IMG 20171126 WA0025 730x410 - פויקה על הגז

פויקה על הגז

IMG 20171126 WA0025 300x169 - פויקה על הגז

פויקה על הגז-פירגה

 

מצרכים ל-8 מנות:

1/2 1 קילו בשר צוואר חתוך לקוביות גדולות

8 חלקי עוף

4 גרגרי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה

8 תפוחי אדמה קטנים או 4 חצאים

גזרים,בטטות, ערמונים.כמה שרוצים.

2 בצלים חצויים ופרוסים דק

6 שיני שום

1/4 כוס סילאן

1/4 כפית פפריקה חריפה

2 כפות פפריקה מתוקה

כף אבקת צלי בקר- אפשר יותר…

מלח / אבקת מרק

פלפל שחור

כפית קינמון

2 כפות רסק עגבניות מרוכז

אופן הכנה:

מטגנים את הבצלים ומקפיצים את הבשר (בלי העוף) ,לסגירה.

מבשלים את הבשר עם עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי בהרבה מים (שיכסו אותו) כ-1/2 2 שעות או יותר עד שרך.

רק כשהבשר רך מוסיפים את כל המצרכים שברשימה.(כולל העוף) ואפשר להכניס את העוף לשקית "קוקי".

שוב ממלאים מים עד גובה התכולה מרתיחים. טועמים ומשפרים טעם

מבשלים עוד שעה בחום בינוני.

מנמיכים להבה להכי הכי קטנה ומשאירים לכמה שעות שרוצים (אצלי היה 6 שעות) עד לארוחה.

מכינים אורז לבן ומגישים מעל או ליד.

תהנו.

 

4 תגובות על “פויקה על הגז

  1. אם מבשלים את העוף כל השעות האלה, הוא יתפרק לחלוטין, אולי להכניס העוף כשעה לפני הסיום

    • יוסי שלום, רשום להכניס את יתר המצרכים רק כשהבשר כבר רך אחרי שעתיים-שלוש.
      בשורה של ההוספה רשמתי יותר ברור את תוספת העוף….
      אפשר גם להכניס את העוף לשקית קוקי ולחורר אותה כדי שהנוזלים ייכנסו להוספת הטעם.
      blum

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *