה בספרדית "פסטל דה פטטה,.
    אבל היא הייתה מכינה ומכניסה רק פעם אחת לתנור, לא בשני שלבים.
    smile

    • רותי ב יקרה שלומי טוב.
      אפשר לאפות הכל ביחד.
      אני פשוט אוהבת שלא מושי מדי ואני מעדיפה לאפות היטב את החלק התחתון בנפרד.
      זה באמת מתכון מאד נוסטלגי ששידרגתי לטעמינו. smile

  6. היי פירגה
    בדיוק בדיוק את המאפה הנהדר בזה אני מחפשת איזה יופי . המתכון נקרא טעים מאד בטוח יוגש על שולחני.
    תודה תודה
    smile smile :lol: :lol: :P
    חג פורים שמח

  7. את ממתכון הזה חפשתי .רק שעל שכבת הבשר אשנה לפרוסות חצילים בטיגון קל .מה את אומרת

  8. מהמם !!! וכרגיל המתכונים שאת מעלה שווים ,מדויקים וטעימים , ישר כח !! הפשטידה טעימה יפיפיה ומשביעה, מומלץ !! smile

  9. שבוע טוב ובוקר טוב
    תודה על המתכונים המטעימים המובאים בצורה כה בהירה ומדויקת.
    הכנתי את הפשטידה עם בטטות ורק שני תפוחי אדמה.יצא נפלא הן בטעם והן בצבע וגם פחות קלוריות.
    מומלץ.

    • רחל בקר טוב
      אני מאד שמחה לשתף ולהתחלק אתכם. שימחת אותי שבחרת להכין ובעיקר שאהבתם.
      שבוע טוב וטעים וחג פורים שמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *