d79cd791d799d791d795d7aa d7a7d799d7a9d795d790d799 d795d7aad7a4d795d797d799 - לביבות קישואים עם תפוחי אדמה

לביבות קישואים עם תפוחי אדמה

d79cd791d799d791d795d7aa d7a7d799d7a9d795d790d799 d795d7aad7a4d795d797d799 300x225 - לביבות קישואים עם תפוחי אדמה

לביבות קישואים-פירגה

d79cd791d799d791d795d7aa d7a7d799d7a9d795d790 d7aad7a4d795d797d799d79d 300x225 - לביבות קישואים עם תפוחי אדמה

לביבות קישואים-פירגה

לביבות קישואים עם תפוחי אדמה
וליד תכינו צ'זיקי שזה מטבל יוגורט טעים והמתכון בפנים.

מצרכים למג'ימקס בלהב הסכין/מגרר
1 בצל טרי חתוך לפרוסות
4 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות
4 קישואים מקולפים חתוכים לפרוסות
שן שום
להפעיל לסירוגין כל פעם קצת שלא יהיה דייסה אלא כמו גירור עדין ולהעביר למסננת גדולה לניקוז נוזלים (אפשר לסחוט היטב גם בידיים)
להוסיף לקערה:
3 ביצים טרופות
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמיר קצוץ או פטרוזיליה טריים לטעם
לערבב
להכין קציצות גדולות שמנמנות ועגולות ולהניח במחבת
בעזרת מזלג לפחוס מעט וליישר.
לטגן מ-2 הצדדים בשמן רדוד ועדיף מסוג קנולה
אפשרות לאפיה:
משמנים היטב ניר אפיה
מניחים את הלביבות ,מרססים עליהם מעט שמן ואופים בחום 175 כ-20 דקות עד שמזהיב-חום
הופכים ומרססים שוב מעט שמן . אופים את הצד השני עד שמוכן.
מגישים בליווי רוטב צ'זיקי:
אצלי הרוטב הופך למטבל בתוספת שמנת חמוצה וגבינה לבנה 5% שנותנים הסמכה קלה.
נפלא לי להגיש במיוחד ליד לביבות או פשטידות ירק.
בשבועות נהוג להכינו כמלווה לשלל מתכוני הגבינה
המצרכים בקערה:
ליטר יוגורט
מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק
מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן
כף עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם
1-3 שיני שום כתוש
עלי נענע או שמיר קצוצים דק
מלח לטעם מערבבים ומשבחים טעמים
מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים
תהנו

23 תגובות על “לביבות קישואים עם תפוחי אדמה

  1. פירגה יקרה חג שמח , לך ולכל משפחתך smile smile smile smile
    מה כמות הלביבות שיוצאות מהתערובת הנ"ל ???

    • הי מירי יקירה,
      חג שמח לך ולבני ביתך.
      יוצא הרבה כי זו כמות גדולה של ירקות.(לא ספרתי) :lol:
      בהצלחה smile

  2. היי פירגה, נשמע ממש טוב ואני רוצה להכין – יש לי אורחים מוצ"ש הקרובה לנר חמישי ואני חושבת שזה יהיה נהדר, אבל לא הבנתי מה צריך לעשות עם התפו"א והקישואים.. את כתבת "לכתוש".. סליחה אני פשוט לא הבנתי.. לגרד בפומפיה? לקצוץ אותם? הרבה תודה… :lol:

    • הכוונה כמו מגורר לא דייסתי. כשמשתמשים במג'ימיקס הסיכוי שזה יהיה דייסה וזו לא הכוונה.
      smile בהצלחה וחג שמח

  3. פירגה היי..
    לא הבנתי מה לעשות עם התפו"א והקישואים כשאת כתבת "לכתוש" מה זה אומר לקצוץ? לגרד בפומפיה? אשמח לתשובה כי אני רוצה להכין – נשמע נהדר.
    תודה וחג שמח! smile

  4. הלביבות נראות מאוד יפות וטעימות. לעניות דעתי למי שיש מג'מיקס יש להם דיסקיות כמו לפומפייה
    אז עדיף להשתמש בדיסק זה. אני נוהגת להשתמש בזה וזה יוצא כמו בפומפייה הידנית.
    חג שמח

  5. ערב טוב פירגה.
    עשיתי שני ניסיונות וניסיון אחד הלביבות האלה.
    הן יצאו נהדרות מאוד טעימות הן יככבו אצלי בנר ראשון של חנוכה.
    תודה רבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *