d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a1d795d7a4d792d7a0d799d794 - מאפינס סופגניות-אפוי

מאפינס סופגניות-אפוי

d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a1d795d7a4d792d7a0d799d794 - מאפינס סופגניות-אפוי 

 בתמונה הסופגניות האפויות הפוכות כיון שהריבה שקעה. מאבקים במעט אבקת סוכר. מתקבלת צורה מיוחדת ויפה.

את המאפינס האלה הכינה:תוטין

d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a2d795d792d7aa d79ed7a9d79ed7a9 d7aad795d798d799d79f d790d7aad7a8 - מאפינס סופגניות-אפוי

את אלה הכינה תוטין בהמלצה חמה

 את אלה מעל הכינה תוטין. מה יפים הם בעיני…..תודה תוטין.

ראו הערה של יעל לגבי הכנת המאפינס כנטולי גלוטן (כמובן ויתרה על הסולת) .תהנו

תגובה:
בוקר טוב וחג שמח
אתמול אמא שלי (ברטה) הכינה את המאפינס המעולים האלה!!! היא החליפה את הקמח באותה כמות של קמח נטול גלוטן עבורי ולא שמה משהו במקום הסולת, וזה יצא מעולה עם מלית שהיא מכינה לבורקס גבינה ואפילו שאר בני המשפחה אהבו את התוצאה למרות השינוי בקמח. זה יצא כ"כ מוצלח, רך ואוורירי שהחלטתי שאני אנסה להכין את המאפינס המתוק עם קמח נטול גלוטן.
תודה

המלצת היום מאת מאיוש י מתוך מבחר המלצות:

פירגוש ,המאפינס סופגניה יצאו עכשיוו מאיוש י ו
17:02 22/12/08 מהתנור ,נראה 10 וגם הטעם משהו משהו,התמונה במצלמה,ארוקן כשיהיו לי הרבה תמונות.תודה לך יקירה, כרגיל ,כל מתכון מעולה.
את אלה הכינה מאיושי
d79ed790d7a4d799d7a0d7a1 d7a1d795d7a4d792d7a0d799d794 d79ed790d799d795d7a9d799 - מאפינס סופגניות-אפוי

את אלה הכינה מאיוש י

מאפינס סופגניה חמימה ומתוקה – רצוי להכפיל מיד כמויות כי זה מטריף וטעים מאד.

סופגניות חמימות נאפות כמאפינס

שנה שעברה היו הצלחה כבירה בחג.

מתאים כמובן גם לכל השנה.נסו ותהנו.

את המאפינס האלה אוכלים חמימים ובחג החנוכה מגישים אותם כ- "בלוף סופגניה" א פ ו י ה (8 מאפינס)

מצרכים בקערה:
1/4 כוס שמן קנולה
מיכל גבינה 5%= 250 גרם
2 ביצים טרופות היטב במזלג
1/2 כוס סוכר
וניל לטעם או וניל+קינמון
6  כפות מלאות קמח רגיל
כף סולת = זה נותן את ההרגשה הדומה לסופגניה.
כפית אבקת אפיה

כפית ריבה סמיכה או קונפיטורה למלית ולראש השנה:דבש/מייפל

לערבב בכף עד להתמזגות החומרים – הבלילה דלילה-לא להוסיף קמח
לצקת לתבניות מאפינס משומנות 3/4 גובה המאפינס
להניח כפית ריבה באמצע המאפינס
לנער קלות את התבנית
לחמם מראש את התנור לחום 175 ולאפות כ-30 דקות עד שמשחים.

כשהמאפינס טיפה מתקררים אפשר לערבב סוכר+אבקת סוכר+קינמון אם אוהבים ולפזר מעל.
ל צ נ ן  היטב את המאפינס לפני ששולפים מהתבניות.

לשחרר בעדינות מסביב למאפינס בעזרת סכין ורק אז לשלוף מלמטה.

ניתן להקפיא—לחמם קלות במיקרו/אובן/תנור לפני ההגשה
לפזר אבקת סוכר + סוכר  ולהגיש
תהנו

הוספתי עוד שידרוג:

תגובה:
פירגה הכנתי שוב את המאפינס סופגניה הפעם עםו monshu ו
14:44 13/12/07

רסק תפוחים ויצא מעולה
שמתי 1/4 כוס שמן ו-1/3 כוס רסק תפוחים
עם 6 כפות קמח רגיל + אבקת אפיה
וחצי כוס סוכר

יצא אוורירי ומעולה
תודה רבה על הרעיון הנהדר.

 

d79ed790d7a4d799d7a0d7a1d795d7a4d792d7a0d799d794 d7a8d799d791d794 d794d7a4d795d79bd799d79d - מאפינס סופגניות-אפוי

99 תגובות על “מאפינס סופגניות-אפוי

  1. פירגה יקירה
    יצאו זה עתה מהתנור נפלא ביותר תאמיני לע לא צריך סופגניות
    תודה

    • פה רשמתי תגובות שעברו ממתכון זהה שהיה רשום בטעות פעמיים.

      תהנו מהתגובות הנפלאות:

      21 תגובות על ”מאפינס סופגניה מתוקה לחנוכה ולראש השנה“
      מאת דנה:
      22 בדצמבר 2008 בשעה 07:22 (לערוך)
      זו השנה השניה שאני מכינה את המאפינס סופגניות האלו והן נהדרות. תחליף מעולה לסופגניות שספוגות בשמן.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת Anonymous:
      31 בדצמבר 2008 בשעה 12:45 (לערוך)
      ארחתי בחנוכה 20 איש ובמקום סופגניות הכנתי את המאפינס- זו פשוט הצלחה אדירה: גם אסתטיים וגם טעימים להפליא. כל הכבוד לך פירגה ויישר כוח. נ.ב. כולם בקשו את המתכון.
      שתהיה לך ולבני ביתך שנה טובה ושלווה.
      המון תודה
      יעל

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת Anonymous:
      31 בינואר 2009 בשעה 19:54 (לערוך)
      שבוע טוב ומבורך פירגה יקרה.

      אפיתי את המאפינס לכבוד שבת קודש ואכן יצאו מעולים, הכנתי עם ריבת חלב היא אומנם שקעה על לתחתית אך הגשתי אותם הפוכים שהריבה למעלה ולא פגם מהמראה או מהטעם.
      איך ביתי אמרה "הדבר הכי טעים שטעמתי" וגם נכדתי טעמה והסכימה.
      (זאת הנכדה שעזרת לי בהכנת יום הולדתה הראשון זוכרת?

      שתמשיכי לזכות את הרבים במתכונים טעימים שכאלה עד אין סוף.

      בריאות אושר ושמחה לך ולכל משפחתך.

      דינה כץ.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת שירית דביר:
      28 ביולי 2009 בשעה 16:13 (לערוך)
      היי פירגה,הכנתי את המתכון המנצח הזה לא בחנוכה בכלל והיתה הצלחה אדירה .כולם אהבו מאד וכמובן ביקשו את המתכון.הכנתי כבר מספר פעמים וכולם זוללים בהתלהבות.תודה לך את אלופה. יישר כח!!!!

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת פירגה:
      7 בדצמבר 2009 בשעה 16:37 (לערוך)
      קרן,תודה רבה לך.

      הכי טעים זה אחרי הקפאה. מחממים מראש תנור סוגרים את החום ומכניסים את התבנית עם המאפינס לחימום פושר בתנור סגור .

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת קרן:
      8 בדצמבר 2009 בשעה 09:03 (לערוך)
      כן, אבל מתי אני מקפיאה ? כשהם חמים או לחכות עד שהם מתקררים?

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:

      דצמבר 8th, 2009 at 09:18

      קרן,תמיד מקפיאים מאפים אחרי שמתקררים מהאפיה

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת ענבל:
      9 בדצמבר 2009 בשעה 00:44 (לערוך)
      הי פירגה,

      רציתי לדעת אם אפשר להכין את הסופגניה ללא הריבה ורק כאשר היא מוכנה להזליף ריבה בפנים כמו בסופגניה רגילה? ואז הריבה לא תברח למטה, מה דעתך?

      נ.ב- מאוהבת במתכונים שלך……….

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:

      דצמבר 9th, 2009 at 08:43

      ענבל יקרה
      תכיני חלק עם וחלק בלי ריבה. אגב, אפשר כל מלית וכל ממרח…..גם המוכנים שעל המדפים.
      לדעתי הריבה מוסיפה בזה שהיא מתחלקת במאפה
      אגב, לא יורדת למטה.כלומר… לא תמיד ולא הכל.
      תודה על הפירגון למתכונים שלי.אהבתי את התגובה על הבקר
      יום נפלא

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת פירגה:
      10 בדצמבר 2009 בשעה 09:45 (לערוך)
      ליאתי אוקיי
      זה מתכון אחר ממנו שיפצתי את המאפינס המדובר עם הסולת ופחות סוכר.
      תכיני מה שטעים לכם,בכיף שלכם
      יש לי מתכונים דומים וזה לא צריך לבלבל.להיפך…..
      מה שטעים מכינים. גם ככה יש תמיד משהו מהמצרכים בבית ולא צריך ללכת לקנות באופן מיוחד.
      אוהבת אותך

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת אמא של נ ע מ:
      10 בדצמבר 2009 בשעה 11:34 (לערוך)
      פירגה שלום,
      אני רוצה להכין את המאפינס סופגניה מתוקה – שנראים נפלא – במילוי שוקולד. האם פשוט לשים כפית נוטלה או שיש לך המלצה אחרת?

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:

      דצמבר 10th, 2009 at 11:40

      אמא של בדיוק כך.
      שימי כפית שוקולד למעלה ללא בחישה או הטמעה.
      במידה והבלילה תרד בחלקה למטה,למרות שאני לא בטוחה,תגישי את המאפינס הפוכים כמו בתמונה ששמתי למעלה. זה יוצא מאד מיוחד ולא שיגרתי.
      בהצלחה ותהנו

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת ריקה:
      10 בדצמבר 2009 בשעה 13:36 (לערוך)
      פירגה יקירתי
      יצאו מהתנור נפלאות הריבה שקעה למטה והפכתי אותן מעולות

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת פירגה:
      10 בדצמבר 2009 בשעה 15:27 (לערוך)
      ריקה יקרה
      אם הכנת לפי המתכון הזה לא יודעת למה שקעה .
      בכל אופן
      תגישי את המאפים ה פ ו ך. תזרי אבקת סוכר.
      גם אני אופה תמיד בשלב הנמוך וזה בסדר.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת מירי777:
      10 בדצמבר 2009 בשעה 22:24 (לערוך)
      גם ל-30 דק' בערך? אז אם כך אין שינוי חוץ מבמרכיבים. תודה רבה!
      בטוח יצא טעים…את תותחית עם המתכונים שלך

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:

      דצמבר 10th, 2009 at 23:08

      מירי ערב טוב
      זמן האפיה משוער כי משתנה מתנור לתנור
      תבדקי עם קיסם שהמאפינס מוכנים
      תודה.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת פירגה:
      16 בדצמבר 2009 בשעה 14:31 (לערוך)
      נטול גלוטן

      העברתי את התגובה מקטגוריה המלצת היום כדי שתראו אותה גם פה.

      מאת יעל:
      16 בדצמבר 2009 בשעה 14:07 (לערוך)
      פירגה שלום

      כמו שהבטחתי הכנתי את המאפינס המעולים האלה היום מקמח נטול גלוטן (קמח אורנים משופר לעוגות).
      פעלתי בדיוק לפי המתכון פרט לכף סולת שלא שמתי כמובן. זה לקח קצת יותר מחצי שעה, )אולי התנור שלי לא היה מספיק חםשמתי בחצי ממרח נוטלה ובחצי ריבה)
      זה יצא טעים ורך,כבר חיסלתי שני מאפינס… ממש תענוג לאכול את זה עם כוס קפה כשבחוץ מזג האוויר סגרירי…
      תודה

      [הוספת תגובה]

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת לי:
      25 בדצמבר 2009 בשעה 01:14 (לערוך)
      עשיתי בחנוכה (סליחה על הדיליי )
      ויצאו נהדר. הייתה התלהבות רבה, גם מקרב הלא ישראלים שטעמו.
      למרות שהטעם היה טיפה יותר גבנתי ממה שציפיתי, אבל אני גרה בחול ואין לי גבינה לבנה רגילה בהשג יד, אז השתמשתי בגבינת שמנת לייט.

      בכל מקרה רציתי להגיד שהמתכונים יוצאים מעולים ותמיד יש התלהבות (גם מהסופגניות הרגילות וגם מהעוגות שמרים שאימצתי כבר לפני שנתיים מהפורום בתפוז) המון המון תודה
      תמשיכי לתת מתכונים נהדרים

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:

      דצמבר 25th, 2009 at 06:26

      בקר אור לי
      שמחתי לקרוא את התגובה שלך.בשבילי אין מאוחר.כל תגובה מחממת את הלב מאד.
      תודה על המחמאות והפירגון.
      נתראה במוצ"ש אני נוסעת לצפון לסופ"ש.
      חיבוק לסוף שבוע נעים וטעים

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת עדי:
      22 בינואר 2010 בשעה 08:40 (לערוך)
      דבר ראשון אני חייבת להודות על האתר שלך. הכל כתוב בצורה קלה להכנה, ההסברים שלך נעימים בקיצור, כל בני ביתי מודים לך.
      ולענייננו, הכנתי את המפינס האה מספר פעמים והם פשוט נשאבים יש דרך להפוך את המתכון לעוגה?

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:

      ינואר 22nd, 2010 at 09:08

      הי עדי
      תודה על הפירגון והמחמאות וחיבוק לכולכם.

      בהנחה שכל מאפינס אפשר להמיר לפשטידה/עוגה ולהיפך
      הרי שניתן להכין בתבנית באותו אופן.
      בהצלחה

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

    • שירית באמת מעולה מעולה.כל כך אוהבת את המתכון הזה.
      את נהדרת שאת מעדכנת אותנו בטעמים וחוות דעתכם smile

  2. פירגה בקר טוב
    מקווה שאת מקבלת התראה על כל שאלה- גם אם היא נוגעת למתכונים ישנים…. (אם לא- אנסה לשאול כתגובה למתכון חדש)

    האם ניתן לוותר על הסולת במתכון או להחליפה במשהו אחר?? הבן שלי משגע אותי כל ערב שהוא רוצה סופגניה וזה נראה לי פתרון מהיר ומושלם! הענין הוא שאין לי סולת בבית ולא אספיק לעבור בסופר היום…
    אנא תשובתך

    תודה ויום נעים
    יפעת

      • תודה על התשובה המהירה!!!

        ואם כבר- אז יש לי שאלה נוספת- מתלבטת בין 2 מתכונים: שבלולי גבינות או פיצה" ו"שבלולי פיצה מעולים" – מה עדיף לדעתך?
        תודה

        • יפעת הי
          שבלולי גבינות או פיצה
          מהבצק את יכולה להכין פרעצלים,לחמניות,פוקצ'ות,פיצות……מה שבא לך. נדמה לי שיש מתכונים להכל.
          בצק נהדר וקל לעבודה.

          גם שבלולי פיצה מעולים ….כשמם כן הם….

          תכיני פעם את זה ופעם את זה…..

          תהני חמודה smile

          [הוספת תגובה]

  3. פירגה יקרה האם אפשר להכין את הסופגניות האפויות ללא גבינה (עקב רגישות ללקטוז) אולי עם רסק תפוחים או כל רעיון אחר יתקבל בברכה.
    תודה רותי

    • רותי יקרה
      תמירי את הגבינה שהיא חובה במתכון לגבינת טופו.
      בהצלחה ותהני מטעים טעים smile

  4. היי פירגה,

    יש לי שתי שאלות
    1. האם חייבים להוסיף סולת? (פשוט אני לא משתמשת אף פעם ואני רוצה לדעת אם חובה לקנות בשביל כף אחת.

    2. אני אאפה בתבנית שקעים של מפינס ממתכת. האם לרפד במנג'טים?

    תודה,
    לימור

    • לימור יקרה
      תקני סולת ושימי במקרר.יחזיק חודשים ארוכים. את לא מכינה לפעמים דיסת סולת? או קציצות לחמין?

      לגבי המאפינס אני מחזיקה לך אצבעות שלא יידבקו. אולי בלי מנג'טים מניר אלא רק לשמן היטב ולפזר מעט פירורי לחם או עוגיות.
      אצלי השימוש רק בתבניות סיליקון ששם אין הפתעות שיידבק.
      smile

    • עירית,לא אני הכנתי עם הרסק ואני לא יודעת.
      הכי טוב להכין לפי המתכון שלי smile
      חג שמח smile

  5. תודה. הכנתי ובתחילה הם תפחו ואחכ התכווצו. טעמים מאד, אבל נפלו פנימה. האם נכון? אולי
    175 גבוה מדי לתנור שלי?

    • עירית ערב טוב
      את מתכוונת שהריבה שוקעת?
      קורה לפעמים. תגישי הפוך ותצפי באבקת סוכר.
      זה לא גורע מהטעם,להיפך….
      במקביל תאפי בחום 160 מעלות ותראי אם יש הבדל.
      חג שמח smile

      • התכוונתי שהם נפלו כמו עוגה שנופלת אחרי התפיחה. הם גם נעשו כהים מאד
        לא כמו שלך בתמונות שהם בהירים.

        • עירית הי ,תאפי פחות זמן שלא יגיעו לצבע חום אלא רק זהוב. אולי תורידי את המעלות ל165
          בהצלחה smile חג שמח

  6. שבוע טוב,

    הכנתי השבת את המאפינס… לי יצא מהבלילה רק 6 מאפינס כי עשיתי כנראה בתבניות יותר גדולות- לא נורא כי זה היה כ"כ טעים אז למה לא לאכול כבר מאפינס גדול??? חה חה חה חה
    טעים מאוד, בעלי גם התלהב וזלל אחד על הבוקר עם הקפה.

    יום מקסים

    • שחר תודה על התגובה המתוקה. שיניתי את הכמות ל-8 .מענין שלכל אחד יוצא אחרת.
      בעיקר? שטעים וזליל וכיף שיש משהו חדש לחג smile

    • חוה יקרה
      ערב טוב ונפלא שעדכנת בחוות דעתכם.
      אם ראית, הוספתי עוד תמונה של המאפינס שהכנתי היום.
      יצאו נפלאים. באמת מעולים. ממליצה למי שעוד לא הכין,קלי קלות,שווה להכין.
      חג שמח וטעים smile

  7. הי פירגה,
    תודה על כל המתכונים הנפלאים שמככבים אצלנו במטבח..
    ולשאלתי: האם אפשר להחליף חלק מהגבינה בשמנת חמוצה, יש לי קצת פחות מקופסת גבינה מלאה.

    תודה וחה שמח
    :P

  8. הכנתי עם 6 כפות קמח (כי לא היה לי סולת…). טעמתי מהבלילה וראיתי שהיא קצת עם טעם של קמח, אז הוספתי עוד כף שמן וכף גבינה. יצא ממש טעים וגם החברות שלי, שהתארחו אצלי, אהבו. לי דרך אגב, הריבה לא שקעה (הכנתי עם ריבת תות וחלק עם ריבת חלב).
    תודה רבה על המתכון!
    חג חנוכה שמח!

    • גלית ערב טוב
      אני שמחה שגם עם 6 כפות קמח זה טעים. הסולת פשוט נותן את המירקם של הסופגניה.רך ועדין מאוורר מאד.
      לבריאות ותהנו smile

  9. פירגה שלום

    כמו שהבטחתי הכנתי את המאפינס המעולים האלה היום מקמח נטול גלוטן (קמח אורנים משופר לעוגות).
    פעלתי בדיוק לפי המתכון פרט לכף סולת שלא שמתי כמובן. זה לקח קצת יותר מחצי שעה, )אולי התנור שלי לא היה מספיק חםשמתי בחצי ממרח נוטלה ובחצי ריבה)
    זה יצא טעים ורך,כבר חיסלתי שני מאפינס… :oops: ממש תענוג לאכול את זה עם כוס קפה כשבחוץ מזג האוויר סגרירי…
    תודה :lol:

    • יעל,את משהו.תודה שהגבת ושיתפת :lol:
      מיד מעבירה את ההמלצה גם למתכון שמופיע בקטגוריה:חנוכה.
      אז תמשיכו להנות והמשך יום טעים smile

    • יעל שבוע טוב לך רציתי לשאול אחיין שלי הוא גם חולה צליאק האם אפשר אותו תפריט רק במקום קמח רגיל יש לי קמח נטול גלוטן של חברת קונדיטור האם זה בסדר

  10. פירגה ערב טוב
    הכינותי את המאפינס, התאפקתי לא לאכול אותן חמות ישר מהתנור.
    ובכן קיררתי אותן ומיליתי עם ריבה בעזרת מזרק כמו בסופגניות רגילות
    ופיזרתי מעט סוכר וניל מעל,ממש מעדן לארוחת שישי אכין כמות כפולה לשבט שלנו
    חג אורים שמח
    נ.ב. כרגע מרק הבצל והעדשים על האש
    אעדכן אותך יותר מאוחר

    • אנטה יקרה הי
      בפעם הבאה שאכין אותם,אני אכין כמוך ואזריק את הריבה רק אחרי האפיה.
      תהנו בארוחת שישי ושיהיה טעים טעים smile
      תודה smile

  11. פירגה שלום
    איזה מתכון נפלא!!! קליל וטעים טעים. רציתי גיוון לסופגניה הרגילה שאכלנו ללא סוף בחג. כולם שיבחו ולא נגעו בסופגניות הרגילות. הערה קטנה:ממליצה מראש להכין כמות כפולה.
    וגם שאלה-אני רוצה להכין לאחי שיהיה לו להמשך השבוע שיוציא כל בוקר מהמקפיא ויחמם. האם ניתן להקפיא?
    תודה על כל המתכונים הנהדרים(לא יוצא לי להגיב על הכל אבל משתדלת).מספרת על האתר הנפלא שלך לכל מי שאני מכירה.

    • תודה על כל הדברים הנפלאים שכתבת על האתר על שאת מעבירה אותו הלאה על שטעים לכם.
      אפשר להקפיא אבל חימום במיקרו מספר ש נ י ו ת קטנות בלבד.
      תמשיכי להנות ואשמח מאד מדי פעם שתגיבי למתכונים שאת מכינה smile
      תודה smile

  12. הרבה זמן לא כתבתי אבל אני ממשיכה לקרוא וגם להכין. המאפינס יצאו מעולים רק שהריבה שקעה וקצת נדבקה לתבניות (הסיליקון) ונאלצתי להוציא אותה עם כפית מה שקצת הרס את הצורה. אנסה פעם הבאה לשמן.
    בכל אופן מאד טעים.

    תודה
    ריקי :lol: :lol: :lol:

    • ריקי חמודה ערב טוב
      לפעמים הריבה שוקעת ואז אני הופכת את המאפינס כמו בתמונות ומגישה הפוך עם אבקת סוכר .
      זה מיוחד מאד וטעים מאד ולא מקלקל את הצורה.
      תהני smile
      שמחתי שאת משתפת אותי,כל הכבוד smile

  13. היי פירגה
    רציתי לדעת, האם המרקם של המאפינס באמת מזכיר סופגניה?
    קניתי 1 ק"ג סולת בשביל כף אחת במיוחד בשביל המתכון הזה
    אני מאוד סקרנית איך ייצא ומקווה שיזכיר סופגנייה כי בחנוכה לא ממש אכלתי סופגניה ובא לי לפצות עם מאפה אוורירי smile אני אכין בימים הקרובים ואעדכן!

    • רוני,המאפינס האלה כל כך רכים ועדינים ומאד אווריריים שהכי מזכירים את הסופגניה ומפה השם.
      מאד ממליצה להכין גם כי הם טעימים ברמות קשות.
      שמרי את הסולת במקרר.הוא מחזיק חודשים .
      רשמי את המילה סולת בחפש באתר שלי ותמצאי עוד מתכונים עם סולת.
      בהצלחה ושיתוף טעים smile

  14. פירגה היקרה תודה,
    אני המומה! הכנתי וקודם כל זה ממש טעים, ודבר שני ממש דומה לסופגניה מבפנים!
    לא האמנתי שמתכון שדי דומה בסה"כ למתכון של עוגה בחושה ייצא כ"כ שונה במרקם ממאפינס רגילים!
    מילאתי בריבת חלב, שוקולד, וממרח חלבה. בינתיים טעמתי את השוקולד והריבת חלב- יצא נהדר, מילוי הריבת חלב יצא יותר נוזלי לכן יותר טעים. המליות לא שקעו והן מתגלות להן באמצע המאפינס לאחר הביס הראשון כמו בסופגניה אמיתית!

    בהחלט אין מתאים מזה לחנוכה! קוראים חביבים מהר לרוץ למטבח ולנסות!!! laugh

    ועכשיו שאלה אחת אלייך- אפיתי בתבנית שקעים ושמתי מנג'ט נייר בכל שקע, את המנג'טים שימנתי בספריי שמן. אבא שלי העיר לי שמרגישים את הטעם של הספריי שמן. איך את משמנת בצורה שלא פוגעת בעוגה?

    • רוני יקרה
      יופי. מוסיפה אותך לרשימת הממליצים למאפינס הנפלאים.
      תודה על ההמלצה החמה.
      אני משתמשת רק בתבניות סיליקון ולא משמנת. אין לי את הבעיה הזו.
      תקני מסוג איכותי פעם אחת לכל החיים. לא תאמיני איזה שידרוג תעברי בנושא האפיה.
      בקטגוריה: טיפים תראי את התבניות האדומות.(קונים בהום סנטר)
      smile

  15. הכנו היום לכבוד ראש חודש כסליו- יחד עם משקה שוקולטה חם הילדים ליקקו את האצבעות
    תודה ;)

  16. היי פירגה!
    החלטתי השנה להמנע מטיגון סופגניות עד כמה שיאפשרו לי בני המשפחה והחלטתי להפתיע אותם במתכון שלך. מה לומר זה טעיםםםםםםם ברמות. אפיתי אותם ולאחר מכן עם מזרק מלאתי בריבה. תענוג משהו שונה אבל שווההההה. מה נותר לאחל, חג חנוכה שמח ולא בהכרח ספוג בשמן :P

    • חניתה יקירה,תודה רבה רבה.
      גם השנה הן כנראה יהיו המנצחות שבסופגניות
      יש גם את הגירסה המלוחה שלא נופלת מהמתוקה
      חג שמח smile

  17. אני הכנתי את מאפינסופגניות של פירגה,מעולה! !!ו drorit17 ו 00:31 | 07/12/10

    המאפינס האלה נפלאים וטעימים ביותר,קלים להכנה וחוסכים מאיתנו טיגונים של סופגניות בשמן,
    אין מילים כמה שזה מוצלח,בכמעט ללא מאמץ.
    שאפו ל פ י ר ג ה,
    מגיע לך תודה ובצירוף צל"ש על המתכון !!!!

    • שלום פריגה,
      המתכונים שלך נהדרים. היום הכנתי פנקייק עם רסק תפוחים ויצא מעולה.
      במתכון לסופגניות עם רסק התפוחים רשום אבקת אפיה אך לא רשומה הכמות. לשים שקית שלמה ?
      האם להשתמש לקמח בכף מידה או בכף רגילה ?
      תודה רבה.

      • תודה על המחמאות.
        אבקת אפיה =שקית
        אין לי כלי מידה.כף רגילה זה בסדר.
        בקר טוב smile

  18. הי פירגה,אומנם לא חנוכה אבל….מיתחשק לי להכין.
    יש לי שאלה:אני יכולה לאפות בתבנית סברינה?(אם אני לא טועה יפעת יפעתוש הכינה??) האם לאחר האפיה יהייה אפשר לשחרר את הסופגניות מהתבניות הקטננות?

    • אילה , לדעתי את צריכה תבניות סיליקון.
      יפעתוש כותבת בפורום אוכל כשר . את יכולה לשאול אותה גם שם.
      בהצלחה smile

  19. פירגה שלום,

    לא הצלחתי להבין מה צריך לעשות כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן. במה הוחלפה כפית הסולת"?

    תודה מראש

    • היא ויתרה על הסולת. הנה תגובתה של יעל מתוך התגובות:

      מאת יעל:
      16 בדצמבר 2009 בשעה 14:07 (לערוך)
      פירגה שלום

      כמו שהבטחתי הכנתי את המאפינס המעולים האלה היום מקמח נטול גלוטן (קמח אורנים משופר לעוגות).
      פעלתי בדיוק לפי המתכון פרט לכף סולת ש ל א שמתי כמובן. זה לקח קצת יותר מחצי שעה, )אולי התנור שלי לא היה מספיק חםשמתי בחצי ממרח נוטלה ובחצי ריבה)
      זה יצא טעים ורך,כבר חיסלתי שני מאפינס… ממש תענוג לאכול את זה עם כוס קפה כשבחוץ מזג האוויר סגרירי…
      תודה

      [הוספת תגובה]

  20. אמנם אני שואלת שלוש שנים אחרי שפרסמת, אך יש לי בעיה במאפינס:
    אפיתי בתבניות ממתכת משומנות היטב. הוצאתי כשזה התקרר, אבל הריבה שקעה ונשארה בתוך התבנית ורק המאפינס לבדו יצא החוצה (בקלות).. מה עושים? אני רוצה שהריבה תהיה בתוך המאפינס בצורה יפה כמו בתמונות.

    אשמח לתשובה..
    תודה ואין עלייך! :lol:

    • טל,תכיני כמו שכבר הכינו פה והמליצו עם 6 כפות קמח ותוותרי על הסולת.
      בהצלחה smile

      • כן, אני עשיתי עם 6 כפות קמח..
        אבל עדיין כשהוצאתי את המאפינסים, אמנם בקלות, אבל הריבה נשארה על תחתית התבנית.. מה עושים בשביל שיישארו יפים בתוך המאפינס, כמו בתמונות?

        זה תלוי באם הריבה נוזלית או קשה?
        גם הממרח השוקולד שהוא יחסית קשה שקע לתחתית.. מה עושים?

        תודה תודה תודה smile

        • יש עוד אפשרות .
          לאפות 1/4 שעה ולשים את המלית למעלה.
          בזמן האפייה שנשאר המלית תרד רק עוד טיפה ותישאר ברובה למעלה.
          בבקשה smile

          • אנסה בפעם הבאה.. שאולי תהיה מחר חח..
            אפיתי אמש 18 מאפינסים וכבר זללנו כמעט חצי!! וואו מעדן!!
            תודה על המתכונים הנפלאים!!

          • טל,
            לגבי שאלתך הקודמת אז כן חשוב לשים ריבה סמיכה ולא דלילה.
            במידה ותכיני בשיטה של הוספת הריבה באמצע האפייה ויצא טוב,תעדכני אותי ואוסיף הערה למתכון.
            תודה ותהנו מהעוגות smile

  21. אני מתכוונת לנסות בסוף השבוע הזה או הבא.. אני בדיאטה וחייבת להמעיט בעוגות חח, לא תמיד מצליחה כי המתכונים שלך נראים מפתים ואני עושה אותם בסוף חח smile

    אפשר לעשות את זה בתבנית כעוגה?

  22. היי פירגה
    אני נהנית לשוטט באתרך
    ותמיד אבל תמיד לפני שאני מתחילה מתכון חדש אני קודמת כל עוברת על המתכונים שלך
    כדי להיות בטוחה שלא תצא לי עוגת חנק כי שלך תמיד רטובות וטעימות.

    הפעם חיפשתי מתכון רטוב וטעים (פחות קמח יותר גבינה) של פפנאש רומני.
    מצאתי כל מיני מתכונים באתר אך אני סומכת רק על מתכוניך הבדוקים והמנוסים כבר :shock:

    עזרה פלייז יש איזה מתכון שעשית פעם???

  23. תודהרבה על התגובה המהירה

    נראה טוב,צריך רק לדעת איך להסתדר עם הזמנים (צריך להכין באותו היום בו מארחים).

    יש גם מטוגן כזה? :oops:

  24. הי, קודם כל, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים הנובעים מהמעיין שנקרא פירגה.
    לא הבנתי מה זה כפות מלאות – האם הכוונה לכפות גדושות או שטוחות (הכמות שיוצאת מכפות המדידה האוניברסליות)?
    תודה על התשובה

    • זו כף רגילה מסט הכי רגיל שיש.

      כף מלאה/גדושה זה אותו דבר.

      אגב, שטוחה זה ההיפך מגדושה.

      המשך נעים וטעים

  25. בוקר טוב,

    המאפינס האלה נראות לי עסיסיות מאוד (כמו כל העוגות שלך).
    אפשר להכין יום מראש.
    ובמזג האוויר הקריר היום אפשר בקופסא סגורה??

    אני לא אוהבת :x :x לאחסן אותם במקרר הם מקבלים מרקם קשה
    ואני גרועה בחימום עוגות.

    תודה ויום מקסים

    • אפשר לשמור בקופסה.
      אגב, אחרי שהייה במקרר הם יותר טעימים,פשוט צריך להוציא אותם חצי שעה לפני הטעימות., שיהיו בטמפרטורת החדר.

  26. היי פירגה,

    מה הכוונה ל"וניל לטעם"? תמצית וניל ? אם כן באיזו כמות?

    תודה,
    ליטל

  27. מצטערת כנראה שזה המתכון היחיד שלך
    שלא הסתדר לי ולא ממש אהבתי.
    שמרתי במקרר הוצאתי חצי שעה קודם.
    יצא מרקם של עוגת גבינה יבשה.

    אבל לאור כל התגובות כאן.
    יכול להיות שרק לי יצא ככה.

    בכל מקרה תודה רבה על העזרה.

  28. מעולה !
    חוסל ממש מהר ובשמחה. אמרתי שפירגה כתבה להכין כמות כפולה והבת שלי אמרה: "אמא, תשמעי בקול פירגה!"
    שיהיה לך שבוע טוב ומבורך.

  29. היי פירגה, הכנתי ויצא נהדר. רק דבר אחד-
    שמתי כפית של מלית מעל אבל היא לא שקעה בכלל אלא נשארה למעלה ודי התקשתה וכשהסופגניות תפחו המליות אפילו נזלו קצת לצדדים
    התחרטתי שלא שמתי חצי גובה בצק, מלית באמצע וכיסיתי שוב בשאר הבצק- זה לחלוטין מה שאעשה בפעם הבאה. :P

  30. הכנתי עם קמח מלא, במקום הלבן. יצא מעולה!!! תודה על מתכון ניפלא. יישר כוח!

    • גלית,תודה חמודה
      כרגיל אוהבת את התגובות שלך ;)
      המשך טעים ותמיד ביחד :lol:

  31. לפירגה שלום הבלילה לא יצאה דלילה ולא ברור לי למה

    היתי רוצה לדעת אם את שמה כף. בהריון של קמח. או שטוחה מחכה לתשובה. בתודה ואהבה גדולה אליך

    • שובה שלום
      זה פשוט
      תתחילי להוסיף את הקמח בכפות (לא ממש גדושות) ותראי כשהבצק קצת דליל תפסיקי להוסיף.
      באהבה והצלחה smile

  32. היי פירגה הכנתי היום לראשונה – מעולההה הבת שלי שלא אכלנית גדולה מבקשת סופגניות ומצאתי פתרון בריא וטעים ללא הרבה שמן – אלה ללא ספק יהיו הסופגניות שלנו לחנוכה. הבנים אהבו מאוד ואגב עשיתי ללא הסולת כי לא היה לי פעם הבאה אני אנסה עם, אבל שמשהי אמרה שהריבה שקעה לה אמרת לה לא להוסיף סולת מדוע. אני שמתי ריבה ונוטלה והם יצאו יפים ולא נזלו ועוד עשיתי מתבנית שקעים מברזל אבל שימנתי ופיזרתי פרורי לחם כמו שהצעת למישהי ( אני תמיד קוראת תגובות לפני שמכינה זה מאוד עוזר) ואכן יצאו בקלות . כמה זמן הם יכולים להיות במקרר ? להבא אכין כמות גדולה ואקפיא ועוד שאלה ראיתי עוד מתכון דומה ששם כתבת לשים חבילת אבקת אפיה לא כפית כמו פה מה ההבדל ? בתודה ושבת שלום

    • הי אירית,
      שימחת אותי בתגובה שלך.
      אם אלה יצאו מושלמות,תכיני תמיד את אלה.
      עם כף סולת או בלי כף סולת יוצא טעים.
      כך לגבי אבקת האפיה.
      תכיני כמו שהכנת ותהנו smile
      תודה רבה smile

  33. היי פירגה הכנתי
    עוד פעם בגרסה דיאטטית בשבילי עם תחליף כמו סוכר וריבה ללא סוכר תות ותאמים של יד מרדכי ויצא טעים מאוד תודה לך על עוד מתכון נהדר, מחר אני מכינה את עוגת הלייקח עם הפודינג והגבינה ליום הולדת של בעלי smile

    • אירית ערב טוב
      יופי שהכנת את העוגה עם תחליפים ושיצא טעים.
      אני בטוחה שתאהבו גם את הלייקח.
      שתחגגו בהנאה ושיהיה לבעלך מזל טוב smile

  34. היי פירגה סליחה על השעה המאוחרת : אבל פעם הכנתי את המאפינס סופגניה שלך אמנם יצא טעים אבל העציב אותי שזה יצא כמו עוגה בחושה ולא כמו עוגת גבינה נימוחה רכה אוורירית . האם צריך לצאת כך / להכפיל את כמות הגבינה ? תודה וגמר חתימה טובה .

    • עמרי הי,
      נא להכנס לקטגוריה עוגות גבינה אפויות ולבחור מההיצע הגדול של העוגות שביקשת.
      גמר חתימה טובה smile

  35. היי פירגה יקרה.

    האם מי שאלרגי לגבינה.יכול להשתמש בתחליף לגבינה רכה :גבינת שמנת -סויה ?
    והאם יש אפשרות להשתמש בקמח תופח -אוסם ?
    פירגה,
    תודה על האתר הנפלא,למדתי בזכותך להכין המון מתכונים נפלאים.
    יישר כוח !!!

    בברכת יום טוב,
    שושי

    • שושי יקירתי צהריים טובים,
      צריך לנסות לגבי הסויה.לא ניסיתי המרה כזו.
      בקמח אין בעיה זה דבר של הליך שגרתי.
      יום נפלא ובהצלחה smile

  36. פירגה שלום! האם לדעתך ניתן להכין בתבנית של דונאטס במולטי קייק? כמובן ללא המלית, אלא להוסיף ציפוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *